Sayın Cover;
Açıkcası biraz beklentinin altında olması nedeniyle oluşan moral motivasyonunu düzelten bir yazı olmuş
Printable View
Tablolar ikinci çeyreğe göre baya sıkıntılı görünüyor. Kâr marjları kayda değer derecede düşmüş (brüt kâr marjı %7.87 > %4.27, faaliyet marjı %8.44 > %3.24, FAVÖK marjı %8.59 > %3.31, net kâr marjı %4.89 > %1.83). Önceki çeyrek çok iyiydi de baz etkisinden dolayı mı bu çeyrek çok düşmüş gibi görünüyor acaba diyeceğim ama yıllık bazda da marjlar yarı yarıya daralmış neredeyse. Tablolardaki tek olumlu nokta nakit akışını biraz toparlamış olması olabilir. Özetle bunu yarın sağlam basarlar gibi duruyor.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Klasik çaycı oyunu.
Yıllardır yaptığını tekrarlıyor.
Ileri gidince kafasını kes, geri kalınca biraz dürtükle.
10 milyar ciro yapacaksın %1 kar etmeyeceksin. Ayıp.
Herhangi bir banka bu ciroya bu karı promosyon olarak verir. Verir hatta fazlasını verir.
Sarku nun kontratları londara borsasında işlem Görüyor. eksi bakiyeler hep sarku ya yazılıyor. Neyse.
Çaycı şarkıya geldi geleli bilanço böyle oluşturuluyor. Rüzgarın esişine göre dengeler kuruluyor.
dengesiz aşırı yükselmeler kötü düşüşlere yol açabilirdi. Çaycı tüm bunları hesaplayarak bilançoyu oluşturuyor.
Bunu Ekim 15 de yazmışım tabi o günlerde 19.5 lere kadar geleceğini hiç beklemiyordum. 9 aylık bilanço sarky nin kabuk değiştirmediği hala eski düşük kar marjlariyla çalıştığını, yazilan yüksek karların stok değerleme ve döviz kuru artışı ile ilgili olduğu gösterdi, ha bu bilgi bize ne sağlar. Sadece şunu : sarky spekülatif olarak yükseliyor ve yükselmeye devam edecekse yine spekülatif olarak yükselecek.
Temele göre rasyonel fiyatlanırsa yeni zirvelerin görülmesi uzun zaman alacaktır. Ama bu işler belli olmaz bu bilançonun bu şekilde geleceği bence zaten biliniyordu. Bu bilgi başka sonuçlarda doğurabilir.
5 milyon lotçekildi sadece aklıma acaba hanönü haberimi için çekildi geliyor
Geçen hafta kapanış seansında 18.33 den yüklü miktarda mal yatırım fonlarına devredildi. Üstelik fiyat bir tık oynamadan. Bunun açıklaması ne anlama geliyor acaba?
meizu X8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kan verecekler sıraya girsin
İntravenöz değil yeni literatör olarak, sarıkız sayasende, intrarektal
37k kimin satamıyor birtürlü
hiçkimse yazmadı bilanço hakkında iki satır yazayım şirket bir önceki döneme göre tonda 5926 lira kar ederken bu dönem bakırı yüksekten almasına rağmen bunu yansıtamamış ve kar3227 liradan satmış eğer şirket 6 aylıktaki aynı kar marjını korumuş olsaydı brüt karı 257431366 gelecekti kaba olar şimdiise 142331662 gelmiş anlayacağınız 115.099.704 milyon kar yok olmuş yaklaşıık olarak 45 milyonda kur farkından dolayı gelmemiş hadi kur farkına birşey denemzde ulen çaycı arabayı aldın bari aküyü bırakaydın vicdansız 130 milyon en kötü kar göndereydin bari bu nasıl bir ameleliktri hangi kitapta yazıyor 73381 liraya malı alacan işleyecen o kadar personel ve fabrika ve diğer giderlerin varken 76658 liraya satacan ulan hiçbirşey yapmasan su alıp satsan daha çok para kazanırsın hırsızsız mısın siz
gelelim sonraki döneme bilanço tamamen çaycı ne derse o oluyor dönemine giriyoruz normalde kur farkından 60 gelecek bakırdanda 280 küsür kar yazmalı o zaman 340 bürüt kar net kar 250 kar yazdırır hop ver coşkuyu ama öyle tahmin ediyorumki geçen hafta gördüğümüz hareket bilanço hareketi olamaz çünkü 5 milyon mal çekmiş city bu tahtada bilanço için bu kadar mal çekilemez çeksen satamassın city gitti hacim şimdi dipler neyse herkese hayırlı kazançlar
Selam Ortak şimdi Çaycıya bu kadar güvenmiyorsanız ve mali tabloları şaibeli görüyorsanız, uzun vade bu hisseyi taşımanız ve inatla en yüksek fiyatlarda bile satmamanız çelişkili değil mi ?
