Bay bay heppinis
Hello loğlinis 'e doğrungisiyor galiba.
Senle niye anlaşamadik? 80i az mı buldun? Hadi 100 olsun
Printable View
benim anlamadigim Anadolu ajansi cehapenin oyunu 25ten 15e nasil dusurdu... biraz insaf
Sonradan 17ye ve 19a kadar cikti.
Reis de 58 basladi 52.5'a indi
Acayip bir manipulasyon var.
14 gün daha eziyet... hepimize geçmiş olsun.
Sabah ola hayrola diyelim
Egemer planlı (!!!) bakım 12 mayısta bitiyordu fdakat 13 14 mayısta da üretim yapmadık.
Arıza kaydı vesaire de yazmadılar. Bu iyi aile çocukları Dinçgözler bu numarayı ilk defa yapmıyor.
Işlerine gelmezse temmuzda tavan fiyatlarda bile santral kapatırlar. Karakter meselesi.
Benim bir partim yok, yanlis anlasilmasin.
Yeniden refah kendi listesiyle girdi, vekillerini cikardi.
Isci partisi de kendi listesiyle girdi , vekillerini cikardi.
Senin daltonların g..ü yemedi kendi listesiyle girmeye.
Chp bir defa kendi içinde bir koalisyon.
Içinde shp, hdp ve akepe eskileri (abdullatif şener kadrosu) zaten vardı.
Bu koalisyonun içinde bir tek atatürkçü ve milliyetçi kadro kalmadı. Öyle oldugunu iddia edenler kaldı. Maalesef meyhanede kadeh kaldırmakla Atatürkçü , cuma günü camiye gitmekle de müslüman olunmuyor.
Bunlar yetmedi, Kemalin ekibi vekil listesinde chplileri silip 75 tane akepe eskisi daha yazdılar.
TIPIŞ TIPIŞ da oy verdiler.
2018 seçimlerinde Chp+iyi+hdp toplam %46 oy almıştı.
DALTONLAR trene binince yine %45 aldılar, üstüne 35 vekil kaybettiler.
akp seçmeni demez mi. Ulan bunlari zaten chpliler kendi oyuyla enayi gibi seçecekler, ben bari gideyim başka bi muslumani meclise sokayim.
Işte cesaret , işte öngörü, işte feraset...
Altılı Maşa taktiği işe yaramadı. Tavsiyem 2028'de 16'lı Maşayı denemeleri...:whistling:
Darphane bakımdan çıkıp çalışmaya başlamış ama hisse fiyatının umrunda değil bu durum.
Bizim iyi aile çocukları egemer'i 12mayis aksamina kadar bakima almisti. Epias bildirim mrsaj tarihi 24 nisan.
Bugün 15 mayısta, eski mesaji guncelleyip 14une uzatmislar.
Dun aksam baktigimda hala 12mayis diyordu. Bugun girdikleri cok net. Ve aptal sistem , mesajin bugun duzeltildigini soylemiyor bile. Sistemin bir acigi var ve dinçgözler bunu kullaniyorlar.
Inşallah dedigin gibi uretim baslamistir. Bu gece anlasilir
Fiyatlar yuksek seyrediyor, 2000mw zonguldak i.komur de bakima girdi. Atlas, soma zaten her gun ariza kaydi giriyor, elbistan depremden beri devre disi. bu da bizim icin avantaj.
Bu seçimlerin pek konuşulmayan çok güzel bir yanı var. %89 oranında bir seçmen katılımı var. Bu Avrupa ortalaması olan %51'in çok çok üstünde...
https://wisevoter.com/country-rankin...ut-by-country/
Ayrıca hem dünya ortalaması olan %61'in üstünde ve dünyada ilk ondayız bu bakımdan...
https://wisevoter.com/country-rankin...ut-by-country/
Bu hem sağ, hem sol ve tüm diğer partiler açısından, seçmenlerin ülkenin geleceğine ne kadar değer verdiğini ve aynı zamanda diğer sözde demokratik ülkelerin aksine, oyları ile ülkenin yönetiminde söz sahibi olabileceklerinin farkında olmalarını gösteriyor...
Ben bunu bu ülkedeki demokratik düzenin göstergesi olarak görüyorum. İnsanlar oylarının işe yaramayacağını düşünselerdi sandığa gitmezlerdi...
Diğer yandan, batı demokrasisi aslında altı boş bir söylem. Özellikle Amerika'da demokrasi değil kleptokrasi var. Bizde meclise 15 parti girdi, böyle bir şeyin Amerika'da gerçekleşmesi imkansız...
Turgut Özal'ı çok kötü harcadılar bu arada. Adnan Menderes gibi asamadılar uyduruk sebeplerle. JFK'nın kardeşi gibi parti kongresinde vurmaya çalıştılar, olmadı. Zehirlediler. Kuru kuruya gitti resmen...
