Referans rüçhan fiyatı 0,024
Printable View
Arkadaşlar elimde 1.25 maliyetle 2000 lot var bu sabah 2000 adette rüçhan görünüyor soru 1 bedelliye katilmali miyim soru iki kaltilirsam ne kadar para yatircam sonucta elimde ne kadar hisse olacak cevaplarsaniz sevinirim
Borsa yatırım yapanların kazandığı, tüyo alanların kaybettiği bir yerdir.
Benimde hissem var katılmak istemez isem rüçhanlarımı satmak zorundamıyım.sattığımda asıl hisse miktarım ve hisse fiyatım ne olur . Rica etsem anlatır mısınız
elinizdeki R.ne kadarsa onun yarısı kadar hisse gelecek bedelliye girersen gelen hisseye 1. ödenecek
alım için aracı kurum adınıza alabilir satım için işlem yapamıyorsanız aracı kurumu arayın satış için yetki versin ben satış için açtırdım
Portföyünüzde ATLAS R olarak görünen rüçhan hakkınızı satarsanız hesabınıza o kadar nakit geçer. Bedelliye katılırsanız eğer elinizdeki hissenin yarısı kadar lotu tanesi 1 tl sen alırsınız. Karar size ait. Hissede gelecek görüyorsanız hisse alırsınız, görmüyorsanız rüçhanları satıp nakit elde edersiniz tabi az bir miktarda....
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açıkcası şu işlem fiyatı, bedelliyi pek cazip kılmıyor.Çünkü hissenin işlem fiyatı 1.05...
Bedelliye katılırsak elimizde toplam bulunan lotun yarısı oranında bir hisseye sahip olmak için o oranda para yatıracağız...
Örnek 1000 lotumuz vardı.Bu bedelli sonrası 500 tl daha yatırıp toplam 1500 adet hisseye ulaşacağız.
Cazip mi derseniz.1000 lotunuz su işlem fiyatıyla 1050 tl eder.
500 tl yatırip aldığınız paylarda ele gectikten sonra simdiki fiyata göre 525tl eder.
Toplamda bedelli sonrası 1500 lot 1575 tl eder.
Bu 500 lotu piyasadan alsanizda 525 tl ediyor.
Rüçhan hakki kuponunun ederide 1000 lot için 50 tl dir.
Rüchani satip üzerine 500 tl koysan yine ayni fiyat yapiyor.
Bedellinin su durumda hic bir cazibesi yok görünüyor.
Tahta sahibi bunu görüp bir kıpırdanma yapar mı yaşayip göreceğiz.
Bedelli süresinde katılıp katilmamayı hisse performansına göre düşüneceğim.
Katılmazsam rüchan kuponunu satarim.Zira alacaksam ayni fiyata kagit piyasada bol...
Bu benim şahsi yol haritamdır.Yatırim tavsiyesi degildir...
Saygi ve sevgilerimle...
şu fiata göre rüçhan satıp hisse almak daha avantajlı.
teb 04.6 ile topladığı rüçhanları hisseye çevirdiğinde 1.09 maliyeti olacak niye 1.06 dan hisse almıyorda daha pahalıya rüçhan alıyor.
hisse alsa hissenin fiatı yükselecek yükselmesin diye rüçhan alıyor.
https://i.hizliresim.com/4GkMJ0.png
önceki hesap doğru kafam karıştı.
006 dan rüçhan alanların hisse maliyeti 1.12 olacak.
Kardeş benim maliyet 1.25 maliyetle 7329 adet hissem var.Bugün Bedelliye katılsam aracı kurumum ,maliyetinin 1.12 ye gelecek dedi..Sizce Bedelliye katılmam doğru olur mu .Eğer maliyetim 1.12 olursa kağıt 1.15 1.20 ye çıkarsa satmam daha mantık lı olmaz mı.Şunuda düşünüyorum ya aşağı daha düşerse.
Kağıt bundan sonraki süreçte ne olur,öngörünüz var mı.Bedelli süreci bittikten sonra kağıt sizce düşer mi,düşerse nereye kadar düşer.
kardeşim eğer rüçhanları 006 dan satıp 1.05 veya 1.06 dan hisse alırsan maliyetin 1.13 olur akat bu haliyle bedelliye katılırsan maliyetin 1.16.6 oluyor.
rüçhanı satıp hisse almak dünkü duruma göre daha mantıklı idi bugün ne olur orasını bilemem.
fakat rüçhan alıpta hisse almamaları biraz süründürecekler izlenimi veriyor.
hisse 1.07 satışta iken garanti ve ykb 1.18 e gelen fiyattan 2milyon lot rüçhan aldılar. bu hisseyide götürecekleri anlamına gelirmi. Yoksa bir insan 1.07 den alacagı bir malı neden 1.18 den alsın
yeni açtım r 0.8. 0.9 arası 0 8. vedalaştım ana hisse alıp bekliyecegim zarardan kara geçirdi r herkese bol kazanclar. ben 1.11 almıştım yukarı fiyat dan alanlara inşallah bol kazanç bırakır.
hissede bir habermi var... eşleşme 1.20 den 600000 lot
yada 0.08 den rüçhan alanlar kıçı kurtarmak için ana hisseyi yükseltiyordur.
