Bu inmis hali ile bile cok pahalilar otv en az %15 e cekilmeli. Honda civic 2 ay once 136.000 idi simdi 146.000 yapmislar. Arada otv de artmadi ama sirketler bunu kendilerine kar arttirma olarak goruyo ne yazik ki
FENERBAHÇE
Printable View
Neyse bayanlar olabilir ..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erdoğan ve Trump G-20 Zirvesi'nde görüştü: ABD'nin yaptırım ihtimali hala kalkmadı
Zehra Yildiz Son güncelleme: 29/06/2019 - 09:26
Japonya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alma planının ABD'yi ‘karışık’ bir duruma düşürdüğünü söyleyerek muhtemel yaptırımların değerlendirme aşamasında olduğunu vurguladı.
S-400 hakkında da açıklama yapan Erdoğan, Rus savunma sistemlerinin alımında geri adım atılmayacağını ve temmuz ayının ilk yarısında yapılacak teslimatı beklediklerini belirtti.
Araba almayin aldirmayin bu kdr balon fiyati neden almak istiyorsunuz
Bu kdr alici heveslisini gorunce rte az bile yapiyor diyorum otv yi kitlemekle yillardir
Alma eskiye bin
2004 model arabami degistireyim dedim o da sirf yakıt yuzunden baktim en dandik 0 araba 100 bin olmus
Otv az inse sirket zam koyuyor yine ayni
Bat beter ol 100 bin arabami olur en dusugune almadim bir 10 yil daha devam eski arabaya :)
Önemli olan devam ettirilmesinden ziyade, daha yüksek bir indirimin gelmesi.
Araç fiyatları zaten 6 ayda yine pahalandı.
Kur düşüşü pek etkilemedi.
Sanıyorum hala 6.50'lerden fiyat tarifesi yapıyor firmalar.
Devlet ne kadar ötv geliri elde ediyordu 2 yıl önce sıfır araçlardan şimdi ne kadar ötv geliri elde etmiş.
Kilit soru bu.
Yüksek bir indirim gelirse de yıl içerisinde araç alan çok sayıda vatandaş mağdur olacak.
Yarına görürüz.
Şuan indirim denilen şey resmen dalga geçmek zaten.
2017 yılında 1600cc araçlardaki ötv %45'ten %60'a çıkarıldı.
Şimdi ekonomik daralma ortamında %45'e indirilmiş bir yıldır müjde müjde :drunk:
%45 üzerinden indirim hesap edilecekse bu vergi %20 veya %25'e çekilmeli ki insanlar alıma teşvik edilebilsin.
Diğer türlü aklı olan almamalı.
* (S-400'lerle ilgili) Ülkemizi düşünüyorum ama Türkiye'ye adil davranılmadı. Evet, son dakika: Trump, Türkiye'yi seviyor Erdoğan çetin biri ama ben iyi anlaşıyorum, adaletsiz davranıldığını düşünüyorum.
Evet 2009 global krizinde öyle yapılmıştı. Sanırım %10-%15 gibi bir seviyeye çekilmişti ÖTV. Ama o zaman mali politikalarda oyun alanı daha genişti.
Şimdi aynı şeyi yapmak çok zor.
Ayrıca ÖTV oranı %10-15'e çekile dahi ekonomik durgunluktan dolayı satış adetleri belirgin şekilde artmayabilir.
Bu da vergi gelirlerinin çok daha keskin şekilde düşmesi anlamına gelebilir.
Çok çok zor bir denge.
Demeçler hep aynı sevgi pıtırcığı gibi Trump tan.Ama sonuç varmı ne ticaret savaşında ne S400 konusunda yok.Hep laf icraat yok.
Kredi faizleri geçmişe göre oldukça yüksek. (2011-2014)
Bu indirim yapılsa dahi müthiş bir talep patlaması olmayacaktır.
Gelir yok, parası olan insanlar yine araç temin edecektir.
Bu da ya faizdeki ya altındaki ya da dövizdeki paranın çözülmesine sebebiyet verebilir.
İndirimin oranı çok iyi ayarlanmalı.
Devlet elbette 1-2 yıl daralmayı seçer ise hiç indirim yapmasın.
Ancak bütçede de açık var.
Bu borçlar öyle böyle bir şekilde ödenecek.
Zamanında Mehmet Şimşek'in (ÖTV için söyleyen Naci Ağbal olabilir) sözlerinden aklımda kalanı aktarmak isterim.
Araçlardan ÖTV ve MTV en kolay vergi topladığımız alan. Bu yüzden MTV'yi şu kadar ÖTV'yi de %45'den %60'a yükseltiyoruz.
Şimdi vergi toplanamıyor ise yapılacak şey belirlidir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'da ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi:
Trump: Türkiye'nin S-400 alım planı ABD için karışık bir konu, yaptırımlar görüşülüyor
Erdoğan: S-400 alımında geri adım atılmayacak
Yeminle Allahtan piyasalar kapalı salak sulak haber akışı var
Sputnik demiş trump türkiyeyi seviyor ulan olumlu haber akışı yapacaklar diye bokunu çıkardılar resmen.
