kalıcı yükseliş :)
Printable View
Oh be. 6,85’li seviyeye geldik yine.
Neydi o öyle kabus gibi saatler.
Tabii ki düşüncenizi hür ve serbestçe ifade edebilirsiniz ama rasyonel bir nedene,sebebe,veriye ya da teoriye de dayandırmalısınız,kafadan bir rakam sallayamazsınız,sallarsanız da kimse sizi ciddiye almaz.
Mesela ekonomi teorisine göre;kısa vadede başka bazı değişkenler de etkilese 2 ülkenin paraları arasındaki pariteyi belirleyen en önemli etken ülkeler arası reel enflasyon farklarıdır.Son resmi rakamlara göre ABD'de enflasyon %0.6,Türkiye'de enflasyon %12.62.Türkiye'de ABD'nin 20 katı enflasyon var,geleceğe ilişkin beklentiler de 2 ülke arasında enflasyon farkının TL aleyhine daha da artacağı şeklinde,nasıl olacak da TL,dolar karşısında %30 değer kazanacak,buyurun anlatın,hesaplamasını yapıp 5 TL'nin altına nasıl ulaştığınızı gösterin..
Bilmeniz gereken önemli bir şey daha var.Bir ülkenin parasının denge kuru,ekonomisinin doğal büyüme hızında(Türkiye için %4-%5),cari açık vermediği kurdur.Mevcut makroekonomik veriler de türk lirasının değerli olduğunu ve değer kaybedeceğini göstermektedir.
Cari açık verilmediği takdirde kur dengededir.İthalatın baskılanması,faiz farkından dolayı sermaye girişi ve ihracatta katma değerin yükselmesiyle doların tl karşısında yavaş yavaş düşen bir trend yakalayacağını düşünüyorum.
5tl ise orta vadeli olarak soyledim.Ben ülke ekonomisi için iyimserim.Yok babür şah camii kiliseye çevirildi gibi abuk subuk bir nedenden dolayı sevinip dolar almak pek akıl karı gibi gelmedi bana.
Dolar butun ulke paralarına karsı deger kaybederken bızım paramızın deger kaybetmesi üzücü...Ayrıca bu forumu devamlı takıp edenlerın babür sah camının kilise olmasından dolar alacagını dusunmemekteyım. ayrıca kilise olmuyor hindu tapınagı oluyor. haberlerı ıyı okuyun