Bı kaza olsa ABD de kombi firmasına TR de ölene hesap sorulması muhtemel olduğu için.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bı kaza olsa ABD de kombi firmasına TR de ölene hesap sorulması muhtemel olduğu için.
Insan inanamiyor
3. havalimanina ilk ucak Subatta iniyor
Civarinda yasayanlara Allah sabir versin gurultu yuzunden ev fiyatlari kesin duser
yoksa yukselirmi?
http://www.borsagundem.com/haber/3-h...inecek/1213773
Bence ilk uçaktan ziyade ilk yolcu havalimanına nasıl ve ne kadar zamanda ulaşacak o daha önemli (tren,otobüs, araba)
Bence sabiha gökçenin yıldızı parlayacak
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Kesinlikle haklısınız..
Sabiha gökçen'e 2. Pist yapılıyor ve metro geliyor...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerikada emlak vergisi çok yüksek. Dolar yıllardır değer kaybediyor vs. vs. Ama siz sırf "yumurtalar ayni sepette konmaz" deyip ABD de gm alma derdindesiniz...
bütün Yumurtalari ayni sepete koymamak için bi kısmını gibi delik sepete koymak gibi bişey bu...
Ne diyelim Allah akıl fikir versin. 😊😊😊
Yaşadığım şehirde TOKİ alt gelirlilere konut yaptı. Konutlar şehrin güney ucunda -sıfır iş imkanı var-buradakilerin çalıştığı sanayi şehrin kuzey ucunda. her gün 2 otobüs aktarma ile işe gidiyorlar. Diyeceksiniz ki sanayinin yanında boş veya ucuz arazi yok..tabi hikayenin sonunda ne oldu.spolier sanayinin çevresi en az 10 km tarladan başka bir şey yok.
Aşıdan dolayı carta aşı curta aşı. Hadi veremi anladıkta çocuğu bırakın kızamigi geçirsin. O aşılarda civa var buda otizm yapıyor 10 yaşına kadar.100 asi yersen otistikte olur spastikte
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kesinlikle sabiha gökçen parlayacak, özellikle yurtiçi trafiğinde.. uzundur en favori lokasyonum kurtköy ve civarı.. SG dışında otoyol erişimi süper, planlı yapılaşma var, yollar geniş, siteler kaliteli, teknopark, 4-5 tane yeni üniversite kampüsü vs.. pegasus ve netaş merkez ofislerini oraya taşıdı, devamı da gelecektir.. orta/uzun vadede en fazla vadeden lokasyonlardan biri kurtköy..
Orta uzun vadeden kastınız şu sanırım.
Kisa vadede emlak balonu patlar. Orta vadede yerinde sayar. Uzun vadede tekrar kazandırmaya başlar...
😁
bilmen gereken ilk şey; emlak yatırımı uzun vadeli bir yatırımdır (kendi oturacağın ev ayrı bir şey, onu alabilecek durumdaysan, oturmak için uygun olduğunu kendi içinde okeylediysen alman gerekir, bu case tartışma dışı).. yatırım anlamında konuşuyoruz bu topikte.. gayrimenkul uzun vadelidir, çünkü bazen likidite kurur son bir iki yıldır olduğu gibi- satmaya kalksan para veren çıkmaz.. bu yüzden uzun vadeli olduğunu bilerek girmen gerekir.. bir yerde arsa/tarla aldın, yada kadıköy'de bi daire aldın, doğru zamanda doğru işi yapıp yapmadığın 10 sene sonra belli olacak, yada en az 5 sene sonra
o vakte kadar bir sürü soytarı gelip senin ne kadar yanlış yaptığımı anlatıp duracaktır, 7/24 felaket tablosu çizecektir, bundan hiç vazgeçmeyecektir.. mesela ben bu topiği ilk okuyalı 10 sene oldu, 2007 falan, muhtemelen öncesi de vardır..felaketçi tayfa her zaman çoktu, sesi en fazla çıkan tayfaydı her daim ama piyasa kendi yolundan yürüdü gitti, bu felaket zırvalarının hiç bir anlamlı analize dayanmadığı defalarca kanıtlandı bu 10-15 yılda.. ve ama hiç susmadı gülünç güruh- her daim cehennemin tam kıyısında olduğunu 7/24 haykırmaya devam etti.. bunları ciddiye alıp laf yetiştirmenin bir anlamı olmadığı apaçık ortada
Bu kadar yazmaya neden zahmet ettiniz anlamadim. Ben 3 cümle ile özetlemiştim...
