Rekor kýrmasý için hiçbir sebep de yok halbuki þu bayýndýr ülkemde.
Printable View
Evden çalýþanýn tuvalet kaðýdý, çay, kahve, elektrik, ýsýnma ve teknik masrafýný patron ödeyecek
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Benim tuvalet kaðýdýna cevap verdiniz zannettim
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katar iþi ne oldu yav!!!
Cuma gunu mujde isterim [emoji1787][emoji23][emoji1787][emoji23][emoji1787][emoji1787][emoji23]
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Originally Posted by BOSPOROS Yazýyý Oku
Sözde Varlýk fonu kanalýyla
THY borçlanma tahviline dýþ piyasada talep gelmemiþ.!!
Bunun anlayana anlamý çok büyük.!!
Öncü gösterge.!!!
2023 dolar beklentim.!!
Resmî kur: 22- 25 TL
Karaborsa: 35-45 TL aralýgý.!!
Crash Tüm HIZIYLA otobanda.!!!
2023 ne kaldý ki valla iyi rakamlar...Ancak sn. abim olmaz bence mb.faizleri %25 -30 yapar durdurur...
Sayýþtay'ýn denetim raporlarý, kamu kaynaklarýnýn israfýnýn, belli çevrelerin zenginleþme aracý olarak kullanýlmasýnýn yaný sýra devletin alacaklarýnýn tahsilinde de etkin davranýlmadýðýný gösterdi.
2004 yýlýndaki bir zimmet olayýndan dolayý tahsili kararlaþtýrýlan 3.5 milyon Dolar o günkü kurdan hesaplanarak 1.3 milyon lira olarak kayda alýndý.
Zaman aþýmýnýn dolmasýna bir ay kala kayda alýnan tutar aradan geçen 16 yýl boyunca kurdaki deðiþiklik dikkate alýnarak güncellenmedi.
21.3 milyon liraya ulaþan zimmet tutarý bu nedenle 16 yýl önceki deðeri olan 1.2 milyon lira olarak kayýtlarda kalmayý sürdürüyor.
https://www.birgun.net/haber/zimmetc...lyon-tl-318360
usd/try 7.9134
7.9205
7.92 olan þey 8 de olur.
Çok da þey etmemek lazým.
Merkez? Nedir ki merkez reha bey ne yapacak merkez :)
Dolar/TL 7.9416
Euro/TL 9.3510
Artýk top merkezde. Merkez bankasý baþkaný görevine asýl þimdi baþlýyor.
Murat Çetinkaya döviz rezervini satmamak için faiz arttýrmýþtý.
Þu anki baþkan döviz rezervini satarak faizi baskýladý.
Þu an geldiði nokta Murat Çetinkaya'nýn ciddi döviz rezervi ile geldiði nokta ile ayný ancak 20 ayda 120 milyar$ satýlmýþ.
O nedenle faiz fonksiyonunun eksik rezerv ile nasýl tepki vereceðini göreceðiz.
O nedenle sürecin 2018 sürecinden daha farklý dinamikler ile gerçekleþeceðini düþünüyorum.
ülkede adý konmamýþ devalüasyon yaþanýyor merkez ortada yok
bi de bu saatten sonra faizi 500 puan artirsa ne olacak ?
robin nerde 5.50 robin. 7.50de yalan oldu.
Sizin görüþlerinizi okumayý, bilgilenmeyi seviyorum.
Sizinle iki yýl önce araç ötv konusunda da konuþmuþtuk. Ben bir ötv indirimi uzatýmý daha yaparlar diyordum. Yapmadýlar. Þuanki araç piyasasý akýl almaz durumda.
Faizler konusunda evet 2018 den oldukça farklý.
Döviz durdurulmazsa zarar herkese,
Faiz 90-2000’lerdeki gibi bir durum olabilir mi
Öyle yüzde 60 lar 100 ün üzeri deðil de gerçek reel faiz
30-40?
Merkezde rezerv sýnýrlý ise dýþ ülkelerden de para gelmiyorsa ya dolarlý býrakacaklar çift haneler ya da faizi çok daha fazla artýracaklar.
Bizim burada takýldýðýmýz nokta elleri hiç belirli deðil.
Her þeyi yapmalarý mümkün. Yeri geliyor rasyonel de olabiliyorlar irrasyonel de.
Aslýnda el belli olmadan þok politikayý yerinde ve zamanýnda uygulayabilmek çok büyük olumlu etki yaratabilir.
Zamaný kaçýrmasalar...
Benim öngörüm bu sefer 2018 'den farklý olarak hem yüksek kur hem de yüksek faiz.
Zira eksik döviz rezervi ile yüksek faiz kurun ivmeli sýçramalarýný engelleyebilir. Ancak yüksek kur oluþumunu engelleyemeyebilir.
Kurun artýþýný sýnýrlamak için yüksek faiz ile birlikte belirli bir süre döviz satýþý da yapmak gerekebiliyor.
Tek baþýna faiz silahý güçlü bir silah olsa da þu konumda döviz rezervlerinin mutlaka yerine konulmasý gerekli. Ancak ondan sonra faiz silahýnýn eski gücünü gösterebileceðini varsayabiliriz.
Döviz rezervini nasýl yerine koyarlar. Seçenekler.
Yastýk altýndaki dövizleri tl’ye döndürmek. Yüksek TL faizi ile mümkün.
Dýþ borç, yüzde 6-7 ler ile döviz faizli borçlanmak. Kur da artýyor. Çok büyük yük olacak. Türkiye’de dýþ borç/gsyih yüzde 50yi aþtýðýnda hep bir kriz olmuþ. 90larda yaþanan kriz ve 2001 de bu oran mevcut.
Dýþ borç çok kritik. Daha fazla alýnmamalý.
Ýhracat ile döviz açýðýnýn kapatýlabileceði bir durum yok.
Faiz artýþý ve ithalat kýsýtlamasý.
Ne taraftan tutulursa tutulsun bir kere ipin ucu kaçarsa dikiþ tutmasý zorlaþýyor.
Nerde kalmýþtýk.!!!!https://pbs.twimg.com/media/EjuGbiZX...jpg&name=large
YUNANÝSTAN'IN 10 YILLIK TAHVÝL FAÝZÝ %0,915 ÝLE TARÝHÝ DÜÞÜK SEVÝYEYE GERÝLEDÝ...
Bizimki ise 14 civarýnda...
Savaþ eþiðine gelmiþ iki ülkenin borçlanma yetenekleri neden bu kadar ayrýþýr?
Biri ne zaman kral çýplak diye haykýracak?