Bu seçimde CHP seçmeni açısından diğer bir acı şey de belli bir eğitim almış ve kültür düzeyi görece yüksek bir kitle yolda görse selam vermeyeceği insanlar için oy kullanmak zorunda bırakıldı. Bonus Kart ilk çıktığında bir reklamı vardı; maydanozu sallayıp, "Müdür bu, buna konuş!" diyordu eleman. Bunlara da müdür bu, buna oy vereceksin dediler. Bununla gerçekten hesaplaşabilecekler mi diye merak ediyorum....
14deva+10gelecek+10saadet+3dp
Bunlarin harici 1 iyi 1 de sarigul var...
39 ediyor
Neyse bunlar kendi icinde hesaplaşır herhalde...
Biz bu sonuçtan akenerji nasıl etkilenir ona kafa yoralım
Cez-torunlar satışı gerçekleşir diye dusunuyorum
Hatta akközler akcezdeki kendi hisselerini de verebilir. Veya cenal tes gibi, cengiz-alarko ortakligi benzeri bir duruma evrilebilir.
Neticede ayni kadronun yan sanayisi sayilir
En azından bir umut var gibi algıladım yazdıklarını. Torunlar giriyorsa tam girer, kontrolleri olmayan bir şeye müsade etmezler bence...
CEZ geldi geleli bu sirketin burnu kokudan kurtulmadı.
Güncel tabirle ifade edeyim
(Ilk ortak oldukları zamanlardaki) Yönetim kuruluna hela terliği , ibrik, tuvalet kagidi koysak herhalde bundan daha iyi olurdu.
Torunlar sadece Akcez'i alırsa , akenerji'ye ortak olmazsa cep2cep azalır ama kesin cozum degil.
Benim için en sağlam senaryo, akcezin külliyen dinckoklerin ve cezin hissesi kalmayacak sekilde satilmasi. kim alirsa alsin beni ilgilendirmez
Torunlar Cez'in akcez + akenerji hisselerini birlikte devralırsa cep2cep devam eder ve biz bu dandik bilançoları görmeye devam ederiz
Bu işin ideali , cez ve dinckoklerin hepsinin topyekun ..... gitmesi. Belki o zaman kemahın önündeki engel de kalkar. DARPHANE gibi para basarız.
EGEMER para basmaya başladı.
Fiyatlar da gayet iyi
Para bizim cebimizde mi kalacak? Yoksa Akcez'e mi transfer edilecek? ORADAN DA YURTDIŞINA
Mesele burada dugumleniyor.
MALINIZI DINCKOKLERE KAPTIRMAYIN
zamaninda yapi kredi 2 lirayken almayanlar
Şişecam 5 liradan almayanlar
Ilerde, Akenerji 3 liralardaydı, biz almadık diyecekler.
Yılbaşında 5.x liradan alanlar da , tüh 7 liradan kaptırdık, halbuki o kadar da beklemiştik
Diyecekler
7 Lira güzel bir tuzak bölgesi...
Işte tam da o bölgede medyumlardan destek bekliyoruz !!!
O Noktada grup mal mı kaptıracak , mal mı toplayacak? Bunu benim bilmeme imkan yok
Herifler lotlarını sayacak, ve hızlıca bir karar alacaklar.
Dökülen çok olursa spacex...
Sazan gibi atlayan çok olursa. Şaban oğlu şaban gibi bombayı elinde patlatırlar
SEN BEN MALIMIZI KAPTIRIRSAK
geriye kalanların elindekileri zorla alırlar.
3-5 sente alırlar
10 senti bile rüyanızda gorürsünüz
KAPTIRMAZSANIZ NE OLUR?
Torunlar kaç dolardan satın alıyorsa, 1 dolar 2 dolar her neyse, siz de aynı fiyattan şirkete devreder çıkarsanız
Bence olasılıkları çok iyi özetlemişsin. Zirveye tekrar geldik diye inen çok olursa ve malın çoğunu alırlarsa topuklar oradan ve herkes bakakalır...
Akabinde olacak şey de basit. Uçuşa geçerse yeni gelecek sazanların eline malı vermek için 6-9 aylıklarda güzel bilançolar açıklarlar...
Bakalım nasıl olacak, nasıl geçecek bu yaz...
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 380 kişi okumaktadır. (1 üye ve 379 ziyaretçi)
Siesta
TÖVBE ESTAĞFURULLAH
Avrupada gaz fiyatı 30.x euroya kadar indi
Bizim anladığımız dilden yazarsak 1000sm3 6900 LIRA , veya 350 dolar.
Şu anda petrole endeksli aldığımız gazlar ise 250dolara geliyor.
Yani paçalda 300dolar maliyetimiz.
BOTAŞ BIZE KAÇA SATIYOR?
10.000LIRA = 500DOLAR
300dolara aldigini AKP SUBVANSIYONU ile
-----BIZE VE SANAYICIYE----
500 DOLARA SATIYOR.
Bu hafta ve önümüzdeki hafta hisse toplama haftası.
Şu saatten sonra mal boşaltamaz.
26'sı akşamı iyi aile çocukları ile küçük enişte toplanır lotlarını sayarlar. torunlarla istişare ederler.
29undan sonra da asıl hareket başlar diye tahmin ediyorum. 2 ileri 1 geri , 2 ileri 1 geri, sonra roket
1.çeyrek üretim verileri , bilançoda vardı.
