Takasta gözünen o benim yorumum değil
Printable View
Hisse gitmek istiyor gibi ama sanırım bu yapılan satış gitmesini engelliyor.
Yatırım fonlarından İş'e geçiyor, bakalım işin sonu nasıl olacak, bilançoya kadar biter umarım.
Ak yatırım bugün alımda maliyeti 504 kimin parasını böyle harcıyorsun
- 31. 12.2021 yılı faaliyet raporundan.
- Şirketimiz’in hali hazırda iştirakleri arasında yer alan ve %50 sermaye payına iştirak edilen Konfrut AGTarım Anonim Şirketi'nin sermayesinin %50'sini temsil eden payların Döhler Gıda Sanayi AnonimŞirketi'nden devralınması işlemiyle ilgili olarak Konfrut AG Tarım Anonim Şirketi'nin değerlemesiyaptırılmış, Zen Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin SPK'nın SermayePiyasasında Değerleme Standartları Hakkında Tebliğ (III-62.1) ve Uluslararası Değerleme Standartlarıuyarınca yapılan Fiyat Tespit Çalışması sonucunda hazırlanan 28.12.2021 tarihli değerleme danışmanlıkraporu ile devir işlemine konu %50 oranındaki şirket paylarına 2.398.139,00 TL (iki milyon üç yüz doksansekiz bin yüz otuz dokuz Türk Lirası) değer biçilmiş, değerleme raporunda belirlenen değer üzerindenpayların satın alınmasına karar verilmiş ve bu doğrultuda Döhler Gıda Sanayi Anonim Şirketi ile28.12.2021 tarihinde pay devir sözleşmesi imzalanmıştır.
Konfrut AG Tarım A.Ş.’nin %100 payla sahiplenilmesi sayesinde, konsolide satışlarımız 2021 yılında birönceki yıla göre %197,4 oranında artış göstererek 272.828.610 TL’den 811.448.972 TL’ye çıkmıştır.
Gelir tablosunun incelenmesinden de anlaşılacağı gibi, Şirketimizin 2020 yılında döneminde esas faaliyetkarı 48.784.916 TL iken, 2021 yılında 94.480.259 TL olarak gerçekleşmiştir. Dönem karı ise 2020 ve2021 yılları için sırasıyla 24.407.282 TL ve 50.712.077 TL olarak kaydedilmiştir.
Finansal detaylı bilgilendirme, Faaliyet Raporu ile birlikte yayınlanan Finansal Rapor içerisinde yeralmaktadır.
2020 Eylül ayında faaliyetlerine 8 kişi ile başlayan iştirakimiz Konfrut AG Tarım A.Ş. kadrosundaki 52çalışanla, 2021 yılı ilk yarısında solo bazda 93.885.041 TL olan satışlarını 2021 Aralık itibarıyla658.204.910 TL’ye yükseltmiştir.
İyi büyüyen, tarım ve gıda şirketi.
2022 ilk çeyrek bilançosu iyi gelirse şirket ve hisse fark edilir belki.
Orantıya göre 2022 yılı satışları 3.5 milyar tl olursa ne olur?
Ytd değildir
SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konfurt tarım 2021 1. Çeyrek 2.4 milyon
Konfurt tarım 2021 2. Çeyrek 93 milyon
Konfurt tarım 2021 3. Çeyrek 330 milyon
Konfurt tarım 2021 4. Çeyrek 658 milyon
Büyüme gerçekten güzel kar marjını çözemedim yanlız
yeni organizasyonda satış hasılatını tahmin etmek çok zor ...süpriz bir rakam geleceği muhakkak..
satışların maliyeti yeni oluşumda düşmeyecek tahminimce...
ne olursa olsun sermayesine göre;
yüksek hasılat..yüksek satışların maliyeti ..kısa dönem finansman giderlerine rağmen kar rakamı da tatminkar olacaktır..
Bütün gün internetde konfurt tarım ile bilgi aradım sır gibi ne iş yapar ne eder hiç bir bilgi yok tek bulabildiğim bu o da ne anlayamadım
Orman mi almış ne yapmış :))
Bist te satışlar(düzeltme) devam edecek gibi duruyor ve gıdalar prim yapmaya yakın sektörler olur tahminimce, inşallah knfrt bayram haftası öncesi 5 li seviyeleri geçip yeni zirveler yapar[emoji120]
https://imgyukle.com/f/2022/04/25/ROVO8q.png
Bu tabloya göre Konfrut ihract ağırlıklı, AG ise iç talep ağırlıklı hasılat elde ediyor görünüyor.
