Birazda alfas’ı örnek al artık
Printable View
Birazda alfas’ı örnek al artık
Bu düzen şirket böyle yalandan yere gaz alma kap ları atmaya devam ettikçe sürer gider. Patron bir gün bunun kendisine nasıl bir prestij kaybı olarak yansıdığını anladığında umarım geç olmaz.
Patronun bu konuya çok takıldığını düşünmüyorum. Umarım asıl işi olan sanayiciliğe odaklanıyordur...
İlaveten diğer şirketlerde olan yeni iş alım haberlerinin burada olmaması ve şirketteki sessizlik, hücre fabrikası ile ilgili gelişme olmaması düşündürücü..
Açıkcası 3.çeyrek bilanço için biraz acabalarım var.. Bakalım...
Sayın Emregunes bana göre diğer işler kadar tahtada olan bitenlerde önemli. Misal bu tahtada yapılan iş bana göre MARKA holding kategorisinde. Böyle devam ederlerse yatırımcı bir yaftalar bir daha üstlerinden kolay kolay çıkmaz bu imaj... Adım hıdır elimden gelen budur.Artık Gerisi Tarık Bey ve ekibinin kendi tercihi. Saygılarımla.
Mesela ASELS tahtasında da iğrenç bir tahta yapıcı var. Ama orası şahıs şirketi değil. Yatırımcı bu işlerin faturasını patron şirketlerinde patrona keser ister içinde olsun ister içinde olmasın. Bu da kendileri için pek hoş değil.
1 mln yatırımcın olsa her birinin 5 kişilik ailesi olsa 5 milyon kişi eder. Bir de sosyal medyadaki çarpan etkisi var. Bunların alayı Güneş Paneli işi mi yaptırılacak mesela sırf bu tahtada olanlar yüzünden olumsuz konuşsa ve işler rakip firmalara gitse yandı gülüm keten helva.
Size katılıyorum...
Burada herşeyi açık yazamıyoruz doğal olarak..Ama seans içi izleyen ve bu işlere de uzun süreler ayıran insanlar hareketlerde bir anomali olduğunu görüyor..
Bizim sıkıntımız şirketin yükselip düşmesi de değil.
Sonuç olarak arzdan beri 3 kat gitmiş..
Sıkıntı enerji sektöründe bu kadar büyük bir atılım olurken doğru yerde olmak...
Çünkü herşey çılgınca yükselirken bakmak da var...
Ben sadece bu firma ile yola başladım. Ama güvenimi kırmaya başladıkları için 2.bir enerji şirketi almaya başladım...Buradaki payımı azaltmadan yapmıştım ama şu an buradaki payımı da olası çıkışlarda azaltmayı düşünüyorum...
Takasta Citibank alımı var. Ay sonu MSCI Türkiye endeksine girmesi sebebi ile zaten alım olmuştu.
Son 1 haftadır da alım var..
Bakalım devam edecek mi...
Ne oldu EUPWR kap attı şimdi yarın bundan bu şirkette mi etkilenecek?
Ey şirket yönetimi bakın bu kafayı değiştirin. Uyarıyoruz güzellikle anlamıyorsunuz. Bu kafayla devam ederseniz sefasını başkası sürer sizde bol bol laf yemeye devam edersiniz. Bir dost.
Akıllı patron atar bir kaç tane adam gibi kap hem rüzgarı hem yatırımcıyı arkasına alır yürür gider. Kolay ve ucuz finans kaynaklarına ulaşmak için yapmanız gerekenlerin bence ivedilikle farkında olun. Çünkü hiç kimsenin sizin sandığınız kadar bol zamanı yok.
Eupwr ın kapları güzel. Kapanışta atmaları mantıklı...Bozuk olan endekste harcamak istemediler demek ki haberleri..
.
Sabah pozitif açar, bizde ortak firma olduğumuz için nasipleniriz...Gerçi sormuştum bizim firmaya, Europower ile bir bağımız yok demişlerdi. Ama sanırım müşteri ilişkilerindeki hanımefendi tam bilmiyor konuyu...Keşke cevaplamadan önce Tarık bey den teyit alsaymış...
[emoji419]Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan
[emoji419]Güneşte hedef, her yıl 3,5 gigavat güneş kurulu gücünü devreye almak
[emoji419]Dünyanın panel üretimi yapan en büyük 3'üncü ülkesi konumuna geldik
[emoji419]Tancan, Ulusal Enerji Planı'nda güneş enerjisine yönelik ciddi hedeflerin olduğuna işaret ederek, "2035'e kadar her yıl ortalama 3,5 gigavat devreye alınarak 189 gigavatlık kurulu gücün 52 gigavatının güneş enerjisi kaynaklı olmasını hedefliyoruz. Yakın gelecekte enerjinin temel bileşenlerinden biri güneş olacak. Daha da büyüyecek. Ayrıca yerli ürün üretmek önemli hale geldi. Rüzgar ve güneş alanında birçok ekipman Türkiye'de üretilmeye başlandı. Panellerin yerlilik oranı yüzde 80'lere ulaştı." diye konuştu.
