Ben şu an istanbuldayım ve amerikaya olduğu kadar Türkiye'nin diğer şehirlerine de sadece ilan sitelerinden bakmaktayım.
Burada da dağ başında olup bahçesi 1 dönüm olan yerler var, ama evine bakıyorsun çöp. Ahır resmen.
Sivrisinek derseniz buradakinde de vardır emin olun. Hatayda askerlik yaptım, şehrin göbeğindeki misafirhanede sivrisinekler bizi sabaha kadar yiyordu. Dağ başındaki ahırda sivrisinek ordusu vardır eminim.
Kimyasal ilaçları amerika yasakladıysa bir bildiği vardır. Mesela amerikada mazotun da pek sevilen bir yakıt olmadığını duymuştum ("dirty fuel" deniyormuş, siz daha iyi bilirsiniz). Keşke Türkiyede de mazot karşıtı uygulamalar olsa, ama malesef olmuyor, aksine dizel daha ucuz ve çok tercih ediliyor. Dizel araçların egzozu gözlerimi yakıyor, nefesim tıkanıyor. Ve bunların çevreye verdiği zarara göz yumuluyor burada.
İnsan sağlığının ve özgürlüklerin hiçe sayılmadığı bir ülke hayal ediyorum, ve biliyorum ki o ülke Türkiye değil. Yakın gelecekte de olması mümkün görünmüyor.
Her yazdığınıza tek tek cevap yazmayacağım. Amerika tabi ki bizim fotoğraflarda gördüğümüz gibi olmayabilir, ama Türkiye de sizin anlattığınız kadar süper değil. Belki buraya tatile falan geldiğinizde vatan özleminin etkisiyle siz çok mutlu günler geçiriyorsunuzdur, ama bizler mutlu değiliz.
Türkiyenin coğrafyası, iklimi, denizi falan çok güzel. Ama diğer faktörler?