A1 ve info daha sabahın körü 2700 milyon lot açık.. Düşeceğine çok inanıyorlar..
Printable View
A1 ve info daha sabahın körü 2700 milyon lot açık.. Düşeceğine çok inanıyorlar..
Taşınan Açıklar da sadece THYAO taşınmış, onda da açıkcıya kazanç yok,
https://i.hizliresim.com/k0djxqa.PNG
THYAO günlük, dediğiniz gibi açık yaptıysa A1 1.5 krş kar yazmış,
https://i.hizliresim.com/7uais8v.PNG
@berkimcans, bilgi için teşekkür ederim. Son zamanlarda senin attığın bu bilgilerden yola çıkarak gözlemlediğim şey, açıkçılar azaldığı zaman borsa daha rahat aşağıya geliyor. Sıkıştıracak açıkçı olmadığından diye düşünüyorum.
Bu sene ortaya çıkan enflasyon rakamları geçen senenin üzerinde sanırım. Bu da demek oluyor ki şirketler yeniden değerleme oranlarını yapmak zorunda kalacaklar. Yapmazlar ise eğer ucuz kalmış olurlar ki bunu şirket sahipleri istemez. Iç piyasanin enflasyon orani rekor kırıyor ve bunu eninde sonunda şirketlerine yansitacaklar bu sene içinde. Ben böyle düşünüyorum. Belki yabancı son günlerde baya çıkış yapti ama iç piyasa yapisi geregi enflasyon karşısında şirketlerin enflasyona tepkisiz kalacağını hiç sanmıyorum. Şirket değerlemeleri ve yerli yatırımcıların da desteği ile birlikte endeks 3000 leri bulabilir bu sene. Bundan THY de nasibini alacaktir diye düşünüyorum.
Umarım enflasyon karşısında herkes hak ettiğini alır. Artık yerli yatırımcilarin hareketleri ön plana geçmiş gibi görünüyor bence.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Aynen benim de gözlemlerim bu şekilde, açıkcılar piyasa oyuncuları ise ve de açık yüklüyse, tahta yapıcı o hissenin düşmemesi için elinden geleni yapıyor, piyasa göçse bile tahtayı tutarak açıkcının kar yazmasını engelliyorlar, THYAO ralli sürecinde en çok açığın oldugu hisseydi aynı zamanda, bu süreçte açıkcılar büyük zarar yazdılar,
Sayın berkimcans öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Anladığım kadarı ile A1 açık 2.324.000 lot satışta görünüyor.. Bu malı ne zaman alıp kapatacak?? Yani bugün kapanmadı sanırım veya karşı bacağı Tera olabilirmi..? Bu açıkçıları günlük izleyebiliyoruzda şimdi kapanmadığına göre bu açığı kaçgün taşıyabilir acaba??
Arkadaşlar birde şunu hatirlatmak isterim,
Amerikan s&p500 borsası zirvesi olan 4700 lu rakamlardan aşağı yönelmiş ve bugünkü 3785 seviyesine kadar inmiş. ((Yaklaşık %20 civarinda inmiş.)) Bir onceki pandemi krizinde ise 3300 lerden 2300 lere kadar yaklaşık %30 gibi bir ıniş olmuş ve kisa surede toparlamış.
Şuan ki S&p500 u düşünürsek eğer muhtemelen ayni tarz seneryo olacak bence. Şuan 3780 civarinda olan piyasalarinin onumuzdeki ayda yaklaşık %10 kadar inmesi muhtemel görünüyor, bunu hesaplarsak 3780 civarindan kabataslak 3300 lere kadar inebilir ve orada toparlanma emareleri başlar diye düşünüyorum ama biraz daha zorlarsa eğer 3050 civarını da gorebilir ama ben daha aşağısına gideceğini kesinlikle sanmıyorum. Nasdag borsasi da % lik bakımından bu verilere yakin düşüş seyrediyor anladığım kadarıyla.
Yani kısacası ABD borsalari ayı piyasasina girmiş görünüyor ama toparlanmasi için inecegi seviyede baya yakın gibi görünüyor. Yapacağı kriz hamlesini 2/3 unu gerçekleştirmiş bana göre. Son bir kismi olan 3300-3050 aralığına gitmesi kalmış. Fazla bir şey yok. Yaklaşık 1 ay içinde bu seviyeleri test eder diye düşünüyorum.
Bizim piyasa ile alakası ne derseniz eğer, onlarin piyasası toparlanmaya başlayınca bizim piyasayada ister istemez psikolojik rahatlama yapacaktir bence. Yabanci yatirimci bu kadar bekleme yeter deyip hisselere tekrar girmek isteyecektir. Zaten kendi borsalari rahatlayinca (tahmini 1 ay sonrasinda) bizim hissemizde bilanço aciklamak uzere olacak ve tahmini yer olarak 55-70 araliginda fiyatlarda gezebileceğini düşünüyorum. Bakalim zaman gösterecek bunuda. Umarım yanilmam.
