Keko oldukça sorun yok ağalar. Ama patron ayıp etti. Neyse 3 gün sonra satabiliyor mecbur cikartiyor
Printable View
Keko oldukça sorun yok ağalar. Ama patron ayıp etti. Neyse 3 gün sonra satabiliyor mecbur cikartiyor
https://i.hizliresim.com/5yl89t9.png
https://i.hizliresim.com/1igmkmx.png
ilk halka arz bilgileri . 6 / 12 2022 de 181.61 bedelsiz bölündü sermaye 233.500 milyondan 657.570 milyona yükseldi
https://i.hizliresim.com/1jo9a0l.png
Alark da benzer satış haberleri ile 4 ay kaybetti
Kap bildirimini gordum ama isten gucten bakamadim bugun keske direkt sataydim 🙂 emir yazdim sabah tabana falan oturmazsa cikacagim kocaerden 😂
Sirketi ben begeniyorum, uzun vadeli de tutulur ama zaten ucmustu son zamanda, boyle haberleri de piyasa sevmiyor malum, alarko bile surundu uzun zaman.
Hisse satisina da sahsen karsi degilim ama niye satacaklar ve halka aciklik ne olacak o onemli. Yine vaktim olup bakamadim ama halil buhur cok yukselmeyecek diyordu twitterda. Ne olursa olsun su sebeplerle simdilik vedalasiyorum: (1) piyasanin bu tur haberleri kisa vadede sevmemesi, (2) endeksin zaten yorulmasi, (3) hissenin kisa zamanda hizli gitmesi ve artik pahalanmasi.
Duzeltme: halil buhur halka aciklik cok yukselmeyecek diyordu
Acaba satmasam mi, satsam gidecek baska kagidim yok ki. Neyse gidem de biraz otede sesli dusunem.
arkadaşlar benim mesaim saat 17:30 da bitiyor...ben dün iş yerinden ayrıldığımda dahi hissenin fiyatı 63,50 civarlarında idi..sonradan eve vardığımda bir de baktım ki hisse %4 ekside...çok şaşırdım..sonra telegram grubuna baktığımda hisse satış haberi geldiğini gördüm...
arzdan zaten 17 milyon lot kalmıştı patronda bunun satışı direk şirketin kasasına gider diye biliyorum ama hakan kocaerin dün açıkladığı 12,5 milyon lot ise direk onun cebine gidecek...
12,5 milyon lot tüm sermayenin anca %2 si yapıyor arkadaşlar öyle çok büyük bir miktar değildir...artık global endekslere girmiş bir kocaerin likit olması gerekiyor arkadaşlar....son zamanlarda kademelerin çoğu 3-5 bin idi...ben 8 ay önce hisseye girdiğimde kademelerde 20-30 bin lotlar vardı...büyüyen ve beklentileri yüksek olan bir hissede yabancıların ve kurumsal yatırımcıların bu hisseden alabilmesi için tahtanın derinlikli olması istenir...böylece tahta likit hale gelir...yüklü almak isteyene de satmak isteyene de imkan sağlanmış olur..bazen bunu özelikle yatırımcılar ister...
katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının %75 lere çıkacağı, cironun yine %70 i ihracata yönelik olacağı, jes santralinin karlılığa büyük etkileri olacağı, suudi arabistandaki projeye tedarik sağlayacak bir şirkete hem yurtiçinde hem de yurtdışında talep yüksek olacaktır...bu talebi karşılamak için de tadavülde lotların olması gerekiyor...son günlerdeki sığ tahta yapısı ile kurumsal yatırımcılar bu hissenin lotlarını alamazlardı...bence biraz da bu düşünülerek böyle bir karar alındı...
artık satış kararı verdikleri bu lotları direk borsadan mı yoksa borsa dışında kurumsal yatırımcıya mı satarlar bilemeyiz...hatırlarsanız daha bir kaç ay önce 31 tl den 3 milyon lotu kurumsal bir yatırımcıya satmışlardı...görüyorsunuz ki kocaer dün 67 leri gördü...
