Evet var belki de Kapalıçarşı corona nedeniyle %80-90 kapalı ondan rahat bulunuyor mu bilinmez
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Evet var belki de Kapalıçarşı corona nedeniyle %80-90 kapalı ondan rahat bulunuyor mu bilinmez
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğruymuş ... https://mobile.twitter.com/BFMTV/sta...94032252293121
Fiziki külçe a ltın için %20 yukardan işlem görmeli demiş İsviçre rafinesi.
https://twitter.com/s_mikhailovich/s...132759041?s=21
Fiziki Altın Gümüş kapanın elinde kalıyor artık. Amerika doları trilyon $ olarak her gün artan miktarlarda pompalamaya başladı. Herkes doların bir süre sonra tuvalet kağıdına dönüşeceğini gördü. Yavaş yavaş Altın Gümüşe geçiyor. Bu sebeple Amerika Canada Almanya İngiltere gibi ülkelerde fiziki külçe ve coin kalmadı. Normalin 10 katı satış olmuş gümüş ons paralarda. milletin götü korktu artık. bu kadar para basa basa paraları tuvalet kağıdına dönüştürecekler. artık 20-30-50-100-200 şeklinde trilyon$ basmadan piyasa düzelmez. bu kadar para basılırsa bunun %1 i bile Altına Gümüşe gelse yıllarca ortada maden bulunmaz. Zaten yer altında fazla Altın Gümüş kalmadı dünyada. 2025-2030 arasında tamamen tükenmiş olur. Gümüş geri dönüştürülemiyor. Giden geri gelmiyor.
İyi bari. 2.200.000 dolar yapar yaklaşık. O kadar nakit dolar 22 balya yüzlük dolar yapar. Taşıması da kolay. Büyükçe bir sırt çantasında taşınabilir. Aldığı 45 kilo altını aynı sırt çantası ile evine götürebilir.
Tmm.
45 kilo alan genç çift, 10 tane çeyrek alacak kişi ile aynı sıraya mı girmiş. Ayıp etmiş dükkan sahibi. Özel bir odada teslim etseydi keşke. Ortalık yerde riskli yani.
Islam Memis yok diyor. Almayi dusunuyorsan acele et. Bu basılan trilyon $$$$$ €£ paraların azıcığı bile fiziksel maden alımına gitse, 100 milyar doları kıtlık olur! İnsanlar Amerika’da İngilterede bazı büyük bankaların batacağını fiyatlıyor. Riski azaltmak için altın en iyi çare.
https://youtu.be/Ov1mpEeKGxI
ªHep bahsettiğimiz 1450 civarından yine tepki verdi yukarı. 1450 lerin ne kadar güçlü destek olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
Koskoca piramitde Firavunun tabutu kadar altın var, herkes payına düşeni alacak..
Corona, Exter's Inverse Pyramid and the Coming Gold Spike
https://www.voimagold.com/insight/co...ing-gold-spike
https://www.voimagold.com/hubfs/Exte...oima%20(1).png
Bank of America: Covid-19 nedeniyle ekonominin resesyona girdiğini resmen ilan ediyoruz
Tüm ülkeler sınırsız para basmaya başladı, her gün yeni paketler yeni paralar ve hiç durmayacak gibi, bunun sonucunda fiziksel sınırlı varlıkların fiyatı uzaya gider.
Sanal altın ve gümüş işi de biter, hesapları kapatırlar. Çünkü altın ve gümüş aşırı artınca karşılığını veremezler.
Olabildiğince kapalı çarşıda toptancılardan alın kenara atın, üstüne oturun.
Sayın sadecegrafik, benim bir bankada vadeli mevduatım vardı. Vadesi dolduktan sonra faiz oranları düştüğü için tekrar vadeliye yatırmak yerine aynı bankadan altın yatırım hesabı açıp 95 gram gram altın aldım. Yani diğer bir ifadeyle sanal altın aldım.Şimdi altın fiyatları aşırı yükselirse, ben bankaya gidip, ya da internet bankacılığı yoluyla satmak istesem nasıl bir sorunla karşılarım. Ya da bir çok arkadaşın bahsettiği sanal altın sorunu için 95 gram az olduğu için bir sorun teşkil etmez, sizlerin söylemeye çalıştığınız sıkıntı daha yüksek meblağlar için mi geçerli olur. Ya da 50 - 100 gram olsa bile sıkıntı yaşanır mı? Fizki altını evde saklaması sıkıntı, kasa kiraları da az değil diye bu yolu seçtim. Sizler gibi bende altının değerlenmesini istiyorum, ama bu sanal altın işi kafamı kurcalamaya başladı. Sade bir şekilde yanıtlarsanız minnettar olurum. ( Diğer arkadaşlar da isterlerse görüşlerini bildirsinler. Bir nevi fikir alış verişi yapılmış olur )
Fon şirketleri batmaya başlamış. Bunların arkasından bankalar gelecek sonrasında ülkeler.
https://www.cnbc.com/2020/03/20/clea...e-sources.html
Dow/Gold=12,8........
