Hastane gibi bir yer oldu başlık. Ya da çok işlek bir acili andırıyor.Tedavi amacli olmasa da içlerindekini döküp gidiyorlar.
Printable View
Hastane gibi bir yer oldu başlık. Ya da çok işlek bir acili andırıyor.Tedavi amacli olmasa da içlerindekini döküp gidiyorlar.
https://www.paraanaliz.com/2019/fore...mpression=true
Albayrak disardan sicak para istemiyormus.
Kanal istanbul denen rezaletin çed raporu diye hazırladıkları şeye baktım, bir de bilim insanlarının eleştirilerine. Bu yönetimle artık ne tür bir felakete gidilir tamamen doğaya kalmış.Buna para yatıracak adam da yüklü hazine garantisiyle yatırır, yoksa hiç bir rasyonalitesi yok. Bu tür şeylere tepki var mı ? yok yüce ulu vs vs islamcı, milliyetçi, şehitleri herkesden çok düşünen reis yanlış yapar mı.
Ticari ithalat dışında kişisel olarak yurtdışından getirilecek bazı ürünlere 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere bir defaya mahsus “TRT Bandrol Ücreti” getirilmiştir; -
Cep telefonları 20€ -
Tablet bilgisayar 10€ -
Televizyonlar 8€-80€ -
Radyolar 1€-2€
-Radyo/TV üniteleri 9€-21€
Davaro filmi aklıma geldi.Tarhana makinası getirsek vergi alınmaz herhalde
eskiden vardı bu bandrol uygulaması. hatta radyolu çalar saatte hala duruyor.
.bir kereliğine demeleri tamamen satıcı ağzı...sürekli olacak hali yok. Anlaşılan TRTnin diriliş ve kuruluştan sonra çöküş dizisi için de epey paraya ihtiyacı olacak
telefon geldi...Varlık vergisi tebligatları başlamış... Değerini devletin hangi kistasa göre belirlediği bilinmeyen, o degerden satmaya kalksan satılmaz evlerin zulüm vergileri...
bu bir yerden dönmeli...yoksa yıl 1942. bu kez zulme uğrayan sadece gayri müslimi değil bu toplumu.
Sıra bir şekilde biz suskun seyircilere de gelecek...
İstanbul kanalı kurban istiyor...
Çok büyük bir suskunluk yok.Birçok gazeteci,siyasi parti,sosyal mecrada birçok kişi konuya tepki gösterdi.Vergiyi savunuyor değilim ama açlıktan, fakirlikten intiha eden aileler varken sessiz kalan birçok kesim yalı sahibi emeklilere sahip çıktı. DÜn mesala Sözcü yazmış emekli dişçi ve 2 yalısı var oldukça üzücü bir durumdaydı.İşsiz ve aç kalan insanlara bu kadar üzülen olmuyor.
Savunuyorsunuz...
Farkında değilsiniz.
Ve zaten yönetimin bu konuda güç aldığı nokta da bu.
Elmalarla armutları karşılaştırmak.
Kafaları bulandırmak.
Bakın zenginlerden (!) alınmaya çalışılan vergi yanında yukarıda TRT bandrolu de çıktı meraklısına.
Ben diyorum ki yönetim eğer zenginden vergi alacaksa çıksın açıkça alsın.
Mesela Koç Eczacı Ağaoğlu...
Ama niyet bu değil.
Neyse...
Ben emekli bir adamım.
Evimin de değerine varması için de epey daha yol var.
Susayım bari.
Ha aklıma gelmişken...
Bir gayrımenkulden, inşasından başlayarak, alım satım ve de servet olarak kaç türlü vergi harç alınır acaba?
Şuraya döksek yuh artık dersiniz...
Sırf bu nedenle, mesken olarak ev alacağımıza, kiralamak daha mantıklı derim hep.
Paran hazır cebinde.
Nereye istersen oraya koy nemasını da at cebine...
Susma sustukça sıra sana gelecek !!!
Kış günü bu orman yangınları da nasıl çıkar ya hemde dört şehirde birden insanda kuşku uyandırıyor...