Ayrıca samimî olmadığınız birine "sen" yerine "siz" diyetek hitap etmeniz daha doğru olur...
Evet o trendi kaçırdım.bu kadar sürmesinde piyasa şartlarından ziyade siyasetin tercihlerinin etkili olduğunu düşünüyorum. bu ev fiyatlarının sürekli böyle artması hoşa giden bişey olmamalı.buna çare uretilmelidir.bizler kurtarmis olabiliriz.ya cocuklarimiz tum ömurlerini ev parasi için heder edecekler. Asil soru tum dünyada olduğu gibi maaşlar reel olarak artmadan bu evleri kim alacak.
Oyun yapıcı bu oyuna ilk amerika da başladı
Avrupada devam etti
Görüldüğü üzere başka yerlerde devam ediliyor
Tüm dünyada herkes ev lere çalışcak
Bu onun plani
Az para artarsa da araba ile tatil yanına bonus
http://www.gazeteduvar.com.tr/ekonom...urallara-veda/
sn. KaraKemal,
linkte bulunan konudaki yorumlarınızı cidden merak etmekteyim, ekonomimiz şahlandığı için mi böyle bir değişiklik yapıldı yoksa banka sermayeleri eridiği için mi?
adamlar açıkca tüm banka sermayesi beton olabilir demeye getirmişler.
patlayan şey emlak balonu değil tüm ülkenin siyasal ve ekonomik geleceği olacak.
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...86&oe=5A0A261F
(Ali Şeriati Mısır ziyaretinde piramit yapılırken ölen binlerce kölenin mezarını ziyaret ettikten sonra o kölelere yazdığı mektuptan) Kardeşim! Sen erbabını rahatlıkla tanırdın, yediğin kırbacın acısını açıkça hissederdin! Sen köle olduğunu, köleleştirildiğini, neden köleleştirildiğini, ne zaman köleleştirildiğini ve seni kimin köleleştirdiğini bilirdin. Biz ise bugün seninle aynı kaderi paylaşmamıza rağmen bu asırda bizleri kimin köleleştirdiğini bilmiyoruz. Üstelik köleleştirildiğimizden bile habersiz, malımızın ve canımızın nasıl yağmalandığını ve talan edildiğini bilmeden bu sefil ortama, bu düşünce sapkınlığına ve kula kulluğa duçar olmuşuz.
Bugün bizi sadece bir hayvan gibi köleleştirmekle kalmadılar, bir meta gibi sömürdüler aynı zamanda. Senin asrından ve neslinden daha çok faiz ve vergi ödüyoruz. Bunca varlık, bunca sermaye, bunca sistem, bunca makine, bunca servet, bunca zenginlik, bunca üretim ve dünyanın bütün görkemli sarayları, bütün bu çark bizim tenimiz, etimiz, kanımız, çilemiz perişanlığımız ve mahrumiyetimiz üzerinde dönmektedir. Evet, bu çarkı biz döndürüyoruz, karşılığında da yarına çıkaracak kadar karın tokluğu, hepsi bu kadar...
Bugün senin döneminden daha fazla mahrumuz, senin yaşadığın dönemden daha çok zulüm ve sınıfsal ayrımcılık söz konusudur; fakat farklı bir çehreyle, daha süslü, daha yeni ve daha gizli bir kılıkla!
