Originally Posted by
Cautionary
Evet...neden kiracıyla uğraşılmaz konusunun özeti olmuş...bu nedenle kesinlikle önermiyorum...kiracının ev sahibini, patron-zengin sanmasından sıkıldım...her yıl zam pazarlığından sıkıldım...üstelik bizim muhabbet 5 dk yı geçmez, hep makul rakamlar söyledim, hiç bir zaman yasal limit üstü zam önermedim...kendimce gayet iyi bir ev sahibiyim..Allah var, kiracım da fazla uzatmaz, ödemelerini aksatmaz..buna rağmen sıkıldım bu mevzulardan.
artık tüik in açıkladığı ve düşük gösterdiği enf. yasal olarak ne hakkın şu diyorsa(gerçekte bana haksızlık olsa da), onu isterim 1 tl altına inmem...işine geliyorsa devam eder, gelmiyorsa benim işime gelir, satar kurtulurum bu kiracı goy goyundan...zaten 15 yıl olmuş, vergi vs sıkıntısı yok...satarım ev+kira dan daha iyi bir getiri bulurum herhalde.
bir de ev sahibi arkadaşlara tavsiye...fazla iyilikten maraz doğar...adam belki de arkadan enayi diyor senin için...evin hakkı neyse, yasal hakkın neyse onu al..zammı ona göre yap...adamın çocuğu var, başka bir sıkıntısı var...her neyse, git kendin elindeki parayla burs ver, zekat ver...kime verirsen ver, ama hak edene ver. evini düşük kiradan kiralayıp kimseye iyilik yapma..iyilik ile enayiliği karıştırmamak lazım.