Büyük oyuncuların arasında Esan'ın da adı geçmiş. Haber dün yayınlanmış..
Eczacıbaşı'nın magnezyum tesisini devrettiğinden Amerikalıların haberi olmayabilir mi?
https://www.globenewswire.com/news-r...e-Fact-MR.html
Printable View
Büyük oyuncuların arasında Esan'ın da adı geçmiş. Haber dün yayınlanmış..
Eczacıbaşı'nın magnezyum tesisini devrettiğinden Amerikalıların haberi olmayabilir mi?
https://www.globenewswire.com/news-r...e-Fact-MR.html
İlaç şirketi kur korumalı mevduata dönmedi. Yarın son gün.
Bir miktarını dönebilirler diye düşünüyordum, önemli bir vergi avantajı vardı.
KKM'ye dönen şirketler de genelde küçük şirketler, sayıları da fazla değil.
Büyük bir ihtimalle İlac'ın döviz mevduatı grup şirketlerinin kullandığı döviz kredilerinin teminatında kullanılıyor.
Neyse, bizi ilgilendirmeyen mikro işler, kendileri bilir.
Yakında vergi dairesine verilen gelir tablosu gelir, karşılıklar ayrıldıktan sonra en kötü ihtimalle ne kadar temettü verebileceğini hesaplarız.
kap gelmiş üstadlar nasıl yorumlar
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1002155
Nette 570 milyon lira kambiyo geliri, 168 milyon vergi.
Verginin büyük kısmı kambiyo gelirlerine ait.
Kur korumalı mevduata gitmektense vergiyi sineye çekerim demiş yönetim.
Daha düşük bir kur arkı geliri hesaplamıştım ama önemli değil. Bakalım konsolide bilançoda yıldan yıla özsermaye artışı ne gelecek??
Geçtiğimiz yıl konsolide karı vergi dairesinin hafif altında gelmişti, nedeni de büyük ölçüde vitra karo ve monrol'un zararlarınıdan üstüne aldığı paydı.
Vitra karo ilk defa 3. çeyrekte zarardan kara geçmişti. Son çeyrekte bütün zararlarını kapatmış veya küçültmüş olabilir. Monrol'ün de daha iyi bir yıl geçirdiğini CEO söylemiş.
Yani Sn. Bezgin'in daha önce tahmin ettiği 700 milyon civarında kar gelebilir.
Asıl hikaye özsermaye artışında görülecek. Geçen yılı 5,28 milyar civarında bir özsermaye ile kapatmıştı. İyi bir yıl geçirdiğini varsaydığımıza göre %60 veya üstü bir artış görmeliyiz. 8,5 milyar civarı bir özsermaye rakamı şaşırtıcı olmaz veya olumlu anlamda bir şaşırma olur. Tahmin değil, kaba varsayıma dayalı atmasyondur.
Konsolide bilançoda vitra karo kar ve zararı yer almıyor diye biliyorum. İlaç pazarlama yer alıyor, Monrol yer alıyor mu emin değilim.
Vergi dairesine verilen bilançoda zaten sadece Kanyon ve Baxter bina kira geliri yer alıyor diye tahnin ediyorum. Bu yıl konsolide bilanço vergi dairesi bilançosundan daha yüksek kar getirir diye tahmin ediyorum.İster yer alsın ister almasın tüm ilgili kalemler iyiye gitti diye kendi beyanları var. Holding tarafından gelecek değerleme ile ciddi bir özsermayeye ulaşacağı belli ama dolar bazındaki özsermaye kaybını karşılamaz. Sonuç olarak iyi bir yıl geçirdi bu tüzel kişilik, ama ısrarla fiyatlanmıyor. Hala 60 cent altında fiyat.
Bu arada ilacın kendi bilançosundaki şirketlerin değer artışı da özsermayeye etki edecek. Geçen yıl % 2 bedel karşılığı yeniden değerleme imkanından yararlandı mı onu bilmiyoruz. O da gerçekleşirse özsermaye büyük bir sürpriz yapabilir. Ama sanmam bu adamların bunu yapacağını.
Konsolide bilançoda Vitra %25 lik paydan gelen rakamlar pay oranında yer alıyor.
Vergi dairesine verilen tabloda Kanyon yer almıyor olabilir, Kanyon ayrı bir işetme. Yer almadığını cironun son bir yıldda hiç artmamasından da ( geçen yıl da bu yıl da 100 milyon lira civarı) anlayabiliriz.