[emoji419]Türkiye'de yaklaşık 30 bin megavat üretim kapasiteli panel fabrikaları kurulduğunu dile getiren Kaleli, "Güneş enerjisine yapılan tüm yatırımlarla dünyanın panel üreten 3'üncü büyük ülkesi konumuna geldik. Güneş teknolojisinde önemli olan eva fabrikasının 5'incisini açtık." dedi
[emoji419]Kamu bankalarından desteklenen uygun finansman paketleriyle projelerin hayata geçirilmesini arzuluyoruz. Devlet tarafından sübvanse edilmeyecek bir yapı oluşturmak amacımız. Lisans alan, ön lisans alan, yatırıma başlayan depolamalı güneş projeleri arttı. Bu alandaki kapasitelerin artırılması için sonraki yatırım süreçlerinde devamlılığın getirilmesini sektör olarak istiyoruz.
Türkiye'nin elektrik kurulu gücü 105 bin megavatı aştı
[emoji419]Tancan, Türkiye'de enerji sektöründe atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını belirterek, "2002'de 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı." dedi.
[emoji419]Elektrik üretimi açısından bakıldığında geçen yıl sonu itibarıyla elektrik üretiminin 326 milyar kilovata ulaştığını dile getiren Tancan, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde Avrupa'da 5'inci, dünya genelinde de 12'inci sırada olduğunu bildirdi.
Hacim iyce düştü.Bugün yarın sert bir hareket gelebilir..
Umarım pozitif yönde gerçekleşir..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Akşama at güzel bir kap hiç olmazsa tahtadaki kan emicilerin bir kısmı ayıklanmış olsun.... Tahta yürüyemesin diye ne kıvrandınız be.
KAP: [AKFGY AKFYE AKSA ASUZU AYDEM BAGFS BIENY BIOEN BOBET BRSAN CANTE CCOLA CEMTS CWENE DOHOL EGEEN EKGYO EREGL EUPWR GARAN GESAN GSDHO GSRAY HALKB IMASM KAYSE KCHOL KONTR KOPOL KORDS KOZAA MIATK OTKAR OYAKC PETKM QUAGR SAHOL SASA SELEC SOKM SUNTK
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1196746
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8ab84bb8420836
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8ab84bb85f0837
BIST Pay Endeksleri 2023-09-21
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama BIST Piyasa Değeri Ağırlıklı Pay Endeksleri Kural Seti'nin 10.3. maddesine istinaden Borsa İstanbul Genel Müdürlüğünce; BIST 100, BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Sürdürülebilirlik 25 endekslerinde 2023 yılı dördüncü üç aylık dönemi için (01.10.2023-31.12.2023) ekli tabloda yer alan değişikliklerin yapılmasına karar verilmiştir.
Bist 50'ye girdik hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar..
Güzel haber... Darısı 30 a diyelim...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fcdb0c7645.jpg
Dun endeksteki pozitif hava ile birlikte beklenilen coşku ve sert hareketler gelmeye başladı..
Ortaklara hayirli olsun.Yanliz yeni iş alim haberlerinde biraz geriden geliyoruz gibi diğerlerine göre.Insallah o açığı da büyük bir iş alarak kapatır.
Sabırla beklemeye devam..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Hayırlı olsun birde şirket yönetimi bist 50 şirketi gibi davranmaya başlarsa
2023 de en çok iş alan şirketler...
Bist50 ye girmesi marka bilinirliğini de arttıracak..Hissede olacak fiyatlama da artık "daha güvenilir" olmalı..Bu çok çok önemli..
O zaman yatırımcılar akmaya başlayacak , buralarda şenlenecek inşallah.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2be38a1ac8.jpg
Türkiye-Japonya işbirliğinde "yenilenebilir enerji ve hidrojen" öne çıkıyor.
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata:
"Türkiye ile işbirliği yapabileceğimiz son derece geniş bir yelpazenin mevcut olduğunu düşünüyorum. Hidrojen başta olmak üzere yeni nesil enerji ve yenilenebilir enerjinin gelecek için ümit vadeden alanlar olabileceğine inanıyorum.”
Kritik madenlerden yenilenebilir enerjiye, enerji verimliliğinden doğal gaza, yeni yakıtlardan teknolojilere kadar geniş yelpazede bir çok konunun ele alındığı görüşme kapsamında, bakanlar tarafından "Türkiye-Japonya Enerji Forumu"nun başlatılmasına ilişkin ortak bildiri imzalandı.