Dow'a lanetimi yaptım;
Nikkei olasın 30 yıl 30 bini göremiyesin dört vakte kadar Gold ile eşitlenesin..!
Artık iflah olmaz..
İstanbul kuyumcular odası mı, derneği mi neyse ! yetkilisi olanlar - islam Memiş ve mehmet Ali Yıldırımtürk video yapmışlar. Piyasa da altın- gümüş yokmuş. Kapalıçarşı da kuyumcular kapatmışlar. Elinizdeki altın ve gümüşleri satmayın diyorlar. Kuyumcular kapalıysa , Satmak istesek de satamayacağız bu durumda. İnsanlar nakite geçiyor söylemi doğru demek ki.
Altın işinden hiç anlamam. Ne zaman altın aldıysam yıllarca elimde kaldı. Bu yüzden kendisine pek sıcak duramıyorum. Yine bir oyun oynayacaklar diye uzaktan izliyorum. Yükselir, kopar giderse de üzülmem.
Amerika da muhtemelen ASKERI SIKI YONETIM basliyormus haftaya.
Doların işini yakında bitirirler. ABD 2020 sonunda iç savaşlarla eyaletlere bölünecek. TRUMP ekibine, Amerika daki bütün FEMA toplama kamplarını aktifleştirin mesajı vermiş. Gizli bir düşmanla savaşıyoruz, kazanacağız mesajı verildi. İç savaş sürecine hazırlanıyorlar.
Küreselci Satanistlerle vs Evanjelist Nationalist Amerikancı güçler savaşı başladı. Bundan sonra ABD olmaz artık tek dünya gücü devleti olarak. ÇİN yeni kabadayısı olarak güçlü devam eder. Devler tepişirken ABD parçalanır.
David Rothschild in mesajlarını vs Donald Trump ın Twitter mesajlarını takip edin. İkisi de kendi taraflarına sinyal gönderiyorlar. Savaş başladı!
Anlamadığım şu, eğer dolar çöp olacaksa altın düşmez mi? Sonuçta altının değeri dolarla belirleniyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tarihte ne olmuş? Bir ülkenin rezerv parası gidip yerine yenisi geldiğinde ALTIN ne olmuş?
Lider ülke yıkılmadan önce rezerv para ralli yapar, sonra yok olur. Tipik döngü. Şu anda kısa vadede dolar kıtlığı olduğu için dolar kral. Krallığı aşırı para basma yüzünden bir süre sonra dilenciliğe dönüşecek.
ALTIN da ise yeni gelen rezerv paraya göre tekrar değer belirlenir.
Ne olmuş? Tarihte böyle bir örnek var ise paylaşırsanız sevinirim. Yani şu anda bankada sanal altını olan bir yatırımcıyım ve fizikiye geçmek için fırsat kolluyorum ama çok da emin değilim açıkçası. O yüzden böyle bir örnek benim için çok önemli.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Osmanlıda 1 gram altın kaç Mecidiye idi? Şu an kaç Mecidiye? Eski para artık tedavülde olmadığı için cevap yok. Böyle düşün.
Yeni para ne olur nasıl olur Altına göre kaçtan hesap edilir ileride görürüz. Şu anda bilemiyoruz. Ama fiziki altın her zaman fair value verir. Fiziki altın asla Değerini kaybetmez.
Para her zaman en riskli türev varlıklardan en güvenli liman altın gümüşe gider gelir. Bu gidiş geliş çift yönlüdür. John Exter piramidini incele.
Türkiye halkta en fazla altın olan ülke, krizden ÇİN RUSYA TÜRKİYE en az etkilenen ülkeler olacak, ayrıca siyasi irade çok güçlü, kaos oluşmasını engeller.
Problem daha çok ABD ve Avrupa Birliğünde olacak. İç savaş çıkacak. Satanistler ve Dindarlar savaşı onları yok edecek.
Kısa vadede dolar Euro kıtlığı olur, en çok dolar değerlenir rezerv para olarak, sonra FED ve ECB o kadar çok para basarlar ki tuvalet kağıdına dönüşürler. Mecburen eski para tedavülden kalkar.
