İşte bence en büyük ahlaksızlık bu karede
Hakkımızı koruması gereken adamın hali
Ben olsam tuike mavi boncuk gonderirdim[emoji39]
Gecen gun markali emlakcilardan birisi mail gondermis. Mailde diyor ki kiral geliri istiyorsan su Miami'deki evlerden sec, su kiralari al, gitmene gerek yok. Ev ile ilgilenmebe gerek yok. %10 kiradan dusup evin bakim v.s islerini de yapan, kiraci bulan, kirayi tahsil eden firmalar var. Soyle bi baktim alis fiyatina ve kira getirisine bana buraya gore cazip geldi.
Syg,
https://halktv.com.tr/service/amp/gu...andali-711393h
Sahte kanser ilacı skandalı
“İclusig” isimli sahte ilaçlar hakkında suç duyurusu raporu...
Müfettiş raporunda söz konusu sahte ilacın SGK ve TEB’e satıldığı ifade edildi.
...
SGK, 2018’de “Yurtdışından İlaç Temini” kapsamında ICLUSIG adlı ilacı almak için çeşitli firmalardan fiyat teklifi istiyor. Ancak ilacı resmi dağıtıcısı olan GEN İlaç yerine çeşitli ecza depolarından tedarik ediyor.
SGK içerisinden bir kaynak, alınan ilaçların sahte olabileceğini yetkili firmaya bildiriyor ve bu konuda fotoğraflar gönderiyor.
...
SGK tarafından alınan ilaçların üzerindeki “Parti No: 25A19E09” ve “Parti No: PR072875” kodlu ilaçların sahte olduğunu Kasım 2018’de SGK yetkililerine bildiriliyor.
Cevap alamayınca bu sefer 12 Aralık 2018 tarihinde TİTCK yetkilisi Fatih Tan, SGK Genel Sağlık Müdürü Mustafa Özderyol ve İlaç Daire Başkanı Dilek Yılmaz’ı ziyaret ederek durumu anlatıyorlar.
Firma yetkilileri 14 Aralık 2018 tarihinde konu ile ilgili bu sefer resmi başvuru yapıyor.
SGK ise verdiği yanıtta, “Biz Sağlık Bakanlığı laboratuvarında analiz yapacağız. İlaçları karantinaya aldık” diyor. Firma da “İlaçları verin biz analiz yapalım size” diyor.
Ancak kurum ilaçları vermiyor.
Bu sırada ilaçlar ile ilgili yurtdışında da gelişmeler yaşanmaya başlıyor. Türkiye’de faaliyette olan Kuzey Pharma adlı bir firma İsviçre’de ruhsatlı olan ecza deposuna bahse konu ilacı satmaya çalışıyor.
Firma ilaç hakkındaki şüpheli işlemleri bildiği için alımı yapmıyor, durumu İsviçre İlaç Denetleme Kurumu SWISSMEDIC’e bildiriyor.
30 Kasım 2018’de ise yine Türkiye’de faaliyette olan ELITE Ecza Deposu adlı firma İsviçre’deki FARMA MONDO adlı firmaya altı kutu sahte ilacı satıyor.
İsviçre’deki firma satın aldığı ilacın bir kutusunu Arjantin’e satıyor. İlaç hakkında şikâyet oluşunca ürünü geri çağırıyor. Bunun üzerine SWISSMEDIC ilaçlara el koyuyor ve analizini yapıyor.
İşte her şey burada anlaşılıyor...
Dedektif gibi çalıştı
SWISSMEDIC yaptığı analizinde ilacın etken maddesi PONATINIB içermesi gerekirken sadece PARASETAMOL içerdiğini tespit ediyor.
takip ettiğim bir ilan vardı 3,100,000 de 3,500,000 e cıkarmış fiyatı kampanya açıklanmadan...