Ben güveniyorum ve işletmenin gidişatını da iyi olarak değerlendiriyorum. Daha parlak bir bilanço olsun bende beklerdim ve isterdim ama yok, bu bilançoyu baz alarak daha temkinli alım yaparım, ama sarky den vazgeçmem. HA 12 aylık bilnço beklentilerimden kötü gelirse o zaman şapkamı önüme kor acaba hata mı yapıyorum SARKY de inat ederek diye düşünürüm.
Bu kadar hezeyanda bulunurken benden ve birçok ortaktan daha ateşli Sarky nin yükseleceğine inanmanın biraz çelişkili, inşallah eleştirilerime alınmazsınız.
Sayın cover eleştirilerinizi gayet iyi anlıyorum yalnız sayın arpacı beyin belirttiği gibi bunun çaycının bir baskılaması olarak gördüğüm için duruyorum eski yazılarımdada belirttim şirketin diğer ortakları bu olaylar karşısında eninde sonunda müdahale edeceğine inanıgorum veya çaycı bu müdahaleye izin vermeden yeterince topladıktan sonra bırakır şirkete olan güvencem çok çünlü tekel ve bu şirketi hadi kuruyorum deseniz kuramazssınız benim için baştada belirttim 12 lerinde 18 lerinde anlamı yok başkası için bakarsanız 700 üzerinde anlık karım var ama daha öncede söyledim ben yüzde 20 yüzde 40 için hisse almayı heleki uv aşmayı çoktan bıraktım hayırlı kazaçlar
Tonaj olarak satışta sıkıntı yok yurtdışına satışta sıkıntı yok sadece kar törpülenmek içün yüksek maliyetli bakırlar maliyete saydırılıp kar törpülenebilir ama bunu sürekli yapamazssınız ayrıca son çeyrekte eğer bakır fiyatları 470 ve üstü olursada kar dovize bağlı olrakta yaklaşık 250 civarı gelecek ve o zamana kadar hisse 30 rakamlarına rahat gelir düşüncesindeyim birde hisse yi yaklaşık 5 milyon city çekince yüDe 12 den yüzde 50 yaptı sadece 5 milyon çünkü hisse inanışmaz toplu benden bu kadar herkese hyırlı kazçlar
Sayın arpacı bey ne yaaptı çaycı hertürlü alavere dalavere mi eskidende böylemiydi ayrıca sizce 5 milyon lot bilanço için çekildimi yok çekilmediyse niye çekilmiş olabilir teşekkürler bunun dilinden en i siz anlarsınız
Sevgili akrep,
yorumlarınızda eksik bakış açınız var, bilançoların makyajlanabileceği doğru bir tespit, Çirkin bir kadın için ruj,fondoten vs ne ise, şirketlerin makyajlanmış bilançolarıda odur, eksik olan şunlar,
1-Şirket şu an çirkin değil, neden makyajlasın?, karını düşük gösterdiğini yani makyajlandığını varsayalım, bu durumu neden yapar? en temel sebep vergiyi az ödemek içindir. çokta kötü değil aslında :) az vergi :yes:
2-hammadde fiyatları artarken stok karı çok yazılır, ama hammadde fiyatları düşerkende stok zararı yazılır
3-fiyatların bu kadar oynak olduğu dönemlerde, ürün son fiyatlarına fiyat artışlarını yansıtmak zordur, kademeli olarak yansıtabilirsiniz
4-hammadde fiyat artışında son tüketiciye durumu anlatarak yapmış olduğunuz zamları, hammadde düşüşlerindede müşteri indirim olarak bekler
5-üfe'nin %40'lar tüfe'nin %20 ler olduğu farktan görüleceği üzre, maliyetler hemen yansıtılamıyor
5 milyon malın çekilmesinin 10 türlü sebebi olabilir, sadece bilançoya indirgemeniz doğru bakış açısı değil. Kısaca fiyatların yüksek volatil olduğu dönemde bilançolar süpriz sonuçlara gebedir, şu olacak demek çok zordur.
