Nisan ayı trafik verileri normal geldi. Sabiha gökçen'in artı etkisi olmamış. Dış hatlarda yolcu artışı ama doluluk oranı düşüşü, iç hatlarda ise tam tersi olmuş.
Printable View
Nisan ayı trafik verileri normal geldi. Sabiha gökçen'in artı etkisi olmamış. Dış hatlarda yolcu artışı ama doluluk oranı düşüşü, iç hatlarda ise tam tersi olmuş.
PEGASUS'UN MİSAFİR SAYISI NİSAN AYINDA YILLIK % 5.2 DÜŞÜŞLE 2.37 MİLYON
yine kaydırmış yolcuları(biri cevaben yazmış yazıma) :kahkah::oleyo:
bence bu fiyatlar pahalı. endeksin durumuna göre olması gereken fiyat aralığı 20-23 arası. Bakalım o fiyatlara ne zaman çekecekler. sonuçta temettü dönemi geçti. 1. çeyrek zarar açıkladı. endeks fena satış yedi ve 187.700 desteğinin üzerine attı tutunmaya çalışıyor. ekonomi ve siyasi alandaki olumsuzluklar gün geçtikçe derinleşiyor. vs. vs. vs. neyse bakalım spek ne yapacak. bu gün endeksin yükselişini brz mal yedirme olarak kullandıklarını düşünüyorum. cumaya kadar ne yapacaksa yapar diye düşünüyorum.
Al birtane daha feleaket tellalı ya kardesim su sayfaya giriyoruz adam gibi olumlu bır yazı yazan olurmu diye Onelle kardeside kusturdunuz yazı yazmaz oldu neymış 20-23 muş degeri biz 35 olsun defolup gidelim diye 2 yıldan fazla bekliyoruz lan bu hisse 20 olursa tam 100 bin tl girer bana belkıde senın bir arada görmediğin para su bos bogazlıgı bırakın arkın olumsuz yazıpta insanların moralını bozup sinirini hoplatmayın Alanyada akrabalarım var su anda bile tüm oteller %100 doluymuş bu yıl tüm zamanların rekoru bekleniyor bu insanlar yuruyerek gelmeyecekya bence su anda endexte en olumlu havayolu şirketleri insallah bir kaç ay içinde 35-40 aralıgına gelecek düşşünde alalımdiye bekleyen elini ovuşturanlar okuzun trene baktıgı gibi arkasından bakarlar insallah.
emlak konutta 2.50-3.00 aralığında uyardık gidin moral bozmayın...(arşivden bakabilirsiniz)
ereğlide uyardık 11-12 bandında gedin ulen moral bozmayın...(aynen)
halkbankta uyardık 10-13 bandında gidin ulaaaannnn...(okuyunuz)
18-20 bandında thy uyardık aynı terane...
millet istiyor ki kimse uyarmasın eğer kimse dillendirmezse hisse düşmez(totem mi yapıyorlar ne :oleyo:)
olay şu yolcu sayısı düşüyor mu? düşüyor
zarar bir önceki döneme göre 2 katına çıkmış mı? çıkmış
masraflar( yakıt,yedek parça,çalışan ücretleri,finansman giderleri...vb) artmış mı? artmış...
e sorun ne o zaman? bıyıklı ya da bıyıksız bir fon bulaştı 7-8 aydır hepsi bu...yarın sabah kalemi kırar satışa geçer o zaman görürüz sağlam durmayı. hissenin gediklileri bilir bu kağıdın nasıl şelale yaptığını:yes:
düşerken yazmak kolay ben buradan işler iyiyken uyarıyorum :one:
28 den beri kutup ayısı karalıyor hissemizi, şükür 30 a dayandık. Sende başladıysan hedef 32 demek :whistling:
Yatırım tavsiyesi değildir, lütfen yalnız kendi mantığınızla hareket ediniz
Senin uyarı yaptığın zamanlarda endeks 110.000-120.000 civarlarında hisseler tepe noktalarındaydı. Bizim tepe noktamız 44, hele bi gelelim oralara ondan sonra emmioğullarını uyarırsın...
Sermayemiz 102 milyon, Geçmiş yıllar karımız 1 milyar tl...