İhracat kalemi de arttığı zaman tam olacak, karlılık da artıracak o zaman.
Bugün ki haber kendi şirketini mi devir almış neyi anlatıyor bilen biri özet geçebilir mi acaba
Şirket kurumsallaşmaya önem vermeye başladı gibi, geçmişteki eksikleri düzeltiyorlar, geçenlerde de benzer düzeltmeler gelmişti, ciddiyet iyidir.
Dünkü düşüşü telafi edecek mi bakalım.
Sanırım Konfurt tarım ile ilgili derken Konfurt AG den bahsediyorsunuz . Yeni faaliyet alanı.
Faaliyet konuları ile ilgili tüm bilgiler.var şirket linkinde.
https://konfrutag.com.tr/
O siteye baktım çok sınırlı bilgi var
Ben de sizin gibi düşünerek portföy ağırlığını artırdım biraz.
Hem son çeyrek performans hem gıda fiyatlarında son dönemde yaşanan yükseliş beni KONFRT a yöneltti.
Ayrıca pandemi nedeniyle tüm dünyada tedarik zincirlerinde aksamaların yaşandığı bir dönemde bu yönde de faaliyetlere yatırım yapması önemli geldi.
Tabi biz böyle düşünüyoruz diye hisse fiyatı hemen yükselecek demek değil. Borsada böyle olmuyor çoğu zaman. Çok yatırımcı icraatı bilançoda görmek istiyor.
Onlarla aramızdaki fark şu olacak : eğer öngörülerimizde haklı isek biz ucuz fiyattan girmiş olacağız, onlar belki de bizden yüzde 50 daha pahalı girecekler.
İlk çeyrek bilançolar bu kadar yaklaşmışken bu fiyatlarda duruyor olması enteresan.
Valla işin açıkçası bu fiyatlarda durması da işime geliyor, pozisyon artırmaya devam ediyorum.
Amerika'da bir ayda en çok kazandıran sektörler : Gıda - Yolcu Taşıma - Kömür - Yazılım - İçecek - Gayrimenkul
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. :)
Aynen hocam, gerek pandemi, gerekse savaş ve diğer koşullardan dolayı tarım ve gdanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Büyüme hikayesi olup da önemli sektörlerde faaliyetleri olan bir şirket, öyle görüp inandıktan sonra varsın gitmesin hisse.
TATGD süt sektöründen çıkmasına rağmen çok iyi kar yazdı, %7 yukarıda, Konfrutti bakalım faaliyetlerine tarımı da ekleyerek ne yazacak bu çeyrekte.
Valla bu konjonktürde de para kazanamazlarsa daha da kazanamazlar.
Çok güzel kar açıkladı, geçen sene aynı döneme göre yaklaşık 7 kat artmış.
Tüm kalemlerde güzel artışlar var.
Hayırlı olsun.
https://imgyukle.com/f/2022/04/28/RgNCD6.png
2022 ilk 3 aylık Faaliyet raporundan.
Konfrut AG Tarım A.Ş.’nin %100 payla sahiplenilmesi sayesinde, Konsolide satışlarımız 2022 yılının ilk üçayında bir önceki yıla göre %195,2 oranında artış göstererek 70.673.043 TL’den 208.608.680 TL’yeçıkmıştır.Gelir tablosunun incelenmesinden de anlaşılacağı gibi, Şirketimizin 2021 yılının ilk üç ayında esas faaliyetkarı 12.878.053 TL iken, 2022 yılında 52.584.662 TL olarak gerçekleşmiştir. Dönem karı ise 2021 ve2022 yılları ilk üç ay için sırasıyla 5.245.318 TL ve 37.787.413 TL olarak kaydedilmiştir.Finansal detaylı bilgilendirme, Faaliyet Raporu ile birlikte yayınlanan Finansal Rapor içerisinde yeralmaktadır.