Betoncuları kurtarmak için tüm ekonomiyi feda ediyorlar...
hiçbir balon sonsuza kadar şişmez...
katılıyorum.:ok:
çok değerli yorumlar var.ben ev almak için çok geç kaldım.kendi içinde bulunduğum şartlar gereği.emekli olalı 10 yıl olmuş.bayağı bir geç ev sahibi olduk.aldığım evde tamamen ihtiyaç.120 tl civarı ben finikeden aldım küçük yer 17 yıllık bina,yeni yapılarda 200 den başlıyor...büyük şehirlerde evler çok uçuk fiyatlarda .ev almak istanbul gibi yer maaşlı insan için hayal.
Mutlu, huzurlu oturun inşallah...
Komutanım, siz belki evigeç alabildiniz ama unutmayın ki babalık görevlerinizi en iyi şekilde tam zamanında yaptınız. Ben bir baba olarak sizi tebrik ediyorum, boş verin evi mevi.. Allah sizi ve hanımefendiyi en sağlıklı en tatlı en huzurlu şekilde yaşatsın o evinizde. Saygılar! İmza: Yılların dostu
İstiklal, Nişantaşı, Bağdat Caddesi kan kaybediyor
http://www.gazeteduvar.com.tr/ekonom...an-kaybediyor/
Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda boş mağaza sayısı artıyor. Caddelerdeki boş kalma süresi 2 aydan 6 aya uzadı.
Yatırım için değil de sığınım için desenize😊
O zaman mantıklı... imkân olsa ben de öyle bişey yapmak isterim👍
Herkesin ailesinden kalan GM'lu var, onemli olan, o GM'lu paraya cevirmek.
Omur yetmiyor bazen.
Hocam herkes deyip genelleme yapmayalim😁
Babadan kalma cok degerli bir arazi var
Neden bilmiyorum veraset ilami yapilirken butun hak anne yerine %50 anne (yani esi) %25 bir kardes %25 obur kardese birakilmis
Simdi annenin vefati durumunda %50 de kardeslere gececek ama bu %50 uzerinden miras vergisi odenecek
Sorular
1)Bu miras vergisi gercek arsa degerinden mi yoksa tapuda yazan fiyattan mi odeniyor?
2) Gayrimenkul deki miras vergisinin orani nedir?
3) Annenin hissesi kardeslere gecince %50 bir kardes %50 obur kardes olarak pay dagitimi olacak. Peki bunlar arsayi bir muteahhite satarken satistan elde edilen paradan vergi nasil hesaplaniyor? Eger alim satim arasindaki farksa arazi 60 larda alinmis. Hatta kaca alindigi bilinmiyor.
4) Annenin vefatindan once %25+%25 iki kardese ait olan paylarin anneye devri dahami mantikli? Satistan elde edilen vergi acisindan soruyorum
5) Bu islerden ne tur insanlar anlar? Mali musavir mi?
kardeşim selamlar saygılar.içtenlik ve samimiyet dolu yazınız beni çok duygulandırdı.sizlerinde herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.hayatta herşey istediğimiz gibi olmuyor.her ne olursa olsun çocuklarımızın eğitimi ve gelecekleri herşeyden daha önemli.
kaybedilen mal yerine gelmeyebilir. ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar kimseye muhtaç olmayacak kadar bir gelir yeterli.önemli olan sevgi saygı ailedeki huzur.burada yazmakta sakınca görmüyorum hayattaki belki tek doğrum varsa çok muhterem hanımefendi eşimdir.hakkını asla ödeyemem.
herkesin gönlüce olsun.
ölümden önce devir ivazsız intikaldir.(hibe)
belediye raiç değerinden.
miras satılınca vergi oluşmaz.
mal senin istediğin fiyattan sat.
anlayan kişi doğal olarak
vergi dairesidir
çekinceniz varsa yazılı bilgi isteyin..
