resmen yoruldum ya ?
Printable View
resmen yoruldum ya ?
[QUOTE=ŞAHONUN PUNGARI;5811380]Yoruldum diyorsun. Aynı şekilde bende yoruldum diyorum. Dün etwgimizdeki taşları döküp konuyu kapatıyoruz. Ama sabah bir kalkıyorum tekrar beni yazmışsın. Bende çok yoruldum. Yeter takdir burdakilerin.ben artık susuyorum. Lütfen yazma artık.
Haber & grafik korelasyonunda konuyu inceledim...Bütün mevzu Kızılbük ile ilgili YK kararı alınmasıyla başlamış.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/888502
Bunun öncesinde tabiki birileri inceden pozisyon almışlar ama bu karar sonrasındaki hareketler çok dikkat çekici.
Bakalım, belki bizimkiler de aynı taktiği izlerler. Marmaris arsaları aynı konu için alındı gibi duruyor. YTD.
Sn. tahminci nin bu 2 yazısını önemine binaen ve çok öğretici bulduğum için tekraren buraya aldım.Sağolsun varolsun. Özellikle yeni yatırımcılar bunları tekrar ve dikkatle okusunlar.Ve burdan alarak görüşlerimi paylaşmak istedim.
Öncelikle bu yazılarda da belirtildiği gibi , bu hisse özelinde teknik çok güzel çalışmıştır.Bir önceki tepe 2 deki dip fiyat kapanış ilk uyarıdır.Onu geçelim .9 günlük HO, 20 günlüğü fiyat 1,72 iken kesmiş.Ama bundan önce ,fiyat çubuğu 9 günlük ortalamayı keserek tehlikeyi işaret etmiş zaten.
Yani bu hissede teknik analiz ve HO lar çok iyi çalıştığı gibi, hisse her günde satış fırsatı vermiştir yatırımcıya.1,30 larda al vermiş ama tekraren aynı fiyatlardan ortalamalar keserek sat vermiş ve buraya kadar al vermemiştir.
Burda teknik analiz ve ortalamaların önemi belirgin şekilde ortaya çıkmıştır.
Özellikle bu hissede bahsedildiği gibi birileri tuzak kurmuşsa ,bu tuzak temel analizle kurulmuştur. Yatırımcılar şirketteki para ve mal varlığının büyüsüne kapılmış ve grafik incelemesi yapılmamıştır.(bu büyük hataya bende çok zaman düşüyor , bile bile teknik analizi yok sayıyorum ve bedelini de ödüyorum) .
Halbuki tuzak varsa eğer temelle kurulan tuzağı ,teknik burda süper bir şekilde açık etmiştir.Ve eminim bir çok dikkatli yatırımcı bunu görüp satmıştır.
O yüzden burada ,teknik analizin yada çok önemli olan ortalamaların önemini tartışmak abesle iştigaldir.
Hisse ile ilgili dışardan bakan biri olarak ve incelediğim kadarıyla A1 capitaldeki (kurum veya burdaki bir oyuncu olabilir) 52 mn hisse geneli 0,84 değil, 1.07 ortalama ile satılmıştır. (matriks bilgisi ,paçal galiba) .Alış fiyatlarını bilmiyorum.
Satış nedeni bu hisseleri bu fiyattan dağıtıp alttan almak veya tamamen çıkıp , ukrayna düşüşü fırsatıyla başka bir pozisyon amacıyla olabilir.
Sn.tahmincinin analizlerine katılıyorum.1,04 direnci önemlidir .Geçilirse ona göre bakılır.
Başarılı yatırımlar dileğiyle.
22 Şubat tarihinde A1 Capital'in elinde 1.20 maliyetli 77 milyon lot vardı:
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02271631544334
Sonrasındaki işlemler aşağıda:
https://i.hizliresim.com/i4v3f83.PNG
Bu bilgiler illaki sizde de vardır, "dışarıdan bakan biri olarak" 1.07 ortalama ile nasıl satmışlar bu kısmı anlamadım. Kısaca izah eder misiniz sayın yarasa ? Ama lütfen benimki gibi "belgeli" olsun cevabınız.
