Gap yalan oldu :vk:
Printable View
Gap yalan oldu :vk:
Naten 27 ekim tarihinde başlayan düzeltme 1 kasım tarihinde bitiyor.Geçen hafta 2kasım da başlayan yükseliş 3 günden beri devam ediyor haftalık kapanışı da iyi bence önümüzdeki hafta pazartesi de yükselişe devam etme olasılığı yüksek. 1,5 aydır hissedeyim Naten ilk defa 3 gün üst üste güçlü yükseliş sergilediğini görmedim evvelden hemen geri gelirdi.Tahmin ettiğim gibi Naten büyük harekette. He pazartesi düşüş yaşarsa dahi düşüncem değişmez.
Naten hissesi büyük hareketinde bence yarın büyük hareketine yükselişine devam etmesidir izlemeye devam.Naten kuruş hesabı yapan trade edenlere fırsat vermemesi gerekir en azından bulunduğu seviyede kalıcı olması gerekir.
Naten seans içi sarkma yaşıyor sonra toparlanıp seansı yeşil kapatıyor çok iyi bence zaten önemli olan seans kapanışıdır.
Tahtayi anlik izlemek adami hasta eder , gun ici traderler e oynama alani birakiyor ama kapanisi kimin yaptigi belli o musade ettigi kadar oynayabilirler oynasinlar problem yok tek kagit tayim , o cikmis bu cikmis o gidiyor bu gidiyor kendime soz verdim hic umurumda deil , icimde ki his se kulak veriyorum , borsada firsatlar bitmez 2023 yili Marta kadar senleyim Naten Baba , sen nereye ben oraya , yalniz su kayitli sermaye tavanini 3 Milyar TL ye cikartsa Yonetim Kurulu onumuzu daha iyi gorurduk , yatirim tavsiyesi deildir..
Sn Bay Tomi bence portföyünüzde hep dursun adet sayısı azalabilir o önemli değil maliyetiniz düşük bunu yapabilme özgürlüğünüz var Sn Fotonun yazdığı gibi Naten evladiyelik bir hisse bende aynı düşüncedeyim.Ben tek hisse yapamam sinir hastası olmak istemiyorum kolay değil tek hisse sizi tebrik ediyorum doğrusu olan tek hisse fakat en zorudur tek hisse taşımak.
Dogru Sayın Anadolu Alp tek hisse zor çok zordur biliyorum daha önce sepeti dağıtırdirdim bu 2022 de de bu seferde böyle olsun dedim kendi kendime öyle günlük alıp satan biri değilim zaten önceden alıp satardım ama yaklaşık 2 yıldır günlük alıp satmiyorum stres değmez dedim kendi kendime her kesin fikrine saygılıyım, yatırım tavsiyesi değildir..
Bilançomuzdan ses yok, grup tarafından MAGEN toplanmaya devam ediliyor. patron üç hissede de tahta yapıcı, bizde NATEN ile yola devam diyoruz.
sabah tavana değdi sonra defansa çekildi...
Her daim her zaman çizme kapasitesi var oyun oynamayı seviyor huyu böyle alıştık birde 3 karpuzu bir koltuk altında taşımaya çalışıyor kolay deil tahtacininda psikolojisi bozuldu , önemli deil , yatırım tavsiyesi değildir..
Naten büyük hareketinde keyif almak lazım.
Ne güzel dimi gidiyor tren :)Önemli olan seans kapanışı
Bugün 5.gün üst üstte primli seans kapanışları ve bugün çok güçlü seans kapanışı sadece keyif alınır.
Naten de görülmesi gereken .gerçek şudur;
çok ciddi bir hızla artışına devam eden özsermaye,
şimdilerde 2.6 milyar rakamına ulaşmış durumda,
bu rakam bu hızla artışına devam ederse ki öyle görünüyor bir iki yıl içinde 33 mil. sermaye ile yıllıkta 500 üstü karlar ve 5 ila 7 milyar özsermaye ulaşacağı kendini göstermekte, bu durum Naten' i hızlıca diğer bedelsiz grubuna fiyat olarakta dahil edecektir , en iyisimi bu hisseyi yok sayıp pek takip etmemek... Naten yolun açık olsun
kişisel görüştür ytd
Naten ve Odaş ta aynı dönemde maliyet yaptım odaş hissesinde yükseliş dalgasını yakaladım aynı Naten de olduğu gibi fakat Odaş hissesi sert düzeltme yaşadı 2 taban yaşadık sonra gene düzeltme kısa zamanda yüksek kar olursa kar satışı yapmak mantıklıydı odaş hissesinde ve yaptım fakat Naten hissesinde odaş gibi çok kötü düzeltme yaşamayız diye düşünüyorum ve orta vade kar satışı yapmayı düşünmüyorum Naten hissesinde şuan için fakat temel açıdan yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Ayrıca günük trade etmem ben keyif için izlerim borsayla ilgilenen birisi hisse fiyatına bakmam diyorsa yalan söylüyordur duramaz bakmadan.Hisse senedi arsa yada tarla değil o yüzden her gün hisse fiyatına bakılır buda kötü bir şey değil bence.
