trkcam az malım var çogunu şişeye geçtim niye mi...eski yönetmeliğe göre nethol birleşmesinde hesabı inceledim...baska birleşmelerde de ayrılma fiyatı ve katsayılara baktım...şimdi adil fiyat uygulanacak ki bunun temel farkı spekülatif olarak oluşturulan günlük fiyatın son bir kaç aylık fiyatın da hesaba sokulması ve adil olmayan bir durumun ortaya çıkmasıydı..asıl olan defter değeri ama oluşacak tek fiyata sişenin etkisi trcamın yaklaşık üç katı olacak piyasa değeri açısından...öyle ya yeni sişe cama trakya 4 milyar piyasa değeryle katılırken sişe 11 milyar piyasa değeriyle katkı saglıyor. neyse defter degeri piyasa değeri ve karlılık esaslı hesaba göre sişe cam trcamın 1.56 katı fiyatta olması gerekir...yani şişe 2.98 kapattı ya sişe 4.70 olmalıydı...bu oran er geç saglanacaktır...sişe=1.56 trcam
sevgili sodacılar yılllardır yuksek temettü veren soda. kasası zayıf oldugundan şişeye göre çok dezavantajlı...öyle ya biri habire para değıtmış diğeri kasada tutmuş daha az temettu vererek...şişenin ardından trcam avantajlı biliniz...soda daha geride
Cevap 0 0