43 No lu projemiz kapsamında geliştirdiğimiz % 100 Pamuk Post-Consumer Waste kumaşımızın PCT araştırma raporu olumlu gelmiştir. Hollanda pazarından bu ürüne sipariş alınmıştır.
Bu çerçevede Patent başvurusu da yapılacaktır
Printable View
43 No lu projemiz kapsamında geliştirdiğimiz % 100 Pamuk Post-Consumer Waste kumaşımızın PCT araştırma raporu olumlu gelmiştir. Hollanda pazarından bu ürüne sipariş alınmıştır.
Bu çerçevede Patent başvurusu da yapılacaktır
Ev tekstili sektörü yanı sıra gömleklik metre malı, dış mekân için kumaşlar, bebek ürünlerine yönelik tasarımlar vb. gibi ürünlerin üretiminde fark yaratacak kumaş tasarımları ile şirketimize bu ürünlerin satışından da büyük kazançlar sağlamayı hedefliyoruz.
09.05.2021 tarihli ve 31479 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri
Yönetmeliği ve 21.10.2021 tarihli Elektrik Depolama Tesislerinin Teknik Kriterleri Hakkındaki TEİAŞ
duyurusu kapsamında enerji tesislerimiz bünyesinde elektrik depolama sistemlerinin kurulması ve
işletilmesi amacıyla fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir.
2022 yılı Ocak-Haziran dönemi tekstil sektörü satışlarımızın % 76.6 lük bölümünü yurt dışı
satışlarımız oluşturmaktadır. Bu dönemde ürünlerimizi dünyanın 35 ülkesine ihraç ettik.
2022 yılı Ocak-Haziran döneminde Avrupa Birliği nin (AB) ihracatımızdaki payı % 71.9 olmuştur.
Bu dönemde AB ye 40,389,348 dolar ihracat gerçekleştirilmiştir.
Tekstili ihracatı 56,166,503
faaliyet raporundan dikkatimi çekenler bunlar..
Portföy ağırlığına göre
1) Menderes ( son 10 günde ağırlık artırdım)
2) Alarko (Ah benim üzümlü kekim - Cêdric )
3) Osmanlı menkul
4)Tezol
Almak için fırsat kolladıklarım
1)Acıselsan
2)Etiler ( fıstıkçı güzeli)
3)Kmpur (iş modeli çok hoşuma gidiyor)
4)SMRTG (Çin ve Singapurlu ortak girişimi ve GES için hücre üretimi planları)
Cemilemin gezdiği dağlar neşeli
Karbon emisyon sertifikasındaki karbon satışını yapmamışsınız.
Eee bu duruyor haliyle. Nere sakladınız la bunu. Gwind satmadığı karbonu haklarda tutuyordu
Karbon fiyatları artıyor değerlenip değerlenip mi satacanız. Yoksa 3. çeyreğe mi saklıyorsunuz ?
https://i.hizliresim.com/res5qcm.png
Stoklar acaba amerika için mi? ABD için satışlar çok yükselmiş
Amerika'da Nevresim için fırsatın olduğundan bahsediyor Anadolu Ajansı
Dipnot: Haber 30 temmuz 2022 nin
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ptt...tiyor/2649149#
kmpur u ben de beğeniyorum ama alim gitmiyor.. fırsat kolluyorum..
etiler kuruyemiş olayı da güzel :)
smartg nin ciddi potansiyeli olur uzak doğulularla anlaşırlarsa.. zira first solar bile üretimi bırakacak, çinliler bu işte çok iyi ve inanılmaz düşük maliyetle panel üretiyorlar.. bizim ülkenin kurulu gücünün 4katı katar yıllık panel üretim kapasitesine sahipler :) inanılmaz bir rekabet avantajı var sektörde.. dikkat edin ges kurulum maliyetleri onda bir fiyata indi :)
Bende 15 şirket var, tek tek yazmayayım şimdi :) Alarko öngörüsüzlüğüm oldu. Her zaman hata yapar insan.
ve tavannn
sen aydınlatırsın geceyi
herşey hayal kurmakla başladı..
Yaşanılanlar, görülenler ve öğrenilenler ne kadar acı olursa olsun, macera insanoğlu için büyük bir nimetti.
Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu Dünyanın şahidi olmaktı
EMEL lübnanın kadife sesli akşam yıldızı. Khaled Mouzanar gibi
Emel - A dream ( holm) kendini ve sesini çok severim
https://www.youtube.com/watch?v=d2SNX3bfYKw
evet sayın ekip :) frqn21 ve 3:45..
