Nkolay faizi düşürmeden 1 gün önce mesaj atardı bugün bu orandan son gün diye
Bu sefer sessiz sedasız düşürdüler
Mesaj gelen oldumu faiz düşecek diye
Nkolay faizi düşürmeden 1 gün önce mesaj atardı bugün bu orandan son gün diye
Bu sefer sessiz sedasız düşürdüler
Mesaj gelen oldumu faiz düşecek diye
Normalde 23 olacaktı sms gelmemesi ani karar alındığını gösteriyor.
Uzun vade bağlayım diyorum ama bir yandan geç kaldık bir yandan da nzor 25.15 den bono almıştım onları bozdurayım mı yoksa kalsın mı karar veremedim. Artan miktar da fonlarda onları bağlasam çok fazla bir miktar değil, dolara veya altına mı girmeli, şaşırdık kaldık şu sıralar.
Vov hesaba para gondermistim cuma gunu 24 den hesap acildi .mt diyor ki uzerine eklerseniz yine 24 olarak devam eder...90 gun bitimine kadar .(ilk yatirdigim tarihten itibaren 90 gun baz aliniyor .) Acaba bu sekikde midir .bana tuhaf geldi biraz .normalde uzerine yeni para ilave edince 23.50 olmasi gerekmez mi
Hanimin staj borclanmasi ile emeklilik isi icin bir uzmana danistik.
1994 te 1 yil staj yapmis. Dusuktende yuksektende borclanabiliriz.
Asgariden borclansakta azamidende kendini 185 ayda oduyor
65 bin lira veriyoruz maas 350 tl artiyor.
Bence mantikli cunku 185 ay sonra bile yani 15 yil anca 60 yasinda oluyor
Siz ne dersiniz?
Vade sonunda (ölüm) 65.000 tl kime kalıyor diye düşünün !
Aylık orana vurguda bulunmak istedim :)
Diğer yandan şuradaki tahvil oranları canlı mı?
https://www.bloomberght.com/tahvil/faiz
Görmemişim. Malum kısa vadeli borçlanma araçlarının getirisini bunlar belirlediği için buradan bakmakta fayda var.
Diğer yandan ekranda yarın valörlü işlem geçiyor hala ancak oraya hepsi yansımıyor gibi geldi. Neyse bir sabit getirili menkul kıymetler konusunda çalışmaya devam etmeliyiz...
Anlamadim dediginizi
Hanim 1000 lirayi bankadanmi alacak?
Devlete verirsek 350 lira ve 6 ayda bir zamli olene kadar veriyor.
45 yasinda 5 sene sonra maas baslayacak. Ne zaman oldugun cok onemli. Yani 30 senemi 40 senemi bu maasi alacak cok onemli ama kendini 15 senede oduyor.
Bono değil mevduat.
Geçen hafta max 10 yıllık 22,50 du.
https://www.anadolubank.com.tr/tr/bi...-kuponlu-hesap
Borçlanmayı geçen sene aralık ayında yapsanız daha az öderdiniz şimdi %26 artmış vaziyette ama 31 temmuzdan sonraya kalırsanız kazık değil kütük yiyeceksiniz, acele edin.Ben aralık ayında borçlanma yaptım ve asgari ücret üzerinden ödedim.Yüksek prim ödemek bana göre mantıklı değil.
08.03.2028 sabit kuponlu devlet tahvili bugün %16,22'den işlem gördü.
Krizde , %22'leri gördü.
Ykb 368 gunluk 1 m a 19.60 0 stopaj dedi 4.25 de enflasyon primi .halkbank 18.75 te kaldi.1 yillik bu orandan baglanir mi acaba .
:)) dogru..ben 23.75 ten biraz bagladim 1 yillik .bu oranda fena gelmiyor.beklenti fiazlerin 18 lere dusmesi yil sonunda .stopaji dustumu net 15.5 lara gelir.19.60 o zaman buyuk fark eder.su da var 18lere nasil dusecek .enflasyonun bu kadar kisa surede kontrol altina alinmasi cok ilginc ..ha inalllah bu faiiz indirimleri uretimi fiseklerde mal arzi cogalip fiyatlar duser..
Faiz indirimini bilmem ama yil sonuna kadar stopaj indirimi gelse dadindan yenmezdi...boylece dolarize olmanin onune de gecilir...