yok elektirkli araç filan hikayesi yazdılar günlerce twitetr da..
noldu.. spk bedelliyi onaylamadı..
bedelliye aracılığı info mu yapacaktı yoksa :)
Printable View
yok elektirkli araç filan hikayesi yazdılar günlerce twitetr da..
noldu.. spk bedelliyi onaylamadı..
bedelliye aracılığı info mu yapacaktı yoksa :)
fon yancıları hayırlı işler.. twitterda milleti gazladınız..
gemiyi de iç ettiler :wave:
1.7 dolardan itelediniz hisseleri dimi :) o saçsız arkadaş filan sürekli yazıyordu :) ulan ayıp be.. o kadar insan zarar etti..
https://tr.tradingview.com/chart/cIIyQWE6/
çanağı katlarsak 30 tl hedef olur.
tabi bence.
ama önce 15.60 üzerinde kalabilmeyi becermeli..tabi grafik aylıkdır..
Pozitif misin negatif misin anlamadım.
Ben de sattım 19-21.50 arasında.
Çünkü bir malı yüklü almışsam, kısa vadede yüzde 50-100 prim yaparsa, elimdekilerin yarıya yakınını tedbiren veririrm yani.
Ben de öyle yaptım.
Sonra düştükçe de alım yaptım.. 12.80 lerden itibaren yüklü aldım. Bugün biraz verdim 16 dan başka hisse aldım. Fakat hala portföyümün birinci hissesi yine TUCLK
Uzun vadeli düşünmek lazım
Bu haberleri bende çok önemsiyorum gerçekten. Özellikle de halihazırda 15.000 m² kapali alanda uretim yaparken, buna 40.000m² daha eklenecek olmasi heyecan verici gerçekten. Ustelik bu fabrika son teknoloji endüstri 4.0 olarak faliyete geçecek ve çok verimli olacak.
Ama aylar geçmesine rağmen konuyla ilgili bir haber gelmemesi düşündürücü. Makina siparişleri verildi mi, kurulum başladı mi, planlanan ilk döküm ne zaman. Bunlar hep soru işareti ve yatırımcı olarak bunlari bilmek bizim hakkimiz diye düşünüyorum.
Umarım kisa zamanda guzel haberler gelir.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket bu konularda çok ketum.
Genel bir açıklama yapıyorlar mecburen. Sonra tıss.
Mesela Gebze fabrikası 2-3 yıl önce başladı. İlk zaman basında çıktı vs ama gelişmeler duyurulmadı.
Sonra ben mail atıp sorunca cevap vermişlerdi,
- Finansal dip notlarda gördüğünüz makine alımları burası için diye cevap vermişlerdi.
Beklemek lazım.
Şirkete attığım mail ve gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum. Anlaşılan yeni fabrika için henuz somut bir karar alınmamış ama eski fabrikanin yeni binaya taşınma durumu varmış. Bu yeni bir bilgi sanırım.
Eger tasinma olursa eski fabrika arsasi atıl durumda kalacak burayi ne şekilde değerlendirekler bakalım.
SORU:
Tuğçe hanım merhabalar.
Merhabalar;
Geçtiğimiz aylarda kap ta duyurusu yapilan 60.000 m² lik Kocaeli Aslanbey fabrikasi ile ilgili olarak bilgi rica ediyorum.
Fabrikada son durum nedir, çalismalar basladi mi, makinakar sipariş edildi mi, ilk döküm icin planlanan bir tarih var mı?
Yatırımcılar olarak bu fabrikanin faliyete gecmesini dört gözle bekliyoruz. Bu sebeple konu ile ilgili gelismeleri merak ediyoruz ve bunu ogrenmenin, kücük ortaklar olarak en dogal hakkımız oldugunu düşünüyoruz.
Konu ile ilgili dönüş yaparsanız çok sevinirim. Iyi çalışmalar, saygılar...