HammaddeŞirketimizin üç ana iş biriminden ilki olan zirai hammadde üretim ve tedariki alanındaki 2021’ de başlayanhızlı büyümesine, 2022 yılının ilk çeyreğinde 64.147 ton zirai hammadde tedariki ile devam etmiştir.Çiftçilerle yapılan sözleşmeli tarım kapsamındaki siyah havuç yanı sıra elma, nar, limon, armut, ayva veportakal gibi yirmiyi aşkın farklı meyve sağlanmıştır.Hammadde satışlarına ilave olarak ilk üç ayda toplam 512 ton gübre satışı gerçekleştirilerek Şirketimiz’in zirai hammadde girdisi kanalında satışlarına başlanmıştır. Özellikle sözleşmeli tarım kapsamındaüreticilerin beklenen ürün kalitesine ve verimliliğe ulaşabilmeleri adına önümüzdeki dönemlerdesatışlarımızı çeşitlendirerek, daha geniş bir portföye yaymayı planlamaktayız.2021 yılında ilk kez taze nar ticareti ile başlayan Taze meyve ticareti birimimizin faaliyetleri Mart 2022tarihi itibari ile 1.087 ton taze elma satışı ile devam etmiş olup, yeni sezonda farklı ürünlerle bu iş kolundabüyümemiz devam edecektir.
Konfrut AG, 2022 ilk üç ayında 5 bin ton çay lifi satışı gerçekleştirmiş olup, Rize İyidere mevkiinde uzundönemli kiralamış olduğu depoda yapacağı peletleme tesisi yatırımı ile bölgedeki varlığını güçlendirerek,tedarik gücünü arttıracaktır. Bu tesisin Haziran ayı içerisinde tamamlanması beklenmekte olup, şirketeözellikle nakliye maliyetleri açısından ciddi bir avantaj sağlaması beklenmektedir.Şirketimiz ayrıca önümüzdeki aylarda Türkiye’deki çilek verimi ve kalitesini iyileştirme hedefidoğrultusunda, 150.000 adet yeni fide türü ithal ederek iklime ve toprak yapısına en uygun fide tespitdenemelerine başlayacaktır.
Lojistikİkinci iş birimi olan tarım ürünleri entegre depolama ve lojistik faaliyetleri alanında, ilk üç ayda 11 binton zirai hammadde ve endüstriyel ürün taşımacılık hizmeti verilmiştir. Bu taşımaların 8 bin tonu kuruyük, 2 bin tonu soğuk zincir, bin tonu da likit taşımacılık olarak gerçekleşmiştir. Şirketimiz özellikle soğukzincir taşımacılığında taşımalarının %68’ini üçüncü şahıs şirketlerine hizmet vermiş olup önümüzdekidönemde yeni yatırımlarıyla buradaki pazar payını artıracaktır.
EndüstriKonfrut AG’nin üçüncü iş birimi olan tarıma dayalı sanayi için endüstriyel ürün ve hizmetler faaliyetalanında, 2022’nin ilk üç aylık döneminde 43.533 adet palet satışı gerçekleşmiştir. Palet üretimindehammadde maliyeti kontrolünün sağlanabilmesi adına, Şubat 2022 içerisinde 8.744 m3 orman ihalesialınmıştır. Önümüzdeki dönemde oluşacak palet talepleri bu ihaleden tedarik edilen tomruklarlagerçekleştirilecektir.
Konfrut AG Tarım A.Ş.’nin, tarımsal tedarik zincirinin her aşamasında dijitalleşme hedefi ile başlattığıyazılım ve dijital uygulama yatırımları 2021 yılı 3. çeyrek itibarıyla tamamlanarak kullanılmayabaşlanmıştır. Şirketimiz ürün izlenilebilirliği, maliyet yönetimi, fire azalışı ve gıda güvenliği gibi konularadirekt etki edecek olan dijital uygulama yatırımlarına devam edilecek olup, önümüzdeki dönemlerde deteknolojinin tarım sektörüne getireceği verimlilik ve sürdürülebilirliğin operasyonlara etkisi sürecektir.Öte yandan Akkent-Denizli fabrikamızda 2022 yılının ilk üç ayındaki üretimimiz bir önceki yılın aynıdönemine göre %35,6 oranında artış göstererek 4.397 tondan 5.963 tona yükselmiştir. Aynı dönemleritibarıyla üretimden satışlarımız %1,1 artışla 3.355 tondan 3.393 tona yükselmiştir.
Güneş gibi parlıyor maşallah.
