-
dediğim gibi akıllı adam en azından kendini garantiye alır..en azından ya varsa , der..
milyarlarca insan gelmiş geçmiş, yaşamış, inanmış, çok sayıda peygamber gelmiş ve Allah ı tanıtmaya çalışmış, der..bu kadar toplumun hepsimi hayal gördü, der..ya varsa, der..ya varsa beni kim kurtaracak, inandığım bilim beni kurtarır mı acep, der..öldükten sonra sonsuz hayat vaadeiliyor..ya varsa der..aklı olan yani..
-
komşuna ya tutarsa diyip komşunda he valla ya varsa diye ikna olduysa...
beni bağlayan hiç bir şey yok
:drunk:
ya tuttamazsa kısmıda va tutarsa kısmıda tamamen varsayımdır.. hemde felsefi varsayım.
bunlarla ne tanrıların varlığı ne de yokluğu ispatlanabilir.
boş tartışmalar.
-
tamm..ya tutmazsa diyorsun ya..benim kaybedecek bişeyim yok, ya tutmazsa..ya tutarsa sen ne yapacan..
ben bununla ispata çalışmıyorum..ya varsa demek, inancın en alt kısmıdır..senin için yazıyorum bunu..
-
bu neye benzer biliyor musun..adam para kazanmak istiyor ama hiçbişey yapmıyor, risk almıyor , zaten kazanamamki diyor..ulen risk almazsan para gelmezki..yok gelmezdi zaten diyor..mantık hatası var..eee yat o zaman..
-
bak abey sen heral beni tanımıyorsun.
benim tanrının varlığı ile ilgili bir problemim yok.. din düşmanı veya tanrıların olmadığını ispatlamaya çalışan biri değilim.
tanrının varlığını durmadan ispat etmeye çalışan sizlersiniz.
ben tüm dinleri kabul eden biriyim.. niye bunu anlamıyorsun ? niye işi iddaya götürüyorsun ?
bunlar binlerce sene önce zaten tartışılmış edilmiş.. her varsayım ortaya atılan varsayım doğrultusunda çürümeye mahkum edilmiş.
felsefe böyledir.. konuştuğumuz şeyse felsefi bir idda zaten. tanrı maddi birşey olmadığı için ve inanc olduğu bir varsayım bir idda olduğu için. bu felsefi yöntemle tanrının yok olduğuda var olduğu çürütülebilir. ama felsefi anlamda.
geri kalan safi inancındır. o da seninle tanrın arasındadır.
-
-
Emlak kardeş, biz körü körüne inanmıyoruz..saf değiliz..bir ilime bakan sen de değilsin..herkes sorguluyor ve inancı ağır basıyor kardeş..o yüzden ya varsa kısmını en azından aklında tut..ilim beni kurtarmazsa kime sığınırım de..inanmayabilirsin sen ama şeytan kibiri yüzünden kovuldu
-
bu şeyi kim yarattı diye sorarsan..
tanrıyı bulursun :)
soru hatalı...
bu şey nasıl meydana geldi diye sorarak başlayabilirsin.
işin özü bu.