Zaten bizim piyasa şuan enflasyon ve dolar karşısındaki erimesini telafi etmeye çalışıyor bence. Yerli yatirimci da parasinin erimesini istemez ve paranin gidecek pek yeride yok zaten. O yuzden bizim borsamiz,, ABD borsasindan bağımsız hareketler sergiliyor su sıralar benim düşünceme göre.
Yine guzel bir medya haberi daha,,,
12 Haziran 2022, 23:25
Bir Rus turistin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, Rusya için neredeyse dünyaya açılan “tek pencere” haline gelen Türkiye’ye olan yoğun talebi çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.
Rusya'da yazın en ucuz charter turları açıklandı
Rusya'da yazın en ucuz charter turları açıklandı
Bir Rus turistin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, Batı’nın yaptırımlarla hava sahasını kapatması sonucu Rusya için neredeyse dünyaya açılan “tek pencere” haline gelen Türkiye’ye olan yoğun talebi çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Moskova’nın Vnukovo havaalanındaki “kalkış tablosu”nda, 10 dakika arayla bile Antalya’ya yeni bir uçağın kalktığı görülüyor.
Özellikle THY’nin rekor sayıda ek sefer koyması ve charter yolcularını da Moskova’dan Türkiye sahillerine taşımasıyla, havaalanındaki uçuşların ezici çoğunluğunun istikameti Türkiye. Hatta iç hat seferinden daha sık, Türkiye’ye uçuş var.
10 Haziran gecesi çektiği fotoğrafı paylaşan Svetlana Filonova, "Ruslar uçuyor… Neredeyse hepsi Türkiye'ye! BDT'ye ve Dubai’ye de birkaç uçuş var ama çoğunun adresi Türkiye” diye yazıyor. (Turkrus)
Anlaşılan havacılık ve turizm baya baya iyi gidiyor gibi. Vatandaş 2 senelik pandeminin ardindan bu sene acısını çıkaracak ve herkes seyehat için can atıyor gibi. Ayrica Rusya savaş başladığından bu yana ilk 100 gunde petrol ve dogalgazdan 93 milyar euro gelir elde etmiş. Bu savas Rusya yi pek etkilememiş gibi görünüyor. Birkaç gun omce Rusya faizini %9,5 e indirdi seklinde haber okumuştum. Rusya anlaşılan onlemlerini almış ve pek etkilenmiyor gibi görünüyor ekonomik olarak. Rusya vatandaşının en baştaki tercihi yine Turkiye gibi görünüyor. Zaten dolar yükseldikçe onlarin para birimi deger kazanıyor. Yani Türkiye oldukca ucuz tatil bölgesi olarak dikkat çekiyor. Hatta gecende Almanya' dan bir yetkili kış ayını Tükiye de geçirebilirsiniz, Almanya da kış cok zor gececek gibi, Turkiye kışın daha ucuz fiyatlar sunuyor diye haber okumuştum.
Ek 28721
minibüs seferi dahi yok bu sıklıkla.
Taşınan Açıklar yok gibi, THYAO aylardır ilk kez açık sayısı milyon lotun altında, pozisyonlar gün içi karlı kapandığından fazla bir açık taşınmamış,
https://i.hizliresim.com/mxuzjf5.PNG
@berkimcans, bilgi için teşekkür ederim. Sanırım açık yapmaya gerek yok 3-4 gündür. Yani 50 lere gittiği de yok ki niye açık yapsınlar. Gün içerisinde al-sat için çok iyi kademeler veriyor. Eğer 50-51 leri görürse o zaman yine başlar diyorum açıkçılar.
Rusya’da iç hat seferinden daha çok Türkiye’ye uçuş var
Rusya’da iç hat seferinden daha çok Türkiye’ye uçuş var
13/06/2022
Arkadaşlar Tombul Kuş’u sallıyorlar lakin küçük ortaklar tek tük düşseler de Afganlıların hareket halindeki uçağa sarıldıkları gibi sarılıyorlar. Demek ki bu yıl karlılığını kat be kat artıracağına inanmışlar. Hayırlı kazançlar cümleten…
Yabancı takası 1 hazirandan itibaren CİTİ 70 MİLYON LOT DEUTSHE 15 MİLYON LOT eksilmiş. Yani 2 haftada 85 milyon lot mal satmışlar ve hisse 51 den 47 ye gelmiş.. Daha önce yazdığımız gibi 1 mart -31 mayıs arasında alınan 69 milyon lot mal satılmış.