saygılar, YTD
Bu bilanço'da benim gördüğüm en temel olay, şirket gelir tablosunda net satışları %80 civarıydı galiba, bir artış var, yani müthiş bir satış artışı var, bunu kara yansıtamamış, yukarıdaki mesajımda buna işaret ettim, eğer bu satış oranları devam ederse ve kar marjı biraz açılsa, karlar coşar, ha bu satışlara neden yansıtamamış der iseniz? muhtemel sebebi,
1-sipariler günlük verilmez, en az 2 ay öncesinden mal istemiştir, herhangi bir x müşteri, bakır fiyatlarıda bu dönemde oynak olduğu için, satışı yapmak için anlaşılanın üzerine %100 fiyat artışı veya ben sana mal vermiyorum dememiş olabilir.
2-devamlı oynak fiyatta müşterinize zam yaptım diyemezsiniz.
yukarıdaki yazdıklarımı bahane bulmak için yazmadım, muhtemel sebep olabilir diye yazıyorum, klasik işletme dersleri gibi. Neden hissenin fiyatına çakıyorlar, sebep gayet basit, 12-13'den 19'a çok hızlı gitti, bilançoda destekleyecek kar oranı olmayıncada, bahane hazır, kısa vade çaktılar. ama şuda bir gerçek üfe gelecekte tüfe olur, yeterki satışlarını bu oranda artırmaya yeni müşterilere adına ne dersek diyelim devam etsin. orta ve uzunda telafi eder.
hem kar hem satışlarda düşüş olsaydı, ciddi alarm zilleri çalabilir, veya sizin gibi çaycı numara çeviriyor diyebilirdim.
saygılar, YTD
Çok net ifade etmişsiniz, bence sayın akrepte bunların olabileceğini biliyor ama biraz kendini fazla kaptırdı sirkette devrim niteliğinde bir değişim bekledi ama şu anda yaşanan sadece bir evrim. Ama iyi yönde bir evrim. Şirketin bakır fiyatlarındaki değişime ayak uydurabilmesi bile bir başarı, düşünsenize hammedenizin fiyatı sürekli değişiyor ve sizin hammadde maliyetiniz fiyat belirlemenizde çok etklili bir maliyet ve bunu uluslararası anlamda kurumsal birçok firmaya fiyatlayıp sattığınızı düşünün. Çok zor işler çaycı yönetimi bir helal olsun u hak ediyor aslında
Eleştirmek gerekir mutlaka ama yaptıkları işi de taktir etmek lazım. Bu şirketi var eden Hayrettin çaycı zaten.
Ha birde hissenin içine spek kaçtığını da kabul etmek lazım, 4 TL üstün deki bütün fiyat hareketleri, şirket yönetimi kontrolü dahilinde yada değil belirli bir spekülatif grubun gücü ve operasyonu ile gerçekleşti, bu hareketleri temel analize bir yere kadar bağlayabilirsiniz. Çok profesyonel bir ekip tahtaya yön veriyor bir tebrikte onlara :)
Bir tebrikte bu hissenin yatırımcılarına, bilinçli ve hisse senedi yatırımını araştırarak layığı ile yapan bir yatırımcı profili var bu hissenin forumunda yazan bütün ortakların, herkes bana ve diğerlerine güzel bilgi paylaşımında bulunarak katkı yapıyor.
Aynen katılıyorum, zaten şöylede bir durum var, son 5 yılda dolar bazında %100 kazandıran, 5 yıllık ortalama satış kar büyümesi %20'nin üzerinde olan bir şirket, herkesin radarına girer, spek'ğinde radarına girer, balinanında, köpek balığınında, KY'ninde radarına girer.
para, herkesi çeker.
saygılar, YTD
Daha önce düşmeden önce de almışlardı.
Bir kere Bölünmeden hisse ciddi kıpırdadı önce çok güzel kar gelecek dedik berbat bir bilanço geldi.