Şayet 4.çeyrekte teslimat yapılanlardan 200 milyon tl satış karı gerçekleşmisse ve de 300-350 milyon yeniden değerlemeden gelirse kar 750-800 milyon civarı,daha az teslimat daha az kar..özvarlıklar = 2,8 milyon+dönem karı olmak üzere 3 milyon tl civarı beklentimdir yani F/K 1,5 yakınsar,defter değeri de 2,2..muhtemelen salı göreceğiz.Durum böyleyse fiyatın akıl dışı düşürülmesi niye?!..
https://www.hizliresim.com/8vyqo0z
Benim matrikste 25.02.2022 akd bu gün çıkmıyor. O yüzden son tarih 22 şubatı almışım.. 24 şubatı alırsak 1,06 çıkıyor.Yalnız ben sizin gibi 3 günlük bakmıyorum .Bu eksik olur daha önceki al satları dahil etmemiş oluruz. 12 ocak 2022 den 22 şubata kadar aldım .Toplam satış maliyeti için. Yada siz bakın şimdi ,12 ocak-25 şubat arasına satış maliyeti için ort. 0.97 olabilir. son 3 günü ilave ederek.Büyük satış 25 i yapılmış galiba Ben onu dahil zannettim.
Zannetmiş...Ba ba ba !Alıntı:
Büyük satış 25 i yapılmış galiba Ben onu dahil zannettim.
Şimdi bir şey desem, değmeyecek. O nedenle es geçiyorum.
Geçen de yazmıştım, RTALB ve GLRYH'deki ekip canhıraş bir şeylerin peşinde ama dur bakalım altından ne çıkacak. Şahsen 1.20 maliyetli 400K lotum var ve seçimlere kadar buradayım. İsterse yansın o hisseler, başımın gözümün sadakası olsun...Asla YTD.
Şimdi teknik analiz hakkında tartışmak abesle iştigal denmiş.Bilimin temeli şüphedir.Tartışılmayan konular dinde olur borsa da bir din değil.Teknik analizin tartışılması abesle iştigal denince olmayana ergi yöntemine göre bunu yazan kişinin teknik analizle işlem yapması ve tahmin yapması gerekir.Yalnız koymuş olduğum videodaki ali perşembe üstadın dediği gibi tahmin geçmiş grafiklere bakılarak retrospektif değil geleceği öngören tahmin olmalıdır.Yani kağıt 0.88 direnç 1.04 kırarsa yukarı gider aşağı yönde de 6 aylık ortalama olan 0.77 önemli izlemek lazım gibi hiç bir şeye yaramayan analizlerin anlamı yok.Burada işlem yapan hayek,hissedar,şaho gibi forumdaşlar hep temele dayalı analizler yazdılar ,kağıdın değeri şu olmalı bilanço şu gelirse aslında şirket şu kadar eder falan diye yazdılar,hiç şurayı kırarsa şu olur burayı kırarsa bu olur şeklinde tekniğe dayalı analiz ben okumadım.Ama madem bir teknikçi forumdaşımız var misal kağıt 0.88 bu kağıt teknik olarak yarın ne yapar yukarı mı gider aşağı mı,bunu yazsın ki yazdıklarının alım satan yapanlar için anlamı olsun,yoksa elbet ya aşağı gidecek ya yukarı onu herkes biliyor.Temel analiz olarak benim aklım 1.11 in altına ermez nedenlerini de gerekçeleri ile yazdım.Grafiklerden bağımsız değer olarak bak işte bir tahmin yaptım,teknik analizci arkadaşlar da yazsınlar tahminlerini görelim.Ama o tahminler gelecek fiyatlamalara dayanmasın elimizdeki verilerle cuma gününe kadar olan bitenlere dayanarak 0.88 den nereye gideriz.Soru bu.Cevap yoksa bence tartışmak işte o zaman abesle iştigal olur.
Hayda arkadaş tahmin yapmadan gitti,yok mu teknik analiz yapıp şu nedenlerle yarın artacak ya da düşecek diyen bir grafikçi arkadaş.