Sen git geçmiş yıllar zararı olan firmalara :party:
O birisi benim :)
ASK artisi 11.6%, doluluk orani 1.3% puan azalmis, bu RASK in 10% civarinda arttigini gosteriyor. Havacilikta gelir yolcu sayisi uzerinden degil RASK uzerinden gider de ASK uzerinden hesaplanir. Izmir e, Ankara ya, Kars a 100-150 TL den ucan yolcu sayisi 22% azalmisken, Dusseldorfa, Paris e, Madrid e 500-600 tl ye ucan yolcu sayisi 24% atmis. Gelirlerin artacagini hesaplamak bu kadar mi zor? Sirket Sabiha Gokcen e kayacak dis hat yolcusunu hesaplayip geliri daha dusuk olan ic hat yolcusundan feragat ederek kapasitesini dis hatlara kaydirmis ve bu stratejiden 10% civari buyume elde etmis.
Siz yolcu sayisina bakarak sirketin yonunu tahmin etmeye calisiyorsaniz birseyleri yanlis yapiyorsunuz. 1. ceyrekte ic hat yolcusundan elde edilen gelir 98 tl, dis hat yolcusundan elde edilen gelir 46 Euro (330 TL). Bir dis hat yolcusu 3.5 ic hat yolcusuna bedel (Yaz aylarinda 4-4,5 kata cikiyor fark). Bir de bu sekilde hesabinizi yapin, bakalim yine olumsuz olarak yorumlayacak misiniz Nisan ayi trafik verisini...
Pegasus un 1. ceyrekte kar acikladigi tek bir yil var mi? Pegasus 1. ceyrekte zarar yazar, 2. ve 4. ceyrekte 0 a yakin kar zarar yazar. Ne yapiyorsa 3. ceyrekte yapar. Ogrenin bunu artik. Petrol fiyati 100-120 dolar olur, allah korusun ulkede turizmi etkileyecek olumsuz seyler olur o zaman gelebilir dediginiz fiyatlara. Ama normal sartlar altinda hisseleri toplayan yabancinin fiyati dediginiz seviyelere getirecegini hic sanmiyorum. Keske getirselerde guzel bir alim firsati olsa...
Emmioğlu, kutup ayısı ve benzerleri olmasa, spekler nasıl para kazanacak, kucuk yatırımcılar nasıl para kaybedecek :kahkah:
ask imiş rask mis kask mış :kahkah::kahkah::kahkah:
ulen şu yazıları okuyan zanneder ki tpraş gibi ereğli gibi bir hisse:oleyo:
neyse ben konuşmayayım grafik konuşşun:yes:
https://i.hizliresim.com/QLDGMG.png
2013 4. ay nereeeeeee 2019 5. ay nereeeeee...birisi nerden sattırsa kardasınız bakınca anlaşılmıyor mu grafiğe????????
düşün paranı dolara çevirdin ya da bir bankaya attın oldu mu pegasus sana 150 lira:drunk:
bırakın saldırmayı da azcık grafik bakın...
Terbiyesiz terbiyesiz konusma, sana saldiran yok adam yerine koyup bilgi paylastik. Birakin ASK i RASK i diyorsan zaten bir halttan anlamiyorsun. Dolarda da param var faizde de var, Pegasus da da var. Tum parayi bir seye baglamak zorunda miyim? Insanlara bilmis bilmis akil verme hakkini kim veriyor?
terbiyesiz diyenin tarza bak!!!! milletin bilgisi millete yeter de artar sen parazit yapma yeter...:kmk:
yarın birgün hisse çakıldığında hemencik kaybolur gidersiniz.milletin vebaline girmeyin yeter.emlak konut,halkbank,thy senin gibi bir sürü bilgili(!) vardı ama vatandaşın hali ortada...
spek endekste bu kadar düşüş beklemiyordu mal elinde kaldı tahtada sıkıştı. malı vermek istiyor ama müşteri bulamıyor. endeksin en baba hisseleri bu kadar çakılmışken pegasus u kim ne yapsın. Nakitte olan insanların gözü çok düşen hisselerde. bakın o kadar değerli hisseler nerelere düşmüş. bizim beceriksiz speğimiz malı kitleyemeyince apuk supuk hareketlerle müşteri çekmeye çalışıyor. endeks 85-87 arası can çekişiyor en ufak bir olumsuzlukta 80 bin altına çakılacak bizim speğimiz endeksin 100 bin üzeri rakamlarında takılı kaldı. spek müşteri bulsa malı yıkıp hak ettiği seviyelere getirecek. O yüzden endeks düşerken yukarı yaptırıp dikkat çekiyor ve endeksin yükselmesini fırsat bilerek elindeki malı yatırımcıya ufaktan ufaktan okutuyor. Merak etme dostum spek çakmazsa diğer hisselerden çıkacak şhortçuların alayı speğin tepesine çöker. borsada düşüşe oynayanların en sevdiği hisse tepede kalandır. endekste maalesef tepede kalan tek hisse PEGASUS tur. inanmayan bist 30 hisselerinin grafiklerini bir inceleyiversin.