Bu saatten sonra THY de yabancıdan mal satışı günlük açık satışları gelebilir ertesi gün kapanmak amacıyla. BOFA ve Global ikilisi bir çok tahtada bu işi yapıyorlar..THY gelecek en ufak bir 8-10 mişyon lotluk bir yabancı alışı kağıdı 50 nin üzerine atacaktır..Bu arada THY nın isminin Türkiya Hava Yolları olarak değiştirilmeside bence gereksiz bir çalışma. Tüm dünyada Turkish Airlines olarak yılların çalışmasıyla yaratılan global ölçekli bir markayı silmek bence çok gereksiz bir harekettir..
bugün a cap güzel bir ders alacak,, o kadar diyeyim,,,
Dünde öyle düşünmüştüm ama seans sonu millet yine döküldü..Adam bence piyasanın düşüşüne oynuyor...Bankalara getirilen son
düzenlemeler banka hisselerine satış getiriyor dolayısıyla endeks geri geliyor.. Endeks geri gelirken makineler tabii aşağıya doğru çalışıyor..Umarım bugünkü tahmininiz gerçekleşir..
Taşınan Açıklarda tabi ki artış yok, nedeni pozisyonlar gün içinde karlı kapatılıyor, sadece THYAO biraz taşınmış,
https://i.hizliresim.com/9o9lmse.PNG
A cap kapanışta kapanmaya çalışacaksın ama sana bir damla su bile yok gülüm
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tombul Kuş yakışanı yaptı. Trend yukarı olumlu olduğunu gösterdi. Hayırlı kazançlar…
#THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/shareMa...06152011533041
#THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/shareMa...06152013275229
[QUOTE=doctrine;5970743]Tarihin en büyük karın oluşacağı yaza girerken şort takılmak yürek dalak yemekle değil olsa olsa aklı nakıslığın manifastayonudur...
Aynen katılıyorum sayın doctrine..6 aylık kar tahmininiz nedir..? Bir öngörünüz varmı ?
Thy dolar bazli bilanco duzenler dolayisiyla kur farki net karda tl bazli onemli etken...
Ilk ceyrek dolar ort 1391 ile 42 milyar tl hasilat yapmisti ki olu sezon....
2.ceyrek dolar ort 16 ustu olur dolayisiyla hasilati tl bazli etkiler...
Ilk ceyrek brut kar 7 milyar, Net kar ise 2,2 mil idi
Gerek kur artisi etkisi gerekse de sezonluk hava trafik verilerinin yaz oncesi gorece daha iyi olmasi acisindan 2.ceyrek hasilatin 100-120 milyar bandinda olacagi, Net kar marji ilk ceyrekteki gibi korunursa ki bu %5,2 idi
Net kar tahminim 8 milyar
Bu yıl 75 rakamını göreceğimden eminim
100 rakamını 2023 te
Citi son gunlerde elindeki hisselerin 60 milyon civarinda azaltmıştı. Bu kendi piyasalarindaki çalkantı etkisiyle satış yonunde kullandılar muhtemelen. Amerikan piyasaları bugün sakinleşti. Citi bugün yön değiştirmiş olabilir gibime geldi biraz bana. Eğer alış tarafına gectiyse yeni yükseliş kanalı yakındır gibime geliyor bana.
Ayrica FED in 1973 teki krizde yüksek faiz artışı yapmasi nedeniyle stagflasyonu tetiklediği ve krize tuz biber olduğu şeklinde bir yazi okumuştum. Yani daha fazla artışı kimse beklemiyordu. Eger ki yuksek faiz artışı yapsaydi bugun akşam, Fed ikinci kez ayni hatayi tekrarlamış olacakti bence. Ama 75 baz puan ustune cikmadilar. Beklendigi gibi 50-75 baz puandan biri olarak bekleniyordu. Bunu da piyasalar bekliyordu ve fiyatlamiş oldu. Şimdilik piyasalar biraz daha rahatladi gibi. Yarin piyasalara biraz canlilik gelebilir diye düşünüyorum.
Birde şu Rusya-Ukrayna savaşi biterse çok iyi olacak ama buda belirsiz gibi,,,
Ama şuan en iyi hareket turizm ve havacılık sektöründe bence. Bilanco yaklaştıkça etkisini daha çok hissedicez inşallah
VİOP, FED açıklamasının ardından eksi 0.33 den artı 0.29 a çıktı.. yarın için olumlu bir piyasa olabilir.. Petrol de aşağı geliyor..Tüm rüzgarlar THY den yana..umarız yarın yeni bir rallinin başlangıcı olsun
DJ Airlines (DJUSAR) +2,43%
akıllanmayan capitale büyük tokat bugün...
başka bir şey yazmaya gerek yok...
