bedavaaaaaaaaaa
Printable View
bedavaaaaaaaaaa
Selamlar,
Stoklara ekleniyor derken yapılan ile satılan arasındaki farkı diyorum. Yani her yıl boş 400 bin ortaya çıkmakta. Bu sayı bu kadar yüksek olmayabilir, daha detaylı bir analiz yapmak gerekir ancak bunun fiyatlara bariz yansımasını kadıköy bölgesinde bizzat görüyorum. fiyatlar 2 sene öncesi ile aynı ya da hatta geri gelmiş. enflasonu da hesaba katarsak fiyatlar düşmüş. i
takip ediyorum epey düşük. kadıköy ün diğer bölgelerinde de düşüyor. 2 milyonluk evlerin kirası 4bin TL. Evimi iyi bir fiyattan satabilsem faize koyup kiraya çıkma derdindeyim ama bu piyasada hayal. 1.2mTRY ayda 12 bin faiz getiriyor, 4 bini kiraya gitse 8 bin ayda kâr olur, evin değeri her yıl 100 bin (8x12) artmayacak diye düşünüyorum. Kira arttırma zamanında da enflasyon altına bir tutarda pazarlık yapılır. Bu hesaba göre parası olan için ev almak değil kirada oturmak en azından mantık açısından tutarlı. Kendi evinin olması hissiyatına vs girmeyeceğim.
Ahmet Bey, Heralde Istanbul'da oturmadiginiz icin yazdiniz bunlari. Istanbul'un sunduklarinin bir kismini sizinicin yazayim o zaman:
-Bitmek tukenmek bilmeyen bir trafik rezaleti
-Sokaklardaki pislik, dagitilan, gec toplanilan copler ve kokusu
-Uc saatte karsiya gecmek
-0.0000001 inch kar yagdiginda isten eve 7-8 saatte gidebilme imkani
-Icinde yuzulemeyecek derecede pislenmis denizi
-Sahillerinde ailecek yurumek istediginizde bulamadiginiz (yada bulsaniz da surekli dolu olan) otoparklar
-Arabanizla asla giremeyeceginiz yada girseniz de parkedemeyeceginiz merkezi mekanlar
-Cocuklarinizla bir piknik yapmak icin bulamadiginiz yesil alan; en az 2 saat yol gidince tek tuk agaclar gorunuyor
-Her turlu itin, kopugun, dallamanin arasinda bayanlarin guvenlice seyahat edemedikleri toplu tasim imkani
-Trafikte araba suren bir bayan gordumu kendisini kaybeden onbinlerce sapik surucunun oldugu bir yol ortami
-Yolda yururken, hatta carsi pazarda her an cantanizin kapkaccilarca calinmasi, gasp edilmesi imkaninin verdigi adrenalin
-Ayagi topraga degmeden buyuyen, bir agacin golgesine oturamayan, yerden bir cicek koparamayan bir yeni nesil....
-Kopegi olanlarin gezdirme alani bulamadigi (insan gezemiyor ki, kopek gezsin... ;) ), gezdirenlerin de hayvanlairn pisligini ortalikta birakip gittigi....
-Elektrik kesildiginde jeneratorsuz apartmanlarin dogalgazlarinin da kesildigi ve milletin battaniyelere sarip, cocuklarini isitmaya calistigi.....
Midem kalkti ya, az daha devam edersem Istanbul'dan nefret edecem. Hala en buyuk asklarim arasindadir bu sehir. Ama bu yazdiklarima da itiraz eden pek cikmaz heralde. Belki 1,000-1,200 $ aidat verilen sitelerde oturanlar bunlara itiraz edebilir ama, onlarin da zaten Istanbul'la pek alakalari yok. Kendi citlerle cevrili kucuk dunyalarinda, kendi kapici ve bakicilariyla, kendi yesil alanlarinda ve havuzlarinda... :)
Tamam, Florida'nin veya Amerika'nin her yeri gulluk gulistanlik degil. Ama Istanbul'u da cok fazla kutsamaye gerek yok yani. Bence buralardan dogru Istanbul guzellemesi yapip, her mesajinizda Amerika'yi yerin dibine batirmayin. En iyisi gidip yerlesin siz Istanbul'a, en birinci elden gorun sundugu imkanlari. O fiyata dunyanin hicbir sehri sunamaz o imkanlari size. :kahkah: :kahkah:
Buyukcekmece'de kozde bir kahve icin benim icin. Gece 12'de Ulus Park'ta bir cay, Camlica Tepesinde bir sahlep, Balat'ta da bir iskembe corbasi, Istiklal Haci Abdullah'ta bir ayva tatlisi, Ortakoy'de bir kumpir, Emirgan Sutis'te bir asure tatlisi,... goturun, afiyet olsun. Ama taksiyle gidin, oralarda araba ekstra yuk oluyor insana.. :)
Selam ile....
Bu adamin mantık ABD de dolar üzerinden maaş alıp Istanbulda TL üzerinden yaşama şeklinde...
Öyle olunca da herşey ucuz geliyor...
Ekvator Ginesi ile kiyaslasa dibi düşecek...
😂😂😂
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlak fiyatlarında ki gevşemelere bakarsanız en çok gevşeme beklediğimiz gibi küçük şehirlerde.
İstanbul'da evi kiraya verip belli bir sürdürülebilirlik mümkün ama Anadolu'da bu mümkün değil.
Benim bizzat gördüğüm yerlerden Denizli,Antalya vb ciddi fırsatlar verecektir.
Ayrıca son dönemde yazlık modası tekrar geri dönmüştü mesela motosikletle Şarköy'e gidiyorum , tarlalar hep yazlık buralarda da enterasan hareketler olacaktır.