Son dakika… Karadeniz’de dört şehirde orman yangını
Trabzon, Ordu, Giresun ve Artvin'de dün akşam başlayan orman ve örtü yangını sayısı 69'a ulaştı. Trabzon'da 37, Ordu'da 23, Giresun'da sekiz ve Artvin'de bir alanda yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle yayılarak yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Sabotaj olduğuna dair bir bulgu yok. Bahçelerde kuruyan otlar yakılmış" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/...-etti-5527361/
120k kalmaz bu 500k olur..
Suriye devleti yerine "Esad rejimi" diyenler ABD ve Akape'dir,
Sözcü de manşetlerinde bu ağzı kullanıyor biran önce bırakmalı...
adaletsizliğe ugrayanin zengini fakiri olmaz..adaletsiz yönetimin de zaten tek dayanağı bu...bakın birimizden desteğini aldı bile...
Evet nasılda iç yüzümü ortaya çıkardınız. Aslında savunuyormuşum. Sizde evim o kadar etmez derken mağdur zenginleri ciddi savunuyorsunuz. Dürüst olup olmamam konusunda yorum yapmak haddinize değil. Ha şöyle... diye mesaj yazan biriyle daha fazla birebir yazışma yürütmek isteğim yok. Siz benim yazdıklarımı yok sayın bende sizi.
Malum emlak vergisi mahalli idarelerin kasasına giren bir vergi.
Onları ilgilendiriyor.
Ama uygulamaya konulan bu salmanın hasılatının merkezi yönetimin olacağı açık.
Bir de...
Bakan buyurmuş...İBB nin Kanal İstanbul protokolünden çekilme yetkisi bulunmuyor diye...
Girmek serbest çıkmak yasak...
:)
İstanbul vilayetini boydan boya kazıp koca bir kanal açacaksınız.
Asgari 5-6 sene o ilin en azından yarısını felç edeceksiniz.
Tüm değerlerini, trafiğini, düzenin altüst edeceksiniz...
Ama o ilin seçilmiş Belediye Başkanının itirazına değersiz diyeceksiniz.
Pek yakında, GVK nın ilgili maddesindeki alımdan 5 yıldan sonra satışı halinde elde edilen gelirin istisna edildiği maddeyi de ele alacaklardır...
İşte buraya çiziyorum.
zengin olduklarını nerden biliyorsun ? a.k.p. partisi dediği için mi zengin olduklarını düşünüyorsun.. belki sen onlardan daha zenginsin..
yasayı okudun mu ayrıca.. bu son verginin saçmalığını ve neden zulüm olduğunu anlamamış gibi yazmışssın..
ayrıca.. bu forumda ben dahil bir çok kişi her alandaki yuksek vergileri eleştiriyor.. fakir zengin farketmiyor.. herkese yuksek vergi var.. iktidarın yandaşlarına ise yardım ve af var sürekli..
gerçekler net.. Turk halkı yuksek vergiler altında eziliyor..
Sadece değerli konut vergisinden daha çok, devletin herşeye zam yaparken % 22.58, verirken ise % 10 oranını baz alması, devlet kaynaklarının küçük bir azınlık düşünülerek harcanması ve büyük kitlelerin de bunu finanse etmeleri büyük problem...
Marketlerde, orda, burda gerçek enflasyonu herkes görüyor...
Alım gücü her geçen gün kötüye gidiyor...Toplumun orta ve düşük gelirlileri etkileniyor...İnsanlar kültür,sanat,sporu, gezmeyi, tozmayı, hobiyi unuttu...Ancak evde makarna yiyerek köle gibi ölümü bekliyorlar...
"Rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir. Referandum çağrıları hezeyandır"
Bu kadar tarafgirlik için nasıl bir bağlılık nasıl bir sadakat gerekir...
Bu adamı anlayamıyorum.
Bu adamı ve de partisini tutan vatandaşlarımız olduğunu düşündükçe ürperiyorum.
Şuursuz adam noolacak...:he:
% 11.1 Oy aldı son genel seçimde, lanet olsun diyenler bile olsa, oy verenler daha çok.
bu vergi de miktat, hedeflenen gelir ve kimden alınacağı konuları açık olmayan bir iş.Ötv zamanında ecevitle tek seferliğine yüzde 20-25 lerde geldi, bugün herkes en az yüzde 45-50 her defasında ödüyor.Hatta ötvden kdv alıyor devlet.Gerçi şimdi kutsal devleti eleştirince murlak efendi filan bozuluyorda durum bu.
