Sögüşlenmemek için tam olarak ne yapmalıyız usta splinter?
Printable View
16 yıllık Akademisyenim. Eş ve 2 çocuk yardımı dahil son aldığım maaş 21.700 lira. Onları çıkarsam 20 bin lira bile etmiyor. Kapıda duran güvenlik ve birimdeki hizmetli kardeşim benden daha yüksek maaş aldı bu ay. Helali hoş olsun. Sorun onun aldığı maaşta değil. Benim aldığım maaşta. Akademi de çok ciddi kaçış var. Yurt dışı ve özel sektöre geçen geçene. Kalanları çoğu da enerjisini ek işlere ayırmaya başladı. Alanına göre özel ders veren, dışarı iş yapan, danışmanlık yapan, ya da iyi bildiği işleri yapanlar hiç olmadığı kadar çoğaldı. İstanbul ve Ankara da açılan bazı kadrolara başvuran dahi olmuyor son zamanlarda. Alanında ün yapmış birçok hocanın Anadolu da üniversitelere geçmek için nabız yokladığı, bazılarının geçtiğini duyuyoruz. İlginç işler oluyor.
Harem altında EUR alış 22,53
Şahap kuru 22,6969
Harem neden düşük acaba?
Dolarda 21,16 - 21,13 fark pek yok.
Enag öyle sallamasyon enflasyon açıklıyor ki Tüik in enflasyon rakamı daha inandırıcı kalıyor yanında. Enflasyonun aslında net olarak hesaplanamayacağı, herkesin enflasyonunun farklı olduğu algısı oluşturuyorlar.
Fon yönetmekte zor………..
siz araştırma görevlisi maaşını veya doktor unvanlı maaşını söylemişiniz prf. maaşı 30 bin tl ekders yl ve lisans alsa 5 bin tl artı 2.öğretim uzaktan eğitim geliri olanda var 50 bin tl alan var ankara dan bahsediyorum tabi dediğinizde haklısınız davutoğlu yükseköğretim tazminatı ve akademik teşvik ödeneği verdi artı olarak..
Adam prof olmuş 30 alıyor.yabancı dille 32 olsun.Kalanı ek ders ve uzaktan eğitim geliri falan asli işine ek iş demektir.E kapıda duran güvenlik görevlisi de ek iş yapıyor o zaman onları da hesaba katmak lazım.Gene geliri nerdeyse prof un üçte ikisine geliyor.Böyle iş mi olur.Bu zamanda karın çalışmıyorsa çocukların özel okulda okuyorsa kira veriyorsan prof bile ek iş uzaktan eğitim şu bu ile bile açlık sınırı altında kalır.
Hocam Akademi de ulaşılabilecek son nokta kıdemli profesör. 32-33 bin lira maaşı var. Yani büyükşehirlerde yüzüne bakılacak 3+1 ev kirası 15 binden, ikinci el araba 1 milyondan başlıyorken yeter bu maaş diyorsanız tamamdır.
İşi için cebinden para harcayan tek meslek Akademisyenlik. Bir sürü kaynak edinmek zorundasınız. Bir SCI, SSCI dergide yayın yapmanın sadece editör ücreti 1000-1500 dolar. Yurt dışı bir kongre/sempozyum masrafı 2000-3000 dolar. Yurt içi bilimsel faaliyetlere katılmak bile imkansızlaştı. Millet online katılım kabul edenleri kovalıyor. Git gel, konaklama derken.
Daha yeni birimde Uluslararası kongre yaptık. Türk katılımcıdan çok yabancı var. Filipinlerden, Malezyadan, İrandan kalkmış gelmiş. Online katılımcılar hep bizimkiler. Para yok.
İstanbul Kapalıçarşı Ağa Sokakta
Bakanların değiştiği ilk gün başlangıcı
ABD Doları 21.1800 21.1900 21.1700 0.0800 0.38 12:20:52
Euro 22.6250 22.6500 22.6000 0.1000 0.44 12:20:52
Altın 1,352.22 1,353.39 1,351.05 0.87 0.06 12:22:59
Altın Kg-
(Dolar) 63,525.00 63,550.00 63,500.00 -200.00 -0.31 12:23:29
İbinatör 21,20
An itibari ile 25 kuruş koydu üstüne.