Sn Paydaslar, Biz europowerdan ne zaman ayrisacagiz?Taktacimiz tamamen eurupower hissesine endeksli bir kurgu hazirlamis goruntu bu.Cikarsa cikiyor duserse dusuyor.Birazda mesafe koyuyor geriden takip ediyor.Bu forumdada birkackez bu konu gündemede getirildi.Sektor olarak bir birliktelik olur genel olarak ama burada tamamen x bir şirkete odaklı hareket etmesi hoşuma gitmiyor.Halbuki kendi yolunu cizecegi farklı hikayeleri de var ama trenin lokomotifi olacağına vagon olmayı tercih ediyor simdilik..
Evet o konu sıkıntılı...
Patronun Twitter da yaptığı paylaşımların altında bile eleştiriler yazılıyor..Tarık bey gibi her işin içinde aktif olarak yer alan, önde durmayı seven bir patronun bunlardan haberi olmama şansı yok ..
Kendisi bilecek...
Değişmezse aynı dakika satar, başka enerji hissesine geçeriz. Europower bunun babası ise ona gideriz en kötü :)
Ben kendi adıma bir zaman tanıyorum... İzliyorum şimdilik....
Ama şirketin iş çeşitliliği,hücre yatırımı, ekstara eva yatırımı,batarya işi vs vs beni dur biraz daha diye frenliyor...
Yıllık net kar büyümesi...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3be5b5ad5d.jpg
Olumlu güzel bir gelişme...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93f02762f6.jpg
Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül.. Ve 5 Ekimde tam 5 ay olacak. Konuşulanlar hala aynı.. Muadillerinden ucuz, muadilleri gitti bu kaldı, şişkine binmeyelim bunun daha yolu var.. Ne zaman ne zaman ne zaman.. Dön dolaş aynı şeyleri konuşuyoruz.. Ne zaman? Ekim ayı da gitmezse artık umudum iyiden iyiye kalmayacak..
Patron Almanya'ya gider KAP yok, Amerika'ya gider KAP henüz yok.. Yatırım, Eva, Hücre, Savunma Sanayiye ürün üretimi KAP yok.. Tahtacı volatilenin dibine vurup al satçıya kazandırır olan gerçek yatırımcıya olur kimsenin sesi çıkmaz.. Artık cidden çizmeyi aşmaya başladı.
Bazen benim de elim cidden gidip geliyor satmanın eşiğinden. Endeks iyiken alıp yürümesi lazım, kötüyken zaten bayrak sallaya sallaya eksiye gidiyor. Tahtacı da patron da iyiden iyiye çileden çıkardılar. Ekim ayında da beklentileri karşılamazsa vay ki ne vay. 1 endeks iyi ve daha iyi gidecek gibi.. 2 bilançonun en güçlü olduğu dönem onu fiyatlaması lazım.. 3 beraberindeki dengi kağıtlar uçtu bu biraz rüzgar aldı o kadar insan vakti gelmedi mi ne zaman hadi artık demeden edemiyor.
Hadi yine iyisiniz. Şirketinizin hakim ortağı EUPWR ufaktan da olsa kap atmış. :) Ah Tarık abi ah sana bu akılları kim veriyor? Nasıl zaman kaybediyorsun umarım köşeli olan jetonunuz bir gün düşer.
Biraz önce Cwene Yatırımcı iliskileri birimiyle görüştüm..
Soru:Almanya,Amerika,Gaziantep vs birçok fuara katildiniz/katılıyorsunuz bunlardan sonra herhangi bir kap atmadınız.Burdan biz yatırımcılar şu sonucumu çıkartalım.Bu fuarlardan herhangi bir yeni iş anlaşması olmadı..
Cevap:Hayır o şekilde düşünmeyin.Daha kucuk ölcekli iş alimlari olabilir.Biz daha önceleri 3/3.5 milyon dolar alti iş anlasmlarini kapta duyurmuyorduk.En son 1 milyon dolarlık iş anlaşmalarını duyurduk.Burda bize söylenen her yapılan anlasmayi duyurma zorunlulugumuzun olmadigi yönünde.(Bana tuhaf geldi)
Bende kendilerine yatırımcılar olarak her yeni iş alımının kapta duruyurulmasinin faydalı olacağını şirketin yakından takip eden birçok kişi için bunları görmek bilmek isteyecegini ilettim ve bu politikalarına bir anlam veremediğimi ifade ettim.
Bilginize Sn Paydaslar.
Dua edin vadeli tarafımız yok. O olsa var ya :)
Tarık beyciğim şimdi birileri hisseyi toplasa, kısa vade 1000 lira yapsa oradan şelale tarzı bir hareket ile yatırımcıyı akraba etse, siz müdahale edermisiniz yoksa izlermisiniz?
