yine asagi saldi gün sonu kaldirdilar 33.80 e kadar ayni terane donuyor bakalim
Printable View
yine asagi saldi gün sonu kaldirdilar 33.80 e kadar ayni terane donuyor bakalim
birde ortaklar yanlisim varsa duzeltin city ve deutsche 28 subattan itibaren yaklasik 2.450.000 lot almis görünüyor. bu fiyatlardan satacaklarsa bu kadar yuklu alim yaparlarmi? beklemek daha mantikli gibi
ANALİZ-Yabancı İşlemleri(Deniz Yatırım)
5 Nisan 2018 09:34
Deniz Yatırım ( http://www.denizyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz Raporu:
"Yabancılar Mart ayında hisse senedi piyasasında 377 mln $'lık net satış yaptı
FED'in şahin açıklamaları ve Moody's'in not indirimi ardından yükselen faizler ve zayıflayan TL'nin etkisiyle yabancılar hisse senedi piyasasında 377 mln $'lık net satış yaptı. Mart ayı ile beraber, hisse senedi piyasasından 3 aylık net çıkış 780 mln $'a yükselmiş oldu.
Ayen Enerji (28 mln $), Yataş (17 mln $), Emlak GYO (12 mln $), Trakya Cam (11 mln $) ve Sabancı Holding (11 mln $) en çok alınan beş hisse oldu.
Satış tarafında ise bankalar ve 4Ç17 sonuçları hayal kırıklığı yaratan şirketleri görüyoruz. Türk Hava Yolları (95 mln $), Vakıf Bank (35 mln $), Tüpraş (28 mln $), Halkbank (24 mln $) ve Garanti Bankası (23 mln $) yabancılar tarafından en çok satış gören beş hisse oldu. (Kaynak: Borsa Istanbul) En çok En çok yabancı girişi $ mln yabancı çıkışı $ mln Ayen Enerji 27.8 Türk Hava Yolları -94.7 Yataş 16.5 Vakıf Bank -34.7 Emlak GYO 12.2 Tüpraş -27.5 Trakya Cam 11.2 Halkbank -23.9 Sabanci Holding 10.6 Garanti Bank -23.1 Soda Sanayi 10.2 Koç Holding -22.9 SASA 8.6 Isbank -22.8 Turk Telekom 8.0 Ereğli Demir Celik -21.8 Ege Endustri 7.9 Zorlu Enerji -21.6 Anadolu Hayat 7.2 Akbank -21.1 (Kaynak: Borsa Istanbul)
Bölünme hangi tarihte olacak acaba ?
genel kurul hangi tarihte acaba?
Bu yıl Genel Kurul tarihi henüz açıklanmadı.
Genelde Haziran - Temmuz gibi oluyor.
Bölünme de Genel Kurul'dan sonra olur...
Arkadaşlar 2015 yılında yaklaşık 4750-5000 adet 1,72 maliyetli yataşlarım vardı ama ben onları 1,90 civarlarından vermiştim...o günden beridir uzaktan uzağa izliyorum yataşı...tabi o geçmişte şirket büyüme politikaları izliyordu ve henüz meyvelerini almaya başlamış değildi...
şimdi bilançosunu incelediğimde ciro ve kar olarak çok büyüdüğünü görüyorum..yanlız hisse fk oranı şu anda 20 civarlarındadır...bu çok yüksek bir orandır...hisse bedelsiz verdiğine göre temel olarak hakkettiği yer neresi ise orada dengelenecektir...bedelsiz verilirken veya bedelli verilirken hisseler bazen aşırı ve gerçek dışı çıkışlar yaparlar ama bölünme gerçekleştiği anda hisse hızla temel olarak ederi neyse oraya iner...
ama yataşa baktığımızda çok yüksek bir fk da olduğunu görüyoruz...galiba bölünmeden önce hakkı neyse oraya inecek görünüyor...teknik olarak 29-30 tl ler desteğidir...ama düşüş iştahına bakıldığında burada durup durmayacağı bile şüphelidir...bu hissede tahta yapıcının büyük etkisi muhakak vardır ki hisseyi çok agresif çıkarmıştır...biraz da karar onundur ama temeline bakacak olursak bana göre temkinli olmakta fayda var...
