Farkli bir bakiş açısı ama dolarpozitif isteyenlerin itiraz edemeyecegi bir noktayi yakalamişsiniz :)
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Farkli bir bakiş açısı ama dolarpozitif isteyenlerin itiraz edemeyecegi bir noktayi yakalamişsiniz :)
:) Sayin elma dolar namina cebimde sadece babamdan kalan hatira 3 dolar var.
%100 imkb ciyim. Burayi takip ederek bizim halimiz nolacak bulmaya calisiyorum.
Saygilar
Halimiz konusunda nacizane öngörüm,seçimde reis devam ederse dolarda yukarı hareket devam,inşaat ekonomisi,kanal istanbul filan sonra da sırası ile kriz ve imf vs eski bir filmi izleyeceğiz sanırım.Londra bizi hizaya çekiyor,bu durum seçim sonrası reis kalırsa artarak devam edecek.Seçim sonucu aslında çok önemli değil,allem kallem seçimi alırsın da memleketi nasıl yöneteceksin.Tarihte yıllarca gücünün zirvesindeki nice lider çok değişik şekillerde iktidardan düşmüştür.16 yıllık süre ve reisin iktidarının gücü tarihteki bazı örnekler düşünülürse hem çok kısa hem de mutlak gücün reis tarafından kullanıldığı bir 16 yıl yok.O yüzden akp ve reis bence misyonunu tamamladı.Bana kalırsa bu seçimi de alsın belediye seçimlerinde öyle bir dayak yerler ki mecburen erken seçime gidilir.Ha tek korkum bu bir yılda kanal istanbul ihalesi yapılır mı.O ihale kesinlikle yapılmamalı.Bence ince seçilecek.Ve bir müddet yeni iktidara bir kredi açılacak, dolar falan ince gelirse düşer.Borsa artar.Bu yazdıklarım ekonomik temellere dayanıyor mu diye soruyorsanız dünyada ekonomik yol haritaları paranın baronları tarafından çizilir, yoksa bizim ekonomi elbette batık düzelme olasılığı da şu ara sıfıra yakın.Ama yunanistan da ispanya da italya da batık.Büyük ekonomik kıyamete kadar diğer ülkeler gibi bizi de idare ederler ince seçilirse.Neyse hayırlısı artık.Ha ben temmuzda faizden dönecek parayı reis kalırsa altına gömerim,ince gelirse faize.
Değerli Üyeler,bir miktar birikimim dolarda ama tüm samimiyetimle yükselmesin tl değer kazansın istiyorum,çünkü dolar yükselince bir kazancım olmuyor sadece birikimim değer kaybetmemiş oluyor,ama maaşım tl olduğu sürece döviz yükseldikçe her geçen ay alım gücüm düşüyor,durum budur...:notr:
geçmiş verilere göre yaptığım çalışma sonucunda ileriki yıllarda türkiye'nin dolar borç alma faizi öngörülerimi çıkardım:
yıl, türkiye'ye verilecek dolar borç faizi %
2018 7.6
2019 9.2
2020 10.9
2021 13.0
2022 15.4
2023 18.2
2024 21.5
2025 25.5
2026 30.3
eğer bu öngörülerim doğruysa, devletimiz hangi yıl o yılki faizle borç alamayacağına karar verirse o yıl moratoryum ilan edecek...
Öncelikle kriz ortamlarından gelir kazanç elde edebilmek için sizin ters pozisyonda olmanız gerekir ...Örneğin 2000 yılında TL de ve faizde 2001 şubatta dolarda , 2001 şubat sonrası 2001-2002 de hem faizde hemde borsa da pozisyon açıyor olmanız lazım.......
Görüldüğü gibi millet batarken siz keyfini sürecek nakitte hemde doğru tarafta olmanız lazım.........