GAP kapatmaya alıştıya bugün bıraktığı GAP ı kapatmaya çalışıyor galiba 🤣🤣
Printable View
GAP kapatmaya alıştıya bugün bıraktığı GAP ı kapatmaya çalışıyor galiba 🤣🤣
17-17.05 arası mal devir teslimi yapıyorlar galiba
Bir hissede hergün puştluk yapılırmı? Bu hisse arenaysa yapılır.
senin gibi kağıdın da, kağıdın tahtacısının da, ceosunun da, paynetinin de taaaaa ........ .........!!
1 yıldır takip ettiğim tüm hisseler 4-5 kat yaptı, sen şu günde bile eksidesin.
Selam dostlar.Yarına herkes vaziyet aldı ortalık fena karışacak gibi geliyor bana.
Ehh anladık zaten yazmasanda belli diyenler el kaldırsın 😅
Endeks gidişatına göre,gap,fake hareketler yeşil kırmızı yeşil haftalık vs vs..
Duyanda 15 ten 155 e geldik sanacak.
Yav Tahtacı Bey bu atraksiyonlara gerek yok be ya.Ne uğraştın ya.
Bi zahmet Omar Musa ya telefon aç hisselerine talibim de belki anlaşırsın.Bizden bi cacık olmuyo anla.
O kadar sermaye yoksada bul iki üç daha orkestrana eleman.
Yatırım tavsiyesi içermez.İçerik yok ki tavsiye olsun içinde
Yayı ne kadar gerersen o kadar uzağa gider tahtacı biliyorsun değil mi?
Dün arenaya giriş yaptım hayırlı olur inşallah.
Portföyümün %100de 1 bile değilsin hatta yaptığım tradeler ile iyi kardayim ama endeksten utan be :)
Çok GAP bırakmış ardında
GAP ???????
Sen doğru hissenin sayfasına yazdığından emin misin ?
Na gapi ?
15.24 - 15,37 arasında bir gap kaldı 12 kuruşluk bu gapi mi söylüyorsun çok gap bırakmış derken ?
Elalem 10 gün üst üste tavan gidiyor her gün 5-10 liradan dünya kadar gap bırakıyor bunu dert etmiyor da , sen 12 kuruşluk gapi mi dert ettin kendine.
Üstadım 5 dk lık grafiğe bakmıştır.
Özlettiniz kendinizi forumda Emirhan Bey Üstadım.
Diğer hisselerden kâr edip gelende mi olmaz
Sektörde ben ucuzum yahnim yavanmı değilmi sen karar ver diyo resmen.
Bu sene tavan olduk mu hiç hatırlayan var mı ?
:)
Eğer hiç tavan olmadıysak Tahtacı Bey bak yıl bitiyor bu duruma bir el atınız lütfen.Moralimiz yükselsin.
iş yatırım olmasaydı bugün 18 üzerinde kapatırdık. iş yatırım saat 17.00 de 90.000 lot alıcı tarafında zirvedeydi kapanışta 180.000 lotla yine zirvede ama satış tarafında..
Desenize İş Yatırımdaki ortak keyfe keder sirtaki yapıyor gene.O tabakların değeri önemli değil işte bazıları için.
bence iş yatırımdaki ortak değil tahtacının ta kendisi..
Günaydın Dostlar , Günün Sorusu:
Bugün Arena Bilgisayar hangi kritere göre hareket edecek?
A) Bist Endeks
B) Bilişim Endeks or Nasdaq
C) İndeks
D) Brezilya-Sırbistan Dünya Kupası Maçı
E) Güney Kore Üretici Fiyat Endeksi(Aylık)
KV bu soruyu çözmek için ter dökerken Spekin ruh hali
https://i.hizliresim.com/gxiceet.gif
geçen sene maaştan kalanla ancak 100-120 lot arena alabiliyorken bu sene maaştan kalanla 300 lot arena alabiliyorum ne kadar ucuz kaldığını varın siz düşünün..
Merkez Bankası kararını düşünüyorsan aşağı yönde çubuğu usd bazlı çok uzatmana gerek yok gibi.Sal bizi Spek Bey...