yeni ödenmiş sermayesinin 149 milyonlara çıkması demek piyasda lotlarının da artacağı anlamına gelir buda hissenin derinliği artırır...bu olumlu bir şeydir...ama kötü bir yanı da artık eskisi gibi agresif hareket edemeyebileceği ihtimali doğar...yani buda hissenin temel rasyolarına daha çok yakın olmaya çalışacağını işaret eder...o yüzden de eğri oturup doğru düşünmek gerekiyor..bu hissenin temel olarak ederi nedir ??? bence temelci arkadaşların bunun üzerinde çalışmalarında fayda var....
sirketimiz bedelsizle gelmedi buralara kari satin almalari yatirimlari vs. ile geldi. acemiyim ama borsa gelecegi fiyatlamiyormu?!!! sirketin hedeflerini yatirimlarini alacagi tesvikleri inceleyen biri icinde 17-25 arasi fklarin sirketimiz icin gayet makul oranlar oldugunu anlar. herkesin kendi karari yorumu tabiki kar satışları olmasida gayet doğal. 30 un altina inmesini beklemiyorum 25 e de inermi iner yani uzun vadeciyiz sıkıntı yok yola devam...2018 hedefi 1.2 mlyr tl 2021 hedefi 2 mlyar tl ciro olan bir sirket var ortada. İnsallah ihtiyac duymayizda görürüz o günleri
eğer gerçekten de hedefi oysa ve bunu başarabiliyorsa o vakit ben saygı duyarım...siz eskiler bu hisseyi daha iyi tanıyorsunuzdur..benim sadece yüksek fk oranı dikkatimi çekti...
gerçi davul da tokmak da patronun elinde olduğu görülüyor...galiba patron nereye isterse oraya götürecek görünüyor...:kahkah: biz ne dersek boş görünüyor...patronun kafasındakini bilmek gerekiyor..
hocam affınıza sığınarak, dediklerinize katılmıyorum. şöyle ki:
tam geçen sene bugün yataşın f/k sı 23 idi ve de hisse fiyatı 9,40tl idi. fiyat ve f/k seyir grafiği şöyle:
https://i.hizliresim.com/bBdGd8.jpg
grafikte kırmızı çizgi f/k için, siyah çizgi fiyat içindir. küçük daire ile işaretlediğim seviyeler, geçen sene bugünü gösteriyor. görüldüğü gibi geçen sene bu zaman da f/k yüksekmiş gibi görünüyor ama artan satış ciroları ile birlikte artan karlar f/k yı bugün yine 20lerde tuttu ama fiyat? fiyat 3 katına çıktı. burdan hareketle, seneye bu zamanlar yataşın satışları ve karı ne olacak veya olabilir bunu düşünmek gerekli. 2017 yılı satış cirosu 795.685.790 tl ve karı 69.349.999 tl oldu. acaba seneye bu zamanlar satış cirosunu 1-1,2milyar tl veya bu civarda görürsek ve karı da 100-110milyon civarı görürsek, seneye bugün f/k kaça düşmüş olur buna bakmak lazım.
son olarak, "bedelsiz verilirken veya bedelli verilirken hisseler bazen aşırı ve gerçek dışı çıkışlar yaparlar" demişsiniz. bu hissede böyle bir çıkış hiç olmadı. hatta bedelsiz açıkladığı anda hisse fiyatı birden (abartısız 1-2 dakika içinde) aniden %6-7 gibi aşağı çakıldı. çünkü uzun vadeciler bedelsiz değil de temettü beklentisinde idiler. yani bedelsiz kararı uzun vadecileri hayal kırıklığına uğrattı.