Beyaz saraydan Resmi açıklama '' Trump s400 konusunda endişelerini dile getirdi '' manyak bunlar yeminle Allahtan piyasalar kapalı. Salak sulak ajanslar kudurdu bugün gene.
Sarı bizim reise aşık resmen neler dedi neler.
https://tr.sputniknews.com/asya/2019...ina-gidecegim/
IMF'ye göre, 2019 yılında yaklaşık 5 milyar dolar cari fazla verecekmişiz. RobinBrooksIIF'ye göre de, yılbaşından bu yana 3.3 milyar dolar cari açık vermişiz. Demek ki, yıl sonuna kadar 8.3 milyar dolar fazla vereceğiz. 2019 zor bir yıl olacak gibi görünüyor...
https://resmim.net/f/xYpeWL.png
https://www.imf.org/external/datamapper/BCA@WEO/TUR
----
https://resmim.net/f/1U55pr.png
https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...51039863451649
Erdoğan: Yaptırımlar konusuna gelince, böyle bir şeyin olmayacağını da bizzat Trump'tan dinledik.
Canlı yayında konuşuyor cb. Sadece F-35'lerin teslimatı konusunda sıkıntı varmış başka bir yaptırım olmayacakmış sanırım.
-Trump size yaptırırım olmayacağı konusunda %100 garanti verdi mi? Diye sordu bir yabancı gazeteci. Stratejik ortaklar arasında böyle şeylerin olmayacağını düşünüyorum ben diye kısa bir cümleyle yanıtladı. Biraz açık kapı da bırakmış oldu aslında.
Ahada dolara 5 gayme yolu göründü.:)
* S-400'lerle ilgili konuda bütün anlaşmamız, her şeyimiz bitmiştir. Olay teslimat sürecindedir. Teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir ülkeye yakışmaz. Bu iş bitti. Patriot'lar hususunda eski başkan Barack Obama döneminde de adım atmıştık ama bize satmadılar. Savunma sistemi için adım atmamız gerekiyordu, en uygun şartları Rusya'da bulmuş oldu. Yaptırım söz konusu olmayacağını (ABD Başkanı Donald) Trump'tan duymuş olduk.
* İki stratejik ortak arasında yaptırım söz konusu değildir, olamaz diye düşünüyorum.
Cidden açıklamayı gram beceremiyoruz. Bir şeyi satmak istiyorsan ne diye "Erdoğan: Yaptırımlar konusuna gelince, böyle bir şeyin olmayacağını da bizzat Trump'tan dinledik. " böyle açıklama yaparsın.
Bunu üstü kapalı şekilde, anlaşma yapmak istemiyorsuna çekilse çekilir.
Trump'ın ne derece sivri bir dil kullandığı aşikar, çıkıpta böyle bir şeyin garantisini vermedik derse kimin kabahati,
Adamın söylemleri zaten beklentilerin üzerinde "olumlu" gelmiş. Yap orada istediğimiz şekilde gerekli cevabı aldık diye yapıştır gitsin.
Kim hazırlıyorsa akıl fikir yemin ediyorum ama dediğim gibi bilerek yapılmıyorsa..
Teslimat sürecindedir ve teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz, bu iş bitti. Biz Amerika'yla da Patriot almak için Obama döneminde adım atmıştık, Kongre'nin müsade etmediğini söyleyerek, satışı gerçekleştirmediler. En uygun şartlarda bunu Rusya'dan aldık. Yaptırımlar konusunda Trump bugün de açıklama getirdi, böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden dinlemiş olduk. S-400 olayı bir taraftan yürürken, ABD'den şu an 100 tane Boeing uçağı alıyoruz.
F-35 konusunda, 1 milyar 400 milyon dolar ABD'ye ödememiz var. Bir üretici değil, ortak üreticiyiz. Toplamda 116 uçak alacağımız var. Ödemeler yapılır, beklenti içindeyiz. Altta birilerinin yaptığı açıklamalarla hiç örtüşmüyor. Bizim ikili ilişkilerimizi bozmayacağını düşünüyoruz.
İşin özeti pazarlamacı sarışın bomba bize 100 adet Boeing uçağı satmış.
Yahu yok abi ne trump yaptırım olmayacak demiş kafa gitmiş bunların.
S400 alıcaz eee yaptırım yok trump ın öyle bir ne lafı ne yazılı beyanatı var adam sadece karışık iş dedi yahu.
Gitmiş kafa bunun adamın demediği lafı demiş gibi açıklıyor.
Elimizdeki ucbes dolar icin yaptirim olmasini bekleyen nekadar zihniyet var yazik.
Valla gerçekçi olursak pazartesi dolar satış yiyebilir gibi..tabi olumsuz bir açıklama gelmezse .Ama bunlar hep geçici Türkiye nin ekonomisi iyi değil ve özel sektör çok borçlu.Sen buradaki ara sıra yazan trollere bakma...gidişat belli.
Trump Çin ticaret görüşmeleri ile ilgili resmî bir açıklama yaptı mı ben mi kaçırdım.
Trump ın sözüyle yatırım yapan yaya kalır.adam gönül almış.yaptırımlar tamgaz geliyor.
Bu olumlu açıklamalardan sonra borsada ralli, dolarda bayır aşağı camel trophy olur bence.:)
Taki yeni bir olumsuz haber gelene kadar.
boingleri iptal ederim gibi gibi
fena aba gösterdi..
dolar patlar geçmiş olsun...
vedat ozdan yazmis. Fed Temmuz'da faiz indirir beklentisinde olanlara 2 kötü haber:
1) Trump-Xi görüşmesi olumlu geçti. Tarife artışı olmayacak ve müzakerelere devam edilecek
2) Core PCE Mart ve Nisan'dan sonra Mayıs'ta da arttı (Nisan'a göre % 0.25 arttı) 2010'dan bu yana 3. en büyük artış oranı https://t.co/C07qlPxrJJ
Yabancının BIST i satıp Dolar alması için şartlar hazırlandı "Summer is coming" isimli film vizyonda.
https://resmim.net/f/KsgZte.png
http://www.hurriyet.com.tr
20 yılı geçti hala piyasa yapıcısından daha akıllı olduğumu sanmaya devam ediyorum....
Halbuki distur çok basit ve açık;Piyasayı anlamaya/anlamlandırmaya çalışma,ona biat et/itaat et...
Yok bu (kalın) kafam bu gerçeği kabul etmemekde (bazen)direniyor
Piyasa yapıcıdan daha donanımlıyım ya...
Piyasa yapıcıdan daha iyi bir veri setim varya...
Neyime güveniyorsam artık....
Doların haber desteği şimdilik yok gibi
Artık teknik hareketler yapar mı diye beklenecek bir müddet
Dip Not:Yaptırım olmayabileceğini başlıkda ilk paylaşan bendim sanırım...Laura Pitel ablamızın ağzından...Ama iş işten geçtikten sonra...
saygılar/başarılar
Bugünkü açıklamalar dışında araştırmalarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda birkaç bilgi paylaşmak isterim.
CAATSA Yaptırımları, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ve Ukrayna'daki ayrılıkçıları desteklemesi üzerine Obama döneminde uygulamaya konan yaptırımları güvence altında tutmaktır. Trump'a güvenilmediği için bunun yasalaştırıldığı belirtiliyor. USA'in kara listesinde Rus kökenli birçok kişi, kuruluş ve şirket bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Rus savunma ürünlerinin ihracatını gerçekleştiren Rosoboronexport şirketidir.
2018 Eylül ayında Çin S-400 ve Su-35 tedariğine başlayınca USA tarafından Çin Askeri Tedarik Organizasyonu, Ekipman Geliştirme Departmanı (Chinese military procurement organisation, the Equipment Development Department) ile direktörü Li Shangfu'da blocked person listesine eklenmiştir.
S-400 tedariği konusunda ABD; son zamanlarda hem Türkiye hem de Hindistan ile problem yaşamaktadır. ABD; Hindistan'ı bölgede Çin'e karşı önemli bir güç dengesi olarak görmektedir. Birkaç gün önce USA Dışişleri Bakanı Pompeo Hindistan'a giderek mevkidaşı ile görüşmeler yapmış ve CAATSA Yaptırımları üzerine gelen soru üzerine, genel olarak ılımlı bir cevap vermiş görünüyor. Muhtemeldir ki Çin'e uygulanan yaptırımın benzeri uygulanacaktır.
USA-Hindistan Görüşmesi Hk. Link: https://www.state.gov/secretary-of-s...-availability/
Pazartesi ola hayrola daha cumartesideyiz bunun yarını var, asyası var, pazartesi bankalar arası açılışı var, var ha var.
Uzun hafta içi zaten aynı şekilde abd bize yaptırım yapmayacak diyordu gene aynı şeyleri söyledi ancak trump ın ağzından böyle bir şey çıkmadı. Pazartesi ola hayrola bakalım.
Trump 2.5 senedir iktidarda..
Obama yönetimine bu kadar yüklenmesi ilginç..
Şimdi mi bizi haklı obama yı haksız buldun
thy vize kriz 2017 de
2018 de rahip krizi
2 senedir s400 ler
mümbiç e sokmam..dur orada..
Beni düşündüren..
aldık ama takmayacağıza ABD yi ikna mı ettik..
2017 ekimden beri maslahatgüzar seviyesinde olan ilişkiler yeniden büyükelçi ye yükseltilmiş..
Biz alırız takmayız
trump obama yönetimini suçlar
bizim kiler bakın aldık ama bi bok yapamadılar erdoğan sağolsun ne lider ama ya getirilir..
ardından gizli gizli abd patriot anlaşması yapılır..
2 seneye unutulur gider el altından satılır füzeler irana falan..