Kusura bakmayın yine
Printable View
Kusura bakmayın yine
Sn nilkiz,
5 aydır buradayım tahtaciyi çözemedik napmak istiyor belirsiz. Benim izlenimim alıcı geldikçe düşükten vermemek için yukarı sürüyor.
Alışlar kesildiğinde ise kagıt yataya sarıyor. I binlerce takipcili Twitter hesaplarından birisi Ekim gibiydi sanırım yazdı 28 den 35 e gitti. Sonra düştü ve yataya sardı.
Yine geçen haftalar da Twitter da yazıldı 36 dan 41 e gitti.SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseminizin yeni pazarı hayırlı olsun. Ve hepimizin yeni yılı sağlık ve bok kazanç getirir inşallah.
Sayın tokkan ege gubredeydi bende de var hala hissesi kendisi sattı ve buraya geldi sanırım bende daha önceden almıştım ancak yazmıyorum benim alış nedenim halka açıklık kısmının.dusuklugu ve tahtanın toplu olması yani sığ olması açıkça başlangıçta spekülatif aldım tabii grafiklerini inceledim ancak sayfaları okuyunca temettü kağıdı olduğunu anladım
Haziran sonundan beri kagittayim ancak dediğim gibi kağıt toplu sığ hisse benim grafik yorumum bağırıyor hareket için kısmet ben aslında öğrenme amaçlı sormuştum
Teknik yorum bence teknikten uzak bir yorum olmuş. Varsayımlar ve bu anlatım televizyon da teknik anlatan politik yorum yapan kişiler gibi olmuş. Yani genel bir yorum oda olur buda olur. Böyle teknik analiz olmaz. Magazincilik olur bu bence.
Hisse tarihi zirvesini aştı. Yukarı gitmek istiyor. Alçalan kama formasyon belirtisi var iki üç güne belli eder kendisini. Zirve aşımı ile yeni bir trend başladı. Grafikte Kar satislari karşılaniyor izlenimi var. Telefondan yazıyorum. Grafik atmayacağım.. bu cuma günü ne kadar az çok kendini belli eder.
Teknik analiz konusunda tecrübesi az olan kişiler kimin doğru analiz yaptığı anlamasi zor. 5 yılı alır hangisi doğru diye anlamasi için.
Twitter dada teknik analiz dersi verenler var. Acaba kendinde hisse varmi bence yok atıyor bol keseden.
Altından sarraf anlar. Sarraf olmak en az 5 yıl yer..
Agizi olanda konuşur herkes yazabilir buraya. Ben demiştim der.
Ama konu teknik analiz olunca matematiksel ve görsel şeyler olunca analizin doğru olup olmadığı tecrübeli kişiselerce anlaşılır.
En kötüsü nedir doğru bilinen yanlışlar.
Yanlış öğrenirsen doğru kabul edersin.
Konu derin.
Bu yanıt yazdığım kişi lütfen bana kızmasın. Şahsına değildir yazdıklarım.
Ayrıca bende yanilabilirim. Ters bir haber gelir vb.
Ama şu ki vesbe de ana trend ve kısa trend yön yukarı.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kısa vadede(iki haftaya kadar) fiyat hareketlerinin tahmini teknik analizin en zor bölümünü oluşturur. aniden ortaya çıkan bir sebep
satışları kısa sürede attırabilir(sık sık oluyor) fiyat biraz aşağı inebiliyor. aynı şekilde alımların da biraz zayıflaması da aynı şekil de
fiyatı aşağı indirebiliyor. fiyat kısa süreli faktörlerin etkisiyle dalgalanıyor. bir kaç günlük fiyat hareketlerini yakalamaya çalışmak çok zor iş. dalgalanma kısa sürdüğü için yüksek deneyim gerektiriyor..
sonuçta ne oluyor? fiyatın aşağı ve yukarı gitmesini sağlayan faktörler ortadan kalktığında tekrar kendi yönüne dönüyor..
orta ve uzun vadede hisse alıcıların hakimiyetinde.( grafikler gönderdim) bu da uzun yükselen trende neden oluyor. ben trende bakıyorum.. ( aynı zamanda bu hisseyi yatırımcının bakış açısı ile aldım. uzun vadede alınacak temettüleri ve işletmenin gelişimini
hesaplamaya çalışıyorum. kısa vadede aşağı yukarı oynayan fiyat beni fazla ilgilendirmiyor)
saygılar..