CEVAP:
Öncelikle elbette bilgi alma ve inceleme hakkınıza saygı duyuyor ve önem gösteriyoruz.Bununla birlikte henüz yeni aldığımız fabrikayla ilgili verilmiş bir karar mevcut değil.Mevcut faaliyet gösterilen Sancaktepe’deki fabrikamız şehir içerisinde kaldığı için taşınılması da söz konusu olabilir.Veya yeni makine temin edilip ayrı bir fabrika olarak da faaliyet gösterebilir.Konuyla ilgili herhangi bir gelişme yada alınan karar olduğunda elbette Kurumsal yönetimin gereğine uygun olarak KAP aracılığıyla paylaşılacaktır.
İyi Günler dilerim…
Tuğçe hanım hiç bir şey dememiş yani.
Formalite işler müdürü gibi. Yasal bir zorunluluğu yerine getiriyor. Sorulara içeriksiz cevaplar veriyor.
Demek ki kendisine bilgi de verilmiyor
Şirket koskoca arsayı tesisle beraber satın aldı diye haber verildi.
Eeee aylar geçti.
Tapu devri yapıldı mı?
Tesis devri yapıldı mı?
Tesis boş mu, dolu mu?
Bileniniz var mı peki?
İstanbul da olan bir arkadaş atlasın arabaya gitsin baksın bari, yeni alınan tesisin durumu nedir. Boş mu dolu mu?
Tabela değişti mi?
Ankara'dan İstanbul'a yolum düşerse şahsen direksiyon kırıp kendim bakacağım.
1 ay sonra istanbulda olacagim inşallah. Firsat bulursam gidip bakmayi düşünüyorum.
İstanbul'da ikamet eden hiç mi ortağımız yok :) şirket çok ketun orası kesin, döviz pozisyonunun nasıl bu kadar arttığını bile çözemedik hata mı var olağan üstü bir gelişme mi oldu anlamadık ( yada çözdük ben mi kaçırdım) şu altı aylık bilanço gelse de bu döviz pozisyonu ne olmuş kar rakamına yansımış mı bu görsek, hisse robot gibi tekniğe sarılmış gidiyor geliyor. 16.3 u bu sefer aşacak fake atıp 15.8 lerden döner dedik yine a b c d e f diye alt üst testere yapmaya devam etti, nakit gücüme güvenerek restini görüyor ve arttırıyorum :)
HABER HAZİRAN AYINA AİT AMA BURDA GÖREMEDİM HATIRLATMA OLSUN.
TUĞÇELİK, AVRUPA'YA ELEKTRİKLİ ARAÇ AKSAMI ÜRETECEK.
Tuğçelik Avrupa'da bulunan bir firmayla elektrikli araçların kabin kapısı, menteşe parçası gibi ürünlerin seri üretimini gerçekleştirmek üzere anlaşma sağladı.
Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Avrupa'da bulunan bir firmayla elektrikli araçların kabin kapısı, menteşe parçası gibi ürünlerinin seri üretimini gerçekleştirmek üzere anlaşma sağladığını duyurdu.
Açıklamaya göre, söz konusu anlaşma 2022 yılının ikinci yarısında başlayacak ve 2024 yılının sonuna kadar devam edecek.
2024 yılının sonuna kadar tahmin edilen proje hacminin 62 bin 600 adet elektrikli araca parça temin etmek olduğu ifade edilen açıklamada, projeden 4 milyon 900 bin euro gelir elde edilmesinin beklendiği kaydedildi.
Açıklamada, yapılan anlaşmayla birlikte şirketin ihracat geliri beklentisinin 2024 yılı için yüzde 80'e ulaştığı ve hedeflenen hacimlerin gerçekleşmesi durumunda anlaşma süresinin uzatılabileceği ve yatırımcıların bilgilendirileceği bildirildi.
https://www.dunya.com/sirketler/tugc...-haberi-659326
2.5 yılda 4 mly yuro önemli bir rakam değil.
oradan %20 kar etse 800 bin yuro yapar..
onuda 10 a bölersek (10 çeyrek) her çeyreğe 80 bin yuro düşüyor
oda her üç ayda 1.600.000 tl eder..
bence bu rakamı büyütmenin bir anlamı yok
önemli olan ilk adımın atılmış olması
ve arkasının yani başka iş bağlantılarınn arkadan gelebilecek olmasıdır.
tabi bence..