yanlış bilgi de verseler
kağıt sebebiyle
cezai müeyyide olmaz. :kahkah:
http://666kb.com/i/dl4w3adkwlivacuu4.jpg
Londra’nın Boş Spekülasyon Kuleleri
http://e-skop.com/images/UserFiles/i...l%20kulesi.jpg
Artık biliyoruz: Vauxhall ve Pimlico’nun üzerinde kâbus gibi yükselen 50 katlı göz alıcı kule, bir yığın banka mevduatından başka bir şey değil. Tüm uyarılara rağmen inşaata onay veren bakanın adına atıfla Prescott Kulesi olarak anılan bu dev bina bomboş.
http://e-skop.com/skopbulten/londran...-kuleleri/3437
https://www.theguardian.com/commenti...tainted-wealth
normalde bankalar gayrimenkule yatırım yapmaz, lakin mortgage borcu ödenemeyen yada dönmeyen ticari kredinin teminatı olarak verilmiş gayrimenkulleri portföyüne devralmak zorunda kalır, elinde bir gayrimenkul portföyü oluşur.. şimdiki yönetmelikte; banka bu gayrimenkulleri en geç 3 yıl içine elinden çıkarmak zorundadır, çıkartmazsa bunların değerini özsermayesinden düşer (tam karşılık ayırır).. yani üç yıl sonra elde kalan bu GM portföyü banka bilançosunda sıfır değerindedir (oysa her şekilde her gayrimenkulün her zaman için bir değeri vardır)
eski düzenleme bu haliyle iki net sonuca yol açıyordu 1. bankaların özsermayesi düşük göründüğü için, kredi verme kapasitesini daraltıyordu 2. GM piyasasında arz baskısı yaratıyordu- bankalar uygun olmayan piyasa koşullarında elindekileri satmak zorunda kalıyordu, hem GM piyasasını bozuyor, hem bankaların ticari çıkarlarının aleyhinde
çok yerinde ve çok doğru bir düzenleme.. basel kriterlerine aykırı olduğu tamamen bir palavra, AB bankalarının elindeki GM portföyleri bizimkilerle mukayese bile edilemeyecek derece yüksek.. mesela sırf ispanyol bankalarının elinde patlamış GM portföyü 200 milyar euro üstünde, 2007-2011 döneminde batan gayrimenkul sektöründen devir kalan mallar bunlar, peyderpey satmaya çalışıyor, mesela en son blackstone 3.500 üniteden oluşan bir bir paketi 175 mn euro ile satın almış (banka portföyündeki değerlemesi 300 mn euro imiş yani %45 iskonto ile satmış ispanyollar)
istanbul ofis piyasasında kullanılan projelere verilen kredilerin en büyük fonlayıcısı Al-Baraka'dır, ilk etapta Al-Baraka'ya yarayacak gibi.. diğer banka bilançolarına cari bir etkisi yok ama bundan sonra iskontolu satış yapmak zorunda kalmayacak bankalar.. bu yüzden hem bankacılık, hem gayrimenkul sektörü için pozitif
Ben mi olmuşum? 2023 gibi amerikayı yakalarız doğum oranında:)
https://i.hizliresim.com/G0GPm6.jpg
Meraktan soruyorum daha önce neden böyle bir kural varmış ?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Belki konut satislarinin bu kadar dusecegi ongorulmedi, ya da Konut'a odenecek paranin alternatif getirileri hic bu denli yuksek olmadi, kimbilir..?
Dunyanin hic bir ulkesinde, bankalar bu odenmeyen konutlari piyasa fiyatindan satip, daha tatli karlar etmeye calismiyor.
ABD'de en az 50.000 USD fark vardir, piyasa fiyati ile.
Yani bizimkilerin Muhemmem Bedel dedigi gercekte piyasa fiyati.
Ya hemserim sen bu odenmeyen konuttan su ana kadar 60.000 TL. para aldin diyen yok.
Birde bu konutlarin sigorta ettirilmesi konusu var, hasar durumunda Sigorta sirketi asla piyasa fiyatini odemez, konutun yapildigi tarihteki imalat fiyatini oder.
Bildiginiz gibi konutta sigorta acentesi de Bankadir.
Bu sekilde dizayn edilmis bir bankacilik vatandasi ezer.
Nitekim de oyle oluyor.