1 dir 1 ...:whistling:
Printable View
1 dir 1 ...:whistling:
Bilançoda ki karlılığı ve kasada da yatırım için duran paramızı düşününce, bugün ki gibi düşüşlerde ister istemez bir rahatlık oluşuyor bende... :kahkah:
111111 can sıkıntısı :oleyo:
bilanço gelmiş
HDFGS Solo 2019/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 29230861 Yıllık Değ%:615
defter değeri 2.07 olmuş:)
[QUOTE=bdayım;3403912]defter değeri 2.07 olmuş:)
Yarın ve sonrası için öngörünüz nedir?
avuçlarım kaşınıyor paramı gelecek ne :kahkah:
Umarım hep birlikte kazanırız
öngörüde bulunmayacağım hem yarına ne kaldıki :kahkah:[/QUOTE]
Kısaca bu kar ile dünden bugüne hiç birşey yapmadan aynı kağıdın ederi ~1.70 oldu. Bakalım yarın tahtaya nasıl yansıyacak ?
Geçen sene 3. çeyrek 32 M kar ile 2.06 da tavan yapmıştıı. Onun üstüne %100 bedelli yaptı. Şu an 1.20 ler komik rakamlar. Şu finansal raporuda okumak lazım bu gece. Bol kazançlar.
Hakikaten becerikli Namıkmış, alladı pulladı ideası,fiktif yaptı bilançoyu gazladı defter değerinin bir önemi yok, klgyo 10 (ON) Tl. defter değerinde hisse 2 (iki) Tl., patron değerlemeyi bilançosunda istediği gibi yapsın yeterki
beceriklidir bizim ağa
gırışim sermayesi olupta defter değerinin altında işlem yapan başka bir hisse varmı acaba
üstelikte % 100 bedeli yaptı kasa dolu bır kuruş borç yok üstelikte şirket istüne şirket alıyor
hısseyi buralarda tutarak zaten en büyük becerikliliğini gösterdi
tweeter coşmuş :)
18
5. FİNANSAL DURUM
a) Şirketin sermayesinin karşılıksız kalıp kalmadığına veya borca batık olup olmadığına ilişkin tespit ve yönetim organı değerlendirmeleri: Şirket’in 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla dönen varlık toplamı 35.154.116 TL, kısa vadeli yükümlülük toplamı ise 153.625 TL’dir. Şirket’in net işletme sermayesi 32.187.235 TL’dir. Şirket’in 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla nakit ve nakit benzerleri kaleminde 35.000.491 TL bulunmaktadır. Şirket’in net işletme sermayesi önümüzdeki dönem için yeterlidir.
Bağlı ortaklıkların yaptığı işlerin de hesaba katılması suretiyle Şirket’in tüm işlerine ilişkin kısa vadeli yükümlülükleri için yeterli derecede işletme sermayesi bulunmaktadır
keş 35 milyon tl varmış
Sene sonunu 10 milyon kar ile kapatır.. ideası 11 tl ye düşürür seykm ide 4 tl de tutar.. 35 milyonun faiz geliriyle yetiniriz.. 35 milyonu bu aylarda bir şirkete yamar.. tabi bu şirketin hisselerini daha önceden karısı, kendi ve yakın çevresi tarafından belli miktar toplamış olur.. satın alınan şirketin hisselerini (şahsı adına aldığı) yükselterek yeni gelen kazlara itinayla yedirir.. sene sonunda satın alınan şirketin hisse değerini satın alma fiyatına geri getirir.. böylece 31.12 de ortada kar fakan kalmaz.. ayda bir yaptığı %10 ila %20 lik trade ile cebini dolduruken uzun vadeli düşünen benim gibi küçük yatırımcıları düdükler.. küçük hesapların şahsiyetsiz yatırımcısı becerikli haremağası
Şirketin karının ne olacağını ifşa edince ayın 30 unu bekleyemedi becerikli haremağamız.. yediği naneleri anlamayacak kadar milleti salak zannediyor iyice
sayın hans öğrenemiyeceksiniz bu borsayı
hiç baktınmı patron ne kadar bedavadan mal toplamış
bedelliye katılım çok az olmuştu hepsini patron topladı
oda yetmedi borsadan topladı
bu hıssenin buralarda kalması en çok kime zarar verir sence