Birileri bilançonun kokusunu almış olmalı.
2. çeyrek 150 milyon üstü ciro ve %23-24 net kar marjı ile
50 milyon TL üstü kar görülüyor.
Maalesef 2. çeyrek karı 39 milyon
beklentinin çok altında
dün gelen geçici vergi beyannamesinden anlaşılmıştı.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
1.ceyrek dip notlarda 614 milyon döviz fazlasi pozisyonu vardi güya.
Hani nerede???
geçen yıl 25 milyon finansman gideri yazan şirket
bu yıl 132 mly finansman gideri yazmış.
artı borçluluğuda artmış.
esas faaliyet karı 34 mly dan 94 mly a çıkmış
aslında alttan alta güzel..
ama bir dolap çevrilmiş olabilir..
bu borcun nereden geldiğine bakmak lazım..
yatırım kaynaklı borçlanma olmuş olabilir..
tabi bence.
YARIN HİSSE FİYATI AŞAĞIYA BASARSA, YAZIŞMALARLA BİRLİKTE spk YA SORAXAĞIM BU SEFER.
HATTA BULABİLİRSEM MALİ MÜŞAVİRLİK FİRMASINA MAİL ATACAĞIM.
TUĞÇE HANIMLA ANLAŞAMADIK BİR TÜRLÜ.
ISRARLA 600 KÜSÜR MİLYON DÖVİZ VARLIĞI VAR, İŞTE BİZİM SİSTEM SON MODEL DÜNYANIN KULLANDIĞI SİSTEM VS DİYORDU.
EEE KURLAR YÜZDE 20 ARTARSA 120 MİLYON KAR EDECEKTİ. YÜZDE 13 ARTIŞ OLDU. BU HESABA GÖRE 90 MİLYON KAR OLUŞMASI LAZIMDI.
Gerçi biz böyle olamayacağını biliyorduk zaten. SPK kanalıyla soralım bakalım. Mail yoluyla yazışmaları, soru-cevapları ekleyelim.
Ne diyecekler bakalım.
Ayrıca son finansal rapor dip notlarda bu sefer yüzde 20 artışta 55 milyon zarar oluşur yazıyor.
600 milyon döviz pozisyonu nereye gitti peki?
Spk ya şikayet için hissenin fiyatinin düşmesini beklemeye gerek yok. Resmen yatırımcı ile dalga geçtiler.
Ben dunkü vergi dairesi bildirimi sonucu kıllanip satmıştım. Yoksa uğraşmak gerek bunlarla.
Ayrica yeni fabrika alimi resmen belini bukmus sirketin. Piyasa degerinden (505 mln) fazla net borç ( 515 mln) pozisyonuna geçmiş. Bu borç nasil ödenecek acaba
Ayrica nette sadece 2.ceyrekte 48 mln finansal gider var.
Bunlarin dışında satislar ve favök te ki artış olumlu.
Sayın Balıkçı bir önceki gün yayınlanan vergi dairesi bildirimini 2 defa yayınladılar.
ilk bildirimdeki raporda 3 aylık yazıyordu. Çok ciddiyetsiz bir durum.
8 Ağustostaki KAP'ta yayınlanan Bilançonun sayfa düzeni, BAKKAL DEFTERİ gibi.
3 kuruş verip de bir Bilgisayar Yazılım İşletmeni tutamamışlar herhalde. Borç dağları aştığı için olabilir.
KONTROLSUZ BÜYÜME girişimleri olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Tugce hanima mail attim. hani nerede 614 mln doviz fazlasi? Diye
Bakalim me cevap gelecek
Ben atacağım tabi.