Sn. Yarasa, sizin de belirttiğiniz üzere teknik analiz dostumuzdur düşmanımız değil, genelde yanılmaz. Ortalamaları bekleyemeyecek kadar sabırsız olanlar için mum analizi var ancak bu hissede hep terste bırakmış.
Takas analizine hiç güvenmem genelde yanıltmak için kullanılır, orada görülen ortalamaların vs bir anlamı olduğunu düşünmüyorum hele KLGYO tahtasında çöp kadar değeri yok benim için. A1 CAPITAL taşeron işi yapıyor bir çok hissede akıl ve mantık dışı alım satımlarına şahit oluyoruz ve şahsım adına hiç saygım olmayan bir aracı kurumdur, bu tahtada da olmasına nedense hiç şaşırmadım. Günde 50 milyon lotu normalde yüzde 10 marjın olduğu bir borsada hisseleri tabandan dahi verseniz satmanız kolay değildir, demek ki bunun karşıda ayarlı bir alıcısı var. Tabana kadar veriyor gösterirken başka yerden aynı lotları geri alıyor böylece aşırı satıcılı bir piyasa göstermeyi beceriyor. Mutlaka bir hesabı var, bu hesabın bu algıya kapılanlara para kazandırmayacağı ise kesin gibi bir şey. Yani Sn. Yarasa A1 CAPITAL in hareketlerinde bir mantık aramayın sadece bedelli sürecinde taşeronluk yapıyorlar. İyi haftalar bol kazançlar.
Geçen yıl doholdeydim,gene böyle bir tartışma oldu,grafiklerle tekniğe kafayı takmış bir forumdaş pazartesi kapanış çok önemli 2.12 üstü kapaması lazım kaparsa önü açık dedi.Şaşırdım neden ki dedim meğer ay sonu kapanışı imiş iki ay üst üste 2.12 yi kırarsa çok önemliymiş bir ton da gösterge söyledi.Yahu koca doğan holding her gün zarar eden kar eden onlarca şirketi var,bir sürü anlaşma yapıyor şirket alıyor satıyor,onun fiyatı sıradan bir gün sıradan bir rakamı bir günlük yukarı veya aşağı kırdı diye fiyatlanabilir mi dedim,herhalde fiyatlanmaz dedi sonra yaptığı işlemleri kağıtları falan söyledi küllüm zarar hep kumar kağıtlarında işlem yapıp duruyordu.:)))))))))))
Ben falcı değilim. Size yazdığım gibi bir çok kez bu kağıtta portföyümün yüzde 5 i ile tepkiye oynadım ve küçük kayıplarla stopladım. Yarın ne olacağını bilemem ancak 9 günlük HO (1.04) yukarı kırılmadan ben kalıcı pozisyon almam. Aselsan da yüzde 10 luk düşüşü takiben tepkiye oynayıp kazanç elde ettim ve bu miktar ile KLGYO aldım trade etmeyi planlıyorum çünkü 9 günlük HO altında sadece bu hisseyi trade amaçlı taşırım. 55 günlüğü geçerse yüzde 10 a kadar bir portföy oluşturmayı düşünebilirim ve altına inmedikçe pozisyonumu korurum.
Muhtemelen sizi tatmin etmemiştir cevabım siz yarın için benden keskin rakamlar istiyorsunuz ama teknik analiz bu değil. Bana inanın. YTD.