yataşın son 2 yılda müthiş bir hikayesi oldu. 2 yıl önce bu hikayeye inananların bazıları 1e5 kazandı; bazıları 1e8 kazandı bazıları 1e10 kazandı, hatta bazıları 1e20 kazandı. bu 1e20 kazananların bazıları hala elindeki hisseleri satmadı-tutuyor (kendim bu 1eX kazananlardanım ama elimde şu an yataş hissesi yok). evet güzel bir büyüme hikayesi oldu ama hala yataştaki büyüme hikayesi henüz bitmedi. böyle devam ederse yataşın firma olarak katedeceği daha çok yolu var (ve tabiki hisse fiyatının da).
sağlıcakla kalınız.
verdiğin bilgiler için teşekürler dostum...eğer bu büyüme oranını devam ettirecekse bu fk lar normal olacak ...her babayiğidin yoğurt yiyişi farklıymış...yataşında demek ki böyleymiş...bize de saygı duymak düşer....umarım kazanmaya devam edersiniz...bu arada geçmişte benim de elimde olduğunu söylemiştim...ben de kazandım ama yataş kadar değil....yataş şu anda benden %15 daha fazla kazanmıştır...geçen ay fiyatı 24 te inmişken 5,133 adet yataş hissesini alabiliyordum..geçmişteki yataş hisse adetim 4 750-5,000 adetti...tabi yaklaşık üç yıldır borsadan çıkardığım nakitleri de sayarsak aşağı yukarı şu fiyatlarda yataş kadar kazanmışız...:)
ALLAH tüm ky dostlarımıza kazanmayı nasip etsin ve zararı olanları en kısa sürede ferahlığa ulaştırsın...topiklerde çok dua alıyoruz tabi bu duaların da olumlu etkilerini hem borsada hem de sosyal hayatımda çok görüyorum...işlerim rast gidiyor...ama yaklaşık bir haftadır biraz ters gitmeye başladı...:kahkah:
neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum...
:cool::):halay:
bilgisayarımda masaüstünde dağınık duran dosya ve klasörleri bugün temizlemeye başladığımda, farkettim ki, yataşın 2017 bilançosuna dair birşeyler yazmışım. birşeyler daha ekleyebilirim diye kaydetmiş olduğum bir dosyada o yazımı farkettim. aslında güncelliği kaybolduğu için silecektim bunu ama yine de belki forumdaşlardan istifade eden olabilir diye paylaşmak istedim.
bir de yazıyı okurken bugün yazılmış diye düşünmeyiniz. bilançodan sonra 1-2 gün içinde yazıldığını göz önünde tutun lütfen.
cümleten bol ve hayırlı kazançlar.Alıntı:
cümleten selamlar
hissede olan kardeşlerime yeni bilançomuz hayırlı olsun.
bence güzel bilanço. "bence güzel"den kastım, kendi bekletime göre biraz daha iyi gelmesidir.
yoksa, 3Ç sonuçlarına göre 4Ç sonuçlarının (hasılat ve kar rakamlarını kastediyorum) daha düşük
gelmesi benim gibi herkesin beklentisi idi.
benim 4Ç beklentim şu idi:
https://i.hizliresim.com/z0y3nj.png
beklentim böyle olduğu için 3Ç bilanço sonrası hissemden ayrılmış idim (hisseden ayrıldığımı
forumda dile getirmiştim o zamanlarda). hisse fiyatının düşmesini bekliyorudum. forumda
dile getirmemiştim (tabii ki, bunu forum ortamında dile getirmek uygun olmazdı) ama şimdi
rahatlıkla dile getirebilirim ki, hedef fiyat beklentim 22,XX lerdi ve ordan tekrar
sattıklarımı yerine koymak idi düşüncem. ama evdeki hesap çarşıya uymadı :) bu süreçte
hisse fiyatı beklediğim gibi düştü (23,XXlere kadar geldi) ve 1lira daha düşmesini bekledim.
ama beklentimde yanıldım ve arkasından bakakaldım :(
4Ç gerçekleşen sonuçlar ise şöyle oldu:
https://i.hizliresim.com/z0y337.png
- yıllık hasılat beklentim: 787milyon tl idi. gerçeği 795,7milyon oldu. "güzel sonuç"
- çeyreksel hasılat beklentim: 195,8milyon tl idi. gerçeği 204,4milyon tl oldu. "güzel sonuç"
- yıllık kar beklentim: 67,2milyon tl idi. gerçeği 69,3milyon oldu. "güzel sonuç"
- çeyreksel kar beklentim: 15,6milyon tl idi. gerçeği 17,7milyon oldu. "güzel sonuç"
- bunlardan daha güzeli ise net kar marjındaki iyileşme olmuş. benim yıllık net kar marjı beklentim %8 idi. gerçeği %8,7 olmuş. buna sebep tabii ki, ölçek ekonomisidir. yani artan iş hacmine karşılık sabit maliyetlerin olumlu katkısı diyeyim kısaca. bu nokta bence "çok daha güzel bir sonuç"
son olarak sn romeo nun sloganını tekrarlamak isterim:
yavaşşş
yavaşşş
yataşşş
yani bu hikaye yataşta bitmez, devam eder bence.
Amin ecmain sn.cok400.
dusuyor ama bu fiyatlardan alicida var gördüğüm kadariyla İnsallah buralari dip yaparda biraz rahatlariz..
saticilar çoğaldı
Niye düşüyor, kim satıyor bilen varmı?
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
enerji bakanı berat albayrak ın pazar günkü verdiği demeci manidar buluyorum. yani piyasalara etki etmiş olabilir diye düşünüyorum (çünkü pazartesi de bugün de sertçe düşüyoruz).
ne demişti pazar günü bakan albayrak: "Türkiye artık resmi bir savaşta"
haberin devamı: http://www.milliyet.com.tr/albayrak-...yaset-2643694/
Berat Albayrak onu kastetmemistir diye düşünüyorum sn cok.bunlar sadece kendilerine karşı bir savaş olduğunu söylüyorlar.ulkeyi mükemmel yonetiyorlar bunu cekemeyenlere karşı savas
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben de aynen sizin dediğiniz gibi o niyetlerle söylemediğini düşünüyorum sn trumbler1. hatta dahası, dinleyicileri biraz daha coşturmak/motive etmek vb gibi bir amaç ta olduğunu düşünüyorum.
ama bunu bir fikir adamı veya bir kanaat önderi vb gibi birisi söylese daha iyi olurdu gibime geliyor. hani, aynı şeyleri bir devlet adamının söylemesi ile, devlet adamı olmayan herhangi birinin veya alelade birinin (misal ben) söylemesi arasında çok ciddi fark olsa gerek diye düşünüyorum.
Peki satışı yapan kim? Yabancı mı?
Ek olarak, artan niye artıyor, madem belirsizlik ortamı var!
Borsacılar için en karmaşık dönemlerden birisini yaşıyoruz. Teknik meknik hak getire tabir edilen bir süreçteyiz. Kur yüksek, faizler tırmanışta, savaş senaryoları. Her şey birbirine girmiş durumda.
Bunların üzerine Yataş özelinde bir de nakit temettü dağıtılmayacağı haberi + pay olarak temettü dağıtılacağı kararı + bedelsiz haberi + kar realizasyonu geldi. Bir üstte bahsettiklerimi de bunlara ekleyince matematiği zor bir dönemden geçiyoruz hisse olarak. Endeks zaten kaos yaşıyor.
Sakin olmakta fayda var. Savaş çıkarsa zaten yapacak bir şey yok. (ki ben sınırlı bir askeri hareketlilik bekliyorum konu ile ilgili analistlerin yaptığı yorumlardan sonra) Eğer savaş senaryoları boşa çıkarsa (ki umarım öyle olur) bu karmaşa bir süre sonra dinecektir.
35-37 bandını gördükten sonra %10 kadar bir realizasyon bekliyordum. 31,5-32,5 aralarında dengelenir diyordum. Ancak tüm bu gelişmeler ağır düşüşü beraberinde getirdi. Bir önceki atağın (28'e zıpladığımız) altına gitmemek önemli. Buralarda kağıt destek bulup istikrarlı çıkışına devam edecek umudu içerisindeyim.