Maalesef 30'u geçirmiyorlar. Aşağıya gitme isteği var. Endeks 85 binden 88 bine geldi. Tepkisiz kaldı. Birkaç ay önce geçmiş sayfalarda twitter'da birisinin "32'yi geçmeden pegasusu almam." şeklindeki burada alayla karşılanan sözü defalarca doğrulanmış oldu. Gelecek olumsuz siyasi ve ekonomik haberleri 30'lu daha yüksek fiyatlardan karşılama imkanı olmayacağı için her zaman 24-25 li rakamların baskısını hissettiriyor.
Ben kimseye al ya da sat demiyorum neden ortadan kaybolayim, asil siz hisse dusmezde yukselirse ne yapacaksiniz? Ne gerek var insanlara alin ya da satin diyerek sorumluluk altina girmeye? Ayrica yatirim tavsiyesi vermek suc.
2-3 senedir Pegasus ile ilgiliyim. Hissesini bazen alir bazen satarim, bir bilgim varsa da gelir paylasirim. Neyse uzatmaya gerek yok,
net diamond var. Bakalım nereye kıracak ?
Hayırdır bu gün burnunu aşağı dikmiş.
https://www.airporthaber.com/kose-ya...ir-yokmus.html
YANDAŞ GAZETELER HEDEF GÖSTERMEYE BAŞLADIĞINDA ARKASINDAN BASKI GELİR.
Tarih:13.01.2019
Endeks:92.000
Pegasus:21.70
Bilanço:Kar
*
Tarih:20.05.2019
Endeks:86.771
Pegasus:29.40
Bilanço:Zarar
*
Sizce bu işte bir gariplik yok mu?
ŞİMDİ BU HİSSEYE AÇIKÇI GÖMLEKÇİ VS. BÜTÜN TECAVÜZCÜLER ÇÖKÜP AÇIĞA SATIŞLARLA SOLUKSUZ 20 TL ALTINA İNDİRSELER HAK DEĞİL Mİ?
Hisselerin fiyatlarını sadece endeksle orantılayıp bulsak ne kadar da kolay olurdu değil mi. Ama işler öyle yürümüyor maalesef.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TARİH 13.01.2019-------TARİH:21.05.2019
ENDEKS: 92.000----------85.309
AKBANK: 5.98 ------------5,63
EKGYO: 1,46 --------------1,13
GARAN: 8,17---------------7,31
HALKBANK: 6,93 ---------5,17
VKBNK: 3.78 --------------3,50
KOCHOL: 14,58 -----------14,77
PETKİM: 5.11 -----------4,58
KRDMR: 2.21 ------------2,11
SAHOL:7.45 -------------7,09
ŞİŞE:5.54 ---------------5,17
TRCEL:12.90 -------------1139
THYAO:15,03 -------------11,71
ARÇLK:16.15 ------------15,36
ASLSN:23.14 ------------17,62
PEGASUS:21.70 ---------28,92
yukarıdaki hisseler 14-15 Ocak gibi banka hisseleri öncülüğünde ralliye başlayıp genel kurul dönemi nedeniyle bedelsiz veya temmettü beklentisiyle yükselerek zirveler yapmış ve temettü döneminin sona ermesi nedeniyle satışlarla birlikte ralliye çıktığı seviyeler veya daha altına sarkmış durumdalar. Söz konusu hisselerin 6 aylık grafiklerine şöyle bir göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bilim bakalım hangisi hala çok yukarıda kalmış tabi ki PEGASUS. Dün yaptığım paylaşıma bir arkadaş endeksle karşılaştırmak doğru değil demiş. Endeks 87.700 desteğini kırıp 80 bine doğru iniyorsa buna en baba hisselerin dahi duyarsız kalması mümkün değil. Borsada yönü algoritmik robotlar belirler. eğer hissenin düşüş trendine girdiğini bir algılasın tüm robotlar satış tarafında işleme geçer ve karşısında hiçbir yatırımcı duramaz. Endekste neler oluyor derseniz benim tahminim doların yükselmesini engellemeye yönelik atılan kambiyo rejimi uygulamaları yabancı yatırımcıda ufaktan ufaktan tedirginlik yaratmaya başladı. yabancı tahvil