Valla olay inanıp inanmamak değil sn tahminci,nickinize uygun bir cevap olmadı.Daha önce de yazdım işe yarıyor diyorsanız yarıyordur,eleştirmek haddim değil elbet siz de borsacısınız ,işe yarayan her şeye saygım vardır.Ama abesle iştigal falan dendi mi bu da benim tarzıma hakaret gibi bir şey oluyor.Ben tekniğe inanmıyorum da umursamıyorum da şimdiye kadar hiç zararını görmedim.Geleceğe uygun bilgi vermeyen bir şey için kafa patlatmak da cidden içimden gelmiyor.Ayrıca bizim borsa çakal dolu ,speğin teknikçisi yok mu o teknik bilmiyor mu,tekniğe göre hareket etmem adama elimi belli etmem demektir beni yanıltır diye özellikle öğrenmiyorum,öğrenmeyeceğim.Benim aklım temele çalışır şirkete kafamda bir fiyat biçerim onun altında alırım üstünde satarım bu kadar basit.O yüzden bilanço esastır fiyatlar teknik analiz falan insanı yanıltabilir diye düşünüyorum
Altın ve gümüş olayını aylarca araştırdım,yabancı videolar falan seyrettim,gavurlar neler neler yazmışlar altında bayraklar flamalar gümüşte çanak kulpu falan bir sürü analiz.Yahu altın iki yıldır yatay ben bile bayrak flama işini görüyorum 1200 den 2100 e bayrak direğini dikmiş iki yıldır flama yapıyor deniyor.Yahu şekle bakıyorum tamam adamlar haklı ama sonuç ne ,sonuçta çok sıkıştı ya aşağı kıracak ya yukarı ,durum FED in faiz kararına bağlı diyorlar ,e bu analizin bana ne faydası oldu 5 yaşındaki çocuk da bunu bana derdi:)))))))))) Aşağılamak için yazmıyorum altında gümüşte çok kafa patlattım çok video seyrettim de kızgınlığımdan yazıyorum,aslında olayın dinamiği ne suyun başındakiler kağıt altını gümüşü istediği an istediği fiyattan istediği kadar satıp fiyatı baskılıyorlar,bunda teknik falan olur mu.Alın işte bu kağıtda da dalton kardeşler belli ki uzun süredir konulu film çeviriyorlar bunda tenik falan aramak çok iyi niyet olmuyor mu.
Ha temel aramak mantıklı mı derseniz valla şimdiye kadar onun da faydasını görmedik o ayrı konu,aldık bir kere bilanço ve sonrası gene değerlendireceğiz olayı:))))))))))
Ben temel analizi negatif olan bir hissede trade bile etmem, bir şekilde stopların çalışmadığı bir düşüşe yakalanmam halinde en azından ederi olan bir hissede olayım derim. Orada sıkıntı yok ancak teknik analiz zararda ısrar etmemek için bir seviye belirlemek için faydalıdır. En azından ortalamaları takip etmek bir zarar ettirmez. Amacım polemik yaratmak değil daha önce de yazdım her yönteme saygılıyım, haddimi aşmak istemem sadece acemi borsacılar için paylaşım yaptım dedim. -Abesle iştigal- sözü bana ait değil, bu ifade teknik analize vurgu yapmak isteyen arkadaşımızın bir ifadesi onun da kötü niyetle bu ifadeyi yazdığını sanmam. Biraz daha hoşgörülü olmamızın hepimize faydası olur. Gerilmeyelim para kazanılır neticede.. bilançosu batık vs bir hisse değil KLGYO bu tuzakları kuranların da para kazanmaları gereken gün gelecek ve o gün geldiğinde zararlar çıkacak. Ama ortalamaların altında kaldıkça ben vagonda kaçak bir yolcu gibi davranırım, bir inerim bir binerim. Hisseyi sürekli taşıyan arkadaşlara da saygı duyarım, herkesin tarzı farklıdır. YTD.
Aslan kendini tuzaklardan koruyamaz ve tilki ise kendini kurtlara karşı savunamaz. Öyleyse kişi kendini tuzaklardan koruyacak bir tilki ve kurtları korkutacak bir aslan olmalıdır. Machiavelli
Benim dediğim şudur hocam. Bakın siz de ne güzel ifade etmişsiniz; benim yazdıklarımın, yaptığım analizlerin aynı donelerle eleştirilmesine her zaman açığım. Ben burada hissenin temel verilerini konuşurken başka birisi oluşan fiyatın hesabını bana sormamalı. Vicdanen sormamalı yaw.
Yarın ya da Salı günü bilanço açıklanacak. Yazdıklarımın da sonuna kadar arkasındayım...