Benim için en önemli konu bu...Bakalım zamanı gelsin de...
Yazayım şimdiden kenarda dursun..
Tarık Abi Halil Abimin de selamı var; Sen böyle tahtadaki kan emicilerle, tahtaya doluşan çorbacılar ile takılmaya aynen bu kafada devam et.
IEA: İklim hedeflerine ulaşabilmek için temiz enerji yatırımlarının artırılması gerekiyor
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel ısınmayı 1,5 santigrat dereceyle sınırlandırma hedefine ulaşmak için temiz enerji yatırımlarının yıllık 1,8 trilyon dolardan 2030'a kadar 4,5 trilyon dolara yükseltilmesi gerektiğini belirtti.
IEA, 2021'de yayımladığı "Net Sıfır Yol Haritası" raporunu son yıllarda temiz enerji teknolojilerinde kaydedilen rekor gelişmeler, yenilenebilir enerji kapasitesinin artması ve Kovid-19 salgını sonrası ekonomik iyileşmeler nedeniyle güncelledi.
İki yılda güneş enerjisi kurulu kapasitesi ve elektrikli araç satışlarında rekor büyüme gerçekleştiği belirtilen rapora göre, söz konusu teknolojiler 2030'a kadar karbon salımında yaşanacak düşüşün 3'te 1'ini sağlayacak.
2030'a kadar küresel yenilenebilir enerji kapasitesi üç, enerji verimliliği iki katına çıkacak. Ayrıca, elektrikli araçlar ve ısı pompası satışlarının hızla artmasıyla metan gazı salımı da yüzde 75 düşecek. Temiz enerjiye odaklanılması, fosil yakıt talebini 2030'a kadar yüzde 25, 2050'ye kadar ise yüzde 80 azaltacak.
Küresel ısınmayı 1,5 dereceyle sınırlandırma hedefinde uluslararası işbirliğinin önemine işaret edilen rapora göre, özellikle gelişmekte olan ülkelerin temiz enerji yatırımlarını artırması gerekiyor. Bu kapsamda, bu yıl 1,8 trilyon dolar olan yatırım miktarının 2030'a kadar 4,5 trilyon dolara yükseltilmesine ihtiyaç duyuluyor.
Temiz enerji kullanımı 2030'a kadar yeterince etkinleştirilemezse, 2050'ye kadar her yıl yaklaşık 5 milyar ton karbon gazının atmosferden temizlenmesi gerekecek. 2030'a kadar temiz enerji yatırımları artırılmazsa iklim riskleri artacak ve 1,5 derece hedefine ulaşmak zorlaşacak.
IEA Başkanı Fatih Birol, rapora ilişkin değerlendirmesinde, Dubai'de düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nın daha güçlü hedefler belirleme ve hedeflere bağlı kalmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
CW Enerji, "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022" listesinde yerini aldı
CW Enerji, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 listesinde yerini aldı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, firma, İSO tarafından şirketlerin net satış, ihracat miktarı, brüt katma değer gibi parametrelerin dikkate alınarak değerlendirildiği Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 listesinde 227'nci sıraya girdi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, yaptıkları başarılı çalışmaların sonucunda Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 listesinde yer alma başarısı gösterdiklerini belirterek, "Listede 227. sırada yer alıyoruz. Bir yönüyle şirketlerin röntgenini ortaya koyan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılı çalışmalarımızı bu tarz ödüllerle taçlandırmak bizim için oldukça gurur verici. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman ülkemiz ekonomisine katkı sağlama amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sarvan, yenilikçi ve katma değerli ürünleri ile sektör adına kazanımlar sağlamayı sürdüreceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:
"Yaptığımız çalışmaların güzel sonuçlarını görmek bizler için gerçekten memnuniyet verici.Elde ettiğimiz başarılarda çalışma arkadaşlarımızın büyük emeği söz konusu. Bu başarıda da emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyorum ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte CW Enerji ailesi olarak daha fazla çalışarak, sektörümüzün ihtiyaç duyduğu çözümleri sunmaya devam edecek ve emin adımlarla ilerleyerek, CW Enerji'yi geleceğe taşıyacağız."​​​​​ââ ‚¬â€¹â€‹
Kaynak : Anadolu Ajansı
Yatırımcının büyük beklentileri var fakat kısa vadeli hisse hareketleri oldukça sert gelişiyor.tam bir piyasa katılımı olmuyor hissede.belli gruplar neredeyse her gün baskılamaktan geri durmuyor.teknik olarakta son zirve uyumsuz kaldı ve arkasından gelen dünkü 387,2 yükseliş hareketi kalıcı olamadı.sanki tepede OBO formasyonu oluşuyor gibi..