Coşku moşku yok
Printable View
Üstad, siz çoşku görmemişsiniz. 20 USD civarında cari oran dolaşıyor. Kendi kar rekorunu kırmış bir hisse. 500 mio USD piyasa değeri var. +4 +5 prim yaptığı günler hacim 100.000 lot, bugün gibi -2 -3 düşüş yaptığı günler hacim 20.000 lot. Birşeyler ifade eder bizim gibi yatırımcılara.
Eve halkı, evimize muslukçumu girdi??
Hepi topu 4-5 kişiyiz kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz,
Mahallenin delisi gibiyiz
Görüşünüze saygı duyuyor ama katılmıyorum. Otokar ortakları arasında Norveç Varlık Fonu'ndan uluslararası fon yönetim Şirket'lerine kadar birçok yabancı yatırımcı var. Borsa'ya yabancı alımı ekonomik ve siyasi arenadaki düzelme sonrası geldiğinde biz de payımıza düşeni alacağımızı öngörüyorum. Sene başında 96000 endekste cari oranımız 100'lerde dolaşırken şimdi aynı endekste 130'lar civarındayız. Bu yükselişi karlı bilançoların cari orana yansıması olarak görüyorsunuz galiba. Aynı dönemde yabancı oranında sınırlı bir artış var.
Sütçümüzde ziyaret etti evi. Folluk gibiyiz.
Powel açıklamasını yaptı. Güvercin açıklmalar var. Fakat piyasa sallamadı görünüyor. Piyasa kararsız
Geçen hafta bence gereksiz yere salınım yaptı. Cuma günü haftalık kapanış olması sebebiyle fiyatı aniden yukarı çekmek zorunda kaldılar.
Bu fiyatlarla vedalaşma vakti geldi lakin spegin şimdilik acelesi yok gibi davranıyor.
Hisseye yabancı ilgisi yok. Şirketin, bir kar, bir zarar bilanço açıklaması sebebiyle, yabancı gözünde istikrarlı kar edemiyor görüntüsünde olması bu durumun ana sebebidir. Önümüzdeki bilanço ile yabancıda gelmeye başlar.. ytd
Spek efendi, Ne kadar geciktirse de yön yukarı. ytd
Batuhan
Tek olumlu yönü kora halinde endeks üzerinde hedef fiyat verilmesi.fiyat tepede diyenler neye göre tepede diye sormasi gerek.yukari giden daha da yukari gitmek ister. Bir bakmişin 125 tl cok aşagida kalmiş. Teknik olarak kağit rally görünümünd3. Basit günlük ortalamalar yukari yönlü sıralı (50,25,10) ve 45 derece dik.
SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daş gibi meaşallah. Fırtınayı önceden seziyor gibi bu i..eler.
Bildiğiniz üzere hissede yeniyim. Her ne kadar kendimce temel analiz yapmış olsamda, sizler ve buradaki bazı arkadaşlarımız kadar şirkete hakim değilim. Sizler tabiki daha iyi bilirsiniz..
Nacizane benim gördüğüm, buraların tepe olmadığı, daha gidilecek yolu olduğudur.
Batuhan
Hissenin uzun vadeli 12 yıllık grafiği incelendiğinde tobo yaparak hareket ettiği görülmektedir. Bu tobo hareketleri 3 yıla yayılmaktadır. Zirveden sonra düşerek yaklaşık 1.5 yılda dibi gördükten sonra çıkışa başlayıp 1.5 yılda zirvesini görerek toboyu tamamlamaktadır. 2017 şubat son görülen zirve 2018 ağustos son görülen dip. 2020 şubata kadar yeni zirveyi görecektir diye düşünüyorum. Sonrasında temettüye kadar zirvenin biraz altlarında takılıp düşüş süreci başlayacaktır. Çanak katlama hedefi 200 lü rakamlar. Temel olarak sıkıntı görülmüyor. Genelde ekim kasımda hızlı hareketler başlıyor. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüşlerimdir. Hissenin 3-5 gün içinde yükselmesini bekleyip günlük düşüşlerinde olumsuz yorum yapan arkadaşların yazdıklarımı baz alarak yorum yapmamaları dileğiyle.
Yazdıklarıma ek olarak negatif gördüğüm şeyler. Amman ve bükreş teslimatlarının son 6 ayda ciroya ciddi katkısı oldu ve siparişler tamamlandı. Yeni sipariş henüz yok görünüyor. Bu yüzden ciroda düşüş olabilir. Finansal borçlar ve borçlulukta bir artış görünüyor ve azımsanacak gibi de değil diye düşünüyorum.
beyler 270 mil dolarlık bir iş aldığı haberi yakında düşer bu konularda çok inandığım birinden duyum cuma 100 lot aldık bakalım kısmet yakında haber düşmesi lazım
270 milyon dolar ii bi rakam. Pozitif etkisi olur. Ama hemen çıkar yükselir diye bişey demek zor. Belki fiyatlanmıştır. Enson 660 milyon dolarlık iş aldığı gün düşüş başlamıştı hissede. Kısaca haber etkisiyle alsat işlemi çok sağlıklı değil. Orta vadede karlılığın devamı için ii bi sipariş. Hissede yabancı oranı da yükseliyor. Fakat biz ne desek boş hissenin spekülatörü ne derse o olur. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüşlerimdir.
https://twitter.com/derinhisse/statu...053663232?s=19
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endex nerdeyse %2 artıda . Otokarımız eksi kapatacak gibi.
Bu geri zekalı kağıt bu endekste yükselmiyecekse ne zaman yükselecek. Mantıklı cevabınız varmı??
270 usd siparişi boş haber çıktı sanırım hocam
Bugun 135 beklerim.
132.5/132.80/132.90 ve 133 'ten muhteşem bir aliş
Şu ana kadar hacim gerçekten güzel.normalde kapanişta bile hacim bu kadar olmuyordu.
belli bir pivot noktasının üzerinde kaldı.bu noktadan sonra direnç olmadığı için alıcıların önünde bekleyen satış talebi (satıp kurtulayım diyenlerin oluşturduğu talep) oluşmaz ve hisse fişek gibi gider. 2 yıl önceki tepeleri görmezden gelirim. örn: pgsus. Bu sebeble tepeden almak dipten almaktan daha az risklidir. (tepeden kasıt direnç kırımı hissenin gördüğü yeni en yüksek fiyatlar)
Ky nin gelmemesi büyük nimet.
Kıpraşmıyo hiç yerinden ortaklar
129 üzerinde kaldıkca ilk hedef 147'dir..
hayır almadım..geçiyordum uğradım..
sizlere bol kazançlar dilerim..
yarınki hareketleri önemsiyorum 132 üstü kapanışlar beklemeye değer altı ise strese sokar acemice bir tahmin işte inşallah yukarı ivme devam eder bir iki ihale haberi düşse güzel olur yıl sonu kar tahmini yapabilecek ark varmı müdahimler paylaşalım herkese bol kazançlar ytr tv deildir gönlünüzce olsun..
İhale haberi gelmesi çok güzel olur.
Batuhan