İnşallah sıfır maliyet bize de nasip olur.
Printable View
İnşallah sıfır maliyet bize de nasip olur.
Bende Alkimin sadık yatirimcisiyim, ama spek toy, forumlara gelip mesaj yaziyor :)
Bu hissede simdiye kadar kim nerede aldiysa alsin beklese zarara ugramiyor, Banvittin satis zamanina denk gelmistim oda öyle idi,
böyle hisselerin sahip ve spekigini takdir ediyorum
isleri gücleri rast gitsin :)
İnsanlar doğru olanı yapıyor,25 tl ve altında maliyeti olanlar ellerinde ki malların yarısını satarak diğer yarısının maliyetini "0" olarak beklemeye çalışıyorlar bu sayede tahtada olası sert geri çekilmeler de kendilerini korumaya alıyorlar ve sert yükselişler de ise tahtayı rahat izliyorlar....
Borsa da genel kurallardan biridir,yatırımcı ciddi bir yükseliş yakaladığında elindeki malı eriyerek maliyetini sıfırlar bu sayede rahat mal taşınır aksi halde büyük stres altında hata yapma şansın çok artar...
Aynı zaman da başka güzel hisseler içinde fon oluşturmuş olursun...Tek kaat SERVET değil..
Zira SERVET varsayki 200 tl ye gidecek bu demek ki 4 kat potansiyel var.
Ama X bir kaat 5 tl den 50 tl ye gitse 10 kat potansiyel demek...!
Bu değişimi başaran,yakalaayan portföy büyütür.
Sana bu anlattıklarımı manitan bile anlatmaz,kıymetimi bil:party:
sayın Jumalus dediklerinde haklısın. benim hikayeye ve Amca'ya olan inancımda bir azalma yok :)
Amaaaa sayın Hamsi nin dediği gibi burdaki yatırımcı küflenmiş yatırımcıydı(çok eskilerden gelen maliyetleri vardı)
ve haklı olarak çoğu iyi karla ya komple sattı ya da maliyetlerini 0 a indirdi..
ben henüz küflenmiş yatırımcı değilim :) Servet Gyo'yu Temmuz ayında 17 lirada farkettim.
ve böyle bir cevherin fiyatlanamadığına şaşırdım ve Hatta bunu twitterda bile yazdım(temmuzda)
4 ayda şirket 3 kat arttı daha da artacaktır. Çünkü hikaye bitmedi belki de yeni başladı..
Hem hisse geri gelirse diye üzülmemek adına hem de hisse çok çıkarsa üzelmemek adına
hisselerimin maliyetini (SIFIRA ) indiridim.. Yoksa hikayeye olan inancımda bir azalma yok.
ama benden bir borsa nasihatı olsun elinizde 10tane hiise varsa hisse 2 kat yaparsa
yarısını sistemden çıkarın ki taşıması rahat olsun.. psikolojinize yenilmezsiniz
belki bugün bu fiyattan Servet satanlar yıllar önce Egeen çok çıktı diye 50 de satanlar gibi olacak kim bilir :)
Anladım hocam.Ben küçük yatırımcıyım. Kredi ile yaptığım ilk işlemdi. Serveti sizin sayenizde fark ettim zaten. Araştırınca öyle gözüm döndü ki nakit bulamayınca 6 ay vade ile ödeyebileceğim bir kredi çektim. Mühendis maaşımı tamamen bağladım.
Alım yaptığım hikaye aynı. Beklenti de doğru çıktı ki yükseliyor. Maliyetimin ne olduğunu umursamıyorum o yüzden. Ne zaman ki hikaye değişir, o zaman düşüncelerim de değişir. Beni aynı şekilde heyecanlandıran bir hikaye olmadı sürece maliyet sıfırlamak potansiyel getirimden %50 götürecek. Kalan para ile aldığı arsaları ve ofisleri dört gözle bekliyorum.
Böyle bir hikayeyi ve fırsatı bir daha ne zaman yakalarız açıkçası bilmiyorum.
Aklıma şu iki sözü yazdım.
"Hisse seçerken dahi olabilirsiniz ancak yeterince cesaretiniz ve sabrınız yoksa ortalama bir yatırımcıdan öteye geçemezsiniz"
"Karda iken beklemek, zararda iken beklemekten daha zordur. Gerçek sabır, hisse yükselirken ortaya çıkar"