O halde Karo ve Monrol'de bedelli sermaye artışı neden zarara atılıyor. Eğer konsolideye dahilse etkisinin sıfır olması gerekir. Dışsallaştırıldığı için temettü gelir, bedelli sermaye artışı gider olmuyor mu? Tıpkı ana holding ilaç ilişkisi gibi .O yüz milyon tl başka ne ile açıklanabilir ki. Bu . Geçen yıl euro ile kiralanıyordu. Yılın önemli bölümü kira tahsil edilmedi. TL ye çevrildi bu yılda ciro çok düşük kaldı. diye düşünüyorum. Yanılabilirim de tabi ki.
Kaldık ki, Kanyon mülkiyeti direk ilaç tüzel kişiliğinde. Bilançoda yer alıyor. Gayrimenkul geliştirme içi boş onun üzerine değil. Tabi ki kirayı ilaç alacak.
https://bilgibankasi.ito.org.tr/tr/b...irma-bilgileri
Durum : Firmanın dosyasında ORTAKLARLA İLGİLİ TAKYİDAT bulunmaktadır.
Niye ki ?
Yatırımcı ilişkilerine sorsak cevap verirler mi ?
Önemli bir şey olduğunu düşünmem. Önemli bir şey olsa dahi yatırımcı ilişkileri yanıtlayamaz, bilmezler. Birçok nedenden dolayı tapulara takyidat şerhi konulmuş olabilir.
Yatırımcı İlişkilerini son zamanlarda arayan oldu mu bilmiyorum. Uzun zamandır aramamıştım. Telefonları sessize almışlar sanırım, yanıt alınmıyor. Yatırımcı İlişkileri sayfasından da gönderi yapamadım.
Sorabilseydim, vergi dairesine verilen tabloların içeriğini soracaktım ( Kanyon vs)
Bu arada mali tablolar öncesi son haftaya girdik. Önümüzdeki Cuma büyük olasılıkla tablolar gelir.
Geçmiş yıllarda Holding son anda alımlar yapardı, bu defa sessiz gibileri, ben bir şey beklemiyorum.
Bu arada bu yıl yappılması planlanan 250 milyon Avro yatırımın ( uzun vadeli finansman) nereden bulunacağını merak etmiyor değilim. Üçte bir özsermaye payıyla bile yapılsa kalan 100 milyon Avro'yu ancak yurtdışı kaynaklardan bulabilirler. Yurtiçinde bu kaynağı bulmak çok zor görünüyor. Bugüne kadar da Eczacıbaşı'nın özel sektör tahvili çıkardığını da duymadım.
Bir olasılık daha fazla özsermaye oranıyla yapmalardır veya yurtdışındaki iştirakleri üzerinden (ör. Burgbad) borçlanma yapabilirler. Başka kaynaklar da olabilir, EBRD olabilir, özel bankalar olabilir ama farkındaysanız TAV ve belki bir iki örnek hariç 2022 de uzun vadeli yatırım kredisine erişebilen çok fazla firma olmadı veya ben duymadım ( okumadım)
Ben de burada bahsettiğimiz gelir kalemleri (V.D Bilanço Ve Konsolide bilanço için) hangi şirketlerdir diye soracaktım. Bir türlü ulaşamadım. Şefin telefonuna ulaşılamıyor. Diğerine ulaşılıyor fakat cevap yok. Kaç gün aradım böyle durum.
Bir de şu var bunca yıldır konsolide bilanço karı, V.D. karından düşük geliyor. Bu şu demek biz bunca yıldır ticaret ve üretim yapıyoruz, hep zarar ediyoruz. Hiç hareket etmesek daha karlıyız.. Siz de kY olarak bunu böyle kabul edin. Yutmadınız mı, gargara yapın. Bu yıl da böyle olursa işimiz var.
Diğer taraftan bu adamlar bunca yıldır döviz olarak tuttular 800 milyon dolardan beri. Sırf Esan ve Yapı grubu yatırımlarına alınan kredilere teminat olsun diye. Bu yüzden her yıl kur gelirinden yani o fiktif artış üzerinden vergi ödedi bu tüzel kişilik. Yatırım yapmadı kendi adına, yani Eczacıbaşı ilaç kendi için yaşamıyor holdingin tamamlayıcı bir parçası bir yedek güç. Bu arada saçma biçimde zarar ediyormuş ne gam. Bunu da KY gargara yapsın.
