Fonlarda valör olması işi bozuyor.
Viopta short ile hedge etmek daha mantıklı bence
Printable View
Arkadaşlar zararda olduğum fonları satmak istiyorum. Karda olduğum fonlardan kesilecek %10 stopaj, 3 aylık muhtasar beyannamenin aynı dönemine gelince mahsup oluyor muydu? Bir fondan 100 tl zararım diğer fondan 1000 tl karım var yani 100 tl stopaj ödeyeceğim. Bu durumda ilk 100 tl stopaj kesilip 3 ay sonunda mı iade ediliyordu? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır teşekkürler.
hocam yanlış anlama kesinlikle sana karşı gıcık veya kırıcı olmak istemedim, tamamen iyi niyetliyim, ama genel anlamda forumun durumu kötü. kkm'den buraya geçtiğim 1 aydır geçen yıla göre düzey çok düşmüş. fon seçerken tefas'dan word tablo indirip 5 yıllık getirileri kıyaslardık biz, şimdi millet son bir ay hangisi yükselmişse ona atlayalım diyor, fon böyle seçilmez yani. kimi piyasalar çok düştü satma zamanı geldi diyor(zirveden alır dipten satarım diyor kısaca, ne güzel stratejiymiş: ) kimisi fonun hangi enstrumanlara sahip olduğundan, hangi dinamiklerle hareket ettiğinden bile habersiz..inan şimdi borsayla ilgili kaç kitap okudunuz, kaç ekonomistin eğitim videosunu izlediniz diye sorsam fonlarla ne alakası var gardaş diyen adam çıkmasından korkuyorum: ) dolayısıyla foruma devam edeceksem eğitici tarafta kalmak zorundayım, insanlar itiraz ederse forumu takip etmeyi ve yazmayı bırakırım, zaten sohbetin güzelliği dışında bilgi yönünden bana katkısı sıfır şu an forumun.
biste gelince, hodri meydan sat abi fonlarını, ben şimdi düşmez demiyorum ama cidden iddialıysan sattığın ve geri aldığın seviyeleri burda bizle paylaş fazla değil 6 ay sonra başına neler geleceğini hep beraber görelim: ) keşke öyle teknik, temel analiz sallamadan grafik bence çok şişti diye satıp, abi sanki dip yaptı bence deyip alarak 3 kat kazanma şansı olsa, dünyada kimsenin çalışmasına gerek kalmazdı herkes servet yapardı zaten. benim fikirlerime kendi fikirlerinle cevap yazabilmen güzel ama. burdaki çoğu yazarın o kadar bile cesareti yok, çünkü adamda karşı tez öne sürecek bilgi birikimi yok.
paraya ihtiyacım olmadıgı surece mevcut fonlardan pek cıkıs yapmıyorum ,yapıp gelen parayı su anda nereye koyacaksın zaten ?