yani bu beklentileri ile piyasa bu satış kararı verilen lotları rahatlıkla karşılayabilir...hatta suudi arabistandan bir sipariş aldığı günde dahi bu lotların tümünü bitirebilirler...yani bu lotların satışı o kadar da zor bir şey değil...çünkü hissemiz gören talep ile bunu rahatlıkla karşılayabilir...
tabi eğer bunu borsada satmaya başlarsa bir süre bu lotları hazm etme çalışmaları olacaktır ama bu çalışma öyle çok da uzun sürmeyecektir...yakında kapasite artışının sonlandığı ve üretimin başlayacağı haberi gelecek...ardından belki de suudi arabistan ve jes ile ilgili haberler gelmeye başlayacak...%2 lik lot miktarını bu piyasa çok rahat kaldırabilir...
tabi kısa vadede panik olabilecek yatırımcılar olacaktır...belki de onların satışları da olacaktır...ama eninde sonunda hisse temel ederlerine gider...bir iki ay önce 31 tl den 3 milyon lot satıldığında da bazı kişiler panik olmuştu ama şu anda o lotları hatırlayan bile yok...dediğim gibi 12,5 milyon lot bu beklentili tahtaya çok ağır olan bir lot miktarı değildir...olumlu bir haberde bile bunu piyasaya rahatlıkla verebilirler...kaldı ki belki de direk borsaya değil de kurumsal yatırımcıya da verebilirler...citinin çılgınca topladığı bir vakitte belki de birazcık iskonto ile onlara da satabilirler de...
tabi biz ky ların gönlü isterdi ki bu satış olmasın..tahta sığ olsun ve çıkışı sert olsun...hatta gönlümüz isterdi ki bir kaç haftada 100 rakamlarını görelim ki bence bu satış haberi olmasaydı belki de bunun yolu açılacaktı....
ama herşey bizim gönlümüze göre olmuyor...yerli ve yabancı yatırımcıların beklentileri yüzünden çok talep ettikleri bir hissenin tahtası o kadar da sığ olmamalı...en azından yönetim uluslararası endekslerde de işlem görmeye başlayan bir kocaere bu görüntüyü yakıştırmamış olabilirler...uluslarası piyasalara artık ürünlerini kabul ettirmiş bir şirketin tahtası da ağır olmalı görüşü ağır basmış olabilir...
yalnız belki de bir süreliğine tahtadaki sığlık giderilebilir ama bu beklentiler ile biriler bu hisseyi yine toplayacaktır ve yine sığ bir tahtaya dönecektir....ileri de bu sığlığı aşabilmek için büyük bir ihtimalle bedelsiz kararları almaya başlarlar..
eğer bu haberden haberdar olsaydım kısa vadede satar uygun yerden yerine koyardım ama dün trade imkanını izleyemediğim için kaçırdım...bu saatten sonra da ben satmayacağım...kim ne yapıyorsa yapsın...ben hisseme güveniyorum...ama ben trade de başarılıyım ve daha ucuzdan yerine koyabilirim diyorsa bence yapsın da...şahsen ben ne zaman tradeyi yapmaya kalktıysam hep zarar ile yerime oturdum...trade beni aşıyor..yapabilene de ben başarılar diliyorum...
dostum yine de sıkıntı olmayacağına inanıyorum...panikçiler varsa ?? onların malları alınır sonrasında tekrardan dengeye oturur diye düşünüyorum...tabi patron bu malları doğrudan borsada mı satar yoksa anlaştığı kurumsal yatırımcılara mı ?? bu kadar güzel beklenti varken bence bir çok kurum da yatırımcı da talep edebilir...ben korkmuyorum dostum...sıkıntı yok ...biliyorsunuz ki bu yıl için 60-70 tl lik fiyatlar bile bana yeterli geliyordu..bu yılın daha ikinci ayında neredeyse 70 tl yi gördük...bu sorun da güzelce hal olduktan sonra yeni zirveleri göreceğimize inanıyorum...durmak yok yola devam...satanların veya satacak olanların da yolu ve bahtı açık olsun diyorum...benim vardır bir hayalim...gölge etmeyin başka ihsan istemem...:kahkah:
niyetim konusunda da az çok insanlar beni tanıyor...ben yaklaşık 8 aydır bu hisseye 17,50 fiyatıyla girmiş biriyim...çok şükür son zamanlarda bir çok baba yatırımcı zarar etmişken ,ben ve bana değer veren yatırıcı dostlarım ile çok kazandık..kocaerde 8 ayda neredeyse 4 katlık bir primi gördük...daha ne olsun arkadaşlar...bu oranı para verip yatırımcı danışmanı tutarsanız size kazandıramaz...şahsen benim ne patronlar ile nede tahta yapıcılar ile işim olmadı ve bundan sonra da olmayacak...beni tanıyanlar tanıyor ,tanımayanlar da zaten zamanla tanıyor...aldığımız hisseler bellidir..mümkün olduğu kadar şefaf ve dürüst davranıyorum...birilerinin aklına şeytan vesevese verebilir...cevabını şimdiden vereyim diyorum...gerisi de nasiptir diyorum..ben kocaerde devam diyorum..iyi günde de zor günde de birlikteyiz....ta 2025 yılının sonlarına kadar...tabi ALLAH ömür verirse ??