Bizim spekülatör Putin'den saldıracağına dair güvence almış galiba, kırbacını vuruyor :)
Yapı grubunda ecyap ve karonun aldığı fabrikalar Almanya da 200 milyon euro civarında. Yalnız bunca yıldır bu borç ödenemedi. Bir taraftan varlığıyla bilançoya olumlu katkıda bulunurken borcu dolayısıyla olumsuz katkıda bulunacak. Borcun azalmış olduğunu umalım. Öyle olursa gerçekten büyük değerleme farkı yaratır.
Topluluğun Rusya ve Ukrayna'daki yatırımları sınırlı. Vitra'nın Rusya'da 2 fabrikası var ve yatırım tutarları 30-40 miilyon Euro mertebesinde. Ukrayna'da bir kil/kaolen tesisi var.
Tabii ki başta Vitra olmak üzere dünya ticareti ve Türkiye özelindeki dalgalanmalardan ve kırılganlıktan etkilenir.
Spekülatörün önden koşup da %7 aşağıya yaptırması kendi marifetidir. Önceki günlerde de aslında bu durumun adım adım geleceğini bildiği için hazırlıklıydı.
Önceki yıllardan bildiğimiz kadarıyla olmayacak bir fiyata getirip orada bayıltıncaya kadar bir pres uygulayabiir.
Bu arada şirket değeri yeninden 300 milyon Avro düzeyine yaklaştı. Zaten kendisi bayıltıcı bir değer, aşağıya doğru daha da çalışabilir.
Kurşun fiyatları 2333 usd/ton, kalay 3675 usd/ton
Altın 1955 usd/ton
Esan sevkiyata devam edebildiği sürece topluluğu bu yıl da taşımaya devam eder.
Bir olasılıkla bu yıl için planlanan 250 milyon Avro tutarındaki yatırımın bir kısmı ertelenir.
Eczacıbaşı için reelde bir kayıp sayılır mı? Sanmam.
Yurttaş olarak endişe duymak veya yatırımcısı olarak onaylamak size kalmış.
Aşağıdaki habere göre feldspat tesisini 3 kat büyütmeye başlamış.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/e...er-513006h.htm
Kurt(spekk..) av için dumanlı havayı severmiş.Sen elinden geldiği kadar kötü niyetini konuşturuyorsun.Kesinlikle manipulatif,kötü niyetlisin.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2008 ve sonraki yıllarda davranışlarını dikkate alırsak düzeltme hareketlerinde hiç acele etmez, ağırdan alır, fiyat düştü diye alanlar olmuşsa onların elindekileri almak için "adeta" çıldırır, bilginiz olsun. Belki sürücü koltuğundaki değişmiştir ama olayları tepeden izleyen ve büyük olasılıkla yön veren veya onay veren aynı kişi, unutmayın.
Bu yüzden hiç seviye belirtmeden herkes kendi planını cebinde tutsun, bu adamlar acımasızdır.
Tabanda bekleyen 316 bin lot satışın çook büyük bölümü de spek...e ait.Böyle bir sinsilik kandırmaca 22 yıllık borsa hayatımda görmedim.
Yatırım tavsiyesi değildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Tabandaki 338 bin lotu aldı(belkide birilerine kaptırmamak için).Sonra tekrar taban yaptırdı ki gelen olursa yine alırım diye..!
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Tabanda satış tarafını arada bir alarak boşaltıyor.Vay uyanık spe...seni!
Yatırım tavsiyesi değildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Şu saatte(saat 17,49) 1 milyon lot satış yaz eminim hepsinide alacaktır !
Hisseyi mümkün olduğu kadar baskılayıp almaya çalışacaklar.Ben hareketsizim.
Kap var hocam
322/755
Nasıl durum dip Notlar var mı
Tşk
322 den 755 e cikmis neresini begenmediniz, saka mi.
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler 5.302.218.000._TL
2019 - 2020 772.181.000.- TL
2020 -2021 1.507.645._TL
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler 5.302.218.000._TL
Şirketin piyasa değerinin %100'ü bu kalemde. P/D 5.221.661.000._TL
Kasadaki para(1.265.256.000._TL) ve diğer iştirakler nerede ?
O iştirakler ki , 755.060.000._TL'lik Net Dönem Karını yaptı!!!