-
Bu tahtada ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım oldu. Gayet tutarlı algoritmalara 15 günde 80 defa stoploss yaptıran bir grafikte teknik analiz yaparım diyeni alnından öperim. Buyursun yapsın...
Sn.Tahminci, Takas analizi ile ilgili olarakta size katılıyorum.Şahsen bende buna fazla önem vermiyorum .Çünkü nasıl görmemizi istiyorlarsa dağılım ve takasları öyle gösterebiliyorlar. Ama bütün yatırımcılar bunu maalesef çok önemsiyor.
Adam 1 gün önce aldığı milyon yada milyonlarca lotu , gözünü kırkmadan ertesi gün hemde seans başından itibaren zararına vermeye başlıyor. Hatta bunu aynı seans içinde de yapıyor. Aslında zararına vermiyor, hisseleri transfer ediyor düşük fiyattan taşeronluk yapıyor.Tahtayı izleyen yatırımcılarda bunu görünce onlarda veriyor düşük fiyattan . Ve mallar düşükten toplanmış oluyor. Bu ve buna benzer bir sürü oyun vardır yapılan.
Ama farklı fiyatlar dikkatimi çektiği için ,bir yerde görüşülsün diye Matrikste gördüğüm rakamları burda verdim.
Diğer konularla ilgilide, doğru yanlış her neyse görüşlerimi belirttim.
Arkadaşlar bunları iyi veya kötü olarak değerlendirebilirler.
Kendi tasarruflarıdır.
Bir başka tahtada görüşmek dileğiyle saygılar.
Sn tahminci o zaman biraz daha fikir teattisi yapalım.Falcı değilim diyerek gelecek için teknik analizin bilgi vermediğini siz de kabul ettiniz.O zaman siz stoplara dikkat ederek stop loss yapan bunu da iyi yapan kısa vadeli bir tradersınız .Ama yukardaki açıklamanızda mum analizi bu hissede işe yaramıyor terste bırakmış demişsiniz,belki başka bir kağıtda mum analizi işe yarar HO lara dikkat ederek stop loss yapmak işe yaramayacak zarar etmeseniz de sizi yanıltacak size fırsat kaçırtacak yapabileceğiniz karın çok azı ile yetinmek zorunda kalacaksınız.Bu ise bazı kağıtlarda hayati bir önem taşır.Ben klgyo u böyle görüyorum ,bunda rasyonel olmayan akıldışı işler var bir tezgah olduğu belli siz briçte iyi bir elle 3 sanzatu ile oynu bağlayan sağlamcı bir briç oyuncusu gibi davranıyorsunuz ben genelde çok iyi bir el yakalayıp ısrarla şilem yakalamaya çalışan bir oyuncu sayılırım.O nedenle tarzlarımız borsacılığımız çok farklı.Ben bu kağıtda bu rasyolarla süresiz beklerim 1.11 altı da param oldukça paçal yaparım,çünkü malın ederi bence bu :))))))))Bu forumda ben yazan hiç bir forumdaşın kötü niyetli olduğuna inanmıyorum.Maksadını aşan kelimeler bazen olabiliyor çok da önemli değil.
Şimdi misal 50 milyon lot cuma günü 0.84 den el değiştirdi,bu fiktif işlemse bu işlem tüm hareketli ortalamaları anlamsızlaştırmaz mı.Öyle ya o kadar hacim oldu 10 günlük 20 günlük ortalamalar aşağı çekildi,bence bilinçli yapıldı.Bu hareketlere bakarak işlem yapmak doğru olur mu.
Teknik analize göre alım satım yapan bir kişi 14.12.2021 de hisse bölünmüş fiyatıyla 1.64 TL den sattı ve hala pozisyonu yok. STOP LOSS unu o gün yaptı ve hisse hala AL vermedi. Trade ile teknik analizi karıştırmamak lazım. 55 günlük HO dan bahsediyorum.
Ve ne kadar süredir alış satışlar fiktif ne kadar işlem reel bunu nerden bileceğiz.Misal cuma günkü 50 milyonluk satışa tüm dünya karşıma gelse ben inanmam orda satış falan olmadı.
