-
Peki, bunun sonucu ne? Şu: Yukarıda bahsettiğim gerçeğin farkında olan vur-kaççı konsorsiyumlar ve havuzlar sportif tahtalardan çok güzel para kazanırlar çünkü her daim müşterisi olduğu için doldur-boşalt operasyonları için biçilmiş kaftandır bu tahtalar.
-
TTK madde 376 der ki sermayenin 3 te 2 si yitirilmiş ise borca batıklık söz konusudur. Bırakın 3 te 2 sini 3 te 3 ü yitirilmiş hem de yıllar önce, bu da yetmemiş kat be kat eksiye geçilmiş ve bu durum yıllar boyunca devam etmiş, ama ne SPK ne Ticaret Bakanlığı ne de başka bir yetkili kurum bununla alakalı hiç bir işlem yapmamış ve yapmaya da niyeti yok. Siz hala BİST'e neden yabancı yatırımcı gelmiyor diye merak ediyor musunuz?
-
Üzerinde karar verilmesi gereken en ivedi konu yukarıda dediğim gibi TC'nin bir hukuk devleti olup olmadığı mevzusudur. Bu sorunun cevabı belli olmadan bu ülkeye yatırımcı filan gelmez.
-
Benim ana hissedarı olduğum bir A. Ş. var ve ben düzenli olarak her ay şirketten para tırtıklıyorum (borç alıyorum,) aldığım borçları ne ödeyecek gücüm var ne de niyetim. Bu durum 20 yıldır devam ediyor. Bilançolarımda bu durumu hiç saklamıyorum, her şey ayan beyan ortada, hatta medyaya demeçler vererek bu yaptığımı 85 milyona ilan ediyorum. Bilançolarımı denetleyen bağımsız denetim kurumu, bağlı olduğum SPK bunu biliyor hem de taa başından beri. Hiç bir şey gizli değil. Ama bu yaptığıma herkes göz yumuyor ve ben de şirketin kasasını her ay tırtıklamaya devam ediyorum. Artık gittiği yere kadar. Sporytiflerdeki olay budur.
-
Herhangi bir A. Ş.'de böyle bir şey yapılsa, bunu yapanları oyarlar hiç affetmezler. Bunu yapan ana hissedar ceza yer, hapse bile atılır. Sportif a.ş. olunca durum değişiyor. Başka bir ülkede karşınıza çıkmayacak bir TR gerçeği.
-
Bu ülkeyi seviyorum, harbiden seviyorum çünkü unique bir ülke eşi benzeri yok bu dünyada. Her 2 durumdan 1 i "güler misin ağlar mısın" durumu. Zaten böyle ülkelerde havadan para çok kolay kazanılıyor. Katılımcıların bilinçsiz olması havadan para kazanmak isteyenler İçin büyük bir avantajdır.
-
Bir süre önce Halkbank hissesi almaktan dolayı mağdur olmuş ve bu hisseden çıkar çıkmaz tövbe ve yemin etmiş birisi baktım tekrar Halkbanka girmiş. Bu ülke insanının ana profilini gözler önüne seren çok güzel bir örnektir bu.
-
Tekrar efeyim: Borsanın %90'ı psikolojidir, buna algı da diyebiliriz. Algıyı yöneten borsayı da kontrol eder.