Bugünde alım yazdırdık 125 lotcuk gelmiş yine küsurata duştuk amk...almaya devam bir ömür verdık alırken bakalım satarken ne yapcaz insallh Cb malının mallarıdır...ytd
Printable View
Bugünde alım yazdırdık 125 lotcuk gelmiş yine küsurata duştuk amk...almaya devam bir ömür verdık alırken bakalım satarken ne yapcaz insallh Cb malının mallarıdır...ytd
Çok şükür Endex bugün çözülünce asagılardan alım yapma fırsatı çıkacaktır yüzlük lot toplama düzenlinden inşallah binlik düzene terfı esecek ytd
Yapılan açıklamaların aksine şirketin euro/dolar paritesindeki düşüşten niye olumsuz etkilenmemesi gerektiğini şöyle açıklayayım.
Euro/dolar paritesi 2014 yılının sonlarından itibaren düşmeye başladı ve bu zaman zarfında yaklaşık olarak %17-18 düştü. Şirketin kullandığı hammadde ise o tarihten bu yana dolar bazında yaklaşık olarak %25-30 düştü. Euro bazında düşüş ise %10 civarında. Yani hammadde fiyatı paritedeki düşüşten daha fazla düştü. Eğer parite düşerken hammadde fiyatı düşmese idi şirket olumsuz etkilenirdi ancak tam tersine hammaddedeki düşüş daha fazla olduğu için şirketin bırakın olumsuz etkilenmesini olumlu etkilenmesi gerekirdi.
Şu anda ise parite ilk çeyreğe göre %5 yukarıda. Eğer hammadde fiyatları yukarı doğru hareketlenmezse ikinci çeyrek bilançosu daha iyi gelmeli. Bir de şirketin son iki yıldır en kötü gelen bilançoları ilk çeyrek. Bu veriler ışığında ikinci çeyreğin ilk çeyrek rakamlarından çok daha iyi gelmesi lazım.
Alımı kestım bekliyorum bu sevıyeler Bnm için alım bolgesı degıl tekrar 4 lere gelirse alırım ama 10 TL nin altında satış ta düşünmüyorum...2. Çeyrek karlılığı daha yüksek olmalı zira Ramazan nedenıyle hazır gudalara talep arttı...2023 E kadar beklerız temettuyu beklesek yeter...ytd
Genel kurul esnasında sordugumuz sorulara cevap sirket tarafından yazlığa gelmiş...ama verilen cevaplar hala kacak cevaplar.makine ve ekipmanların sigorta bedeliini bildirmemişler.stok ve alacaklar uzerindeki sigorta degerini yazmıslar.....
30 milyon euroluk yatırımın 34 milyon TL lik kısmı 2016 da gercekleşmiş olup bunun %75 i solvent yatırımına , %10 u makine techizat alımına ve %15 lik kısımda sabit kıymet alımında kullanılmıs...yani solvent tesisi için 20 milyon TL harcanmıs....oyle ise yazık kı ne yazık...biz tesisi gormeye gittiğimizde 20 milyonluk bir yer goremedik.eger o tesis 20 milyon ise tum fabrikalar 1 milyar eder...
ky hala kafasındaki sorulara cevap bulamadı beyler....ytd
Hala debeleniyor 4,5x lerde, 5 in üstüne atamadi gitti
Daha önce yazmıştım yine yazıyorum bu hisseyi 2,5-3,00-4,00 araligindan almayanlar yarın birgun hisse 7-8 TL.fiyatlari gördüğünde almak icin sıraya girecekler aha burayada yazıyorum tekrar,
2.temettü Eylül ayında, temettüler gelince bakalım hisseyi nerelerden alacağız kimbilir