Maddi duran varliklar 4 770 564 691 TL Piyasa degeri su an 5 115 000 000 TL komik...
Patron Cuma gunu Naten Esen Magendeki paylarin TEB den Garantiye virmanlamis hepsini TEB i bosaltmis neden acaba Naten 2 116 469 Lot Esen 3 815 272 Magen 6 396 907 bunlar da sirket geri alimlarida dahil olabilir son 3 Aylikta ise Garanti Magende arti 10 160 000 lot Esende Garanti 5 144 981 Naten de Garanti 2 503 304 lot artida
Toplam 6 500 000 000 Tl toplam varligi son bilanco gelmeden bugunku piyasa degerinin iki kati 10 000 000 000 TL piyasa fiati spekulatif olmaktan gercek piyasa fiatini hak ettigini dusunuyorum olmasi gereken asil deger beklentiler olmadan , kaplar gelmeden vb , yatirim tavsiyesi algilamayin hissiyat sade , bol yatirimli gunler kazanclar dilerim...
Geldik fasulyenin faydalarına Naten düşüş yaşar mı yarın ?ben yükseliş trendinin 200 civarlarına devam edeceğini düşünüyorum he yarın seansı kırmızı kapatabilir fakat bugün güçlü yükseliş sergilediği için bence yarında seansı primli kapatma ihtimali yüksek oran izlemeye devam seviyorum Naten seni ve Naten yarın seansı kırmızı kapatsa bile önemli değildir büyük harekete devam.
Tahta da zaten Yapi kredi robotu 100 000 lot alis 99 000 satis 200 000 lotu bu robot yapiyor , Bank Of da gunluk 200 den 400 000 lot alis satis birde Deniz Yatirim var yukarilari supurup 10 Tl yukardan aldiklarini en asgidan elekten gecirerek ufak yan hesaplara veren ortak hareket ediyolar takribi 100 000 lot lar elden ele dolasiyor bu elemede ufak yatirimci takilirsa takiliyor , yatirim tavsiyesi deildir...
Waarren Bufett in bir sirketin sermayesi 1 dolar borsa degeri 80 000 Dolar mis , Waaren Buffete e sormuslar bu hissenin niye sermaye artirmiyosun artirisan hisse artar fiat duser her kes alir satar demisler , oda benim sirketimin senedi her kesin alip satacagi bir hisse olamaz benim sirketimin hissesini alan uzun vadeli tutup benle beraber ortak olmali benim sirketimin hissesini her kes alamaz alanda benle beraber yatirimci olmus olur demis , onun icin her sirketin bedelsiz ile ilgili bakis acilari farkli olabiliyor , simdi bu sirketi inceledigimizde sirket sahibi bu sirketin elamani iken calistigi bu sirketin % 99 , 5 unu patronundan satin alarak bu sirkete sahip olup bu gunlere getirdigi ve hala da bu sirketin hissesini 2019 da 4 Milyon lot kendi hissesini 20 000 Milyon Tl De halka arzda sattigi hissesini bu yil yaklasik 2 000 000 milyon lotu 140 Milyon gibi bir rakamla geri almasi sirketine ve hissesine ne kadar deger verdigini gosterir bana bu gosterge bile yeterlidir, yatirim tavsiyesi deildirr..
bir türlü kısmet olmayan hisselerden naten..malesef 40 tl lerden beri almak kısmet olmadı...
Bedelsiz sermaye artırımı yapmayabilir Naten önümüzdeki orta vade de fakat temettü ödemesini arttırabilir daha önemlisi Naten büyüme hissesi olduğu için temettü çok önemli değil çok az temettüde verebilir.Benim için önemli olan Naten hissesinin yurt dışından iş ihale almasıdır vereceği temettüden daha önemlidir bence.
273 mil. 9 aylık kar açıkladı,
hayırlı olsun.
sn alp, bilanço detaylarını yorumlayarak yazacağım. önce elektrik firmalarının çarpan ortalamasını bulmam gerekiyor ,
şunu söylemeliyim açıklanan kar normal idare eder.