Türkiyenin en büyük derdi, siyasetçilerin ölüm yaşının, ülke ortalamasının çok üzerinde olmasıdır.
Bir tek The Rahmetli, yüzümüzü güldürmüştür.
bu degerli emlak vergisi kapsamında "magdur zengin" tabiri kullandın ve ben de bu kişilerin zengin olup olmadığını nasıl anladın diye sordum..zira bu kişilerin çoğu zengin değil.. üstelik zaten emlak vergisi veriyorlar.. ve bu son vergi sadece onlar için çıkarılmış ikinci bir vergi..
diğer yandan.. sözcü ve benzeri gazeteler ve hatta chp her haksızlığın karşısında durmaya çalışıyor.. dikkatle takip edersen her konuda aktifler, insanın üzerindeki zulümü dile getirmede.. mevcut despotik sistemde onlar da olmasa afganistan bangladeş olmamız an meselesi..
mesela dedenden kalma villada oturuyorsun.. satmıyorsun.. şimdi bu cingöz hukumete göre onun bir değeri var ve sen onun için normal emlak vergisi haricinde ek bir vergi daha ödemelisin.. böyle aptalca bir arguman gunlerdir savunuluyor.. diğer yandan.. bu evin sahibi ilerde bir gün gerçekten o dedikleri (tebligat yapılan yuksek ve uydurma rakam) rakamlara satarsa zaten vergi ödeyecek.. yani alım satım vergisini ve yıllık emlak vergisini zaten halen ödüyor.. yani vergiden kacınan yok.. ama aptalca bir vergi icat edip durduk yere para basmaya çalışan bir zihniyet var.. orası kesin..
Benim fikirlerim benimdir. Anlatmak istediğim konunun ana fikri "iyi ki değerli konut vergisi var" değil ama kusura bakmayın üzerinde daha fazla konuşulacak önemde bir konu olarak görmüyorum. İşsizliğin,açlığın,ümitsizliğin olduğu yerde daha önemli ne olabilir ki?
her zulüm zulümdür.. zengin (veya öyle sanılan) ve fakir (veya öyle sanılan) farketmiyor.. her konu uzerinde yeri sırası geldiğinde ve hatta sürekli zaten duruyor kamuyoyu ve sagduyulu insanlar.. ama ülkedeki despotik sistem kendi kurduğu zulüm düzenini devam ettirmek için hakkaniyetsiz vergiler ile sürekli insanların elindeki 3-5 kuruşu alma derdinde..
"zengin (veya öyle sanılan) ve fakir (veya öyle sanılan) farketmiyor.." şeklinde bir ifade kullandım.. zira kimin zengin kimin fakir olduğunu bazen anlamak imkansız.. belki bu forumda asgari ücrete çalışan ama diyelim ki konyada yozgatta binlerce dönüm arazisi olan birisi var..
eğer adil olsalardı herhangi bir kişi üzerindeki tüm varlıkların (ev, araba, para, tarla vb) değerlemesi yapılır ve insanlardan vergi alınırdı.. bu noktaya gelmeleri zaten 17 yıllık iktidarın nasıl çuvalladığını gösterir orası ayrı.. ama neticede amaç bir kesimi cezalandırmak.. böl ve yönet taktiği.. emin ol fakirler için en çok çalışan onların hayatlarının daha iyi olması için en çok çalışanda bazılarının zengin dediği (ve için için nefret ettiği) kesim.. oysa ana suçlu hukumet..mevzu hukumetin israflarıdır..bu nedenle sürekli vergi icat ediyorlar..
Konu kişisel değil iken özel çabalarla kişisel boyuta sokuluyor.
Bende bu anlayışı anlamakta zorlanıyorum.
İşyeri niteliğindeki gayrımenkullerden(konut) , şirketlerin sahip olduğu gayrımenkullerden(konut), arsalardan, işhanlarından alınıyormu bu DKV ?