IMF koşullarına bakayım dedim kısaca anladığımı paylaşıyorum :
https://www.imf.org/en/About/FAQ/imf...to-covid-19#Q4
The IMF's Response to COVID-19
Ülkeler acil yardım almaya hak kazanmak için ne yapmalıdır?
Herhangi bir IMF üyesi acil yardım için başvurabilir. Rapid Credit Facility (RCF) ve Rapid Financing Instrument (RFI) kapsamında, ülkenin borcunun sürdürülebilir olması veya sürdürülebilir olması, acil ödemeler dengesi ihtiyaçları ve peşinde koşması da dahil olmak üzere bazı destek gereklilikleri vardır. krizi ele almak için uygun politikalar. Ayrıca, devam etmekte olan her türlü borç yeniden yapılandırma operasyonunu ve sıkıntılı ülkeleri desteklemek için çaba sarf eden her paydaşın önemini vurgulayan başarı beklentilerini de dikkate alıyoruz.
RCF low income countires olduğu vurgusu çoktu bu nedenle RFI'a bakıyorum.
https://www.imf.org/en/About/Factshe...ing-Instrument
Üyelerin büyük ve acil Covid-19 ile ilgili finansman ihtiyaçlarına yanıt olarak, RFI'nın normal penceresi altındaki erişim sınırları geçici olarak kotanın yüzde 50'sinden 100'üne ve kümülatif bir kotanın yüzde 100'ünden 150'sine yükseltildi. esaslı, planlanan geri alımlar net. Daha yüksek erişim sınırları, 6 Nisan 2020'den 5 Ekim 2020'ye kadar altı aylık bir başlangıç ​​dönemi için geçerli olacak ve IMF Yönetim Kurulu tarafından genişletilebilir.
Büyük doğal afet penceresinin altındaki erişim sınırları, zararın GSYİH'nın yüzde 20 veya daha fazla olduğu değerlendirilen durumlarda kullanılmak üzere kümülatif bazda kotanın yüzde 80'inde ve kotanın yüzde 133,33'ünde değişmeden kalır. Mevcut ve ileriye dönük politikalar doğal afet şokunu ele alacak kadar güçlüdür. Bireysel durumlarda erişim seviyesi, ülkenin ödeme dengesi ihtiyacına, geri ödeme kapasitesine, üyenin ödenmemiş Fon kredisine ve geçmişte Fon kaynaklarını kullanma kaydına bağlıdır. RFI kapsamında sağlanan mali yardım, Esnek Kredi Hattı (FCL), İhtiyati ve Likidite Hattı (PLL) ve Stand-By Düzenlemeleri (SBA) ile aynı finansman koşullarına tabidir ve 3 ila 5 yıl içinde geri ödenmelidir
Esnek kredi hattı ne diye bakınca :
IMF Flexible Credit Line (FCL)
https://www.imf.org/en/About/Factshe...le-Credit-Line
Yeterlilik kriterleri FCL'nin merkezinde yer alır ve IMF'nin hak kazanan üye ülkenin çok güçlü politikalarına ve gerektiğinde düzeltici önlemler alma yeteneğine olan güvenini gösterir. FCL ve PLL'nin 2017 Gözden Geçirmesinde, mevcut yeterlilik standartlarını korurken yeterlilik çerçevelerinin şeffaflığını ve öngörülebilirliğini geliştirmek için temel bir dizi gösterge ve eşik oluşturulmuştur. Yeterlilik sürecinin merkezinde üye ülkenin:
Çok güçlü ekonomik temelleri ve kurumsal politika çerçeveleri vardır
Çok güçlü politikalar uyguluyor - ve sürekli bir sicile sahip
Gelecekte bu tür politikaları sürdürme taahhüdü
En son Madde IV müzakerelerinde ülke politikalarının olumlu değerlendirilmesine ek olarak, bir ülkenin FCL düzenlemesine yönelik yeterliliğini değerlendirmek için kullanılan kriterler şunlardır:
Sürdürülebilir bir dış pozisyon
Özel akışların hakim olduğu sermaye hesabı pozisyonu
Uluslararası sermaye piyasalarına elverişli koşullarda düzenli egemen erişimin bir sicili
FCL düzenlemesi ihtiyati olarak talep edildiğinde, Fon yardımını haklı çıkaracak potansiyel BOP baskılarına rağmen - nispeten rahat kalan bir rezerv pozisyonu
Sürdürülebilir bir kamu borç pozisyonu dahil sağlam kamu maliyesi
Sağlam bir para ve döviz kuru politikası çerçevesi bağlamında düşük ve istikrarlı enflasyon
Sağlam finansal sistem ve sistemik istikrarı tehdit edebilecek ödeme gücü sorunlarının olmaması
Etkili finans sektörü denetimi
Veri bütünlüğü ve şeffaflık.
Tabi bu şartlar belki bu kez ihmal ediliyordur. bilgim yok.
Yatırım tavsiyesi değildir.