16.89
syg,
Printable View
16.89
syg,
seni görünce gözlerim dolar 4.45
4.46 yı gördü
H Ü K Ü M ET NE R E D E ?
TL nin değersizleştirilmesine bilinçli bir şekilde izin veriliyor gibi?
Hükümet harakiri yapıyor....
Krizle seçime girmek?
Bunu hangi danışman öğütlemiş acaba?
Kim kimi neyi şoklayacaksa şoklasın artık, biz bıktık şoklanmaktan
gösterge % 16,93
powerpc'ye selamlar :halay:
“TL seçime kadar daha fazla satış riskiyle karşı karşıyaâ€
Tokyo'da SMBC Nikko Securities Inc. gelişen piyasalar kıdemli ekonomisti Kota Hirayama, liranın gelecek ayki seçime kadar daha fazla satış riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, yetkililerden “ülke görünümüyle ilgili endişeleri artıracak†daha fazla açıklama geleceğini ifade etti.
Erdoğan'ın planının Merkez Bankası üzerinde oluşturacağı baskının hala belirsiz olduğunun altını çizen Hirayama, Cumhurbaşkanı'nın MB'nin para politikasını sıkılaştırma hamlesine karşı olduğunu, buna karşın herhangi bir adım atmadığını belirtti.
“Seçim sonrası TL için çok belirsizâ€
Danimarka Hellerup'ta Saxo Bank Döviz stratejisi birim yöneticisi John Hardy, “Sorun Erdoğan'ın müdahalesi ve MB'nin özerkliğine yönelik güven eksikliği†dedi.
Hardy, “Piyasa lirayı cezalandıracak; bu nedenle TL olduğu yerde. En azından seçime kadar düşecek ve ondan sonra Erdoğan verimli olmayan hamleler yaparsa, TL'nin negatif sarmala girmesi mümkün.†dedi.
Hardy, TL'nin dolar karşısında gelecek ay civarında 4.50 seviyesini test edebileceğini ve sonrasının “çok belirsiz†olduğunu ifade etti.
http://www.bloomberght.com/haberler/...sil-yorumluyor
Adamları aylık tahminine 3 kuruş kalmış.
Onlar bile tahmin yapamaz hale gelmiş....
Halkbankası tavan oranlar
TL 15
Dolar 4.35
Euro 2.1
Paranın tamamını dövizde tutmayarak yüzyılın aptallığını yaptığım her gün bir daha tescilleniyor. Neyse sepetin %25i döviz en azından.
ıcbc hoşgeldin artırmış 15.25 yapmış bilginize 14.80 idi,3 ay geçerli.dolar 4.50
https://icbc.com.tr/tr/sizin-icin/ka...yasi/387/167/0
17.15 gösterge
17.15 e 2 puan kou artık faizler 19-20 bandına oturmalı
Mevduat cazip kılınmadıkça döviz talebi durmıcak gibi..stopajı % 10 a filan düşürseler ne iyi olur
Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem: Faiz talimatla düşmez
Gösterge faizinin 17'ler de 10 yıllık faizin 14,50'ler de olduğu bir ortamda mevduat faizinin 14'ler de olması nasıl bir şeydir birisi bana anlatabilir mi?
Teb dun aldigim oranlar 100k+
32 gun 14.50
49-60 gun 15.00
93-110 gun 15.25
Gösterge tahvilin mevduat karşılığı getirisi 18’i aştı. Bankaya borç vereceğine devlete borç ver...
Doğru tespit.
Haftaya Şeker faktoringte gösterge + 375 baz puan ile 364 gün vadeli bono ihracına çıkacakmış.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/683774
yeni giriş odeabank 500 üstü 32 gün vade 15,5%
eft 20tl
İcbc oranları güzel değerlendirilebilir.
Türk vatandaşı olmak bu ülkede aşağılanmakla eş değer oldu. Yabancıya stopaj yok bana var. Yabancıya fx serbest bana yasak, yabancı istediği gibi döviz alır satar adına yatırım denir, ben alıp satınca hain derler. Yastık altı yapmayalım, paramız reel sektöre gitsin üretim için kredi olsun diye bankaya mevduat yaparız keriz faizine layık görülürüz.
Oldu olacak bir KHK ile '' Türk vatandaşlarına para taşımak ve kazanmak yasak, çalışacak ve tüm temel ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacaktır '' desinler de köleliliğimiz tescillensin
Doları görünce gözlerim doluyor rekor bey napıyorsunuz. Elimde çekirdek izliyorum kafam rahat full dolar dayım...
http://www.haberturk.com/yazarlar/mu...-degil-liradir
okudum rahatladım sizde okuyun rahatlayın doların yükselmesi önemli değil arkadaşlar ! rahat olun biz yanlış biliyormuşuz
en sonunda 4 lirayı görmesi bile ifadesi var onu özellikle okuyun !!
ICBC dolara 4.40 %
Pazarlıksız
Gel vatandaş geeell !!!
MB faizleri artırsa ne olacak? Artırdı da noldu? Bankalar da arttırabildi mi? Bankaların faiz vermeye takati yok. Nasıl battılarsa artık. Ucuz mevduat ile fonlanmaya ihtiyaçları var, MB faiz arttırsa bile bankalar artıramaz, O yüzden MB nin faiz attırmasının bir önemi yok mevduatçı için. 3 gün daha bekleyip tüm parayı dolara çevirip bankadan fiziki çekecem. Beleşe paramı kullanmasınlar!
şu ortamda bankaların tl mevduata 15 vermesi içler acısı....yazıklar olsun...17-18ler konuşulmalıydı...
Benim küçük miktarda olan TL dönünce kademeli bono alacağım..........Artık mevduat dönemi bitti .........
Piyasa Yapıcı bankalar 13,50 den aldıkları ile daha önce ss2 ile taşıdıkları %8-9-10-11 faizli bonoları fonlamakla meşguller!
ss2=''seve seve'' nin alternatifi
Enpara 32 gün dolar faizini
100-500binTL arasını %3,50 olarak
500binTL üzerini %3,75 olarak güncellemiş.