Sen avuntu olarak algılarsın ben olması gerekir diye umut ederim.Yatırımını tamamlamış,ihracat oranı geçen yıl %35 e ulaşmış bir fabrikayı illa ki gözleyenler vardır.
Printable View
he birtürlü düşünelim ok de fiyat aşağı çekilerek kullanılmayan 25 milyon mal da çalıştığı kurumlar tarafından alındı paketlendi ama..bunu da unutmayalım.Bu alımla da bir maliyet oluştu ve süreç sona erdi.Bu maliyet de herhalde 70-80 aralığındadır. Neden aldı ne yapacak bu malı sizce?
Sürecin bittiği günkü bu birleşme-çağrı konusu da enterasan.taşlar oturmuyor bizim kıt bilgimizle.
YTD
hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz. mal çok düştü. patronda bir sürü mal topladı.malı yukarı çekecek. peki patron mal aldıysa bir sürü kişi de aldı. patron malı yukarı çekip niye kafasına mal yesin ki. adam biliyor ki 1 ay bassa ky nin % 50si 3 ay beklese ky nin % 70-80 i tahtadan atlayacak. şimdi hisseye müşteri gelmesimi daha olumlu, mü
şterinin kaçması mı
[QUOTE=zaybaba;3035642]hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz. mal çok düştü. patronda bir sürü mal topladı.malı yukarı çekecek. peki patron mal aldıysa bir sürü kişi de aldı. patron malı yukarı çekip niye kafasına mal yesin ki. adam biliyor ki 1 ay bassa ky nin % 50si 3 ay beklese ky nin % 70-80 i tahtadan atlayacak. şimdi hisseye müşteri gelmesimi daha olumlu, mü
şterinin kaçması mı[/QU
Ben de küçük yatırımcıyım ve şimdiye kadar hiç de kaçmadım.Sizin faraziyenizle kaçtı diyelim;defter değerinin o kadar altında,yatırımlarını tamamlamış bir fabrikayı illa ki gözleyip,kollayanlar vardır diye düşünürüm ben.'Deveden büyük fil var' demişler...
0,95 den daldık bakalım hayırlısıyla.uzun ve çetrefilli bir süreç.ayrılma hakkına kadar buradayım.
yatırım tavsiyesi değildir
Basın bakalım aşağı. Daha ne kadar beddua alacaksınız. Yok hayır şirket iflas etse bu duruma tamam der kabullenirimde. Böyle bir şirketin gerçek değerinin çok altında serefsizlerin ellerinde bu hale glmesi üzücü
SM-G531F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kim mal aldı o günkü takaslar burada paylaşıldı A1 deli gibi açık yaptı ve malı küçük yatırımcıya yıktı geldikçe verdi (rüçhan pazarında ise son gün rüçhanları satmışlardı) hesaplamama göre son günlerde yeni alanlar hariç çoğu kişinin maliyeti 1.05 civarı ve operasyon bitti son çağrı içeren haberde altın vuruş içindi 82 milyon piyasada hisse var bu fiyatta olursa 5 milyonu geçer ve birleşme olmaz böylece olay kapanır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla bana yakında döner yukarı kalkar gider gibi geliyor. Ben erken atlamasam bu rakamdan gözüm kararı girersin. Alım için bence iyi rakamlar.
SM-G531F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum ortalama maliyetler için hareketli ortalamalara bakmanız yeterli , hisse durumları içinde aracı kurum dağılımına içerden bilgi alınacak bişey yok ana ortakların bedelli katılamayıp sermaye tavanına ulaşması ile operasyonu bitirmiş zaten. Ayrıca tahtada zararla şirketin mali durumu ayrı şeyler katrilyon kar etse ne olur en son ne zaman temettü vermiş söylermisin
teşekkürler
şöyle diyeyim o zaman
bu şirketin hissesini alan yatırımcı zaten temettü yatırımı yapmaz.Bilir düzenli temettü veriyor mu vermiyor mu diye.
bu tip patron şirketlerinde (patronun da aktif olduğu) finansallar da kağıdın performansına paralel etki yapmaz.bunu da bilir.
ama bilmeli ki her operasyon bir sonraki operasyonun temelini teşkil eder.Yani finansallarda sıkıntı yoksa yani şirket batmıyorsa perde kapanmaz.finansallar bu yüzden önemlidir.önemli olan bu dalgalara doğru zamanlama ile katılabilmek.
biz kyatırımcılar trader da değiliz yani takip ederiz karar veririz ve 6 ay-1 yıl vadeli kağıt alırız.