Net Dönem Karı 755.060.000.-TL
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler 1.507.645.000.-TL (2020 -2021 farkı)
Şirketin kendi faaliyetinin 2 misli Ecz. Holding'den gelen karı var. Ama, gelir tablosunda göstermiyorlar...
Yatırım Holding ve Ilaç şirketleri ozsermayeleri aynı oranda arttı, hisse fiyatının olması gereken paritede gram oynama olmadi. 3,5 olmalı. Ama spekülatörler birinden birinin fiyatını düzeltip pariteyi sağlamıyorlar. Işlerine nasıl geliyorsa öyle... Devam etsinler bakalım.
Ağam bizimle ( siz dalga okuyun) bi şey geçiy .
Yatırım amaçlı gayrımenkullerin değeri 2020 yıl sonunda 333 milyonmuş, 2021 sonunda 342 milyona çıkmış. Yani İstanbul'da gayrımenkullerin değeri bir yılda %100 artarken BE'nin zavallı mülklerinin değeri % 2 artmış :)
Kanyon, Ayazaga, Silivri toplam değeri bu kadar.
Özsermayenin beklenti altında artmasına gelince; bu değerleri hesaplayanlar kendileri, gerçekteki durumu tam bilmiyoruz. Ben, kişişel olarak, bir yılda sadece tüfe kadar artan özsermaye masalına inanmam.
Faaliyet raporundan ne öğrendim? Farmasötik alanında üniversitelerle ve yurtdışı kuruluşlarla yapılan çalışmaları okudum. Monrol mali yüklerine rağmen grubun öne çıkarmaya çalıştığı bir şirket, burası açık.
İkincisi de Vitra Karo yıllardır olagelen ' bal yapmaz arı' görünümünü sürdürüyor.
Yapı grubuna yatırım yapmakta ne keramet gördüklerini senelerdir anlayabilmiş değilim.
Her sene, bu sene tamam artık diyorum, sonra bir gelişme görmüyorum.
Vardır bir numaraları, bizim görmediğimiz bir taraftadır.
Ecyzt hakkında birley sorabilirmiyim. 2020 yılında ecyap satışından 208 milyon nakid olarak ödendi. Bu açıklanan karda bu rakam varmı. Kafam karıştı açıkcası.
Değer artışı olarak ve nakit değerler taraflarında Yatırım Holding bilançosuna girmişti.
Bizimle dalga geçiyorlar da, devlet yetkilileri bunları nasıl göremiyor? Neymiş efendim,arsaların da 2021 de sadece ve sadece 1 yıllık değer artışı %2 imiş.Arsa fiyatları son bir yılda reel anlamda neredeyse %100 artarken bunların arsaları galiba unutulmuş gözden kaçmış veya
deniz suyu altında kalmış olmasın! Hisse fiyatı üzerindeki acımasız manipülasyon bilanço kolunda da aynı şekilde uygulanıyor.Umarım denetimlerde bu acımasız kasıtlı yanlışlar biraz olsun düzeltilir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
'' Şirket ile Eczacıbaşı Holding arasındaki karşılıklı iştirakin etkisi olan 1.997.273 TL'nin (31 Aralık 2020: 1.434.559 TL) eklenmesi suretiyle 7.108.084 TL (31 Aralık 2020: 5.143.250 TL) tutarındaki azınlık iskontosu öncesi makul değer hesaplanmıştır. Bu değerden %20 (2020: %20) oranındaki azınlık iskontosu düşülerek konsolide finansal tablolarda yer alan 5.686.467 TL (31 Aralık 2020: 4.114.600 TL) tutarındaki makul değere ulaşılmıştır. ''
Gören de, farklı ortakları olan , farklı bir şirket sanır!
AZINLIKMIŞ...
Eyyy sayın spek ,%1 değerleme yapıp %125 kar artışı yazmak bana rasyonel görünmedi keşke %30 değerleme artışı yapıp gerçek bir can sıkıcılık oluştursaydınız , yanlışım varsa duymak isterim , sayın spek.
Halen ,bu sabahta hisseyi baskılayıp satış baskısı oluşturarak kendi emellerine uygun hale getirip istediğini yapmaya çalışıyor.Bu manipulasyonlar artık açık açık görünüyor.Açılısta alış 1 alıcı 7,59 dan 100 lot,satışta7,60 dan 1 satıcı 73 bin lot.Bu kadarına da pes doğrusu.
Ecilc sana yapılan tüm hakaretlerin 100 katını hak ettigini ispatladın,sana lanetler olsun.