15 dk lık 1 saat periyod 80.35 tl ye geliyor gap boşluğu , kapandı sayabiliriz. 78.95 i karıştırma şimdi moral arıyoruz kendimmize.
Printable View
Pd/dd 0,98 oldu daha aşağısını görecekmiyiz bakalım bankalar bile 1,5-2 civarı bir çok Gyo dan bile düşük
Dolaşımdaki lot 30 bunun 16 sı diğer kısmında diğerinde ne kadar ky bilmesin ama şu netki 30 milyon lot pd 2.4 milyon yapıyor yani devaya 2. 4 milyar koyarsan dolaşımdaki tüm lotları alırsın sizce devanın 2.büyük ortağı olmak için büyük paramı değil hatta deva gibi şirket için bedava ama işte bunu alacak by gelmez bu tahtaya çünkü danışıklı dövüş vardır tahtalara ne zaman gerçek yabancı gelir ve tahtaya dadanırs seyret curcunayı hisse sadece yatırım için 1.2 milyar borçlanmış bu aslında ne kadar bedavaya satıldığını gösteriyor yani demem o ki şirket ucuzmuş ucuz ama fiyatlama işte bunla ilgili değil tamamen tahtacının elinde ki bundada patronun onayı olmadan bu kadar at koşturamazssın
Aynısını yıllarca ulker yaşattılar sonra bir kopardı 1 yılda 40 dan 170 e attılar ki 250 den tut 400 e kadar hedef veren var tcel yaptılar 20 den koptu 100 e dayadılar mgrosta yaptılar 20 den kop 2 yılda 540 dayadılar yani demem o ki bu tahtada beklemek ama zamanı belli olmayan beklemek sadece kazandırır gerisi hikaye tahtacı hareketi başlattığı da içinde olabilmek ne teknikle nede temelle anlaşılıyor 4 ile 5 yıl önce 2 lira idi bir kopardı 20 ye daya sonra 40 kadar getirdi ve burda durdurdu yıllardır borsa ve hisse nerelere dayandı ama hala geçen senenin fiyatında var sen gör zararı
em den dolayı net karar zarar önemi kalmadı, hasılat, dönen duran varlık, vergi konuları daha önemli konumda, önceki yıl ile sadece bunları karşılaştırmak daha önemli.
geri alım yapmak gibi bir adetleri yok sanırım bunların ? Daha önce geri alım yaptılar mı?
Ben varken yapmadılar.
UOTE=kazanmaliyim;6840282]geri alım yapmak gibi bir adetleri yok sanırım bunların ? Daha önce geri alım yaptılar mı?[/QUOTE]
An itibariyle
Piyasa Değeri / Toplam Varlıklar 0,67
Piyasa Değeri / Öz Kaynaklar 1,00
Bana göre bir üretim şirketinin Piyasa Değeri / Toplam Varlıklar rasyosu en düşük 1,00 olmalı.. EM nedeniyle tüm varlıkların yeniden değerlendiğini ve olması gereken değerlerine yakınsadığını varsayarsak, şu anki toplam varlık değeri bu şirketi yeniden yerine koyma değeri ile üç aşağı beş yukarı aynı seviyededir. Buna know-how ve marka değeri filan dahil değil elbette, ona reel anlamda paha biçmek imkansız. Zaten bu sebeple minimum rasyo 1,00 olmalı diyorum, maksimumuna satın alacak olanlar genel piyasa şartlarına ve muadillerinin fiyatlamalarına göre karar verir. An itibariyle en kötü o rasyonun 1,00 olması gerekiyorsa, fiyatın da an itibariyle en kötü 122,60 seviyelerinde seyrediyor olması gerekir benim mantığıma göre. Ama Bay Piyasa bazen çok cömert, bazen çok cimri davranabiliyor. Bugünlerde cimrilik damarı ağır basmış demek ki.
Benim henüz DEVA'da açık pozisyonum yok, Ağustos sonlarına doğru piyasa döngüleri ve şartları uygun olursa ve 2Ç bilançoda çok fazla bir tuhaflık olmazsa pozisyon açmayı planlıyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.