Spekler fiktif işlemlerle hareketli ortalamaları istedikleri gibi değiştirebilirler mi,teknik olarak bu mümkün mü sn tahminci
Biraz daha ileri gidelim,ya adamlar çok büyük bir tezgah çevirip hiç kimseyi kağıda yaklaştırmamak için hem bedelliyi kullanıp hem teknik göstergeleri bozup kağıdı topluyorlarsa tren kaçmış olmaz mı.
Sn. Hkm mum analiz çalışmıyorsa o hissede spekülasyon vardır, ki KLGYO da bu var. Mum grafik analizi 2-3 günlük fiyat hareketlerine dayandığı için spekülatif hareket eden hisselerde çalışmaz o nedenle bu hisselerde daha uzun vadeli hareketlere odaklanmak lazım. O amaçla 9-21-55 günlük HO ları kullanmak daha mantıklıdır. Siz MARTINGALE tarzı bir yöntem uyguluyorsanız bunu anlarım güzel bir yöntemdir. IMKB 50 hisselerinde STOP LOSS hiç yapmadan MARTINGALE sistemi ile ortalama düşürdüğüm süreçler de olmuştur. Ama ben bu yöntemi sadece BLUE CHIP hisselerde kullanırım, çok ucuz yakaladığım hisselerde.. sonuçta zengin edecek kadar para kazandırır bu yöntem. Bu yöntemin sermaye artırımı yapan bir hissede kullanılması tüm sermayenin kaybına neden olabilir. YTD.
Sn tahminci yaptığımın ne olduğunu bir adı olup olmadığını falan bilmiyorum.Genelde çok uzun süre tek lot taşımayabilirim sürekli borsada olmak çok sakıncalı arada çıkmak lazım,fırsat gördüğüm kağıtta ısrarlıyımdır,paçaldan falan hiç korkmam,fırsat fiyatdan girdiğime inanıyorsam fiyat önemsizdir düştükçe alırım.Ama fırsat olması lazım.İki yıldır topu topu iki kağıtda işlem yaptım dohol ve gsdho i çok uzun süre inceledikten sonra çok ucuzdan aldıktan sonra arada karı alarak o kağıtlarda devam ettim.Üçüncü kağıt olarak ilk kez borsada çok ucuz olarak bu kağıdı gördüm maliyet paçallarla. baya düştü.Ama asıl kağıdım gsdho ,ondan çok daha fazla ümitliyim ondan gereken karı alırsam bu kağıtda 1.11 altında kalırsa gsdho den satıp bundan baya alırım.Gerçi gsdho lere de kıymam çok zor onda da baya olumlu parametre var,açıkçası ondan daha fazla beklentim var.Hayırlısı artık.
Ama yaptığım iş galiba sizin dediğiniz o martingale yöntemi gibi bir şey.
Sn. Hkm, tarz olarak kazanç sağladığım bir hisseden kayıpta olduğum bir hisseye asla aktarım yapmam. Onca güzel hisse varken bir iki tahtaya kendimi hapsetmem ki büyük kayıplar yaşamayayım. Üç kağıdının ortak özellikleri patron hisseleri olmaları, kurumsallığın düşük olduğu hisseler. 3 hissede kazandırır ancak patron istediği zaman. Bu üç şirkette ben de ara ara pozisyon açıp kaparım ama uzun vadeli düşünecek kadar bana ümit vermediler. Üç hissenin de bilançosu çok iyi, bu durum tüm küçük yatırımcıyı kendilerine çekiyor, tahtayı tamamen kontrol ettikleri için fiyatı istedikleri şekilde oluşturuyorlar, dayanma gücü düşük olan KY yi sıkıştırıp bunaltıp hisselerini ucuz fiyattan yerine koyuyorlar. Bu döngüden ciddi para kazanıyorlar. Bir hissenin ederi borsada daima hayat bulacak diye bir kural yok. Bazen hisse ederini yıllarca bulmaz. Borsada hisse ile inatlaşmamak gerektiğini büyük kayıplarla öğrenmiş bir kişi olarak gerektiğinde zararımı durdurmak adına ciddi zararları kabul de eden bir yapım var hiç de pişman olmam ve yüzde 80 kararım doğrudur. Ben eşşekten düşmüş bir kişiyim o nedenle pembe tablolara fazla inanmam, cambaza bak numaralarını yiyecek tecrübe seviyelerini geride bıraktığımı düşünüyorum. Borsada iki şeye inanırım fiyat ve ortalama.. Fiyat yukarıda ise alırım, ortalama yukarıda ise satarım. Fazla basit değil mi? Ama kazandırıyor. Portföyümün yüzde 10 u ile trade ederim, KLGYO pozisyonum trade amaçlıdır.