ve hisse senedi tarafında satışla TL ye dönüştürdüğü likiditesini dolar alarak ülkeden kaçırıyor olabilir. dolar bu yüzden 6 altına pek sarkmıyor. Eğer bu devam eder ve yabancı satışları sertleşirse en kral hisseler dahi bırakın ocak fiyatlarını çok daha dip seviyelere kadar satış yiyebilir. PEGASUS iyi direndi ama buda bir yere kadar. Yabancı yakında bunda da satışa geçebilir. Endeks ve yukarıdaki hisselerin durumu gözönüne alındığında PEGASUS un olması gereken fiyat aralığı buralar değil. Yorumu size bırakıyorum. Gün içi endeks blok satışlar yiyor. Düşmeye uzun süre direnen hisselerde sert şelale düşüşleri yaşanabilir. yatırım tavsiyesi olarak algılamayın ama hissede pozisyon alırken bu hususları göz önünde bulundurmanızı istedim.
Sadece endeksle hisse fiyatlarını doğru orantılamanın doğru olmadığını belirttim.öyle olsaydı hisse seçmeye uğraşmazdık değil mi. Yoksa birçok iyi senet çok cazip fiyatlara düştüğü ve pegasus yukarıda kaldığı için birkaç hafta önce tüm pegasuslarımı boşalttım. Rek teselli hala yakın zamanda aldıkları pek de düşük maliyetli olmayan mallar.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akşama bi -%5 yapar mıyız acaba? İşler hiç iyi görünmüyor. :whistling:
Kutup ayisina uyduk, zararina 28 den verdik pegasuslari... Düserse ayiya saglam dua edecegim 😁
Yazdıklarım sizi etkilemesin. sadece dikkatimi çeken ve mantığıma tamamen ters gelen hususları yazdım. Hisse diğer hisselere göre çok yukarıda kalmıştı. Hem endeks hemde en baba hisselere dibin dibine giderken pegasus un hala 29 larda kalması bana tuhaf geldi. Endeks neredeyse 80 bine değecek. Bence yabancılar birşeylerin tehlikesini sezip TL varlıklarında ufaktan ufaktan satışa geçtiler. Hisse senedi satıp dolar alarak Türkiye piyasasından ayrılıyorlar ise işte felaket o zaman yaşanır. Bir yandan dolar artar bir yandanda Hisseler çöp seviyelerine geriler. Borsada beklentiler satın alınır prensibinden hareketle abd nin 2 haftalık s400 süre tanıması haberleri bu günden itibaren fiyatlamaya başladı sanırım. ara ara tepki alımları gelsede yabancı satışları ile endeksin 77 bin desteğine kadar inme olasılığı var. endeks 80 bine değdiğinde pegasus için 20 TL üzeri bile yüksek diye düşünüyorum. 92 binde iken 21.70 olan pegasus hem jeopolitik riskler hemde ekonomik kötü gidişat bir yandanda doların tekrardan yükselmesi gibi olumsuz etkiler karşısında pegasus un 20 TL bile kendi düşünceme göre pahalı. Muhtemelen hissede vadeli işlemler oynandığı için tutuyor olabilirler. Ama oda bir yere kadar. Diğer hisselerin düştüğü seviyeler ortada. o hisselerdeki tüm açıkçılar işlerini bitirip hisse aramaya geçtiğinde pegasus mutlaka gözlerine çarpacaktır ve tüm açıkçı gömlekçi çömlekçi tecavüzcüler hisseye abanmak isteyeceklerdir. Bu benim şahsi fikrim sizi etkilesin istemem. Borsada neler olabileceğini tahmin edemeyiz. Herkes ince eleyip sık dokuyup yatırımını ona göre yapsın.
benim çarptı mesala ve şortladım ,benim gibi şortlanacak vadeli arayanlar da gelecektir.hisse kalmadı bankalar iyice bitik.