Son günlerdeki orantısız, hazm edilmeden olan yükselişler huzursuz etmişti, aralarda dinlenmesi gerekirken hiç dinlenmeden 40'lardan 70'lere çıktı, açıkçası patron satışında ziyade brüte takılır diye bekliyordum ama patron satış kararı almış, bu tür satışlar hiç bir hissede hoş karşılanmaz, dün de öyle oldu.
50 civarına gelirse haftalık zirvesinde çıkmak için yüzde 40 çıkması gerekecek. Çok acı bir reçete olacak M neyse beklemeye devam. İns huy haline getirmezler bu satışları
Aslında 65 ve üzeri yabancı kurumlarin hepsi satistaydi. Biliyorlardi demek ki... Ben haberi de gördüm ama aşık olduk galiba :) eşleşme taban ama İns gün içi yüzde 5 falan çıkıp ele vermez ins
Ama şunu da kesinlikle ifade edelim msci günü bütün herkes msci hisselerini alırken kapanışta ucacagiz derken bu yapılan etik disiydi
günaydın..şirket biraz hızlı degerlensede aynı şirket ..20 maliyetli pozisyonumu ben 65 tavanından verdim, bir ikide trade ettim çekinerek..bir ara bu şirketin sahiplik sorunu olduğunu ,patronlarını pek sevmedigimi söylemiştim.umarım bir ülker vestel doğan gibi patron tahası olmazlar çünkü şirket rasyoları kirlenecek türden degil..neyse ufuk bozulmuş degil ..maliyetlenmek için fırsat kollayacağız artık..
Kralla bugün için vedalaştım.Patron satış haberini dolar bazlı onemli direncini 2.2x$ hemen sonrası piyasa surmeleri de manidar geldi..
1-2 ay sonra firsat verirse tekrar düşünebilirim.Nasibimiz buraya kadarmış.
Elinde bulunduranlara bereketli kazançlar dilerim.
SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnşallah abi . İki gündür 63 ve üzeri alan ky satıyor:( üzüldüm adamlara. Belki daha aşağıdan alırlar bilemiyorum ama öyle işte :) an itibariyle yüzde 50 civarı kaldı bende de ama İns çıkar da eldekilerle mutlu oluruz :) nasıl olsa Santrfor Keko bize ileride fırsat bulur :)
https://www.tradingview.com/x/3dezloCT/
günlük
55.25 kısa vadeli yükselen tirendi.
zamansallıkla bu değer her işlem günü yukarı çıkacak
bu tirend kırılırsa alttaki tirend oda kırılırsa 47.70 fibo seviyesi desdek olmak isteyeceketir
zaten fibo son yükseliş seviyesine dokunup dönmüş
artık yeni fibo seviyelerine bakacağız..
tabi bence.
1-2 ay dememin sebebi bu tip olumsuz haber sonrası bir bezdirme dönemi olmakta cogunlukla buda belli bir zaman almaktadır.
Teknik olarak 1.39$ ve 1.54/55 $ seviyeleri takibimde olacak..