Sn tahminci borsadan zengin olacağız demedik,elbet karı gördüm mü ben de satıyorum dohol ü de gsdho de çok büyük bir yüzdesini iki yılda herhalde dört kez falan çevirmişimdir.Yoksa bizim borsa al yat borsası değil.O fırsatı zamanında iki kez kaçırdım 2010 da 4 den aldığım ford ları ve 14 den aldığım ege endüstrileri satmasaydım olay şimdi değişik olurdu:)))))))) Borsadır kimi zaman aldığına kimi zaman sattığına kimi zaman satmadığına adamı pişman eder,alışığım ben karda beklemeye de zararda beklemeye de önemli değil sn tahminci,neticede borsa bence yatırım falan değil kumar,o yüzden belli bir marjın üstünde parayı buraya koymam zaten
Bakın orda da ayrıldık ben güvendiğim kağıtda paçaldan korkmam.Buna o kadar güveniyormuyum,şimdilik güvenmiyorum ama bilanço sağlam gelirse hiç gözünün yaşına bakmam:)))))))))
Bilanço güzel gelecek muhtemelen F/K da çok düşecek... belki 1.50-2.00 arasına inecek, bilanço iyi gelecek gelmesinede bu hissenin yükseleceği anlamına gelmez. İyi bir beklentinin satıldığı bir hissede güzel bir bilanço neden fiyatları artırsın ki! Yine aynı şeyi söyleyeceğim.. fiyat belirleyicidir ne olup bittiğinden ziyade fiyatların hangi istikamette hareket ettiğine odaklanmak gerekir. Bakın fiyat artmayacak demiyorum o şekilde düşünsem pozisyon açmazdım, patron hisseleri bilanço iyi geldi diye her zaman yükselmez diyorum. Ben de yükselsin istiyorum ama bilanço geldiğinde patron cambaza bak dediğinde ben fiyata bakıyor olacağım. BKZ: GOZDE GIRISIM in F/K sı kaçmış.
Valla o kadar derine inersek borsada yarın bir kuruş bırakmamamız lazım.Elbet her kağıdın sahibi var,elbet onlar ne derse o oluyor,biz şanslıysak yancı olabiliriz o kadar.Gavurlar varken arada onlar oyunu bozuyordu,şimdi tamamen çal çal oyna durumu var.
Ben genelde maliyetimin speğin maliyetinden düşük olduğunu düşündüğüm kağıtlarda olurum.Bunda benim hesaba göre speğin maliyeti 1.11 altı olamaz.
Speğin maliyetini asla bilemeyiz çünkü onlarca aracıdan işlem yapıp dikkat çekmemeye çalışır neticede SPK nın radarına yakalanma riski var. Siz sadece takastaki lotların maliyetini bilebilirsiniz takasa girmeyenleri bilemezsiniz, mesela aynı gün 0.83 ten 10 milyon lot aldım ve 0.90 dan sattım, benim yaptığım trade takasa yansımadı ama ben o gün net yüzde 8 kazanç sağladım yarın bu marjı satım yönünde kullanıp 10 milyon lotu 0.83 e kadar yeniden basabilirim. Aynı marjı iki gün yaparsam sıfır maliyetle hisseyi 0.76 kuruşa düşürmem mümkün ve siz takasta benim gerçek maliyetimi takip edemezsiniz. Doğru mu?