Bilanço gelmiş
Printable View
Bilanço gelmiş
1/5000 lik plan İbb ye gittiğinde gündeme alınması kaç ay sürmüştü hatırlayan var mı?
Faliyet raporunu ac bölüm 4.1 oku şirket faliyetleri ve faliyetlere ilişkin önemli gelişmeler tüm sorularının cevapları orada mevcut ben yazacaktım ama eksik olur sonra yalandı yanlıştı milletin diline düşeriz uzun metin bir sürü tarih mevcut oradan bak paydasim.
Ama özetle coook uzun bir süreç...
Eğer beklentin oyunun sonuna kadar burada kalmaksa şöyle bir yol haritası olabilir.
Bu sene içinde planlar askıya çıkıp iner yasal süre ve itirazlar yeni tapuların verilmesi gerçekleşse içinde bulunduğumuz covid19 salginida aşılarla bu sene sonu itibari ile kontrol altına alındığını ve küresel toparlanmaya paralel içinde bulunduğumuz ekonomik darboğazın da 2022 yazından itibaren normale döneceğini varsayarsak ve bu süreçte memlekette bir seçim kararı alınmazsa ki alındığı zaman hayat malesef durmaya başlıyor herkes seçim sonucuna odaklanıyor yatırımlar erteleniyor.
Özetle imarın çıkması ve araziye talep oluşması 2022 yazından önce bana göre çok zor.
Tüm bunlardan bağımsız fiyat hareketleri takasa bağlı olarak yukarı aşağı sert hareketlere devam.edecektir muhtemelen.
Bir de bakarsınız spek yada piyasa katılımcıları gelecek satışı yada projeyi şimdiden satın almaya da başlayabilirler.
Işın bu kısmi birazda piyasa dinamikleriyle alakalı.
Sonuç olarak önümüzde uzun ince bir yol var.
Sn paydasim zaten arsa alan ekrana bakan adam işlem yapan adam değil senin benim ve diğer bazı paydaşlar.gibi.
Ama piyasa trader dolmuş gördüğünüz gibi.
O ANLAŞMA ÇÖP OLDU
Şirketimizin 25.07.2018 tarihli açıklamasında özetle; Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin maliki olduğu İstanbul ili Kartal ilçesindeki taşınmazın konut imarına sahip olacak bölümünde, projenin gerçekleştirilebilmesine yönelik yasal süreçler dahil tüm adımların tamamlanabilmesi halinde, hasılat paylaşımı esaslı bir konut projesi geliştirilebilmesi amacıyla Mesa Mesken Sanayii A.Ş., Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş. ("MNT") ile bir "Sözleşme" imzalandığı duyurulmuştu.
Eczacıbaşı Holding A.Ş.(*) tarafından Şirketimize iletilen bilgiye göre;
Sözleşme'nin imzalandığı tarihten bugüne kadar geçen süre göz önünde bulundurulduğunda Taraflar, Sözleşme'de kararlaştırılan esasların değişmiş olması sebebi ile Sözleşme'nin bugün itibarıyla (29.04.2021) feshi konusunda mutabakata varmışlardır.
(*) İstanbul ili Kartal ilçesindeki arazinin mülkiyeti Şirketimize ait olmayıp, ana ortağımız Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin mülkiyetindedir. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde Şirketimiz %37,28; Eczacıbaşı Yatırım Holding A.Ş. %11,54 oranında pay sahibidir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Duruml