Dayım, adam kötü niyetli.. Dolancıların baş tutucusu SPK yı da bulmuş, benim gibi kazları yoluyor yoldukça.. büyük ihtimal yakınları üzerinden hisse spekülasyonu yapıyor.. aldığı hisseler şahsı adına değil kurum adına.. kurumun karlılığını artırma gibi bir derdi olduğunu zannetmiyorum.. dediğin gibi olsa ara dönemlerde fiktif kar yaratıp yıl sonunda karı sıfırkama gibi ayak oyunlarına başvurmazdı.. hissenin bu fiyatlarda kalıp kalmayacağı kusa vadeli beklenti.. uzun vadede %20-%30 gibi marjla şahsına aldığı malları iteleyip alttan tektar mal topluyor.. 1,25 ve 1,1 arasında takla attırıp aradan şahsı adına nemalandı şindiye kadar.. açıkladığı fijtif kar ile fiyatı belli bir oranda yüjseltip yeni gelen keklere yedirecek.. geçen sene 6. Aylıkta yaptığı gibi.. bu adama zerre kadar güvenmiyırum.. bu tür piyasa dolandırıcılarına yol veren SPK olduğu müddetçe başkabir şey beklenmez.. benim görüşüm bu dayım.. adamı sen daha iyi tanıyorsun
https://i.hizliresim.com/LlrNXz.png
kasım 1 takas durumu
https://i.hizliresim.com/DYZmAy.png
nısan 25 takas durumu
bilmem anlata bildimmi
sayın hans adamın kötü niyetli birisi olduğu kesin
bu yazılarınla istemiyerek ekmeğine yağ sürüyorsun:)
hedefin 5 lıralardan buraya geldiğini biliyorsundur umarım
keşke 5 lıralardayken bu yazılarını yazsaydın
bızım borsa kumar hangi hıssede oyun yapmıyorlarki
bizim ağa oyuncunun 1 numarası daha iyisini 22 yıldır
canlı borsa seyrediyorum görmedim
oyunu kurallarına göre oynayacaksın
borsayı bilmiyorsan ulusal 30 dan vazgeçmeyeceksin ytd.
Gerek bedellide gerekse piyasadan malı toplayan hedef finansal yatırımlar ile hedef kuzey fon isimli kurumsal yapılar.. bu kurumsal yapılar üzerinden kar elde etme gibi düşüncesi olduğunu zannetmiyorum.. esas önemli olan karısı, kendi, elemanları üzerinden trade ettiği hisseler.. adamın esas derdi manipülatif işlemler ile şahsi olarak karı cebe indirmek gibi gözüküyor.. yoksa hedef finansal yatırımlar şirketi kar yapsın gibi bir hedefi yok.. manipülatif işlemleri kontrol eden bir kurum yok basıl olsa.. istedikleri gibi at koşturuyorlar.. istedikleri gibi kar açıklayıp hisse fiyatıyla oynuyorllar.. ara dönemde 30 milyon kar açıklayıp sene sonunda kar 1 mikyona düşüyor.. SPK denilen dolandırıcıların baş tutucusu sormuyor bile bu ne demek diye.. 2017 de 20 milyon kar açıklayan şirketin bedellisini onaylıyor bir de üstüne.. sen hedef finansal yatırımlar üzerinden topladığı hisselere kar yaptırmak isteyeceğini düşünüyorsun dayım.. ben ise amacının hedef finansal yatırımlar şirketine kar yaptırmak olmadığını düşünüyorum.. hedef finansaldaki hisseleri toplamasının amacı, hisse fiyatını daha rahat yönlendirmek bence.. yönlendirdiği hisse fiyatı üzerinden yancıları ve ekemanları adına aldığı hisselerdeki manipülatif hareketlerle şahsi cebini doldurmak olduğunu düşünüyorum..
sayın hans sana sadece şunu söylüyorum ağanın elindeki mallların tamamını
1.50 den ver alayım de vallahi vermez
hedefgırışım çok kıymetli bir şirket bunu bil dahada birşey demem ytd
Şirketin mali durumu süper ama sahibi yaramaz.. her türlü spekülasyon ve manipülasyon ile fiyat üzerinde oynuyor.. nasıl olsa denetleyen kontrol eden yok.. temel analizine bakıp yatırım yapmıştım ama piyasa dolabdırıcısı bir sahibi olduğunuda tecrübe etmiş oldum.. inşallah şirket hak ettiği fiyatı bulur
neyse çok yazdık bugün yarın heyecanlı bir gün bizi bekliyor
uyku zamanı sağlam kafa sağlam vucutta bulunur
bakalım ağa ne haltlar edecek yarın :) ytd.
Bu patron çok fena bu bilançoyu da umarım p.ç etmez tabi daha mala doymamışsa eder. Geçen sefer kar sermayesinden yüksek olmasına rağmen hiç bir şey yapmamıştı. Ne diyim ALLAH akıl fikir versin.