Cok şükür iyi kazandık benimde Sn Keko gibi maliyetim 18 civarlarindaydi o açıdan bundan sonra düşündüğümüz gerceklesmeyip yoluna hızlı bir şekilde devam edersede üzülmem nasibim buraya kadarmis derim:)
satmak isteyenler ve bu kadar yeter diyenlerin yolları açık olsun..ben onlara bundan sonraki borsa hayatlarında başarılar diliyorum..burada kalanlar bu hisseye aşık olanlar sanırım...:kahkah: tıpkı benim gibi...uzun vadeli sabır edebilecekler de sanırım kalmayı tercih ediyorlar...bakalım kısmetimizde neler olacak ??
müzikal dostum sen de satış yaptın mı acaba ?? sattıysan ne kadarını sattın acaba ?? bawer kardeş seni de merak ediyorum..acaba sen neler yaptın ??
Hocam biliyorsun ben pozum hakkında pek konuşmayı sevmem, çıksam da, alsam da kimenin ruhu duymaz, yazıyorsam varım demek, hani kim satıyor kim alıyor, nerden alıyor nereden satıyor kendilerinin bileceği bir şey ama burada paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum, bu son durumdan hoşlanmasam bile az da olsa organik bağım devam ediyor diyelim, siyasetçilerin mesajına benzedi biraz.:)
keko, senin üzerine temel analizci ve geleceği görebilen bu piyasada yok,
kendine iyi bak :ok:
Benim paylaşma sebebim, uzun süre paylaşımda bulunduğum hisselerin forumunda paydaşlarla kendiliginden bir bağ oluştuğunu hissediyorum kendimce.Onca zaman güzel şeyler soyledigimiz şirketten hicbirsey söylemeden ayrılmak da çok doğru gelmediği için sattigimda da yazma ihtiyacı duyuyorum ama paylasmayana da saygım sonsuz..
Gece satis emri girmistim sabah satmis. Sonra cok az alttan geri aldim. Istemeden trade etmis oldum.
Simdiye kadar pek insider isleri olmadi bu hissede o yonu hosuma gidiyordu, hisse satisi da bu islerle adi cikmadigi surece olabilir arada. Su anlik duzgun hisse arastiracak vaktim yok, bu da uzun vadeli guzel kagit o yuzden sattiklarimi yerine koydum.
Patronun adi ciksa bile neler neler unutuluyor, arda yazilim kazigin buyugunu atmisti zamaninda simdiki durumuna bak uctu gitti. Ama umarim kocaerin patronlari duzgun insanlardir.
patron kendii sık sık hatırlatacak
önce mkk kaydı gerçekleşecek
sonra bunların satış haberi gelecek
belki daha sonra borsadan aldığı 17 mlyn lotun satış haberi gelecek
haa belkide ikisini birleştirip birden satacak..bu en iyi şık olur
kötüsü ise paçal yapıp satışı olur.
düşünsene 6 defa 5 mlyn satıyormuş. içine eder tahtanın..
tabi bence
Değerli kekocum, bazı arkadaşlar kızabilir ama ben şahsen senin bulunduğun kağıtlardan başka bir kağıda asla girmiyorum. Atatp leri satmıştım. Paranın bir kısmını kullandım diğeri brksn ve kcaer de. Ben teşekkürden ve minnetten başka bir şey düşünmediğim için bir şey yazmıyorum kardeşim. Seninle yola hep devam 🙏
kocaerde iki gün sonra takaslara düşecek 12,5 milyon lotun akibeti netleştiğinde tekrardan toparlanma bekliyorum...bu lotların akibeti netleşmeli...borsada mı satılacak yoksa borsa dışında kurumsal bir kuruma mı ?? dediğim gibi bu satılacak lotların miktarı öyle çok abartılacak kadar çok değil...güzel bir haber eşliğinde çok kolay eritilebilecek bir miktardır..
piyasa hikayesi olan şirketleri seviyor...ülkemizin bu ekonomik durumunda hikaye sahibi olmak da her babayiğide nasip olmuyor...kocaer yönetiminin akılcı yönetimi ile bu duruma gelmiş bir şirket..vizyoner...esnek..geleceği gören...ciro ve karlılığı artıran yatırımlar....orta ve uzunda her türlü kazandıracak bir şirkettir...kısaya bir şey diyemiyorum...tabi endeksin durumu da önemli..eğer sert kırılmalar olmaz ise ve de bu satılacak lotlar netleşir ise kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum..