Fed:Hazine kağıtları alımlarını aylik 20 milyar, ipotege dayalı m.k alımlarını 10 milyar dolar azaltacak.
Printable View
Fed:Hazine kağıtları alımlarını aylik 20 milyar, ipotege dayalı m.k alımlarını 10 milyar dolar azaltacak.
AMB 2023/2024 yillarinda enflasyonun 2% altina düsecegini öngörüyormus.
O yüzden öyle ahim sahim faiz arttirimi gelmez AMB'den FED'den arttirma olmazsa.
Alistilar vatandasin parasini emmeye. Gidebilecekleri kadar düsük faizle gideceklerdir.
Yakinda enflasyon sepetine AB'de de golf topu falan girer.
Fed: Powel: Bizi bölemeyecek siniz..
bu toplantıda zaten fed'in faiz artırmayacağı herkes tarafından biliniyordu.
sadece varlık alımları ile alakalı kısım önemliydi.
önümüzdeki yıl 3 defa artırsa 2022 sonu max. 1.25% olur.
bu sebeple fdow açısından konunun bir hükmü yok.
problem bizde ne olacağı ? yarın usd 15 ve üzeri başlarız
Sam Powell'den faiz yorumu
FED Başkanı Jerome Powell'in oğlu deneyimli iş insanı Sam powell "Yarınki Fed toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fed' in bence faiz artırması lazım ama kanaatimce faizi sabit bırakacaktır" dedi.
Sam Powell, yeni ekonomi modeline ilişkin ise şunları söyledi: Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben babama güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Usa' nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben hatalı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Ama anladığım kadarıyla kısa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayız."
Sam' in dedigi çıktı iyi mi, fed faizi sabit bıraktı, bakmışsın Nebati'nin kardeşi Seydullah Nebatinin dedigi gibi Tcmb faizi 100 bp indiriyormuş..
Ailede açık sözlüler olmasa nerden haberimiz olacak, şükürler olsun..