Sağol kardeşim bu kadar bekledik kazanmayı hak etmisizdir insallah
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sağol kardeşim bu kadar bekledik kazanmayı hak etmisizdir insallah
Koca Erciyas holding hissesine ozbala sahip çıkamıyor biz burda küçük ortaklar kanije kalesini savunur gibi savunuyoruz ytdr
2.80 e ne satışı bu ya.biz ne bekliyoruz adamlar 2.80 satış :((
Spek bayramda harçlık için hisse satanların malına göz koymuş...:thumbdown:
Adam 3 ten buraya basmakla ne kazandı biliyormusunuz ? Eğer satışları karşılayan oysa mal aldı eğer o almadı ve altını boş bıraktı ise birleşme oranını kabul ettirebilmek için fiyatı aşağı çekti.
Şahsi fikrim ve kimsenin etkilenmesini istemem , sadece kararsızlar ve risk almak istemeyenler için bir yorum yapmak istiyorum.
Öncelikle bu forumda bayadır takip ediyorum ve varım .
Tüm haberlerinden bilançolarından şirketin Yatırımcı temsilcisinden varıncaya kadar aradım sordum inceledim okudum ,
Olayın kısaca özeti bana göre şöyle.
Tüm başvurulardan ve işlemlerin gecikmesinin nedenini erciyas el altından öğrendi.
Tüm sıkıntı değerleme oranında ve Erciyasta bunu biliyor.Adam kardaki göz bebeği gibi büyüttüğü şirketini paylaşmak istemiyor.
Değerleme oranlarının hesaplanmasında 1,39 dan ve 31.12.2016 bilançosuna göre hesaplanmış ve başvurular bu rakamlara göre yapılmış.Kağıt kaç olmuş 3.20 .
Sürekli neden satış yedi götürmek istemiyorlar çünkü onay alamadılar hala.Fiyat yükselmeye devam etse bu 0,3050 birleşme oranı kesinlikle kabul etmeyecekleri belli.Bu yüzden de kağıdı baskılıyorlar.Ama spk bu birleşme oranınıda kabul etmedi yeniden değerleme raporu istedi.
Garanti neredeyse elindeki tüm malı boşalttı tahtayı tutabilmek için ama aşağıdan alıyor mu hayır veya alıcı kim ziraat.
Bizim bildiğimiz alıcı Drc ama ne kadar aldı ne kadar gerçekci bunu bilmem imkansız.
Sadece sunu söyleyebilirim böyle bir beklentisi olan hisse de kimse yani ne spek ne de şirket sahibi drc nin aldığı kadar malı dağıtma riskine girmez......
Eğer drc nin onlarla bir bağlantısı yoksa tabi ,
Kaldı ki bir diğer konuda Drc bu kadar parayı böyle bir hisseye bağlamışsa kendisini de ayrıca tebrik etmek gerekiyor.Çok güzel bir destek attı ama bence cok ciddi bir risk aldı.
500 bin lot ziraatta takasın aldığı mal var.Bu parayı bu kadar tecrübeli bir yatırımcı buraya gömmez.Eğer genel kurul vazgeçtim derse soluğu 1,50-1,80 arasında alır ki mazallah çok ciddi zarar eder.Tabi adamlar kağıdın önne geçebilmek için bunu yapıp belli bir süre sonunda yeniden başvurabilirde.Bu kadar kagıdı baskılayan adamlar her türlü oyunu oynarlar.Şimdi iptal ediyoruz der yıl başında yeniden başvurur yada fiyat aşağıya gelince kendi malını kendi alır.Halka açıklığı iyice düşürür ondan sonra yeniden başvurur.
VE SONUÇ ,
Şirketende yazı ile cevap istedim.Dedim ki birleşmeden vazgeçilebilir mi ? Haliyle net cevap alamadım genel kurulda görüş alış verişinde bulunulacak dedi.Spk açıklamasından sonra da şirket bir açıklama yapıp biz üzerimize düşenleri yapacağız diye ekstra bir açıklama yapmadı.Kaldı ki daha önce aralıklarla bilgilendirme yapıyorlardı son haberden sonra yapmadılar.
Şimdi herkesin parası ve yatırım miktarı farklı olabilir ama olumsuz bir haber gelmesi durumunda kendi maddi durumuna göre yüklü bir lotla zarar etme riskini alıp almayacağı kendi tasarrufunda .
Zaten 24 ü genel kuruldan sonra işlem yasağı bir hafta daha devam edecek.Tahtada satıcı da var dönüp alınabilir.
Ama benim düşüncem genel kurul riskini almabilen tahtada bekler .ama bu adamlarda spkdan düşük birleşme oranına onay alabilmek için bu kağıdı 3,00 üstünde tutmak istemeyecektir.Düşürebildiği kadar düşürüp onay geldikten sonra kalıcı yükselişler olacaktır.
Yarın perşembe haftaya perşembe tam bir hafta kaldi
2015 yılında ozbalin yüzde 51 hissesini Erciyas holding aldi 2 senedir birleşme için 2 defa rapor hazırlandı birlesmeyi istemeseler neden 2. Raporu gönderdiler ozbalin son rapora cevabı şöyleydi 24 Ağustos genel kurulda bu konu görüşe sunulacak ve tartışılacak diye bekleyip gorucez bende şirketi aradım birleşme olmazsa borsadan çıkma durumu olurmu diye bana verilen cevap borsadan çıkmanın kimsenin menfaatine olmayacağını söylediler hatta ozbalin yüzde 97 hissesini toplamadan borsadan cikisida mümkün değil bunu onlarda biliyor ytdr