Hiç niyeti yok yine en çok satan iş yatırım
üstten ver malı sonra kur baskıyı verdiklerini alttan yerine koy ohh ne ala memleket hergün aynı şey yapılmaz ki birazda değişik taktikler öğren tahtacı..
Benim bildiğim tek birşey var o da tahtacının bir bok bilmediği
Adorable Hocam sen mülakata girme Rtük ceza keser.
Hard cevaplar gelebilir :)
Bence cevap B şıkkı.
BofA'nın elinde son 7-8 günde aldığı yaklaşık 550 bin lot mal var.
Bugün sattığı 60 bin lot hariç. Yani daha satacağı 550 bin lot mal var BofA'da.
Hepsini satmasa bile 400-450 binini satacak. Tahta 4-5 gündür alıcılı olduğu için satmak yerine almaya devam etti. Ama muhtemelen alabileceğinin üst sınırlarına yaklaştı. En son bilanço öncesi 800-900 bin lota kadar çıkmıştı. Kötü gelen net kar sonrası yatırım finans 500 bin lotu satınca BofA da elindeki 900 bin lotun 700-800 binini satmıştı.
Şimdi muhtemelen BofA ya birisinin yoğun satmasını yada endekse satış gelmesini bekliyor satmak için.
Bunlardan biri olursa BofA da şelale gibi satmaya başlar.
Tahtacı da bunu bildiği için bu malı sattırıp öyle yürümek isteyebilir. Hemde bilanço sonrası görülen 15,3'den başlayan yükselişin 17,97'e kadar olan kısmın bir küçük düzeltmesi de olmuş olur bu bahane ile.
O yüzden kısacılar satarsa yada endekse satış gelirse BofA da katılır. Belki o zaman 17.20'ler tekrar görülürse düzeltme de aradan çıkar.
Ama ana trend yukarı. Önce 18,60 direnci sonrasında 21,5 lira var ana hedef olarak. Endeks müsade ederse 21,5 görülebilir Aralık ayının ilk yarısı.
Üstadım çıkmaz mı sahneye büyük bir oyuncu, bofaya da diğerinede rest çekecek dicem ya endeks ürpertiyor oyuncuları.
Yatırımcılar ise alışık özellikle biz.
Endeksten bağımsız hareket etse şaşırtmaz beni.
Arena’nın rakiplerinin piyasa değeri;
Indeks: 217 milyon dolar
Armada: 263 milyon dolar
Penta: 1 milyar 335 milyon dolar
Arena’nın piyasa değeri ise Hintlilere satıldığı sene olan 2010’da 86 milyon dolar, Bu gün ise 94 milyon dolar.
CEO İSTİFA!
tahtacı bişi biliyor mu bilmiyorum da çok güzel al sat yaptırıyor teşekkür ederim kendisine. maliyetim ilk alışıma göre %14 aşağıda görünüyor. testereye devam tahtacı bey
Şu havada bile akıntıya karşı kürek çekiyor.Ek alım yapsa defalarca tl zirvesini test etmiştik.
Hocam ortada somut bir haber yada söylenti omadığı sürece bu endeksde alım yapmak hakikaten büyük cesaret işi diyeceğim ama endeks hergün bir şekilde yükseliyor.
Millet alternatifsizlikten borsada ne bulsa alıyor herhalde ama bir bizi bulamadılar :)
Şaka maka 5000 endekse %1-2 civarında bir amrj kaldı ama sanırım artık 5000 psikolojik olarak da insanları etkiliyor. Yai sanki, buraya bir değse tetikte olan eller hep birden sat tuşuna gidecek özellikle çok primli hisselerde.
Maalesef biz de etkileniyoruz böyle satışlardan sanki çok çıkmışız gibi.
Endekse az birşey düzeltme gelip yataya bağlasa belki o zaman insanlar kafalarını kaldırıp ne ucuz kalmış diye bakacak sanırım. Ama hep aynı hisseler yükselince yan kağıtlara bakan olmuyor.
Ama bence Aralık ayından itibaren artık daha rasyonel fiyatlamalar yapılacak borsada ve uçuk hisselerden ucuz hisselere doğru bir kayış olacak. Bakalım bundan ne kadar nasipleneceğiz.
Nasip hocam nasip. Bazen en beklemediğin anda olur.
