*boe/carney: Ingiltere'de yatırımlar dünyanın geri kalanı kadar yükselmedi
Printable View
*boe/carney: Ingiltere'de yatırımlar dünyanın geri kalanı kadar yükselmedi
*betam, 2017 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre büyüme oranını yüzde 7,4 olarak tahmin ediyor
*betam, 2017 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla gsyh büyümesinin yüzde 1,6 olarak tahmin ediyor
*betam, 2017 yılında büyümenin yüzde 7’yi aşmasını bekliyor
*boe/carney: Ingiltere'nin avrupa ve dünyanın geri kalanı ile ilişkilerinin derinleşmesi ekonnomi için iyi
*ecb/villeroy: Ecb'nin mesajı güven ve sabır
*tayland'da 19 ocak'ta döviz rezervi 209,32 milyar dolar (12 ocak'ta 206,22 milyar dolar)
*ecb/villeroy: Ecb kur değişiminin enflasyona etkisini izliyor-bloomberg ht
*fransa'da ocak'ta imalat sektörü güven endeksi 113 (önceki 112)
*fransa'da ocak'ta imalat sektörü güven endeksi beklentisi 112
*fransa'da tüketici güven endeksi ocak'ta 104 (aralık'ta 105)
*shfe'de bakır stokları 12.027 ton azaldı
*shfe'de alüminyum stokları 7.199 ton arttı
*shfe'de çinko stokları 2.211 ton arttı
*shfe'de kurşun stokları 7.356 ton azaldı
*shfe'de nikel stokları 423 ton azaldı
*shfe'de kalay stokları 390 ton azaldı
*tayvan'da aralık'ta öncü göstergeler endeksi bir önceki aya göre %0,34 arttı
*merkel: Koalisyon görüşmeleri başlarken iyimserim, uygun bir zaman çerçevesinde yapabileceğimizi düşünüyorum
*şimşek: Portföy yönetenler türkiye'nin varlıklarını cazip buluyorlar
*şimşek: (portföy yatırımcıları) onları sınırlayan jeopolitik ve müttefiklerimizle zaman zaman ortaya çıkan gerginlikler
*şimşek: (portföy yatırımcıları) para politikasında daha öngörülebilir bir patika zaman zaman gündeme geliyor
*şimşek: Onları da rakamları ortaya koyup ikna ediyoruz
*şimşek: Bu sene 2017'ye göre çok daha iyi bir yıl olacak
*şimşek: 30-40 şirket ceo'su ile bir araya geldim, genelde havayı olumlu buldum
*şimşek: Türkiye hala çok cazip bir pazar, jeopolitik gerginlikler bir miktar azalırsa inanıyorum ki çok güçlü bir yatırım akışı olacak
*şimşek: (abd ile ilişkiler) hukuk devletleri zaman zaman siyasi gerilimler yaşarsa onun ticarete ve ekonomiye yansıması sınırlı oluyor
*şimşek: Abd'nin suriye'deki politikasını zaman zaman anlamakta zorluk çekiyoruz, bunu net bir şekilde ifade ediyoruz, söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olmasını istiyoruz, bunu söylediğimizde herkes ikna oluyor
*şimşek: Suriye konusunda, terörle mücadele konusunda en doğrusunu yapacaklarına inanmak istiyoruz
*şimşek: Abd'li bir çok firma ile temaslarımız oldu ama yetkilerle doğrudan bir temasım olmayacak
*şimşek: (dövizle borçlanmaya sınırlama) bu çok önemli bir reform
*şimşek: (dövizle borçlanmaya sınırlama) 28 bin firmanın neredeyse 26 bini kobi'ler, bunları kur riski yönetme kabiliyeti neredeyse yok
*fransa maliye bakanı: Paris yıllar içinde finansal merkez olarak londra'nın yerini alabilir
*fransa maliye bakanı: Avrupa ülkeleri için trump'ın vergi kesintilerine vergi kesintileri ile yanıt vermek yanlış olur
*isveç'te aralık'ta ticaret açığı sek1,7 milyar
*isveç'te aralık'ta ihracat sek109,2 milyar
*isveç'te aralık'ta ithalat sek110,9 milyar
*erdoğan: Abd'nin bayrakları ile bu terör örgütleri şu anda burada cirit atıyorlar
*erdoğan: 'türkiye kendi haklarını koruyor' diyen nato genel sekreterine teşekkür ediyorum
*erdoğan: Teröre karşı mücadeleyi ya beraber vereceğiz, yoksa biz de teröre karşı mücadelede kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz
*erdoğan: Idlib'de geçici kontrol noktaları oluşturmaya devam ediyoruz
*erdoğan: Ardından mümbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız