https://i.ibb.co/mCK1Pyf/aaaaaaa.jpg
Printable View
Tavanda bekleyen 227bin lotla kapadi. Yatirim Fon(lar)i biraz daha almis, toplam 901bin lota yukselmis takaslari.
Ay sonunu dort gozle bekliyorum. Yasar Yildirim ve Yunus Sahin ustadlarin NNF’i almistir umarim
hissede açığa satış ve kredili işlemler yasak.. brüt cezası var. bugün itibariyle de emir iptali, fiyat kötüleştirme, emir azaltma gibi kısıtlayıcı tedbirler geldi.
bugün ne olacağını açılışta göreceğiz. agalar ne derse
kağıtta hızlı yükselişler, volatilite düşmeli, motor soğumalı, yataya sarmalı yoksa diğer tedbirler de devreye girer
sabah panik satışlar nedeniyle 2 kez devre kesti..an itibariyle toparladı
an itibariyle 23.38 altına salmamak için uğraş var
Volatiliye çok engel olmuş oldu spk verdiği kararlarla.
SPK hisse taban taban gitse tedbir alır mıydı acaba?
Muhteşem bilanço+ çok iyi haber akışı+ konjonktür
Ne olacaktı bu hisse yerinde mi saymalıydı?
Anlamakta güçlük çekiyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İmza. Sanki spekülatif bir yükseliş varmış gibi. Ha şu olabilir, Telegram gruplarında falan organize olup bulaşanlar var. SPK onları takip ediyordur veya bu tebdirleri patron istemiştir bir şekilde.
Eğer patron istediyse ve bugün güzel bir kapanış yaparsak, hedef çok büyük demektir.
https://twitter.com/foreksturkey/sta...sQY5Es0CreMmDA
Buğday koridoru haberinin neden olumsuz algılandığını anlamadım.
Birincisi, insanlık adına çok olumlu. Gıdaya erişimi kısıtlı milyonlarca insan var. Bu bir tarafta dursun.
Öte yandan Türkiye'ye %25 indirimli buğday verileceği söyleniyor. Ulusoy Un bu indirimli buğdayı alıp indirimli fiyattan makarna yapacak değil. Kar marjlarına çok olumlu yansıyacaktır. Tabi o koridordaki rolünden dolayı da illa ki kazanç elde edecektir.
Neyse, bekleyelim görelim. Buğday vadelileri düşüyor ama hem koridor haberi hem de hasat mevsimi olması dolayısıyla normal bence.
Haber akisinda bir olumsuz durum yok, yukari hizli giderken arada satislarin gelmesi gayet normal bence. Biraz burada dinlenip yine hareketine devam eder diye dusunuyorum.
Ikinci ceyrek bilancoya az kaldi. Bilancoda ilk ceyrekteki gibi guzel kar bekliyorum, o nedenle dususler beni korkutmuyor.
Yatirim tavsiyesi degil.
Buğday koridoru haberinin hisseye negatif değil çok pozitif etkisi olur.
Bu şirket emtia şirketi değil ki…
Buğdayı alır un yapar ihraç eder.
Haberde Ukrayna buğdayının %25 iskontolu Türkiye’ye verileceği söyleniyor.
Bu buğdayı TMO almayacak Ulusoy un gibi şirketler alacak işleyip un yapıp ya da başka mamül yapıp ihraç edecekler.
Dünyada 400 dolar altında buğday fiyatı olan ülke yok gibi. Ukrayna buğdayı 400 dolar altında mal edilecekse şirketin inanılmaz maliyet avantajı olabilir.
Ayrıca şirket yalnızca Rusya’dan ya da Ukrayna’dan buğday temin etmiyor. Türkiye’den de buğday alıyor. Hatta Söke un’un anlaşmalı ektirdiği buğdaylar var.
Şu an piyasada 6,5 TL civarı deniyor buğday fiyatı için. Dolar bazlı ton başı 375 dolar civarı fiyata tekabül ediyor.
Yine avantajlı fiyat.
Buğday fiyatı= un fiyatı anlayışı yanlış.
Buğday fiyatı düştü diye un fiyatları düşüyor mu ya da düştü mü takdir sizin.
Kerem bey’in dediği gibi dünyanın yasağını alan hissenin bunca yasağa karşın düzeltme yapması normal.
Yiyorsa kredili ve brüt takas yasağını kaldırsınlar. Hissenin gerçek fiyatlamasını görelim.
Neyse nihayetinde 1,5 ay sonra bilanço konuşacak. Bilançoda kim haklı kim haksız daha net göreceğiz.
Ytd
Alıntı yaptığım kısım çok önemli bence. Şirket buğday satıcısı değil, buğdayı işleyip ürün olarak satan bir şirket.
Ve başta TR olmak üzere dünyada fiyatlar genelde yapışkandır. Geldiği yerden aşağı kolay kolay düşmez. En fazla artış hızı yavaşlar veya en iyi ihtimalle durur.
O yüzden Sayın Monaroza'nın dediği gibi buğday fiyatının düşmesi marjlar açısında çok olumlu etki yapar.
Sadece stoklar yüzünden bir olumsuzluk olabilir. Nasıl ki fiyatlar arttığında stok karı yazıyorsa, tersi durumda da zarar yazabilir.
Bilanço gelince göreceğiz dediğiniz gibi. Bunlar hasat ayları ve fiyatların gevşemesi de normal. Sonbahar-kış geldiğinde, enerji maliyetleri yükseldiğinde, buğday yine kıtlaştığında göreceğiz esas fiyatlamayı.
Tam da stokların bitmek üzere olduğu zamanda buğday fiyatının çakılması süper oldu, üzerine %25 de ucuz buğday alacağız, temmuzda hafif yukarı, ağustosta %30-40 artış bekliyorum buğdayda ama sonra ne olur şimdilik tahmin edemiyorum, sanırım yatay gidecek sonrasında birkaç ay. Bilanço 200-350 gelebilir ama sonraki bilançoyu 500 den aşağı beklemiyorum.
SPK bu kadar tedbir yağdırdığı hisseyi gün gelecek önce yıldız pazara, sonra BIST 100'e, 50'ye, belki de 30'a alacak.
Saçma sapan hisseler yıldız pazardayken bunun ana pazarda olması ayrı bir absürt.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, hisse fiyatının artacağı azalacağı veya sabit kalacağı anlamına gelmez, bir meczubun kafasında kurduğu senaryolardır!!!!!!
duruldu gibi,
buralardan yataya sarsa yeterli ,bekleriz sıkıntı değil.
Şirketimizin bağlı ortaklığı Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş.'nin Ankara'da bulunan üretim tesisi yapılan sözleşme gereği kiralık olarak kullanılmakta idi. Söz konusu tesis 22.06.2022 tarihinde Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından satın alınmıştır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız
lan... kac paraya aldiniz yazsaniza, maddi duran varlik edinimi KAP'i atmaniz lazim :)
Şirketimizin bağlı ortaklığı Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş.'nin Ankara'da bulunan üretim tesisi yapılan sözleşme gereği kiralık olarak kullanılmakta idi. Söz konusu tesis 22.06.2022 tarihinde Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından satın alınmıştır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız
GESAN'a gitsin, suphaneke dinimiz amin :)
Bu arada Şirketin yatırımcı ilişkileri acayip.
Tam düzeltmenin bitmesine yakın 2 KAP birden yolluyor.
Geçen sefer de böyle olmuştu.
bence buralardan aşağı verecek %10 kadar
Bence de yon yukari olacak gibi. Bugun Isyatirim tek basina toplam 317bin lot aldi nette. Satici taraf ise cok daginik. Satis tarafindaki en buyuk 5 kurumun toplami 350bin lot ediyor. 5 buyuk haricindeki digerleri ise 165bin lot satmis.
Dusmesini bekleyen satsin, nasil olsa toplayan birileri var:)
Aldıklarının çoğunu kapanışa doğru verdi.
Zaten o alış-satıştaki aracı kurumların çoğu kendi malı. Oradan oraya çeviriyor.
Yoksa 3. kademe tedbirlerin olduğu tahtada kimse böyle alıp satamaz.
Buralarda biraz beklemesi iyi bence. Ben Ç2 bilançosuna 25'ler civarında gireriz diye hayal ediyordum hep.
Bakalım nolacak.
Son durumda bugun Isyatirim toplamda 295bin lot aldi. Kapanista cok satmamis. Satici taraftaki en buyuk 5 kurum ise 388bin lot satmis. Isyatirim neredeyse butun satanlari almis. Artik kim(ler) aldi Isyatirim’dan bilmiyorum, ama toplu mal alinmasi ve daginik Ky satislarinin olmasi gelecek icin guzel. 24’lerden dokulsun sabirsizlar, yolumuza bakalim:)
Ağzınızdan hiç hayırlı bir şey çıkmıyor, ya bedelli ya taban ya çakılır eder bilmem ne, viop un kıpkırmızı olduğunu herkes görüyor, boş muhabbetlere gerek yok, bunların kimseye faydası da yok!
BDDK’nin yeni karari bizi ektilemiyor. Son 12 aylik ciromuz 12.1milyar TL. 2022 Mart sonunda yabanci para nakdimiz ise 786milyon TL. Yabanci para nakdin ciroya orani %6.5 yapiyor. BDDK %10’dan yukari olmasin yoksa dusuk faizli TL kredi kullanamazsin diyor.
Bizim ciro hizli buyuyor, sene sonuna 20milyar TL’leri bulur gorunuyor bu gidisle. Hem buyuyen ciro ile yabanci para nakdimizi daha da buyutebiliriz, hem de dusuk faizli TL kredi cekebiliriz. Hukumet dusuk faizli TL kredileri ile ufak bir azinligi zengin ediyor. Uluun da sansli azinligin bir parcasi. Ortaklari olarak biz de sansliyiz tabii:)
sermaye yetersizliğinden patron bahsediyor ben değil ben sadece aktardım. Neden? çünkü ful uluundaysanız bedelli açıklanırsa sorun yaratır diye, satmak zorunda kalır herkes ve düşer hisse bu da benim işime gelmez elbet. Önlemlerini alın diyorum. Benim için sorun yok portfoyun %30 uluun, başka hisse satıp bedelliye katılırım zira şirkete güveniyorum 2-3 ay sonra 40lara yaklaşması gerektiğini biliyorum yıl sonunda da 80 olmalı bana göre bu kazançla ve konjonktürde.
pazartesi borsa devre keserken uluun neden yukarıda duracak ki? Spek 2 kez iyi haberlerle 2480lerden mal verdi, bu dönüş işaretiydi tekniğe göre dönmesi gerekiyordu bende zaten. Kaldı ki bofa dediğimiz varlık fonu borsayı onlar yönetiyor, Naci Ağbal görevden el çektirildiği an yabancılardan Türklere geçti borsa ve piyasalar yönetimi. Ağbal işbirliği yapmadı rte yi dinlemedi çünkü. Yabancılarda başta lokomotif garan olmak üzere elindekileri satmak zorunda kaldı. Bunu o günlerde ilk ben gördüm ve yazdım ereğli ve kozal topiğinde. Bugün bunu böyle olduğunu artık çok net görebiliyoruz. Bofa çarşambadan beri nedensiz yere satıyordu cuma iyice bastı malı. Bofanın davranışlarına baktığımda borsanın düşeceği belli idi bizim uluun ise direncleri zorluyordu burada tutarsızlık vardı ve ben mallarımı sattım. Bütün büyük spekler ve tahtacılara borsanın ne olacağına dair bilgi verilir verilmeyenler de hisse hareketlerinden ne olduğunu anlayabilir ve ona göre davranır. Benim yaptığımda buydu işte, anlamak. Benim maliyet 1104 sadece çok emin olduğumda alsat yapıyorum. 11den beri sadece 3kez yaptım bunu ve potrfoyum %24 buyudu.
Bizim şirketi karar etkilemez elbet zaten çok akıllı ve eğitimli bir patronumuz var vioptan dolar hedge filan biliyor yani güvenli ellerdeyiz. Öte yandan bizim döviz borcumuz var dolar düşerse oraya yarar, ben sorun görmüyorum şirkette ama pzts diğerlerinden etkilenmek zorunda, kaldı ki diğerlerinden etkilenerek düşüş olmayacak speğimiz düşürmek istediği için düşecek, çünkü 2 kez 2480lerden mal sattı. Ama iyi haber şu bence çarşamba akşamından itibaren borsa yine yükselişine devam edecek, güne kadar düşebilir elbet. Tecrübelerim böyle diyor. Bana göre 27,28.29.30 larda direnç yok (spek var gibi gösterdi ayrı mesele) buraları bir kaç gunde geçip 31,32lere gidecek görünüyor.
güzel hayaller insanın körleşmesine neden olur gerçekleri göremez. Gerçekleri görmek için o hisseye yatırım yapmadığınızı farz edin sanki o para sizin değilmiş gibi davranın. o zaman pozitifi de negatifi de görür ona göre davranırsınız. Ben hisse 80e gidecek diye körleşmiyorum, iyisiyle kötüsüyle gerçekleri kabul edip bilemediğim konularda rabbimin takdirine bırakıyorum. saygılarımla.
Bedelli sermaye artisi olma ihtimali yok. Sirketin kasasinda yaklasik 820milyon TL nakit var, bu kadar para varken ve bankalar neredeyse belese TL kredi verirken bedelli sermaye artisi karari almak buyuk enayilik olur.
Patronun televizyonlarda soyledigi net isletme sermayesi ihtiyaci (ecnebilerin net working capital dedigi durum). Net Working Capital (net isletme sermayesi) genel tanim olarak Ticari Alacak+Envanter-Ticari Borc formulu ile bulunuyor. Stokta yaklasik 800milyon TL mal var ve ticari alacak olarak ise 1.8milyar TL tutarinda musterilerden alacak var. Tedarikcilere ise 1.1milyar TL borc oldugu icin nette 1.5milyar TL Net Working Capital (net isletme sermayesi) acigi cikiyor. Zaten bu durum halihazirda Sirketin urettigi karlarla ve banka kredileri ile fonlanmis durumda. Dolayisiyla ek bir para girisine gerek yok.
Biraz Finans 101 dersi gibi oldu sanirim, ama ogrenmek lazim bu konulari. Patronun dediklerini tekrar iyi dinlemek lazim
Ozetle, kasada 820milyon TL para varken ve bankalar dusuk faizli TL kredi verirken, bizim ana ortagin cebinden para cikartip Uluun’un icine hadi para koyalim diyecegini sanmiyorum. Cunku boyle bir ihtiyac yok. Ikincisi, belese kredi varken patron kendi cebinden neden para koysun. Hukumet sagolsun, bizden topladigi vergilerle TL kredi alabilenleri zengin ediyor zaten.
Sn. kerem güzelce açıklamış ancak şunu da ekleyeyim; şirketin kimse yüzüne bakmıyorken 6-7 liralardan toplanan 10 milyon lot şu an elden çıkarılsa 200 milyon TL getirir, hisse fiyatının potansiyelini düşünüp hesap edin ne kadar getiri sağlayabilir sadece buradan, burası borsamızdaki Konyalı şirketlerin hissesi değil ama bedelliden başka bir şey düşündüğünüz yok.
Hisse fiyatı ne olur ne eder bilhassa kısa vadede konuşmak çok doğru olmayabilir, yorum yapmam yatırım tavsiyesi vermem, iş papatya falına kalmış, yatırım danışmanı değil kimse, herkes kendi aklını kullanmalı.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, hisse fiyatının artacağı azalacağı sabit kalacağı anlamına gelmez, yatırım danışmanınıza başvurun!
iki ay önce de krediler beleşti ama patron işletme sermayesi sıkıntımız var diyordu neyse benim için fark etmiyor bedelli derse para hazır. Teşekkür ederim.
Bu arada karşı fikirlere tahammüllü olup saygı göstermek gerek yoksa hektaş ereğli sasa tarikatından sonra bir de uluun çıkacak.
Yasemin hanım karşı görüşlere saygımız sonsuz ama kalkıp taban olacak, bedelli yapacak gibi epey iddialı fikirler öne sürüp bunların altını doldurmazsanız yazdıklarınıza seviyeli itirazlar gelecektir.
Hissede her türlü tedbir var, pazartesi pekala taban da olabilir lakin şirket BDDK kararından etkilenmiyor. TL krediye erişimi devam edecek. Bunu cebe koyalım.
Haziran ayında fonlar alımdaydı. Ay başında hangi fonun listesine girdiği açıklanınca ve bilanço sathına girdiğimizde fiyat konusunda çok da endişem yok açıkçası.
Bedelli konusuna gelirsek,
Patronun aldığı son mallar hala elindeyken üstüne şirketin halka açıklığı da düşükkken çok ihtimal vermiyorum. Şirketin işletme sermayesi sorunu yok. Paraya erişim sorunu da yok.
Bekleyip göreceğiz. Sabreden elbet mükafatını alacaktır
https://youtu.be/-N9LU5BiVjs
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yatirim fonlari aldikca almis
1-15 haziran arasi 286,048 lot iken
cuma kapanisi asagidaki gibi
https://i.hizliresim.com/8w3r837.JPG[/url]
Şekere gelen zam gibi un fiyatlarına da çok zam geleceği söyleniyor.ytd