Oskar alarmi bu film?
Printable View
Amerikan borsasında bir çok şirket özellikle havayolu şirketleri 4/1 fiyatına inmiş durumda bu şirketlere uzun vadeli yatırım yapanlar parayı koyacak yer bulamazlar gibi geliyor 400 dolardan 90 dolara düşen Boeing firması bunlara bir örnek...
Uzun vade derken , zaman ne ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yuzden ya forex hesabi acicam yada gelecek 1yil icin portfoyume yabanci hisse senedi fonlarini ekliyecegim akportfoyun ve yapikredininkileri..
Bize fiyatlar çok düşük gelebilir ama bir yıl önce endeksleri buralardaydı.Tesla bir yıl önce 90-100 civarı işlem görürken şimdi 400 dolar civarı işlem görüyor.Ben borsalarda düzeltmenin yaşandığını ama krizin hala fiyatlanmadığını düşünüyorum.Virüs önlemleri bu hafta ve sonraki haftalar abd ingiltere ve bizde artacak.Hayat duracak ben malesef pozitif olamıyorum.Ayı piyasasındayız en ufak bir tepkide hisseler uçtu kaçtı moduna girmemeliyiz.Günlük vur kaç şuan en güvenli liman.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gunluk vurkac bile yapmiyorum ppf devam. Riskli suan hersey abdde virus yayilmasi azalmaya basladiginda etkilerin azaldiginda yabanci fonlara girilebilir bi ihtimal.
dünyanın en iyi havayolu şirketleri ve bankaları var ABD borsalarında ve çöp fiyatlarında ortalama 2 banka ve 2 havayolu şirketine 20 bin dolar yatırılabilir 4/1 fiyatındalar...70-80 bin dolar ciddi bir kar...Kara günler geçtiğinde bu şirketlere arkadan bakabiliriz. Bizdeki gibi sınırlı artış azalış olmuyor onlarda %40-50 arası günlük hareketler var...Risk alınmadan para kazanılmıyor.. ortam düzeldiğinde 1 günde %100 kar edecek şirketler olacaktır. Bekleyelim görelim
İyi olanlarda bile umut yokmuş onun için gerek görmüyorlar yoldaş.
https://www.haberturk.com/son-dakika...berler-2620845
İflas ihtimallerini göz ardı etmeyelim.
Nice güçlü şirketler battı gitti.
Dünyanın en büyük 4. şirketi American Airlines
Efsane şirket Pan Am
Hepsi iflas etti.
2002'de dünyanın en büyük uçak üreticisi olan boeing 11 eylül sonrası havayolu firmaları borçlarını ödeyemeyince iflas etmek üzereyken son anda devlet kredileriyle kurtuldu.
Yine böyle bir durumda kurtarılacağını düşünüyorum. THY larında da durum aynı olur o halde bu gidişle...ama nasıL Türkiye buna müsade etmez ABD de aynı şekilde engeller...
Bakın Amerikanın en büyük banka ve hava yolu şirketleri ve hepsi ortlama %50 iskontolu...
BOEING
United Airlines
Delta Air Lines
Turkish Airlines
Southwest Airlines
Citigroup
Wells Fargo
Morgan Stanley
Bank of America
JPMorgan Chase
Goldman Sachs
The Bank of New York Mellon Corporation
Para bu dönemde kazanılmaz da ne zaman kazanılır...
Virüs geçtiğinde kapılar açıldığında 10 gün sürmez bunların eski yerlerine gelmesi bence..
Qnb ile nasıl karşılaştırdınız ya hu. Qnb nin halka açıklık oranı sadece %0.12, Pegasus ise %36. Pegasus son donemde çok yukselmis olabilir ama bu bos yere değildi bilanço okumayı biliyorsanız eger karlılığı muazzam bir şirket. Şu dönem sıkıntılı tabi, bugün genel müdürü dinledim şu an 58 uçak hangarda yatıyor. Bugunler geçerse hızlı yükselişi olabilir.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin: "Koronavirüs salgını yüzünden ekonominin zarar görmemesi için şirketlere 4 trilyon dolar likidite sağlayacağız."