Çıktı hisseye de sahip çıktı.
Bu şirketi bu fiyata kuramazsınız kursanızda bu pazara zor girersiniz. Girsenizde zor tutunursunuz.
Bir keresinde cironun 10 katı fıyatlardan da bahsetmişti.
Şu da bir gerçek bu fiyatlarda çok güzel kar eden prim yapmamış BIST 30 hisseleri dönemi de başladı.
Bu hisse bana göre Şubat bilançoya kadar çok sabır ister.
Türk borsası hisseleri diğer Avrupa borsa hisselerinin 1/10 bile değil.
Benim tahminim 2023 sonrası güçlü bir dönem başlayacak borsada olanlar çok ama çok para kazanacak .
Hepimize bol kazanç ve sabır diliyorum
Fikrimdir düşüncemdir yrd.
Katkılarından dolayı herkese teşekkürler mr. No name nin dediği gibi bende daha önceki mesajda belirtmiştim satışlarda düşüş olmaması tonaj bazda ve üretimdede sıkıntı olmaması benimde mıtlu olduğum ve elimde tutma nedenim bugün içindise hissenin dengelendiğini düşünühorum hisseyi global ile bankof 12 den 19 a getirdi ve bugünde alıma başladılar teknik olarak bugün 17.20 üstü kapanorsa da çok şık bir baurak formasyonu olır herkese hayırlı kazançlar
Düşündüğüm hareketi yapıyor ve tahtacı lot arıyor ama 17.30 kadar kalın hiç lot yok tahtanın sahibi inanılmaz kontrolü ele almoş
Maden arama russatına yakında izin verirler. Olumlu yönde etkileyecektir diye düşünüyorum.
Rabak dan gelip fabrikada bir mühendis genel müdür iken. Her şeye rağmen bir şekilde hisseleri elde edip fabrikanın hangi destekle bilinmeden kuyumcu sarrafların malını borsa ile ne ile olursa olsun adını bilinmeyen bir şekilde ele geçireceksin
Sonra sen eski porşümüş tedavülden çıkmış devleti yeni dünya düzeni içinde üst lige çıkarmak sokmak isteyenlere ve bu isteyenlerle ortak çalışmadan sen madeni alıp işleyip katkı vermeden kazanamayacağını herkes öğrenecek......
2022<TOGG , 2022<Nükleer.
Yükleniyor.....
Kimse yanlış anlamasın
İnsan esir olmak istemediği gibi ecir de olmak istemiyor.
Sermayeyi herkese adil yayacaksınız
Yaymaz iseniz biri gelir tepenizde gezer.
Yrd dır.
Fikir düşünce hürriyetidir.
Sayın cevhr mesaj kutunuza bakıyormusunuz? Bildirimler.?
Baktım.bol kazanç diliyorum herkese...
heyet-i içtimaiyede görünen ihtilaller, fesadlar ve bütün ahlâk-ı rezilenin iki kelimeden doğduğunu görürsün.
Birisi: "Ben tok olayım da, başkası açlığından ölürse ölsün bana ne."
İkincisi: "Sen zahmetler içinde boğul ki, ben nimetler ve lezzetler içinde rahat edeyim."
Âlem-i insaniyeti zelzelelere maruz bırakmakla yıkılmağa yaklaştıran birinci kelimeyi sildiren ancak zekattır.
Nev'-i beşeri umumî felâketlere sürükleyen ve bolşevikliğe sevkedip terakkiyatı, asayişi mahveden ikinci kelimeyi kökünden kesip atan, hurmet-i ribadır.
İşarat-ül İ'caz - 45
Güzel cümleler;
bende karl marx'tan yazayım,
"İnsanların maddi yaşam koşullarını belirleyen onların bilinçleri değildir, bu maddi koşullar onların bilinçlerini belirler."
"Tıpkı Georgialı köle sahibinin, zencilerin sırtından kamçıyla sağladığı artı-ürünün hepsini şampanya ile har vurup harman savursam mı yoksa bir kısmını daha fazla zenci ve toprağa mı dönüştürsem diye düştüğü üzüntülü çıkmazdan, yakın zamanda, köleliğin kaldırılması ile kurtarılması gibi, kapitalistin de bu eziyetten ve şeytanın kışkırtmasından kurtarılması düpedüz bir insanlık borcudur."
"Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterli."
saygılar ,YTD
Yatırımcı ilgisi zayıf, gerçi saçma reuters raporlarıda etkili oluyor, 2022 yılı bakır fiyatlarında çöküş bekleniyor haberleri vs gibi,
iyi yanı ise, bakır kullanımının artacağı, elekt. oto., yenilenebilir enerji vs. sabır hissesi, uzun vade düşünmeden olmaz.
Copper's Critical Role in EV Tech
Importantly, usage of copper in EVs is up to 4 times more than in the conventional cars. Per the Copper Development Association Inc., traditional cars have 18-49 pounds of copper, hybrid EVs contain approximately 85 pounds and plug-in hybrid EVs use 132 pounds.
saygılar, YTD
Tavhl kords tkfen az ama garantili tuprs bakıp değerlendirebilirsiniz sizinle beraber bugün 30 kişiye yazdım
ayın 27 sinde yazmışmıştım 27 .10.2021
tavhl 25.60
kords25.88
tuprs 140
tkfen 14.75
alanlara bol kazaç diliyorum şükür yine yanılmadık
gelelim sarkysn inanılmaz baskı yaklaşık 8 ay önceki durum ya tahtacı sadece dolar hedge sinde 8,70 di 12,5şu an sadece burdan bile 3 çeyrek rakamı kadar gösterecek bakır 440 seviyesinde bu dönem 300 civarında kar gelmesi beklenecek bir durumda iken hala ne kasmaları gelelim bakır fiyatlarına goldman sachs yayınladığı yazı var bakır fiyatları ile ilgili bakır fiyatların düşmesini beklemek biraz tuhaf durum hemde bakır ihtiyacın bu kadar aretacağı dönemde ki çıkarılan ve rezerv bakır miktarına göre bırakın düşmesini çok ciddi patlama bile yaşanabilir
In the report Goldman reiterated its bullish forecast for a copper price of $11,000 a tonne (just below $5 per pound) by the end of the year and $11,500 by this time next year.
Copper is 'the new oil' and could reach $15,000 by 2025 as the world transitions to clean energy, Goldman Sachs says
Bakır, petrolün sürdürülebilir enerjiyle değiştirilmesinde ve Paris Anlaşması hedeflerine ulaşılmasında çok önemli bir role sahiptir.
2025 yılına kadar metal, %66'lık bir artışla ton başına 15.000$'dan fiyatlandırılabilir.
Bakır talebi artacak, ancak piyasa bir arz sıkıntısıyla karşı karşıya.
Günlük bültenimiz için buradan kaydolun, Açılış Zilinden Önce 10 Şey.
Goldman Sachs Salı günkü bir raporda, bakırın karbonsuzlaştırmanın sağlanmasında ve petrolün yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirilmesinde çok önemli olacağını ve şu anda piyasanın fiyatı dört yıl içinde %60'tan fazla artırabilecek bir arz sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Banka, artan talep ve muhtemelen düşük arzın, fiyatı mevcut ton başına 9.000 $ seviyesinden 2025 yılına kadar ton başına 15.000 $'a çıkaracağını söyledi.
Goldman'ın Jeff Currie liderliğindeki analist ekibi, maliyet etkin bir metal olarak bakır, rüzgar, güneş ve jeotermal kaynaklardan temiz enerji yaratma, depolama ve dağıtma sürecinde büyük önem taşıyor, çünkü bunu yapmak için gereken fiziksel niteliklere sahip. , "Bakır yeni petroldür" başlıklı bir raporda söyledi.
Raporda, "Petrol talebinin zirvesine ilişkin tartışmalar, bakır ve diğer önemli metallerin kullanımında bir artış olmadan, petrolün yenilenebilir enerji kaynaklarının ikamesinin olmayacağı gerçeğini gözden kaçırıyor" denildi.
Petrol ve gazın yerini alacak temiz enerji için gerekli yeni altyapı sistemlerini oluşturmak için bakıra ihtiyaç duyulacak, ancak rapora göre şimdiye kadar buna yeterince odaklanılmamış.