Tabi dış politika, savaş senaryoları, kurdaki volatilite çok büyük etkiler yaratıyor. Bunları öngörmek mümkün değil.
kandil hayırı mı yaptı yoksa verin malı mı dedi YAPI kredi yatırımdan yüzde 5 yukarıdan 6300 adet alımla başladık güne.
32,00 tl
yavaşşş yavaşşş yataşşşş
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=M2RFhttp://imageturko.com/?di=JDR3
ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(TEB Yatırım)
24 Nisan 2018 10:15
TEB Yatırım ( http://www.tebyatirim.com.tr ) Stratejisti Işık Ökte Tarafından Hazırlanan Sabah Notu:
"6 Nisan'da $66.85'den başladığı harekette, brent petrol spot piyasada psikolojik direnç $75'i bu sabah yukarı kırarken, Suudi Arabistan'ın Yemen'den atılan balistik füzelere cevap vermesi ve iki generali öldürmesiyle, CBOE/NYMEX petrol oynaklık endeksi dün %3.9 yükseldi (10 Nisan'dan beri en büyük hareket Kaynak: Bloomberg)
Petrolün Kasım 2014'den beri en yüksek seviyesine çıkması, her ne kadar gelişen ülke hisse senedi yatırımcıları için pozitif olarak görülse de, tüm gelişen ülke para birimleri için negatif bir sarmal oluşumu anlamına geliyor --- ABD'de yükselen enflasyon beklentileriyle Fed faiz artırım fiyatlamasının bu sene 2 değil 3 olacağı ve faiz / dolar endeksi (DXY) yukarı hareketi.
" Cuma akşamı BIST kapanışından baktığımızda, en çok satış yiyen küresel varlığın gelişen ülke para birimleri olduğunu görürüz
" Cuma akşamı BIST kapanışından, Türk lirası dolar karşısında %0.60 satılırken (4.0666 ? 4.0913) JPM gelişen ülke kurlar endeksinden %0.26 pozitif ayrışmaktadır
" Türk lirası'nın Cuma BIST kapanışından brent petrol spot piyasada %2.3 ralli ederken, JPM gelişen ülke kur endeksinden %0.26 pozitif ayrışmasını:
1) Yarınki PPK toplantısında 50 baz puan ve üzeri faiz artırım beklentilerinin yükselmesi
2) TRY'ın Cuma akşam kapanışına kadar 2018'de dolara karşı %6.82 satışla, JPM gelişen ülke kurlar endeksinden %6.85 negatif ayrışma yaşamasına bağlıyoruz.
Uzun zamandır fokus noktamız Suudi Arabistan'ın Aramco şirketini halka arz etme isteği ve bunun için petrol fiyatlarını yukarıda tutmak isteyebileceği. Şu anda kaya gazı üreticilerinden beklenen artış gelmiyor ve ABD stokları azalıyor. Yani küresel gelişmeler de, şu an krallığın Aramco halka arzına giderken istekleri doğrultusunda gelişiyor.
Türkiye'de makro gündem maddemiz ise bu sabah Hürriyet gazetesinde yayımlanan ve seçimler öncesi ekonomiyi canlandırmak adına açıklanması gündeme gelen mini teşvik paketi.
¢ Haberde 3 sektörün öne çıkarıldığını görmekteyiz: Emlak / Mobilya / İlaç
¢ TEB Yatırım analistleri, haberde bahsedildiği şekliyle te gelirse başta EKGYO olmak üzere GYO hisslerine, YATAS ve DGKLB ve ilaç sektöründe DEVA için olumlu olabileceğini düşünmektedirler. Link: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/e...paket-40814699
Gün içinde USDTRY'da izleyeceğimiz seviyeler:
o Direnç: 4.1020 / 4.1266 / 4.1363
o Destek : 4.0863 / 4.0634 / 4.0416"
Arkadaşlar satış devam ediyor.umarim gerisi gelmez.
SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
38 den 28 e geri geldik. Çıkışı değilde düşüşü yataşa uygun oldu. Yüzde 2 yüzde 3 derken bayağı saldı. Neyse artık bilanço tarihi yaklaşıyor yeni umutlarla yönünü yukarı çevirir umarım.