Adam çok inatçı idin Bofa nın aldığı 6.5 milyon kötü bugün satacağını düşünüyor. Bofa satarsa alır satmazsa yandım keten külüm helva
Tombul kuşun bilanço tarihi tam olarak ne zaman geliyor. Kesin tarihi varmı acaba nette bulamadım Google amcası sorduğumda. Bilen varsa paylaşırsa iyi olurdu. Çünkü biraz kar payı satım sonradan girip girmemekte tereddüt ediyorum. Bilgisi olan abimiz varda paylaşırsa güzel ordu.
Satım kar getirimi biraz bekleyip tekrar dalmak mi iyi
Yoksa para lazım değil satmak zorunluda değilim aslında ama şu anki Fed var inflasyon değerler bakarak. Karı götürmek ve bekleyip girmek mantıklı geliyor bana.
Ama dediğim gibi tecrübeli abilerimiz ne düşünüyor acaba.
RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para lazım değil satmakta zorunda değilim ama depodaki para biraz geriye gidip tekrar bekleyip çıkacağı kesin zaten ama.
Sanki inip çıkarken biraz daha emek kazanmak daha mantıklı geldi bana.
YTD düşüncemi paylaşıyorum fikir almak için tecrübeli abilerimden
10000 hisseden bahsediyoruz bilginize ..
Yada yarısını satıp beklemek mi daha mantıklı. ????
Cevap ve fikirleriniz için Allah razı olsun teşekürler
RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPOT ta günün en iyi satıcısı BOFA nın aldığı sattığı, THYAO satıp SASA almış,
https://i.hizliresim.com/1w8grrm.PNG
Diger piyasalarda da düşüşler var. Ozellikle ABD havacilik hisselerinde. Dolayısıyla bizim THY hissesi de biraz aşağı salmış durumda. Etkileniyor. Ama diğer havacılık hisselerine bakarsak %3, %5, %6, %10 bile düşenler var dunya havacılık hisselerinin bazılarında. Bizim THY yine bugun iyi dayanmış gibi görünüyor. Bunda en büyük etken yabanci kisa zamanda yüklü satışının çoğunu yapti ve gerisini satmayabilir yada biraz daha satabilir belki ama THY hissesinde fazla iniş olacağını sanmam.
Amerikan piyasaları FED in faiz artışına notr tepki vermiş gibi görünüyor bugün ki hareketlere bakinca. ABD piyasasi için Görüşümü yine koruyorum. Yaklaşık %10 kadar aşağı inmesi için hâlâ mevcut alanı var ve bunu da yapacaklar gibi sanki. Bizim hissedeki yabanci orani bir hayli azaldığı için artık fazla tepki vermiyor. Ben bu şekilde yoruyorum hareketleri.
Ama birde şu dikkatimi çekti arkadaşlar. ABD havacılık hisseleri pandemi donemindeki en düşük seviyelerine yaklaştılar. Ama bizim THY pandemi doneminde fiyatlari neredeydi bunu herkes tahmin ediyordur sanırım. ABD havacılık hisseleri krizi bitirip buyuk balinalar alım yönüne başlarlarsa eğer ABD havacılık hisseleri kisa zamanda( yaklasik 3 ay içinde) %50-%100 arasında yükseliş yapacaklar. Orta vade bakarsak eger( 9 ay sonrasinda ) %100 -%150 arasında çıkış yapabilirler gibime geliyor. Yani havacılık sektoru ABD piyasalarinda acayip ucuz hale gelmiş durumdalar şuanda. . Tabi kriz bittikten sonra alım başlayınca bizede baya faydası olacaktir diyorum ben.
Temmuz sonu çok guzel hareketler bekliyorum, umarım yanılmam. (Kriz o zamanda etkisini baya yitirmiş olur ve bilanço da yaklaşacak haliyle)
Biraz sabır ile bu iş guzel yerlere gidebilir bence.
Herkese sağlıklı günler ve iyi kazançlar dilerim.
ABD havacılık sektöründe farklı sıkıntılar da var. Örneğin pilot sıkıntısı var. Bu nedenle bazı hava yolları uçuşlarını azaltıyor. Bizden farklı olarak artan enerji fiyatları ve artan enflasyon seyahat isteklerini azaltıyor, dolayısı ile uçuşlarda azalmalar oluyor.
Bizde de enflasyon çok yüksek ama bizim kuş yurt dışı uçuşları nedeniyle bundan daha az etkileniyor.
Dün Bloomberg' de yan taraftan bir haber geçti. Rusya'dan Türkiye' ye talep o kadar fazla olmuş ki, uçuş sıkıntıları başlamış. Uçuşlar talebe yetişemiyormuş. Haberin detaylarına bakmadım. Belki bakan arkadaşlar bu konuyu daha detaylı anlatabilir.
bofanın takasa göre açıklarını bugün kapatması gerek
bu da 4-5 m alım demek
sola geçmesi gerek,,