Banka tahminlerine göre, yeşil teknolojilerin toplu olarak benimsenmesi halinde, talep 2030 yılına kadar %900'e kadar artarak 8.7 milyon tona ulaşacak. Bu süreç daha yavaş olursa, talep yine de 5,4 milyon tona veya neredeyse %600'e yükselecek.
Bakır, elektrikli araç pilleri ve temiz enerji elde etme gibi sürdürülebilir teknolojilerin önemli bir parçasıdır. Paris Anlaşması'nın bitiş tarihi yaklaştıkça, yenilenebilir enerji ve yeşil teknolojiye yönelik siyasi ve ekonomik baskılar güçleniyor.
Sadece iki hafta önce, ABD Başkanı Biden, özellikle yeni sürdürülebilir teknolojileri ve altyapı projelerini teşvik eden 2 trilyon dolar değerinde bir altyapı paketi açıkladı.
Ancak Goldman Sachs, mevcut durumunda bakır piyasasının artan talebe hazır olmadığını savunuyor. Bakır fiyatı son 12 ayda yaklaşık %80 arttı, ancak üretimde buna uygun bir artış olmadı.
Goldman, "Pandemi teşviki (özellikle Çin'de) durgun arz koşullarına karşı talepte bir canlanmayı desteklediğinden, piyasa zaten sıkı." Dedi.
Londra Metal Borsası'ndaki üç aylık bakır vadeli işlem fiyatı en son %1.4 artışla yaklaşık 9.022$/ton olurken, NYMEX bakır vadeli işlemleri %1.5 artışla pound başına 4.09$ oldu.
Madenlerin genişletilmesi ve yeni bakır üretim alanlarının yaratılması yıllar aldığından, bu durumun metal kıtlığına yol açması muhtemeldir. Goldman, iki yıl içinde bakır arzının tükenmesini önlemek için, yatırımları ve üretimde genişlemeyi teşvik etmek için fiyatların şimdi yükselmesi gerektiğini söyledi.
Halihazırda Goldman Sachs, "şimdi, 2030 yılına kadar, 2000'lerin başında bakırda boğa piyasasını tetikleyen boşluğun iki katı büyüklüğünde, 8,2 milyon tonluk uzun vadeli bir arz açığı tahmin ediyor".
Bakır üretimi, Covid-19 salgını sırasında hükümet kısıtlamaları ve karantinalar nedeniyle 2020'de düştü. Emtia analistleri S&P Global'e göre, dünyanın en büyük bakır üreticileri olan Şili ve Peru, 2023 yılına kadar arzı etkileyebilecek salgından özellikle sert bir şekilde etkilendi . Geçen hafta, pandemi nedeniyle Şili sınırlarının kapanmasının ardından fiyatlar yükseldi.
Bununla birlikte, Şubat ayında yayınlanan bir GlobalData raporuna göre, küresel bakır üretiminin 2020'de %2,6 düştükten sonra 2021'de %5,6 artması bekleniyor
Dünya Bankası emtia tahmin raporunda, bakır için spot fiyatın 2021 sonunda ortalama 8.500$/mt olacağını tahmin ediyor. Fiyatın 2022'de 7.500$'a düşmesi ve ardından 2035 yılına kadar 8.250$'a yükselmesi bekleniyor.
IMF, bakır fiyatının 2020'de metrik ton başına ortalama 6,174 $'dan 2021'de 8,313 $'a yükselmesini ve ardından 2026 yılına kadar metrik ton başına 7,600 $'a kademeli bir düşüş öngörüyor.
Avustralya Sanayi, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı da bakır fiyatının 2021'de keskin bir şekilde 8.257$'a yükselmesini, sonraki iki yıl içinde hafif bir düşüşle 7.724$'a düşmesini ve bunun sonucunda 2026 yılına kadar 8.876$'a yükselmesini bekliyor.
borsada para kazanmak için bazen basit düşünmek gerek mesala enkai gsdho çok farklı ayrışıyor arkasından kords arcklk toaso sise farklı jhareket ediyor ve edecek acaba neden sayfa sarkuysan olduğu için uzun uzun yazmayacağım ama bunlardan biride sarkuysan farklı hareket edecek yalnıoz bu yamyamoğlu yamyam izin vermiyor neden yeterince toplanmaı tek haber hissede kapalı tahta yaptırır
yine sat al peşinde adamım benim alttan al üstten sat döküleni altta topla