çözdünüz mü karbon olayını :wave:
ne sonuca ulaştık şimdi
Evet arkadaşlar
Minibüsümüzü almışık
Bundan sonra Alibeyköy hattında Çiçek Abbasın da minibüsü çalışacak
Herkese benden çayyy:halay:
Sorularımızı sorduk
Sualleri bekleme zamanı
03/2021 de Tosunlar 1 JES için GES hibrit planları varmış. Onu da sorduk
2022 sonunda beklenen Aliağa res için karbon sertifikasyon sürecini de sorduk .Evet sorduk :)
Bitti mi hayır bitmedi
Bizim Karbonlar vardı ne oldu diye sorduk
Ah mirim. Çin piyasayı domine etmiş .
ABD ve Avrupa bundan rahatsız. Bu yüzden anti-damping uyguluyorlar vergi mergi.
Hoca tabi durur mu hemen yapıştırmış cevabı
Bende tayvan üzerinden satarım size
Çin avrupa pazarı için kendine ortak arıyor. Türkiye gerçenten cazip bir yer
abd ye olan ihracat 1.8 milyon dolardan 12 milyona çıkmış.herhalde 1 . ihracat pazarı olacak almanyayı geçip.İhracat artışının tekstilde ana nedeni sanırım stoklarda bununla bağlantılı yüksek talep gelirse karşılamak için..
Kim bozuyor yine tahtayı gören varmı
Güzel para girişi var. İnfo ısrarla alıyor. http://https://resmim.net/cdn/2022/08/19/0VZiC.png
menderesin en değerli çeyreği 3.çeyrektir, en fazla satyış yaptığı çeyrek 3. çeyrektir. Yapmış olduğu stoktan zaten bu malların 3. çeyrek için olduğu anlaşılıyor. Bu arada info ve bofa nın alışları eğer yabancı takasına gidecekse 4 milyon lot daha piyasadan silinmiş olur. haftaya kademeler 5-10 k ile tutulur. Daha yolun çok başındayız.
İyi başlayıp kötü kapattı
Tam milli takım işi önümüzdeki
maçlara bakacağız artık
tekstil ve enerjininde artık kara olumlu yansıması gerekiyor. Bu sadece tarım sektörünün ittirmesiyle olmaz. Böyle giderse, yıllıkta geçmiş yıl zararları kapanıp bilançonun artıya geçmesi bile mümkün gözüküyor. Bu arada borçlarda ciddi bir azalma söz konusu, 1 yıl içinde döviz cinsinden borçlarını baya kapatmış, tl kredi çekip döviz borçlarını ödemiş şu ortamda yapılabilecek en mantıklı işi yapmışlar. Bu yönden tebrik ediyorum mendersin muhasebe bölümünü. Şu gayrimenkulle ilgili ibr haber patlatsa deseki şu kadar daire satıldı şu kadar para geldi vs vs işte o zaman tadından yenmez. Ayrıca sayın kamuranaliriza sizi bu topicte baya eski zamanlardan biliyorum sabırlı bir yatırımcısınız, ben elimde 5 yıl tutup pandemide satıp çıkmıştım, tekrardan 3 aylık bilançosunun güzel gelmesiyle geri geldim. Herkese, yıllardır bekleyen yatırımcılarına, ortaklarına güzel karlı günler diliyorum. Şu da bir gerçek bu yıl menderesin yılı olacak.
Ben biraz ekledim bugün.
3-4 Aydır takbimdeydi.
Aslında taktik olarak biraz alır, yıllık zirveyi geçince o kadar daha alırdım.
Bu sefer risk aldım tek seferde 5 üzerinde maliyetlendik bakalım.
Bırak artık performans artırmayı, birisi dese ki ard arda 3 çeyrek bilanço dönemi daha aynı performans devam edecek, gözü kapalı portföyü buna bağlarım.
Buralardan maliyetlenenleri silkelemek isteyebılırler önümüzdeki günlerde
Bugün alınan malın %90 nı ilk 5 kurum aldı. bunlar İnfo, Bofa, İş yatırım ve alnus yatırım, malı alanlar zaten babalar silkelecek pek kimse yok. sadece günlük art arda yükselişler ve inişler hızlı ve sert olur ama artık her seans yeni zirvelerini kırmaya aday. İlk defa 4 iş günü bofa her gün mal aldı.