Sn Fizikcoz siz geldiniz yükselişe gecer artık hep öyle oluyor :))
satış var ama karşılıgında emeklilik yatırım fonları alıyor , böyle geri cekilmeler normal her zaman yaptıgı bu sefer bedelsiz olayında biraz fazla geriledi.. Bedelsiz degilde temettü verecegim deseydi hersey bambaşka olurdu herhalde... Temettü umudu seneye kaldı işler yolunda gider umarım.
yavaşş yavaşşş yataşşş
%250 bedelsizin fiyata olumlu etkisi olur mu dersiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yataş Grup, Social Media Awards Turkey'den!
Türkiye'nin en büyük sosyal medya ödülleri olarak kabul edilen Social Media Awards Turkey 2018, 26 Nisan'da Raffles İstanbul'da düzenlenen görkemli bir ödül töreni ile sahiplerini buldu.
27 Nisan 2018 Cuma 14:08
Yataş Grup, Social Media Awards Turkey'den!
Social Brands Veri Analitiği dalında "Mobilya" kategorisinde Enza Home markası ile Altın;Yataş Bedding markası ile de Gümüş ödüle layık görülen Yataş Grup, geçen yıl da aynı kategoride Enza Home ve Yataş Bedding markalarıyla 1.'lik ve 2.'lik ödüllerini almıştı.
Boomsonar ve Marketing Türkiye işbirliğiyle sosyal medyadaki en başarılı çalışma ve stratejileri hem rakamsal verilere hem de sektör önderlerinin fikirlerine göre değerlendiren Social Media Awards Turkey 2018 Ödülleri, 26 Nisan Perşembe akşamı Raffles İstanbul'da düzenlenen görkemli bir geceyle sahiplerini buldu. Social Media Awards Turkey'de markaların sosyal medyada gösterdikleri performansı Social Brands sosyal medya marka endeksi sonuçlarına göre belirleyen Social Brands Veri Analitiği dalında "Mobilya" kategorisinde Enza Home Altın, Yataş Bedding ise Gümüş ödül almaya hak kazandı. Social Media Awards Turkey 2017 ödüllerinde de Enza Home ve Yataş Bedding aynı başarıya imza atmıştı.
"Farklı, Kaliteli ve Özgün İçeriklerle Müşterilerimize Bir Yaşam Konsepti Sunuyoruz"
Social Brands Veri Analitiği Ödülleri yaklaşık 50 farklı sektörden toplam 24 binden fazla sosyal medya hesabının bir yıllık performansını ölçümleyerek, en başarılı markaları ödüllendiriyor. Aynı kategoride geçen yıl da hem Altın hem de Gümüş ödülün sahibi olan ve başarısını bu yıl da devam ettiren Yataş Grup Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Selmin Gündoğdu, kazandıkları ödülleri şöyle değerlendirdi;ads by AdMatic
"Sosyal Medya günümüzde iletişim disiplinleri arasında çok önemli bir yere sahip. Sadece müşterilerinizle değil herkesle aracısız ve samimi bir ilişki kurabileceğiniz, onların hayatlarına dokunabileceğiniz etkili bir platform. Biz de Yataş Grup olarak tüm markalarımızla bu etkileşim platformunu oldukça önemsiyor, aktif bir şekilde kullanıyor ve özgün, etkileyici, kimi zaman eğlendirici kimi zaman da bilgilendirici içeriklerimizle günden güne takipçi sayımızı artırıyoruz. Hem Enza Home'da hem de Yataş Bedding markalarımızla müşterilerimize bir üründen ziyade bir yaşam konsepti sunuyoruz. Dolayısı ile ilki geçen yıl verilen Social Media Awards Turkey, bizim için çok değerli. Geçen yıl da bir Altın, bir Gümüş ödüle layık görülmüştük. Bu yıl da başarımızı devam ettirdik ve yine bir Altın bir de Gümüş ödülü aldık. Müşterilerimizle temas halinde olacağımız her platformda farklı ve güzel çalışmalarla var olmaya devam edeceğiz." dedi.