ABD virüsün ekonomik tahribatını durdurabilmek için önce:
850 milyar dolar, sonra,
1 Trilyon dolar, sonra,
1.2 Trilyon dolar, sonra
1.3 Trilyon dolar harcayacağım dedi.
Şimdi de miktarı 2 Trilyon dolara çıkaracaklarını açıklıyorlar...
Trump: “İnsanlardan çalışmamalarını istiyoruz. Dünya tarihinde böyle bir şey olmadı. Acil yardım paketi 2 trilyon dolar olabilir.”
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altında güçlü destek 1450 civarı, orası kırılırsa en kötü 1400 leri görür diye düşünüyorum. Bu para bolluğunda (deli gibi basılıyor) kimse daha aşalarını hayel etmesin. yukarda ise ilk hedefi 1900 olarak görünüyor. Bu yıl içinde muhtemeldir ki göreceğiz o rakamı.
2 trilyon doların geriside gelecektir.
Bugün tarih 22 Mart 2020. 22 Mart 2021 re kadar beklentim ons altın 2500 doları görecektir. Şuan 1500 dolarda 1000 dolar çıkış bekliyorum önümüzde ki 1 senede. Bu tarihler arasında dolar tl tahminimde 9 liradır. Yani gram altında %100 den fazla getiri demektir bu rakam 1 sene içinde.
Corona'dan aylar önce, geçen yıl izlediğim
1929 benzeri global buhran beklentileri içeren videoların çoğunda, altın için önce düşüş, sonra korkunç yükseliş öngörülüyordu.
Farklı farklı videolarda, belli bir bilgi birikimine sahip farklı farklı kişiler, hepsi aynı şeyi söylüyordu.
Önce düşüş, sonra yükseliş.
Düşüşe de sundukları gerekçe ilk kriz anındaki acil likidite ihtiyacı.
Sanırım şu an o senaryoyu yaşıyoruz.
Dolar, euro, ya da adı her ne olursa olsun, tüm ülkeler deli gibi kağıt para basacak besbelli.
Fakat altının bu haberle yükselmesi gerekirken, düşüyor.
Senaryo buraya kadar bire bir gerçekleşti.
Bundan sonrası da (piyasa kağıt paraya boğulacağı için) gayet mümkün görünüyor.
Yatırım tavsiyesi değil, sadece sohbet.
Bir süre daha (bir kaç hafta) dolar rallisi olacaktır global piyasalarda. Sonra altın ve gümüş rallisi olacaktır uzun süre ( bir kaç yıl) diye düşünüyorum.
Bu krizin 2008 krizine rahmet okutacağı kesin görünüyor.
Erkan Öz’den yeni video...
https://youtu.be/SmpevZWWCws
Gram altının bu hafta 330 TL üzerine atmasını bekliyorum.
bu daha yeni https://www.youtube.com/watch?v=94K1xiGtodY
Bu arada bizim halk uyanmış. Anadolu’daki farklı şehirdeki birkaç kuyumcuyu aradım. Ellerinde çeyrek yarım tam beşli vs kalmamış. Halk hücum etmiş, aynı şekilde dünyada da hiçbir yerde altın gümüş külçe bulunmuyormuş!
Ayrıca İsviçre ve Kanada daki en büyük rafineriler 2 ay üretimi tamamen durdurmuş!
Amerikada sıkı yönetim ilan edilirse elini korkak alıştırma 1 sene içinde en az 10000$ görülür.
Resmî açıklamalara göre 12 haftalık bir kapatma süresi olacak ABD de. 12 hafta boyunca millet birbirini öldürüp, dükkanları yağmalamaya başlar.
AhmetG götü kollasın. Uyarın adamı. Yağmalama ve hırsızlık tavan yapar ABD de.
U.S. Coronavirus Lockdown to Last 10-12 Weeks, Top Trump Official Says
https://www.usnews.com/news/us/artic...-official-says
INSIDE THE U.S. MILITARY'S PLANS TO STOP 'CIVIL DISTURBANCES' AMID CORONAVIRUS PANDEMIC, SOMETHING THEY HAVEN'T DONE IN 30 YEARS
https://www.newsweek.com/inside-us-m...g-they-1493485
Abdullah Çiftçi de Twitter da bugün fiziksel altın ve gümüş alın. Elinizde varsa da sakın satmayın değeri çok artacak dedi. O adamın her dediği %100 çıkıyor bir süre sonra.