Yıllarca uğraşıp doktora yapıp da gerçekte hiçbir vasfı olmayan yüzlerce eleman var. Bunlara o maaşlar çok bile. TV'lerde adının önünde profesör ünvanı taşıyıp da boş teneke olan bir sürü adam dinledim. Akademi de memleket insanının ortalamasına yaklaştı son 20 yılda.
Maaşları arttırsalar bu boş beleş tipler ödüllendirilecek durduk yere, az bırakınca da gerçekten hak edenlerin canı yanıyor.
B*rhan K*zu vardı bir zamanlar, hesapta profesördü adam ama ben bakkal dükkanı emanet etmezdim kendisine.
Anladığım kadarıyla, Şahap kurunu serbest piyasa kurunun üzerinde tutma çabaları var.
Bu sayede sistem dışına döviz çıkmasını engellemek ve kaçanları da sisteme geri sokmak amaçlanıyor olabilir. Rezerv biriktirme amaçlı.
Bankaların döviz alış kurlarının da serbest piyasa alış kurunun üzerinde olması lazım ki, millet döviz çekmeyip, banka kurundan bozsun.
Böyle bir teorim var. Bakalım . Birkaç gün takip edelim .
piyasa = kapalıçarşı oldu
bu hafta sonu 21.90
bayram öncesi 22.90
piyasa da stabilite ve konsolidasyon sağlanır
abi zamanında biz çocukken kaleye geçenlerden bir dingil ayağına top gelince kaleci oyuncuyum diyip fırsatı değerlendirirdi topla oynamak için sonra bi yerde topu kaptırıp rakip takım boş kaleye golü atardı ve neticesinde oyunun içinde ederdi öylesine aklıma geldi konuyla alakası yok yatırım tavsiyesi de değildir. :kahkah:
Farklı değil mi zaten
https://www.indyturk.com/node/596296...%C5%9Fayabilir
Dilek Sabancı: Bir insanın 50 milyon doları olsa rahat rahat yaşayabilir
selam arkadaşlar ben dolarla ilgili değilde sek(isvec kronu),dk(danimarka kronu) ve nor(norvec kronu) bankalar ve serbest döviz piyasasınada alış satış kısıtlamasımı (satılamıı-yor) geldi bulunduğumuz ilcede bu üc ülkedeki işci kardeşlerimizin dövüzleri üc bankadışında bozulmuyormuş oda hesp acılıp iki gün sonra para alınıyormuş böyle bir durum var bilgisi olan arkadaşlar cevap vere bilirmi şimdiden teşekkürler kısıtlamamı var . gecici bir durum mu bu olay..y.t.d
il KONYA İLCE KULU SAYIGILAR HAYIRLI KAZANCLAR Y.T.D
Eski iktisatçıyım,80 öncesi bakanlıkta üst görevdeydim işçi statüsünde,memur olmam için çok zorladılar olmadım,80 öncesi memur 1.500-2000 alıyordu,hocalar az üstündeydi,bende 6-8 arası alıyordum,80 darbesinden 3ay önce yurt dışına kaçtım duyumlardan dolayı,2 sene yurt dışında ekonomi okudum,kayıtlarımız silindiğinde ülkeye geri döndüm,tekrar eski iş yerine baş vurdum almadılar,bir kamu kurumuna amele olarak baş vurdum işe girdim,üs ünvandan alt ünvana indik,her tür meslekte çalıştım kamuda makine ustası olarak emekli oldum,ama 82-88 arası memurların at beylik döt beylik yaşadığı zamanlardı,çünkü SSK parasını evren ve özal iç etmişlerdi 8 sene toplu sözleşmeleri fes etmişlerdi,biz 15-25 alırken memur 200 üstünde alırdı,o zamanlar memurda çıt yoktu,işçi sınıfı devamlı eylemdeydi,neyse 88 sözleşmeye oturuldu memurun tekrar 2 misli maaşını aldık,peşinden memurlar homurdandı,yahu yüksek maaş alırken iyiydide sözleşmemiz imzalandıktan sonra neden