Dubai deki fotolarından koysanıza daha çok aydınlanalım :)https://www.bursahayat.com.tr/static...-466-x750.webp
Printable View
Dubai deki fotolarından koysanıza daha çok aydınlanalım :)https://www.bursahayat.com.tr/static...-466-x750.webp
Açgözlülük. 7 büyük günahtan birisidir.
Aralarında futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu fon vurgununda çekilen nakit paralar o kadar büyüktü ki banka hesaptan para çekenlerin evine bile gitti.
https://www.milliyet.com.tr/gundem/5...gitmis-7020620
gerçekten hem yurt dışında yaşayıp hem fakir kalmayı nasıl beceriyorsun merak ediyorum.dedim benimle uğraşma.aselsan hissesi 2 lira düşünce burada habire paylaştın aldığım fiyatı.kağıt 10 lira arttı tek paylaşımın yok.şimdide fakirlikten batmaktan bahsediyorsun.
senin o fakir sandığın insanlar ekmek 8 liradan 2 liraya düşsün yine sitem eder.
ülke gerçeğinde her ne kadar maddi olarak zor durumda olan bir kesim var ise tam tersi kesimde azımsanmayacak kadar çok.
bak ben hayatımda maxx royal e gitmedim sadece şu ( https://forum.donanimhaber.com/2024-...ari--156737422 ) donanımhaber forumunda bile onlarca kişi var maxx royale giden.80-100 bin tl lerden millet gelecek senenin tatilini alıyor.
türkiye saat forumuna giriyorsun rolexler omegalar havada uçuşuyor.
sende burada yıllardır battık modundasın.
"senin o fakir sandığın insanlar ekmek 8 liradan 2 liraya düşsün yine sitem eder."
bunda garipsenecek ne var anlamadım! adam asgari ücret alıyor yada 7.500tl emekli maaşı tabi ki ekmek 2tl ye düşse sitem edecek.
insan diğer canlılardan farklı olarak çok komplex bir beyine sahiptir ve eşitsizliğin farkındadır. asgari ücretliye ne verirsen ver yine eşitsizlikten rahatsız olacaktır. insan zihni temelde aklın yolunu seçerek yiyemiyeceği bişeyin altına yatmıştır bütün olan bitenin nedeni de budur.. zira tanrı aklında her insan eşittir fakat real de bu asla böyle değil. bosporos un ben iyi yaşamaya yetecek parasının olduğunu düşünüyorum zaten ima ettiği kişi sensin! sadece ülkenin durumunu büyük çoğunluğu kötü bir yaşama mahkum etmesinden dolayı senin bahsettiğin "batık modunu" sana göre gereksiz bir şekilde yaşıyor. sen olsan "dilan polat" gibi takılırsın onun yernide zaten paran varsa da öyle yapıyosundur :)
tamamda bu ülke de iktidarı maddi durumu iyi olan değil kötü olanlar belirliyor.o zaman 20 yıldır yönetim yeniden seçiliyorsa benim ne suçum var?
yıllarca insanlara yapılanların olanların yanlış olduğunu söylememe,anlatmama rağmen seçim gününe dek ekonomik isyan eden adam gidip aynı seçimi yapıyorsa kimse kusura bakmasın.
KK nin çıkardığı bir aday veya chp içinden birisi de benden oy alamaz bundan sonra bu kadar netim.
Aslında herşey konuşuluyor ve biliniyor birçok kişi chp de gelse veya kim gelirse gelsin durum değişmez! diye düşünüyor ve buna bende katılıyorum. yani yaratılan sistem belli bir azınlğın iyi yaşamasına ve çok büyük bir çoğunluğun kötü veya çok kötü yaşamasına neden oluyor.
ve başka bir iddia "sistem hırsızlığı teşvik ediyor" sen söyledin "dilan polat 3 yılda ülkenin sayılı zenginleri arasına girmiş" aynen söylediğine sonuna kadar katılıyorum. yani yaratılan büyük aklın yarattığı sistem "hırsız ol, kötü ol, sömür senden iyisi yok diyor"
tabi bunu yapmak herkesin harcı değil! bazı insanlar fakiri , dar gelirliyi görmeden edemiyor "vicdan yada iç dünyası" diyelim. hal böyle olunca maddi durumu iyi olsa bile iktidarı eleştiriyor esasen düz mantık "param varsa ve sistemde kolay zengin oluyorsam iktidar benim içni iyidir" olmalı.
mesela ben 2 tl nin altında tüm paramı dolara gömdüm ve yıllardır dolardan da faiz alıyorum .. ama hayata "dilan polat" gibide umursamaz bakamam açıkcası
Sen gibi kendini zengin sanan zügürtler.!!!
Kuyunun dibindeki kurbağa, gökyüzünü kuyunun ağzı kadar sanır.!!!
Yurtdışındaki Türk asıllı yatırımcı gurbetçilerin .!!!
Neleri başardığını anlayamazsın.!!
Çünkü o kapasitede değilsin.!!!
Avrupa kültüründe görgüsüzlük yoktur.!!
Kimse kimseninkolundaki saate.!!!
Bindiği arabaya bakmaz.!!
Nerede tatil yaptığıyla işgilenmez.!!
Çünkü hepsi basit öğelerdir.!!!
Kaç dil biliyorsan gurbette o kadar .!!
Başarılı olursun.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Peki raki icmesi arti bir deger olarak kabul gorurmu[emoji39]