Ben evlerin 2 tanesini sıfır eşyalı bir tanesini de eşyasız aldım. Almadan önce herkesin malumu kiradaydım ama kiradan çıkıp eşyasız aldığım eve yerleştim. Fakat diğer 2 eve de daha önceden de söylediğim üzere kiracı ile uğraşmak istemediğim için kiracısız duruyor.
Aslında eşim başımın etini yiyor Kuşadasında yazın bunları en azından dönemsel kiraya versek çok güzel kazançlar elde ederiz diye ama ben insanlarla pek uğraşmayı sevmediğimden ötürü portföy olarak varlıklarımı koruması için dönemsel bile kiraya vermiyorum ama seneye belki airbnb vb yazlık dönemsel kiraya verebilirim.
Ama istanbul'da bile ev almış olsaydım evimi asla kiracıya vermez boş tutardım. Buradaki arkadaşlar "kiracıya vermezsem satar dolara altına yatırırım daha iyi" diye düşünüyor olabilir ama hatırlatırım ben dolar 13.60 dayken doları bozup 3 ev aldığımda buradaki arkadaşların çoğu bana yaptığım işin saçma olduğunu doların ve altının gayrimenkul yatırımını her zaman geçeceğini söylemişti ama dolar gayrimenkul aldığım günden itibaren sadece %20 arttı ama aldığım evler %140 arttı. ve 2023 haziran seçimlerinin sonucunu görmeden satılacak bir tane bile gayrimenkulüm yok.
Sonuç olarak mesele ne aldığın değil ne zaman aldığındır. Kiracı olayını da kafaya takmayın boş haliyle bile kazanç yukarıdaki gibi ve sürekli kiracılı asla ev tutmam.