Öngörülerimizde bizi yanıltmadı. İnşallah daha iyi olacak
https://i.hizliresim.com/89y6tqz.jpg
Helal olsun Konfurt.Çok güzel bilanço[emoji123]
Ytd değildir.
SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu nasıl kar artışı
Maşallah güzel bilanço geldi,yarın tavanı göreceğiz muhtemelen ancak çorbacılar işi mok edebilir[emoji848]yinede farketmez bayram sonrası kaldığımız yerden devam ederiz... (Bu bilançodan sonra kısa vadecilerin yerini yeni gelecek orta uzun vade yatırımcılar alacaktır...)
Konfrut yeni bir faza geçiyor görünüyor, artık şirket daha derin bilgi paylaşmaya başladı.
Konfrut AG ise bu işin motoru oldu. Faaliyet raporunda Denizli'deki faaliyeti sanki yan faaliyet gibi anlatmışlar.
Şirket odağını Konfrut AG'ye vermiş görünüyor. Büyümenin sınırsız olacağı Konfrut AG bambaşka değerler yaratacaktır.
3-5 sene sabır edenler sanıyorum Hektaş ve Ege Endüstri gibi yeni bir hikayenin kahramanı olacaktır.
Henüz piyasa konunun pek farkında olmadığı için 3-6 ay süre içinde ilginç fiyat hareketleri de yaşayacağız sanki.
Yaşayıp görelim.
Tavsiye değildir
Bu kağıtta hiç bir şeye güvenmeyin derim.%300 bedelsizde tavan açıp nerdeyse eksi kapatacaktı bu kağıt ,çok kansız bir spek var . KESiNLiKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Tutti Konfruttiiiiiiii tavan açtı.
Bayram öncesi süper oldu.
Hayırlı olsun.
Ben de tavana yakın biraz aldım. Son iki çeyrek kârını korusa bile iskontolu bence. Tarım tarafında 2. ceyrek ve 3. çeyrek dönemselliğin etkisi ile daha fazla kâr artışı görebiliriz diye düşünüyorum. Şirketi iyi araştıran ortaklar daha iyi bilir tabi.
Yatırım tavsiyesi değildir..
Ana ortak DÖHLER şirketi kimdir ne iş yapar diye baktığımızda KNFRT daki vizyon değişimini daha iyi anlayabiliriz.
1838 yılında Almanya’da kurulan DÖHLER, Türkiye’de 1998 yılından beri içecek ve gıda endüstrisi için meyve ve sebze suyu konsantreleri, meyve püreleri, aromalar ve soslar üreterek, bu ürünlerin yurtiçi ve yurtdışında satışını gerçekleştiren, içerik sistemleri ve entegre çözümler sağlamada dünyanın önde gelen üretici ve tedarikçilerinden bir tanesidir.
DÖHLER, çok çeşitli kültürel geçmişe, ülkelere ve yaş gruplarına ait 5.000'den fazla çalışanla, 130’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Doğayı ve yenilikçi teknolojileri başlangıç noktası olarak kullanarak, müşteriler ve tüketiciler için gerçek katma değer yaratmak amacıyla her zaman bir adım daha ileri gidiyor. Bu standart, verdiği söze de yansıyor: “Hayata Yeni Fikirler Katarız.”
DÖHLER bu yaklaşımını, az bürokrasiye, fikirleri hızlıca hayata geçirme kabiliyetine, güven veren, genç, dinamik, innovatif bir ekip olmaya borçlu.
Konfrut AG hevesiyle ben de aranıza katıldım. İş modelini beğendim, sahada nasıl iş çıkaraklar onu da zamanla takip edeceğiz. Eğer düzgün götürürlerse bir kaç seneye 500 Milyon $ ile 1 Milyar $ arası ciro, 50-100 Milyon $ FAVÖK hayal değil. Can Aydemir, Kerim Aydemir ve Burak Öztürk umarım sahada vizyonu iyi uygularlar, yoksa fikrin önü açık kesinlikle. Döhler ile olan ilişkiye de dikkat etmek gerek. Satışların yarısı oraya, umarım transfer fiyatlaması hususuna dikkat ediyorlardır.
Şirketi bilmiyordum, tatilde inceledim, biraz tanıdım. Çok şirket incelerim, önyargıyla hiç açıp bakmamıştım. Şimdilik biraz aldım, yapabileceği çok şey var şirketin.