Sorulacak soru şu :ben bu şirkete 1 tl den max.1 yıl vadeli yatırım yaptım.Bu senenin sonuna kadar da hedefim %30 üstü getiri.(çünkü diğer yatırım araçlarının bu oranda getirisini öngörmüyorum diyelim) Bu kağıt 2019 yılının herhangi bir gününde 1.30 tl yi görür mü görmez mi?
sevgiler
Kağıdın grafiği ucurum oldu. Bu nasil bir sirket nasil bir kagit. Hangi kademeden alirsan al basiyorlar. Durduk durduk tam pisliğe bulastik. Hergün %2 , %1 eksi.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir aracı kurum(kullanılmayan nominellari satan)0.97 den 750k alıp 0.94 e niye geri basar...
Yıllardan beri manipülasyon yapılan şirket.İnsanda Allah korkusu olur,vicdan olur...
Tera 97 den aldigini 94 e bastı 750.000 lot. Niye?
Osmanlı 95 den 500 bin çizince Tera kızdı ve malı basarak günlükçü sandığı malı panikletip dökmeye çalıştı sanırım.92-93 desteğine kadar.Ama düşmeyince orayı kıramadı nedense ?
Geçen de 92 ye basınca bir yatırımcımız mal almaya başlayınca yukarı çekmiş o malı da kafasına yemişti.
93-97 gezinmeye devam ettikçe mal kaptıracak gibi..ya 80 lere bas ya 1.10 a..
Ytd
Fikrimi beyan etmek isterim. Bedellide satılamayan paylar patron ile anlaşmalı olarak düşük fiyattan birilerine pazarlandı. Bu pazarlanan malı bu adam satacak . Satışın ortalaması yüksek olması içinde 1.20 ayrılma hakkı ortaya atıldı. Satılacak malların fiyat ortalaması ile bedellide adamın ödediği farzedilen para arasındaki fark bir şekilde şirkette zarar olarak gösterilecek yada defterde giderler kabartılacak. Patronun şu an çok ta hisse fiyatına bakacagını da sanmıyorum. Su an ayaklarını masanın üzerine atmış
kasaya giren paraları sayıp kime ne kadar komisyon vereceğini hesaplıyordur
Bu tahtada şeytanın aklına gelmeyen oyunlar dönüyor. Benim niye bu hisseyi aldığımı sorarsanız en hareketsiz günde 2 al sat yapıyorum. Düşsede yükselsede umurumda değil. Yeterki oynasın dansöz gibi. :-D
Kendi satıyor pasif kademelere alış koyup kendine satıyor tabii araya girenler illaki olur yabancı kurum gelip mal aldı diye zararına mal sattı tera devam etsin bakalım bu malı daha aşğılara getir oradan girenleri sökmek daha zor olacaktır....ellerinde milyon milyon mal var çok dert etmeyin çoktan çok azdan az gider sanırlı olan da her daim kazanır
bakınız teranın bu gün ki işleminden ettiği zarar
https://postimg.cc/GTQscV9h
Tabii beyler grup halinde hareket ettikleri için diğer kurumlarda açığa sattıkları ile de kar ediyorlar bunu da dipnot olarak düşelim teradan yazan zararı açıktan kar ile kapatıyor nasıl olsa akıl ermeyecek dolaplar çeviriyorlar
https://postimg.cc/4YBkz5H7
Butun kumarcılar bu kagitta. Tera, gedik, mabaş,invest,A1 capital. Bu arada Tera zararina verdi gozukuyo ama bu is al gulum ver gulum isidir. Çunku Tera bu tahtanin asil sahibi.
bazı yerlerde bir adamı kıstırmışlar, kusturuncaya kadar sıkıştıracaklarmış diyorlar. bir yerde de uşakzedeler den bahsediyor da ne demek istiyorlar anlamadım
Kolay para yok arkadaşlar,
bedelliden bu zamana kadar olan gelişmeler gösteriyor ki;
zamanı ve sabrı olmayana ekmek yedirmeyecek bu cenabetler..
yatırım tavsiyesi değildir..
Herkes 1.2 den satmak isterde limit 5 milyon TL bunu geçerse yani piyasadaki 82 milyon hisseden 4.16 milyonu satmak isterse limit aşıldığı için birleşme iptal olacak, yani anlamsız manipülatif sayılabilecek mantık dışı bir açıklama. Yani bu habere dayalı hisse alanlar varsa demekki amaca ulaşılmış...
Bu tip çağrı fiyatının spot fiyatın üstünde veren satın alınacak şirketin değerleme rapor ile edinim değerini açıklamadan gönüllü çağrı yapan ve bunu gerçekleştiren bir firma söylerseniz ben aksini iddia etmeyi bırakırım ama bu tip bir örnek hiç duymadım
Genel kurul tarihini bilen var mı
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahtada zararına satış yapılıyor falan diyorlar güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. 70 kuruş üzeri her fiyattan para kazanıyor adamlar. Daha da ötesi %20 brüt kar marjıyla 300 milyon (en iyi faiz 30-40 aralığında şu dönemde) kısa vadeli borç çevirmeye çalışan firmanın nitelikli ortakları durumu biliyor ve batan gemiyi terkeden fareler gibi indiler bedelli durağında
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.