0.08 den rüçhan alanlar 1.16 dan hisse almış demek oluyor.
Ben rüçhanları 0,09 dan sattım yerine 1,06 dan hisse aldım
şimdi elimde bulnan 7000 bin hisse maliyeti 1,20 diyelim
bölününce ne olacak şimdi
benim hissem ne olacak ve maliyetim neye düşecek
1.21 maliyetle bekliyorum, katılmazsam ne olur? katılırsam ne olur? lütfen fikir verin
Ayın 6si dedi bana bugün yatırım merkezi. Bedelliye katılmak istiyorsanız ayın 12 sinde ruchanin yarısı kadar hesapta para bulunması gerekir dedi. Ben şimdi hepsini satıp bedelliden sonra alacağım. Çünkü son fiyat daha düşük oluyor. Ayın 13 ündeki fiyat ne olur hesaplayabilen var mı acaba?
origin_of_chaos adlı nickim çalınmış. Bir nick bile bulamayan insanlar gelip de burda başkalarına akıl veriyor. Gerisini siz düşünün.
Grafiği hoştu aldık elimize bedelli olarak verdiler bakalım
ana hisseyi aşağıda tutup rüçhan alıyorlar.
bugün yapıkredi 0.080 den aldı hisseye çevirdiği zaman maliyeti 1.16 oluyor.
bir bildikleri var fakat benim tahminime göre rüçhan tarihinin bitimine hazırlık yapıyorlar ozamana kadar ana hisseyi kaldırmazyacaklar hatta aşağıyada salabilirler.
parası hazır olupta bedelliye katılmak isteyen varsa parasıyla normal hisse alıp rüçhanları bu seviyelerden satmaları 5 kademe daha aşağı maliyet çıkartır.
parası olmayan için son günü bekleyen için söyliyeceğim bişey yok.
iki günlük rüçhan işlemleri aşağıda.
sorarsanız bende atlas yok burada bir paylaşım yaptım özelden paylaşım için rica ettiler onlar için paylaşıyorum.
hisse 1 tl civarı olursa orta vadede bir miktar alabilirim.
https://i.hizliresim.com/3paGPM.png
Atlasr releri satmak istedim amk hisseleri satilmis herkes bine olmus.maliyet 1.44
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaslar tam bilgim yok. 5 bin adet var. bedelli ye girersem ne olur girmezsem. 6 ekime kadar ruchanları elden mi cıkarmak lazım girmeyeceksek. ruchanları satarsam 1.35 olan maliyetime karsın 1.06 dan mı cıkmıs olacagım. hesapta 2 tip atlas var. biri eksi biri artı.. tesekkurler
ornegin sadece 10 bin adet ruchan alsam ve bedelliye katilmasam ve ruchanlari satmazsam ne olur.. buharlasirlar mi:)
Ruchanlarin yarısı x 1 tl para ayın 12 sinde hesabında bulunacak. Para yoksa ne oluyor bilmiyorum. Aracı firmaya sorun telefonla söylemek zorundalar.
origin_of_chaos adlı nickim çalınmış. Bir nick bile bulamayan insanlar gelip de burda başkalarına akıl veriyor. Gerisini siz düşünün.
tesekkurler
Yarınki duruma göre katılıp katılmıyacağıma karar vereceğim...
Bu gün atlas alırsak aynı zamanda rüchan alma hakkımız doğuyormu
Rüçhanı kullanmaya karar verdim...
BU HİSSE DİĞERLERİNE GÖRE ÇOK SESSİZ KALDI. SEBEBİ RÜCHANLARI KAPTIRMAMAK OLABİLİRMİ? pAZARTESİ FİŞERKLERMİ SİZCE
Bu gün diğerleri gibi tavana yürüse idi herkes rüchan hakkını kullanırdı sanırım. O yüzdenmi hisseyi baslıyorlar acaba. Kalan rüçhanları şirket alıp ateşleyebilirmi
Rüçhan olayı bu gün sonlandı. Alan aldı satan sattı kalanlar şirkete devrolacak. Hissenin aylarca baskılanmasının sebebi buydu sanırım. Galip atlas hariç bütün hisselerini %300-400 götürdü yıktı milletin kucağına. umarım sıra bundadır. Bedellide sonuçlandı. İnşallah Pazartesi gap lı açar ve tavana giderek tavan serileri ile bu hisseyi de diğerleri gibi götürür.