Birkaç mesaj okudum, kızmayın ama eleştirim var: Yazdıklarınız şaka değilse sizlerin borsadan sürdürülebilir para kazanması çok zor, kazansanız bile tesadüfendir.
Bir hisseyi değerlendirirken şu kadar endeskte şu fiyattaydı, şimdi bu fiyatta, 29 olması mantıksız gibi cümleler çok ama çok yanlış.
Pek çok şirket değerleme yöntemi var. Favök var, f/k var, pd/dd var, hisse başı kar tahmini var...ukalalık ettiysem affola. Demek istediğim bunlardan bahsetmeden şirket değerlemek anlamsızdır. Korku ve kaygıyı bir tarafa bırakın, işin aslı matematiktir.
Bitmeyen kriz yoktur.
Pegasus gemişteki petrol hedge dışında Türkiyenin en iyi yönetilen birkaç şirketinden biridir. İç hat yolcu sayısının azalmasını bile telafi edebiliyor. Trafik akışını ve yolcu sayısını takip edin, doluluğa bakın. Bu sayılara göre alım satım kararı verin. Yok şu almış bu satmış gibi dedikoduları bırakın.
Moralinizi yüksek tutun. Bitmeyen kriz yoktur.
Sn trader arkadaşım,ilginç dünyada ki tüm air firmalarına baktım,çin,japon,luftansa,amerika ,swis,hint,en primlileri bizim airler.belki biz de endeksi etkileyecek hisse sayısı az olduğundan prim yapmış olabilirler.
çok uzun vade de refah seviyesinin artmasıyla mutlaka daha iyi olacaklardır.
Pegasus özelinde incelersek Pegasus trafik akışı ve yolcu sayısı doluluk oranı petrol fiyatları favök, f/k ve pd/dd si olarak kıyaslayalım. Tamam sadece pegasus özelinde kıyaslayalım. Ocak ayındaki değerleri bu günkü değerlerinden daha iyi durumdaydı. her kalemde daha iyi durumdaydı. üstelik genel kurul temettü beklentili bir dönemde vardı peki ocak ayındaki fiyatı 21.70 lerde iken tüm bu beklenti ve değerlerin daha kötüleştiği bu dönemde 29 TL olması mantıklı mı?
Endeks özelinde irdeleyelim. Endeks şirketlerinden pegasus u 10 a katlayacak değerlere sahip ve temettü verimliliği oldukça yüksek çok ama çok değerli şirketlerin hisseleri bakın son 1 ayda ne kadar düşüş yaşamış. Bu hisseler endeks hissesi olduğu için endeksi aşağı çekmiş. Asıl sorulması gereken bütün endeks şirketleri bu düşüşe ayak uyduruyorken pegasus neden ayrışmış. Benim aklıma gelen ilk şey vadeli işlem pozisyonu çok açıldığı için bu vadeli işlem poziyonlarını bir şekilde kapattırma isteği. Ama bu arada endeks 80 bine gelmiş. Peki hisseyi tutan spekler onlarca değerli hisse neredeyse çöp fiyatına düşmüşken ta tepede kalan pegasus a yatırımcıya nasıl yedirecekler. yatırımcı o kadar ucuzlamış hisse varken neden pegasus alsın. Eğer hisseye müşteri çekeceklerse diğer baba hisselerin düştüğü cazip fiyatlara çekmeleri gerekir.
Ocakta 21.XX idi. Hsvacılığın en kötü dönemi fiyatlandı. Şimdi 83 bin endekste 27.90 ...Önümüzde havacılığın en güzel dönemleri var, fiyatta elbette bu fiyatlama vardır. Hikayesi olan, iyi yönetilen bir şirket. Sinekten yağ çıkaran bir şirket...maliyetleri kısmak için öyle hesaplar yapıyorlar ki! Mesela Thy’nin sınırsız verdiği tekerlekli sandalye hizmeti doktor raporuyla....thy’nin sürekli artan maliyetlerine karşılık sürekli maliyet düşürmeye çalışan verimli bir şirket bu.
Havacılık çok riskli bir sektördür ama iç hat dışında kötümser değilim.
sabah sabah %2 yapıp 5 dakikadaa eksiye düşmek nasıl bi oçluğu.
O kutup ayisini bir yakalarsam varya...