Eğer yükselse uğraşmazdım, çünkü küçük yatırımcının zararı olmadı derdim.
Fakat SPK kanalı ile sormak şart oldu.
Finansal dip notta döviz riskini gösteren tablo, 600 küsür milyon TL net olarak yazıyor. Kurlar Yüzde 20 artarsa 120 milyon üzeri pozitif olacağı net olarak yazıyor.
Dünyanın en iyi muhasebe sistemiymiş.
O kadar finansal tablo okuyorum ilk defa böyle bir şey gördüm
Çalışan sayısı 31 Mart 2022 itibariyle 271 miş.
20 Haziran 2022 itibariyle 14 kişi daha işe alınmış ve 385 kişi olmuş.
Geçen yıldan beri açıkladığı her bilançoda anlaşılamayan konular çıkıyor. Döviz pozisyonu konusu, Borçlar konusu, vb. Ayrıca bu %500 bedelli iptal edilmiş olsa dahi, GÖLGESİ hisseyi hala etkiliyor. DÜŞÜNCESİZCE atılan bir adımın geri çekilmesi ÇOK ZOR OLUYORMUŞ. Yönetim acemi gibi. Yönetim işi, ALAVERE-DALAVERE İŞİNE BENZEMEZ...
TUCLK yatırımcı ilişkileri biraz acemi gibi.
Samimi olmayan gayri ciddi tavrı var.
Yönetime yakınsa yakın zamanda sorulara e-mail harici
cevap vermiyoruz diye bilirler.
2022 İkinci çeyrekte çalışan sayısı 14 kişi daha artmış.
İyi çalışsalar bari. :)
Her çeyrekte makina ve ekipman artarken çalışan sayısı da artıyor
Şirket 12 Mayısta bedelli başvurusunu geri çekti. Son gelen bilançoya baktım da,patronun bedelli için yatırdığı para hala duruyor. Bedelli niyetinden vazgeçmedi olarak okuyorum bunu.
https://i.hizliresim.com/31xt90u.PNG
Aşağıya attığım görsel ise beni heyecanlandırıyor. Olabilecek yeni bir bedelli süreci ( ki bence olacak ve olmalı ) ,küresel bir geri çekilme ihtimali nedeniyle şirkette kısa vadeli pozisyon taşımıyorum. Elimde tuttuğum uzun vadeli pozlarımı aylık olarak arttırmak istiyorum. Her geri çekilmeye fırsat olarak bakıyorum.
https://i.hizliresim.com/7nupteb.PNG
https://www.tradingview.com/x/h9dElygc/
günlük
15.60 üzerinde kalabildiği sürece
her an yukarı kopması mümkün.
15.60 altına kayışlar işi uzatır gibi duruyor
tabi bence.
https://www.tradingview.com/x/YjGWte5x/
günlük.
vay emenuke..tam lanal direncinden dönmüş..
inşallah çarşamba günü dönmeden yukarı gider.
haaa dönsün ama kanal direncinin üzerine çıksın.
sonra gelip kanal direncini desdek yapsın.
sonrada kalkıp zirveyi yoklasın artık
tabi bence.
Tuclk sana anladığın dilden hareket göstermeye bugün başladım 5000 ,,,5000,100 bine kadar tokatliyacam seni zıp zıp ı sen de tanıyacaksın,biraz pahalıya patlacak sana , yatırımcıya saygın olmadığı belli, şirketin de prestiji pok ettiniz,bu nasıl
Şirket yönetimi ...
Yatırımcıya saygı ve TUCLK ???
Geçen yıl tavan tavan 21 görüp bedelli numarası ile 12 lere kadar düşürdüler. Allahtan sürekli uyguladığım strateji ile yarısını 19 ve 21 lerde satmışım.
Tekrar13 ve 14 ortalamalarla sürekli aldım.
6 Aylık bilanço dönemi için çok ümitliydim. Portföyün yarısına yakını TUCLK yapmıştım.
3 Yıldır belki de İlk defa bir bilanço döneminde yanlış ata oynadım. 15.30 16.80 arasında tekrar çoğunu verdim. Ortalama yüzde 20 kar etmiş olsam da inanın TUCLK için vazgeçtiğim hisseler en az yapan yüzde 50 yaptı.
GESAN 20 lerde alıp TUCLK 12 lere düştü diye inatlaşıp 50 kuruş kar ile GESAN satıp TUCLK aldım. 9.80 den TUKAŞ almadım. 4 leren daha fazla KNFRT almadım, 8.50 lerden daha fazla TEZOl, 9.80 lerden TUKAS, 3 lerden MNDRS, 26 lardan THYAO vs vs tespit edip ya az alıp ya da hiç almadıklarım.
Şu an e olur ne olmaz diye portföyümün sadece yüzde 7 si kadar TUCLK bıraktım,
Anlık ağırılık sırası ile
MNDRS, TEZOL, KNFRT, EGSER, AKSEN, TUCLK,
Kaçanları hiç yazma
Canım çok sıkılıyor
Avrupa alüminyum endüstrisi tehlikede.
Enerji fiyatlarındaki hızlı artış, enerji talebi yoğun olan sektörleri tehdit ediyor. Dev fabrikalar bir bir kapanıyor. Otomotiv ve uçak sanayi ithalata bağımlı hale geliyor.
BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Enerji fiyatlarındaki artış birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Avrupa’da önemli fabrikalar kapılarına kilit vuruyor. Bu fabrikaların başında da alüminyum üreticileri geliyor. Bir ton alüminyum, Almanya'da 5 eve bir yıl boyunca yetecek kadar yaklaşık 15 megavat saat elektrik gerektirdiğinden, alüminyum üretim tesisleri kapanıyor.
Bir alüminyum tesisini kapatmak çok zor bir karar, çünkü elektrik kesildiğinde ve üretim üniteleri oda sıcaklığına döndüğünde, tekrar devreye almak aylar alıyor ve on milyonlarca dolar harcama gerektiriyor.
Norsk Hydro ASA, bu ay Slovakya'daki devasa bir tesisini kapatmaya hazırlanıyor. Enerji krizi nedeniyle Avrupa’da üretimi 1970'lerden bu yana en düşük seviyelerine düştü.
Üretim azaldıkça, Alman araba üreticileri ve Fransız uçak üretimi yapan şirketler ithalata bağımlı hale geliyor.
Metal tüccarı Concord Resources Ltd.'nin CEO'su Mark Hansen, bu sektörün, hayatta kalmak için acilen hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu söylüyor.
Alüminyum sektörünün sıkıntıları, Avrupa'nın enerjiye bağımlı sektörleri için öncü gösterge olarak yorumlanıyor. Kıta genelinde, gübre üreticileri, çimento fabrikaları, çelik fabrikaları ve çinko izabe fabrikaları da doğalgaz ve elektrik için fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalıyorlar.
Bölgenin en büyük üreticilerini ve işlemcilerini temsil eden European Aluminium'un genel müdürü Paul Voss, "Bu gerçek bir varoluşsal kriz. Gerçekten bir şeyleri oldukça hızlı bir şekilde çözmemiz gerekiyor, yoksa düzeltilecek hiçbir şey kalmayacak" dedi.
Wood Mackenzie'nin kıdemli araştırma direktörü Uday Patel, "Ne zaman ekonomik büyümede bir gerileme yaşasak ve izabe marjları baskı altına girse, Avrupalı izabe tesislerinin kapasitelerinin önemli bir bölümünü kapattığını görüyoruz" dedi.
DAHA NE KADAR DİRENECEKSİN NE KADAR BASKI O KADAR EKMEK. :)
Bir bu kalsa yine gitmetecekmiş gibi davranıyor
Çelikler nasıl tavanlıyorsa öyle tavanlaması gerekirdi
Yazık bizede
Endeks bir dönerse uçurumdan ilk atlayacak yazıyor üzerinde
Tabi bence