Tahminim eksi olur virüs iki günde amerikada çok fazla yayıldı millet panik halde
++Amerika Birleşik Devletleri, 22 Mart itibariyle 12.549 yeni Koronavirüs vakası bildirerek rekor kırdı.
(Önceki rekor 6557 ile İtalya'ya aitti.)
📌 Amerika Birkeşik Devletleri'nde toplam vaka sayısı 36.756'ya yükseldi.
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Corona krizinin Amerika’da 1929’da başlayan ve dünyaya yayılan, “büyük buhran†olarak nitelenen ekonomik bunalımdan sonraki en büyük kriz olduğunu söyledi.
CNN televizyonuna konuşan Blasio, "Bu, büyük buhran sonrası ülkede en büyük kriz olacak"ifadesini kullandı. Belediye Başkanı işte bu nedenle Amerikan ordusunun tam kapasite seferber edilmesi gerektiğini söyledi.
Henüz en kötü noktaya ulaşmadık diyen New York Belediye Başkanı, federal yönetimden gerekli tıbbi teçhizatları alamadıklarını kaydetti.
Blasio, "Nisan Mart"tan kötü olacak korkarım; Mayıs ise Nisan"dan da kötü olacak"ifadesini kullandı.
https://www.amerikaninsesi.com/a/cor...mpaign=dlvr.it
CDS nedir ne işe yarar..bilmeyenler için 2 dakikada hızlı öğrenme kursu
https://twitter.com/emrahlafcu/statu...305804806?s=21
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/..._source=bundle
ABD Ordusu, New York’ta corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında otel ve yurtları hastanelere dönüştürmek için sokağa indi.
benim baktığım veri şu dünyadaki korona vakası sayısı büyüme oranı (günlük) ve hatayını kaybeden kişi sayısı (günlük) eğer bunlarda günlük olarak bir azalma olursa o zaman hazırlık yapılabilir..unutmayın bu virüs çinden çıktı tüm dünyaya yayıldı...olumlu fiyatlama için yine bu virüsün yok olması yeni vaka olmaması gerekir her bir ülke özelinde...
TBB karar almış.
Banka şubeleri 12-17 arası çalışacakmış.
"Toplum sağlığının korunmasi icin Hükümetin, TC Sağlık Bakanlığı'nın ve Dünya Sağlık Örgütü'nün talimatları ve açıklamaları çerçevesinde, müşterilerin bankacılık işlemlerini sağlıklı olarak ve aksamadan sürdürebilmelerini teminen gerekli önlemler uygulanmaktadır.
Bu çerçevede, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından, takdiri üyelere ait olmak üzere, tavsiye niteliğindeki aşağıdaki kararlar alınmıştır:
Müşterilere doğrudan hizmet veren şubeler ve hizmet birimlerinin çalışma saatleri ile müşteri kabul saatleri 12:00-17:00 olarak belirlenmiştir. İsteyen bankalar, çalışma ve müşteri kabul saatlerini esnek olarak belirleyebilecektir, bankalar, şubelerin ve hizmet birimlerinin çalışma ve müşteri kabul saatleri hakkında müşterini bilgilendireceklerdir, şube ve hizmet birimlerinde yakın temasın ve kalabalık ortamın oluşmasının önlenmesine yönelik gerekli tebdirler alınabilecektir, yüksek rikli ve kalabalık alanlardaki şubeler hizmet dışı tutulabilecektir, bankacılık hizmetlerinin dijital ortamlardan yapılması hususunda alternatif hizmet kanallarından kesintisiz hizmet verilmeye devam edilecektir.
Müşterilerimizin bankaların açıklamalarını takip etmeleri, işlemlerinde dijital kanalları kullanmaları salgınla mücadeleye çok önemli destek olacaktır.
Kamuoyunun, toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından zorunlu görülen bu önlemleri ve uygulamaları anlayışla karşılayacağına, bu sayede salgının yayılmasının önlenmesine birlikte katkı sağlayacağımıza inanıyoruz."
Türkiye, 289 yeni koronavirüs vakası ve 9 yeni ölüm bildirerek toplamda 30 ölüm ve 1,236 vakayı doğruladı.
ABD hasta sayısında Çini geçecek.Çok hızlı artış var ABD'de
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Çin 2 gündür vaka yok diyordu bugun 46 yeni vaka 6 ölüm var