Bilançonun gelmeden son günü 18.20 kapatmıştık. O gün Cuma olduğu için dolayısıyla haftalık kapanış da 18,20 olmuştu.
O günden sonra hep düstük ve tekrar o seviyelere yaklaştık.
Yarın önemli. Eğer yarın 18,20 üstünde bir haftalık kapanış yaparsak o zaman ilk hedef tarihi zirvemiz olan 20.76 olur. Onun üstünde ise nereye gideceği pek belli olmaz ama tabi ki bu yükselişlerin sağlam temel gerekçelere , somut haberlere ve güzel bilançolara dayanması lazım.
Adım adım gitmemiz gerekirse öncelikle yarın 18,20 üstünde bir haftalık kapanış lazım. Sonrasını bunu yaptıktan sonra konuşuruz.
Endeks bugün 150 puan içinde dalgalandı , yön bulamadı yatay kapadı.
Bir taraftan bilançolar güzel geliyor ama diğer taraftan da fiyatlar zirvelerde. Bu kadar riskin olduğu bir ortamda şu seviyelerde olunmasının tek sebebi paranın borsadan başka gidecek yerinin olmaması.
Borsadan satanlar muhtemelen ilk düşüşlerde geri alacaklar. O yüzden borsaya çok büyük bir düzeltme gelmeyebilir. En fazla düşeceği yer 4500 olur ama biraz düzeltme yapıp biraz da yatay gitmesi sağlıklı olur. Yoksa her daim yükselen bir borsa çok da sağlıklı sayılmaz.
Tabi ki bunu endeks için söylüyorum. Hisse bazında farklı hareket edecek hisseler olacaktır. Bir tanesi de bizim olmamız lazım.
Şu finansal borçlara bir çözüm bulunsa , bilanço çok güzel bir hal alacak. Paynet bir türlü satılmayınca finansal borç olduğu yerde duruyor.
Bugün faizler yine düştü. Bu düşüş kredi fazilerine yansısa ve şirket %20-22 ile borç bulabilse , bu borç da kafaya takılmaz ama %30-35 ile borçlanıyorsanız , brüt kar marjının %5 olduğu bir piyasada bu sizi zorlar.
Tek sorunumuz finansal borç. Bu bir şekilde çözülürse 35-40 liralara gitmemiz işten değil.
Yarın 18,20 üstünde bir kapanış , teknik olarak çok kişiyi tahtaya çeker.
https://i.hizliresim.com/mrjevgk.png
Büyümenin meyveleri için sabır çekiyoruz.
Temettü kağıdı statüsüne geçmemizi çok isterdim.Ama yönetimin yatırımcısına daha fazla değer vermesi lazım.O yüzden hedef fiyatıma ulaşmasını bekliyorum.Kim bilir belkide değişir.
Finansman Gider/Net Satış oranına yıllık baktığınızda sektöre göre iyi ve altından kalkacaklar görüntüsünde.
Net kâr iyi gelse özkaynaklar ve diğer rasyolarada olumlu etki edecek.
Kendi düşüncelerimdir.Tartışmaya girecek kadar bilgim yok,hata varsa düzeltene şimdiden teşekkür ederim.
Emirhan Bey Üstadım iyice zorlaştırdılar sürpriz yapa yapa,erken ama genede yıl sonu tahmininiz var mı ?
KKM son durumunu bilmiyorum ama usd kurunun hareketli olmasının bize genel anlamda yaramadığını biliyorum.
Ekim Kasım atlattık sayılır.Aralık kaldı sadece.
Bu yazı Yatırın Yatırmayın Tasviyesi içermiyor.
Tasviye yazan biride tavsiye veremez herhal :)
yarın endeks çok bozmazsa bu arkadaşın 18 üzerinde kapatması lazım. günlük trade etmemek gerek artık bugün son saat toparlamasa ekstra malları da kitliyordu bana.
https://i.hizliresim.com/opmx9u3.jpg
Dün bugün ne oluyor bilmiyorum ama Çarşamba günü Bofadan 86 lot almışlar geri.
Büyük başarı tebrik ederim.
Tahtacı Bey bunu gurur meselesi yaparsa işimiz var 😒
dayan koçum tut salma kendini başarabilirsin
Çarşı karıştı sanırım :)