eurobond alarak becerdiler :)
Printable View
evet ben ilk alımlarımı yaptım 10,bin tl lik 84 ten
E o da garip dolar arttı eurobondun dolar getirisi var.3 aydır dönen faizler dolar olarak yüksek kar yazdılar.Ben anlamadım valla.Yoksa bende 30 yıllık eurobondlar var onlarda durum iç açıcı değil cidden.Eurobondu alıp satmazsan sadece kupon faizlerini alırsan insan yüksek dolardan bozup seviniyor.Beklersen mesele yok da 30 yıllıkların nominal değerleri fed faizi arttırdıkça düşüp duruyor.. işyatın elindekiler kısa vadeli ,ben anlamadım cidden.
olsun nakıt vardı elimde 10 binlik sorun değil,diğer kâğıtlara zıplayıp duracağıma bunda dursun çarşamba da temettüyü alırız sonra bizim dükkanda ayın sonunda yatırır maaşla temettüyü hepsini toplar basarız işyata ondan sonrası her ay maaşla alım yaparım.işte benim de stratejik planım.isterse altlara gitsin maaşla toplarım artık.sorun yok yani.ama çiftlik bankta temettü veriyormuş her ay sonra kesmiş vermeyi sonrada kaçtı tosuncuk.işleyis bunun tarım versiyonu gibigeldi bana.
Kalvin bekle 3 aylık bilanço tatsız gelir bunda, çok alttan alım fırsatı verecek gibi geliyor bana .6 aylık bilançoda tatsız gelirse malum ben kaçar:))))))
Kesinlikle bekle derim ben.Temettüyü nakiti dükkandan gelecek parayı :))))))) falan hepsini beklet.3 aylık bilanço geçen yıla göre tatsız gelecek.O ara zaten kağıdın ölü zamanları ,bizim millet 1 yıl sonraki temettüye kim öle kim kala der parayı kağıda yatırmaz.Çok uygun fiyatlar gelecek bence bekle.
şuan temettüden çıktıya grafik dağıldı, yenibir grafik açısı oluşana dek pek bir şey anlamıyorum gidişattan o bakımdan giriş yerini tespitte size güveniyorum.
Cuma alan biri Bugün satsa temettü alirr mı ?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
heee bu 1,20 meselesine de gelince ,eğer dowjons düşmeseydi ve diğer ülkelere yansımasaydı 1,15 benimde grafiğimde vardı,dowun zamanlaması aksı oldu ( buna doların ve faizlerin yükselişi) de diye biliriz,yoksa eminimki bir yada 2 haftadaha sonra olsaydı olanlar 1,15 i rahat görürdük.
Benim ortalama hala düşmedi eski maliyetim 0.98 idi dün alımlar ile 0.957 düşmüştü hala aynı
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarın bana 50 bine yakın temettü yatıcak bunun yarısı vergiden muaf diğer yarısıda 30 bini geçmediği için vergiye tabi değil doğrumudur ? arka sayfalarda var diye yazmayın cevap yazın bilen varsa
Başka herhangi bir konut, dükkan kira gelirin yoksa evet doğrudur. Bu sene itibariyle istisna tutarı 31bin yanlış bilmiyorsam.
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kalvin ayıpettin senle eski hukukumuz var, yazarım ne olacak.Diğer menkul gayrımenkul iratları toplamı 30 bini geçmiyorsa mesele yok.Yani kira gelirin ,faiz gelirin,eurobond gelirin falan hepsi toplanacak eğer 30 bini geçmiyorsa mesele yok :))))))))
Bu yıl için ben de 34 bin diye biliyorum ,hakikaten kalvin 30 bin sınırı da değişti benim yazdığım 2017 içindi.Bu yılki yeni sınırı öğrenince yazarım.Benim bildiğim 34 bin.
demekki biz seneye vergiden muaf olabilmek için kâğıt sayımızı hemen hemen bu seviyelerde tutmamız gerekecek oyuzden temettü oranına göre biriktirdiklerimizi temettü gününe yakın zamanlarda yada son gün okutucaz ,aynı yabancıların yaptığı gibi ,vergi vermemek için sattılar 2 hafta önce bu yüzden çıkmış olabilir ler.gerçi yabancı satısı gejnelde borsada vardı ama bence bu kâğıttan temettü almadan çıkmaları saçmalık olurdu.fazlasını okuttu uyanıklar.
kalvin olayları yanlış yorumluyorsun. yabancılar vergiden zaten muaf. %10 stopaj da ödemiyorlar. temettü öncesi çıkışlar kağıdın aşırı değerli olmasıdır.
önümüzdeki sene için hayal kırıklığı olabilir. bu gidişle kar düşük kalacak gibi duruyor. tabi temettü de öyle. 0.187 temettü mümkün gözükmüyor.
daha önceki sayfalarda böyle yazılmıyordu ama ,hatırladığım kadarıyla iskontalıydı diye yazılıyordu ? kar az gelebilir evet 0,187 olmaya bilir zaten bu senede temettü 0,187 değildi yedek akçeyle birlikte 0,187 oluştu.ama seneye 0,12 gibi bişey gelir muhtemelen çünki temettü verimlilik ortalasını tutturması gerekmiyormu bu temettü kâğıtları ?
Kalvin 11 nisanda zarrabın davası var.Yarın parayı alınca dalma kağıda.Çarşı karışacak.Sonra demedi deme.Neyse gerçi herkesin aklı kendine yatırım tavsiyesi değildir diyelim geçelim.Bu arada dolar gene 4 olmuş.Hadi hayırlısı bakalım,bir sıkıntı var ya neyse.