Aşağıya 1nisan-18 mayıs üretimini de yazalım. Bunu kabaca 2 ile çarparsak 2.çeyrek üretimini buluruz.
Yenilenebilir, diğer = 130.000mw x 2 = =>260.000mw x 80dolar = 21milyon dolar
Doğalgaz = egemer bakım öncesi 200.000mw + 700.000mw bakım sonrası ==> 900.000mw x 20dolar = 18milyon dolar
Su kullanım bedelini düşelim.
35 milyon dolar FAVÖK/2çeyrek
1.çeyrekte üretim ne kadar olmuştu
Yenilenebilir,diğer 160.000mw
Doğalgaz = 1milyon mw
Bunlara bir de kuzey ıraktan gelen 300mw santral isletme bedeli ilave edilecek. Oradaki durumu kestirmek zor, malum aile çocukları ilk çeyrek bilançosunda gizlediler.
1 hafta bilançoyu makyajlamaları sürdü.
Ilk çeyreğe yazmadıkları , yani 2.çeyreğe öteledikleri favökü bakalım haziran sonunda yazacaklar mı?
Seçimleri ve döviz kurundaki gidişatı görmek istemiş olabilirler. (Memlekette tek akıllı sizsiniz ya)
Bu arada , seçim 2.tura kalırsa memlekette taş taş üstünde kalmayacaktı, dolar 40 euro 50 lira olacakti, her yerde bombalar patlayacaktı diye halkı korkutanlar vardı... nerede sahi onlar?
Bu numaraları hala yiyenler var ya, yazıklar olsun...
Akenerji özelinde bizi ilgilendiren kısım 30 haziran dolar kuru ile 30mart kuru arasındaki fark.
30mart 19.2
18mayıs 19.8
Haziran sonu 20.50 olmasi muhtemel.
Enerji ithalatimiz doviz ihtiyacimiz azaliyor. Petrol ve dogalgazin ateşi şimdilik söndü. EKIM 2021 fiyatlarina geriledi. Yaz geldi, turizm gelirleri artacak.
Bu hafta ve önümüzdeki hafta hisse toplama haftası.
Şu saatten sonra mal boşaltamaz.
26'sı akşamı iyi aile çocukları ile küçük enişte toplanır lotlarını sayarlar. torunlarla istişare ederler.
29undan sonra da asıl hareket başlar diye tahmin ediyorum. 2 ileri 1 geri , 2 ileri 1 geri, sonra roket
1.çeyrek üretim verileri , bilançoda vardı.
Aşağıya 1nisan-18 mayıs üretimini de yazalım. Bunu kabaca 2 ile çarparsak 2.çeyrek üretimini buluruz.
Yenilenebilir, diğer = 130.000mw x 2 = =>260.000mw x 80dolar = 21milyon dolar
Doğalgaz = egemer bakım öncesi 200.000mw + 700.000mw bakım sonrası ==> 900.000mw x 20dolar = 18milyon dolar
Su kullanım bedelini düşelim.
35 milyon dolar FAVÖK/2çeyrek
1.çeyrekte üretim ne kadar olmuştu
Yenilenebilir,diğer 160.000mw
Doğalgaz = 1milyon mw
Bunlara bir de kuzey ıraktan gelen 300mw santral isletme bedeli ilave edilecek. Oradaki durumu kestirmek zor, malum aile çocukları ilk çeyrek bilançosunda gizlediler.
1 hafta bilançoyu makyajlamaları sürdü
Borsanın gidişatına bakarsak seçim sonuçları belli oldu diyebiliriz. Malumun ilanı gibi. 7'li masa yine ne yaptı ne etti, reisi tekrar seçtirdi.
Ali Raif artık bir musteri bul sat bu şirketi... üçe beşe bakma. Git bir tatile çık , yanına bol bol toz şeker de al, enerjiye ihtiyacın olacak.
Şekerci ali ve züğürt eniştesi şimdi bekliyorlar
Reis kazanırsa yola torunlarla devam
Kk kazanırsa durum belirsiz. Mevcut durum korunur diye tahmin ediyorum. Enerji konusuna sıra bile gelmedi. Memleketin çok daha büyük dertleri var.
SÜBVANSIYON nedir?
250 dolara aldığın gazı 500dolara sanayiciye ve elektrik santrallerine satmaya sübvansiyon denir.
Yani akepe %100 SUBVANSIYON yapıyor.
Elekteik faturanız 200lira gelmesi gerekiyorken 400 lira gelmesinin sebebi de, santrallere 2 kat pahalıya satılan bu doğalgaz.
Yiyenlere afiyet olsun
SÜBVANSİYON NEDIR?
Adamın biri adam otobüste seyahat ettiği esnada cüzdanı çalınmış.
Bilet parasını ödeme zamanı gelince elini cebine atmış ama cüzdan yerinde yok, para da bilet de gitmiş. Mahcup olmuş.
Hırsız hemen atlamış "senin paranı ben öderim" demiş.
Adam hırsıza teşekkür etmiş ve otobüsteki herkes de hırsızı alkışlamış.