homurdanıyorsunuz,bu arada tekrar beni aradı bakanlık işine geri dönebilirsin diye,ne olarak düz memur ve gitmemiştim,90-2003 arası 1500 dolar üstü maaşımız vardı,yani işin özeti kamuda memurluk akıl karı değil,almanyada 80 başlarında 5000 mark alırdı öğretmenler,mühendisler 5-8 arası,sanırım hala öyle,zat başa geldikten sonra ilk eli kamu işçilerine attı kitleri sattı peşkeş çekti yani bilinçli kamu sendikacılığını lav etti,memur normalde ecevitin ahını çekiyor,kıbrıs savaşından sonra beni destekleyin dedi işçi gibi sizi sendikalı yapayım dedi,onlar oy bile vermediler,eğerki oy verselerdi şu an ülke avrupa statüsünde olurdu,çünkü avrupa sendikalar birliği çerçevesinde çalışırlar,adı üstünde madenciler birliği kuruluşu özü:he:
Mehmet Şimşek gelmiş ama TÜİK ve Şaban yerinde duruyor ve rasyonel politikaya döndük diyor bende dötüme baktım sordum oda gülüyor baktım Mıçıyor kim kiminle inatlaşiyor pek anlayamadım
185 bin kişilik camianın içinde böyle tipler olması kadar doğal bir şey yok hocam. Her meslek grubunda var. Tıp doktorunda da var, hukukçu da, avukatta da var. Ama sorun Akademisyen olunca göze batması. Ha şunu da söyleyeyim, görünen kadar görünmeyen de var. Ama yapacak bir şey yok, bunu önlemenin imkanı da yok. Bu tiplerin aldıkları maaşa ihtiyaçları da yok bu arada. Bu yüzden o triplere giriyorlar.
Son tahlilde bu meslek ile değil kişilik ile ilgili bir problem. Siz bile bile siyaha beyaz diyebiliyorsanız insanların gözünün içine baka baka, orada mesleğinizin, unvanınızın değil kişiliğinizin tartışılması lazım.
7800 TL emekli maaşı ile biz ne yapalım. Ula 1654 TL zamlı emekli maaşı alacak çiftçi bağkuru olanları 7500 yaptı bize babayı al dedi.
Yeni kabine, yeni kredi, yeni ümitlerle başladı doğal olarak.
İlk açılış konuşmasını MŞ yaptı.
Yolu çizdi diğer bakanlara. Realist konuşun diye.
Sıra ile herkes bir konuşsun ,konuştukça üzerlerinde gizem kalmayacak ve fiziki gerçeklerle karşılaşılacak.
Realist ve sürrealistler belli olacak.
Hele konuşmalarında pot kırarlar ise bu gizem süreci hızlıca sona erecek.
Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'na önerdiği Hafize Gaye Erkan ile görüştü-NTV
Bence bu merkez bankası başkanı olacak kadına ve şimşeğe mümkün değil reis üç ay dayanamaz.Hele şu seçimdeki hile fazla oy vs tartışmaları soğusun sonra reis bunları şeeder.Bence tabi.
Faiz, dolar, borsa her şey yükseliyor el ele. Ne güzel ülke :)))
Sağlık problemin olmasa senin gibi pratik zekalı birinin değişik sektörlerden ayda en az 50 kazanabileceğinden ben eminim sn ayasofya 2005.Yani palavradan akedemisyen olan çok,ama ben eminim bu işe yıllarını vermiş,bilimin esamesi okunmayan bu ülkede bilim yapmaya çalışan idealist insanlar da var.Onlara çok ama çok yazık oluyor.Misal bizde klinik şansı olmayan patoloji biyokimya enfeksiyon histoloji anatomi vs dallarda çalışan öğretim üyeleri var.Onlar misal ek gelir yaratamazlar ve madden bence sıkıntı çekiyorlardır.Ha özelde çalışırlarsa eh bir kısmı biraz kazanabilirler orası ayrı.