2021 üçüncü çeyrek solo 52 mil idi. bu yıl üçüncü çeyrek solo 118 mil 2,2 kat artırım olmuş geçen yıl aynı döneme göre, bu yıl ilk çeyrek 69 , 2. çeyrek 86 ve 3. çeyrek 118 mil, son çeyrek çok daha iyi bir kar gelecektir şühe yok.
benim evladiyelik hissemdir Naten,
Patron bilancodan yuk istemiyor , ben bilancoda 300 ve ya 350 Milyon TL gecen seneye gore dusuk gelsin diye gider gosterilmis . gecen donem insaat tahahut genel gider o bu sene eksi 184 Milyon , satislarin maliyet gecen seneye gore 3 kat artirmis , genel yonetim gideri - 50 Milyon Tl gecen sene 21 milyon velhasil patron giderleri ucurmuslar sayamadigim o kadar gider varki yazamiyorum , bu bilanco icin o kadar lot toplanmaz , bi bildikleri var bakalim beklicez , bana gore bu bilancoda 200 Milyon eksik rakam var , hayir gecen yil neden sifirdi 9 ay hicmi tahahut gider olmadi bu sene 184 milyon genel gider diyosun , finansal tablo elektrik gelirleri ve insaat tahahut 1 Ocak 2020 ile 1 ocak 2022 degerleri karsilastirinca insan gulesi geliyor bakin konusalim , yatirim tavsiyesi deildir...
hocam ESEN 319 mil kar açıkladı, sermayesi 64 mil. 319/64=4,98 HBK denktir 5, natene göre %20 daha ucuz 75 falan olmalı, ESEN de Naten gibi son çeyrekte karını artıran bir firma, bu firmaların yıllıklarını göremeden birşey söylemek zor, Nihayetinde üç hissede patronun kontrolünde, hangisini nereye taşıyacağını kendisi bilir.
Atlamasinlar dikkat cekmesin istiyor bilnacodan guzel gozukup atlamasinlar yuk istemiyor acik acik , yatirim tavsiyesi deildir..
Türev araclarindan nakit cikislari ( 376.280.901 ) gecen sene hic yok )))))
Sayin Anadolu Alp odas bilanconuz ve tavaniniz hayirli olsun
Esas Faaliyet Kari 2021 9 148 Milyon 2022 9 548 Milyon Tl Naten bilancoyu fiatlasa idi gecen yilbasi 600 Milyon karla 30 TL lerde olmazdi bu kagit bilanco ile gitmiyor zaten kafasina gore gecen sene iyi bilancoyu hic fiatlamadi zaten yilbasinda ondan girdim o bilancoya gore 200 Tl olmasi lazim di , daha yeni yeni o rakamlara gidiyoruz , yatirim tavsiyesi deildir...
Esas faaliyet karı iyi aslında piyasa buna bakar yaptığı işten para kazanmış diye 2022/09 529 milyon 2022/06 304 milyon esas faaliyet karı.vasat denemez açıkladığı çeyrek bilançoya ayrıca çok yüksek borcu yok 628 milyon borç var. önceki dönem 554 milyon borcu varmış.Bence sıkıntı yok hissede hayırlısı olsun 3,çeyrek bilanço hissede sabırla bekleyenlere.
Hedefleri bence 2023 yili dahil 2022 4. Bilanco beklenti donemi Ocak ile Aralik 2023 Yili arasi sirket kosmaya , kendilerini 2023 e sakliyolar ne varsa o yilda gorucez 2022 Yili ni hic yasanmamis gibi kabul ediyolar , buyuk bir hazirlik icerindeler , bence bu bilanco icinde hisselere odenen paralar da bir yerde gider gosterilmistir sonra belki yerine konur bilemeyiz )))) yatirim tavsiyesi deildir..
Sn Bay Tomi 6 günden beri kuvvetli yükseliş yaşadı yarın Naten düşüş yaşarsa düşüşü temel açıdan değil teknik açıdan değerlendiririm ayrıca daha önce yazmıştım odaş hissesi gibi sert düzeltme düşüş yaşayacağını düşünmüyorum önceki yazımın arkasındayım ayrıca sektör ortalamasına göre zaten ucuz hisse Naten izlemeye devam.Benim içinde evladiyelik hisse Naten fakat Sn Foton bana güvenmiyor :)
NATEN Konsolide 2022/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 434,063,102
NATEN
09.11.22
Piyasa Değ.=5,197,500,000
F/K=11.36
PD/DD=2.09
PD/EFK=5.82
EV/EBITDA=6.18
Fiyat Değişimleri (%)
Aylık:+68.4%
Yıllık:+337.5%
90 Günlük